Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лима

Приключение в Перу

Номер на оферта

/

230066

Дати & цени

Цената включва

- полетите по програмата /вижте по-долу за допълнителна информация/
- 12 нощувки в хотели по програмата;
- Екскурзии с екскурзовод на английски език по програмата;
- Полет над долината Наска;
- Хранене съгласно програмата /B – закуска, L – обяд, D – вечеря/;
- Данъци;
- Входни такси по програмата;
- Такси за обслужване в хотелите;

Цената не включва

- удължения по програмата
- разходи от личен характер
- Хранения извън посочените в програмата
- екстри, предлагани в хотелите
- бакшиши
- изходни държавни такси
- медицинска застраховка
- застраховка „Отмяна на пътуване“

Програма на пътуването

Приключение в Перу

Лима, Паракас, Наска, Арекипа, Колка Каньон, Пуно, Куско и Мачу Пикчу

ГАРАНТИРАНИ ТУРОВЕ! ОТПЪТУВАНЕ: ЕЖЕДНЕВНО!

Период на провеждане: през цялата година.

15 ДНИ / 12 НОЩУВКИ

Ще имате възможност да откриете чудесата на Перу. С този тур ще направите автобусна обиколка през най-известните забележителности на южноамериканската държава - през неговото крайбрежие и планините, океанския бриз, тишината на пустинята и земята на инките.

--------------------------------------------

Цена на човек в лева, настанен в съответния тип помещение /SGL – единична стая, DBL – двойна стая, TRP – тройна стая) валидни до 15.12.2019:
Хотели категория Comfort
DBL – двойна стая – 4998 лв..
TRP – тройна стая – 4856 лв.
SGL – единична стая – 6123 лв

Хотели категория Standard
DBL – двойна стая – 5122 лв.
TRP – тройна стая – 5082 лв.
SGL – единична стая – 6377 лв.

Хотели категория Superior
DBL – двойна стая – 5393 лв.
TRP – тройна стая – 5498 лв
SGL – единична стая – 6967 лв.


=====================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=====================================================

Програма:


Ден 1 Лима /-/ пристигане
Пристигане в Лима и посрещане на летището. Трансфер до хотела. Свободно време за почивка.

Ден 2: Лима /B/
Закуска. Свободно време.
Туристическа обиколка на Лима. Ще започнете живописната обиколка с посещение на колониалния център, който започва и се простира от главния площад, където можете да оцените грандиозната архитектура на испанската империя. Пред Вас ще се извиси и катедралата, построена през 16-ти век за повече от 80 години. След това ще посетете Каса Алиага, колониално имение, предоставено през 1535 г. от главния конквистадор Франсиско Писаро на Джеронимо де Алиага, един от неговите капитани. Това е единствената къща от онова време, която все още е собственост на едно и също семейство през вековете. Продължете към музея Larco, разположен в традиционния квартал Pueblo Libre, който се помещава в красиво реставрирана вила- кралска вила, построена върху предколумбовата пирамида от VII век. Музеят се гордее с най-пълната пред-испанска колекция от златни и сребърни предмети, както и с произведения на еротичното изкуство
Нощувка в Лима.


Ден 3: Лима – Паракас – Наска /B/
Рано сутринта трансфер до автогарата, откъдето ще се качите на редовен автобус до Паракас.
Отпътуване от Лима за Паракас. При пристигането в Паракас посрещане и трансфер до порта, откъдето ще започне обиколката на Балестовите острови. На островите ще можете да наблюдаваТе морски лъвове, пеликани, пингвини и други морски птици и бозайници.
Трансфер до автогарата, откъдето ще отпътувате за Наска. Отпътуване за Наска. Пристигане и посрещане, трансфер до хотела. Нощувка в Наска.


Ден 4: Наска - Арекипа /B/
След закуска ще отидете до местното летище, за да направите туристически полет над долината Наска, известна със своите загадъчни фигури – някои от тяха са маймуна, колибри, кондор или паяк. Произхода им и до днес е неизвестен и много хора смятат, че е голям астрономически календар. След това ще имате време за за почивка и самостоятелни занимания.
След обяд трансфер до автогарата и отпътуване за Арекипа. Пристигане в Арекипа около 23:00 през нощта. Посрещане и трансфер до хотела. Нощувка в Арекипа.

Ден 5: Арекипа /B/
Сутринта е свободна за самостоятелни занимания и почивка.
Следобед полудневен тур на „Белият град”, както наричат Арекипа, включващ посещение главния площад, катедралата, колониалния квартал, както и на манастира Санта Каталина, който бе затворена в продължение на почти 400 години и сега ни пленява със своите тесни проходи, площади и градини, вдъхновени от древните квартали на Севиля и Гранада.

Ден 6: Арекипа – Колка Каньон /B, L/
Сутринта ще поемете през долината Колка, като по пътя ще видите вулканите Чачани, Мисти и Пикчу Пикчу. Ще преминете и през удивителни резервати и необичайни селца. Ще спрете за обяд по пътя за лоджата. Следобед свободно време за почивка, както и възможност за посещение на минералните извори в района. Нощувка в долината Колка.

Ден 7: Колка Каньон – Пуно /B, L/
Сутринта посещение на наблюдаделната площадка Кръста на Кондорите (Cruz del Condor), където ще можете да се насладите на невероятна гледка към каньона Колка, който си проправя път през сухите планини, а в дъното му протича река Колка. Ще видите величествения полет на кондорите. Следва трансфер до Пуно. Нощувка в Пуно.

Ден 8: Пуно – ез. Титикака /B, L/
Рано сутринта ще започне целодневна екскурзия с лодка по езерото Титикака. Днес ще посетите остров Урос, който плува свободно из езерото и е направен от тръстиката тотора. Индианците Аймара строят къщите си върху тях, където живеят в племенни съюзи и още пазят обичаите на предците си. Ще посетите и остров Такил, тесен остров с ширина от около 1 км. и дължина приблизително 7 м. Тук има много останки от древните инки, а хората все още носят традиционните си носии. Връщане в града в следобедните часове.

Ден 9: Пуно - Куско /B, L/
Рано сутринта след закуска ще започне целодневния тур от Пуно до Куско (турът е без екскурзовод). Пътуването до Куско е с интересни спирки по маршрута. Първата спирка ще бъде направена в град Pucara и музея Pucara Lithic. Това е първото градско селище на планините, цивилизация, населяваща района между 100 и 300 г. пр. Хр. След кратка почивка в Ла Рая, най-високият проход по пътя към Куско (на 4313 м н.в.), автобусът спира в Сикуани, където ще имате обяд. След това се отправяте към Racchi , където се намира храмът Wiracocha , който е построен в чест на Wiracocha, един от най-почитаните богове на инките. 20 м. над правоъгълната конструкция на храма се извисяват сламените му покриви, за които се смята, че са най-високите в империята на инките. По-късно ще посетите църквата Andahuaylillas, известна като "Сикстинската капела на Америка", поради уникалните произведения на изкуството, които се съхраняват тук. Църквата е построена през XVI век върху останките на стар храм. Днес в нея се помещава красиво възстановен колониален орган. И накрая, след 40 километра, в края на днешното пътуване, ще стигнете до Куско.
Следобед пристигане в Куско, трансфер до хотела. Настаняване и нощувка.

Ден 10: Куско и близките археологически обекти /B/
Закуска. Следобед ще се отправите към Coricancha, известен също като "Храмът на слънцето", който е построен по поръчка на Инка Пачакути и при пристигането на испанците става основа за изграждането на манастира Санто Доминго. След това ще посетете Катедралата, най-важният паметник на Главния площад, изграждането на което е завършено през 1654 г. След това се отправете към Саксайуаман , една от най-емблематичните сгради построена от инките през 15 век. Това е огромна крепост, построена с големи каменни блокове, чието остават загадка. Всяка година на 24 юни, на фестивала на Inti Raymi се пресъздава традицията за преклонение на слънцето, по време на зимното слънцестоене. Продължавате към Qenqo, археологически комплекс, използван основно за религиозни цели, където са се провеждали ритуали за плодородие и добра реколта. Накрая ще посетите Puca Pucara , на седем километра от града. Puca Pucara, което означава „червена крепост“ е архитектурен комплекс с предполагаемо военно предназначение с множество сгради, площади, бани, акведукти и кули. Смята се, че той е бил използван от антуража на инките, докато императорът им е почивал в Тамбомачай. Връщане в хотела. Нощувка в Куско.

Ден 11: Куско - Свещената долина /B, L/
Закуска в хотела. Рано сутринта отпътуване за Урубамба
Днес Свещената долина на инките ви очаква. По пътя ще посетите Chinchero – урбанизиран район до Куско, разположен на хълм с красива гледка към долината. Жителите на този район съхраняват занаятчийските традиции и наследените знания на инките и ги демонстрират в дрехите и обичаите си. В Чинчеро има археологически обекти и красива църква от седемнадесети век, една от първите католически сгради в Перу. След това ще посетите музея на Юкай, център на занаятчийските традиции, където ще наблюдавате изработването на текстилни изделия, керамика и сребърни бижута по същия начин, по който са се извършвали и по времето на инките - оригинално пресъздаване на традициите на инките. Освен това може да успеете да нахраните „обитателите“ на музея - лами, овце и алпаки! По-късно обяд в Олантайтамбо. Ще имате превъзходно кулинарно преживяване в ресторант Chuncho, където истинският дух на Свещената долина е комбиниран с уютна атмосфера. При пристигането си в Олантайтамбо, обитаван непрекъснато от времето на инките, ще се изкачите до емблематичната крепост, построена в подножието на планината. Връщане в хотела. Нощувка

Ден 12: Свещената долина - Мачу Пикчу - Куско /B, L/
Рано сутринта трансфер до гарата.
Днес от гарата ще започне Вашето пътуване с влак до едно от новите седем чудеса на света. Ще стигнете до Агуас Калиентес, където партньори ще Ви помогнат за качване в автобуса, за да отиде по криволичещия път до Мачу Пикчу, на фона на великолепна гледка към река Урубамба и нейния каньон. Изгубеният град на инките Мачу Пикчу, ще Ви удиви със своите тераси, церемониални светилища, стъпала и градски райони. Енергията е навсякъде около Вас. След екскурзоводката беседа ще имате време да разгледате крепостта и обяд в един от ресторантите в района.
В уговорения час вечета ще се отправите с влак обратно към Куско. Нощувка в Куско.

Ден 13: Куско – отпътуване или удължение по програмата в Амазония /B/

Трансфер до летището. Отпътуване.

Предлагаме и екскурзии до Перу с включен класически трекинг „Пътят на инките”. За повече информация, моля да се свържете с нас!

=====================================================

ВАЖНО!!! Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетниите билети включени в цената за целия маршрут с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 10 кг: 1844 лв. на човек (към 19.12.2018). При разлика в цената към момента на резервацията агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.75 BGN. При промяна във валутния курс агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет.

=====================================================

Допълнителни разходи:
По Ваше желание в началото или в края на програмата можем да Ви резервираме допълнителна нощувка със закуска в Лима. Допълнително се заплаща и трансфер.

=====================================================

Общи условия:
Трансферите, включени в цената са калкулирани за двама и повече пътуващи. В случай, че пътува само един турист, ще се наложи доплащане за трансфер.
За всички трансфери и екскурзии са предвидени услугите на англоговорящ екскурзовод. Трансферите се осъществяват общо за туристите в различни хотели хотели.
Забранено е внасянето на бутилки с вода или храна на Мачу Пикчу. В сучай че носите голяма раница (с обем над 20 л.), ще трябва да я оставите на съхранение на входа срещу допълнително заплащане
В цените не са включени удължения по програмата, летищни такси, разходи от личен характер, екстри, предлагани в хотелите, бакшиши и изходни държавни такси.

Тагове

Оферти - Перу |  Оферти - Лима |  Екскурзии - Перу |  Екскурзии - Лима |  Екзотична почивка 2024 - Перу |  Екзотична почивка 2024 - Лима

Избрани оферти