Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дуръс

Приключението Албания: Дуръс, Елбасан, Круя, Тирана, Берат

Номер на оферта

/

229255

Дати & цени

Цената включва

*Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни превози;
*3 нощувки в района на Дуръс и ривиерата;
*3 закуски и 3 вечери (без включени напитки)
*Пешеходна разходка в центъра на Дуръс;
*Посещение на Елбасан;
*Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 5000 евро към ЗАД "Армеец" (с доплащане за лица над 70 г.);
*Водач от туристическата агенция

Цената не включва

*Входни такси за посещаваните по маршрута обекти;
*Екскурзия до Круя и Тирана (при минимум 25 записани): 30 лева (без включени входни такси);
*Екскурзия до Берат (при минимум 25 записани): 30 лева (без включени входни такси);
*Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 5000 евро за лица от 70 до 85 години – 2.00 лв./ден;
*Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 4000 евро за лица нa 86 и повече години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
*Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма;
*Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ВЪЗМОЖНИ ГРАДОВЕ НА ОТПЪТУВАНЕ ПО ПРОГРАМАТА: СЛИВЕН НОВА ЗАГОРА, СТАРА ЗАГОРА, ЧИРПАН, ПЛОВДИВ, СОФИЯ!!!

ПЪРВИ ДЕН:
СливенСофияДуръс, Албания

Отпътуваме от Сливен в 00:30 часа по маршрут: Сливен - Стара Загора 01:30ч. – Чирпан 02:00ч. – Пловдив 03:00ч. – София 05:00ч. – Дуръс. Пристигаме в Албания в късния следобед. В древността Дуръс е бил част от Българското царство и се казвал Драч. Днес съвременният курорт предлага, освен чудесни условия за морски отдих, също така и интересни забележителности, свързани с историческото минало на селището. Интерес представляват Амфитеатърът (II в.), Венецианската кула и старите римски бани.
Разходка в Дуръс. Разположен на Адриатическия бряг, градът е най-голямото пристанище и развлекателен център в Албания. Възможност за разходка по крайбрежната алея, където ще можете да направите снимки на модерния пешеходен кей, оформен атрактивно като висящ въжен мост. Продължаваме до северния край на залива, където в морето навлиза друг кей. Следва нова архитектурна изненада - върху кеят е изградено широко, бяло и модернистично стълбище, превърнало се в най-доброто място за снимки в града.
Свободно време за почивка на чаша ароматно еспресо или знаменития коняк "Скендерберг", получил своята популярност още от времето на комунизма, заради високото си качество и уникален вкус.
Настаняване в хотел в района на Дуръс и ривиерата. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Дуръс – Круя – ТиранаДуръс

Закуска.
Свободно време или по желание и с допълнително доплащане екскурзия до Круя и Тирана.
Круя е сърцето на Албания, родното място на националния герой Георги Кастриоти -Скендербег и едно от най-посещаваните градчета в страната. Гледката на каменния замък, извисяващ се над долината, наподобяващ с формата си разперени орлови криле е впечатляваща. Днес сградата е музей, представящ историята на Албания и подробно проследяващ живота и делото на Скендербег - бореца за независимостта на Албания от Османската империя. В града се намира и Националният етнографски музей, който е разположен в стара къща, съхранила експонати с над 500-годишна история.
Свободно време за обяд и разходка сред дървените дюкянчета на автентичния средновековен пазар в Круя. Пазарът привлича туристите с уникалните ръчно изработените сувенири от алабастър и маслиново дърво и сребърни филиграмни бижута, изкушаващи всяка дама.
Продължаваме към Тирана. Столицата на Албания предлага интересна смесица от съвременна архитектура и исторически паметници. Разходка по новооформения площад "Скендербег", покрит с разноцветен мрамор от различните краища на Албания. Интерес представляват: паметникът на националния герой на Албания, джамията на Етем бей, Часовниковата кула, Дворецът на културата и Националният исторически музей. Възможност за поглед от високо от панорамното, въртящо се кафене на Тирана.
Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка

ТРЕТИ ДЕН:
ДуръсБератДуръс

Закуска.
Свободно време или по желание с допълнително доплащане екскурзия до белия град на Албания - Берат
Берат е в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Пътят преминава през района, наричан "градината на Албания" и стига до планински масиви,където се извисяват върховете Томор и Шпираг. Обвити в легенди, те са като покровители на стария град Берат, скътали легендарна любовна история, която ще разберете, ако пътувате с нас.
Крепостта на Берат е една от най-старите и най-големи крепости в Европа. Тя впечатлява с живописен изглед към града и реката под нея, както и със запазените православни църкви, устояли на режима на Енвер Ходжа. Възможност за посещение на известния музей „Онуфри”, където се съхранява една от най-интересните колекции от икони на Балканите и човек може да се докосне до уникалното онуфриевото червено.
Свободно време за обяд, покупки и разходка в модерния долен град на Берат, където са живописните квартали „Мангалем” и „Горица”, край река Осум. Тук изумителни са малките къщички, които изглеждат като залепени за склона на планината.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
ДуръсЕлбасанСофияСливен

Закуска. Отпътуване за България.
Кратка спирка в Елбасан, възможност за последни покупки. Елбасан възниква през I век под името Скампа. С днешното си име се сдобива много по-късно – през XV век, когато попада под управлението на султан Мехмед II. По това време областта е под османско владичество.
Пристигаме в България късно вечерта.
=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Дуръс |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Дуръс |  Ранни записвания 2024 - Албания |  Ранни записвания 2024 - Дуръс

Избрани оферти