Оферта номер: 229551

Приключението Борнео + Куала Лумпур: Нова авторска програма от 20.03.2020 г.!

Приключението Борнео + Куала Лумпур: Нова авторска програма от 20.03.2020 г.!
от 3184 лв.
Виж галерия
Дати и цена
20 март 2020 г. - Цена от 3184 лв.
Цената включва
1) Сам.билети с вкл. летищни такси:
- Куала Лумпур – Кота Кинабалу - Сандакан – Куала Лумпур
2) Изхранване:
8 закуски
6 обяда
4 вечери
3) Нощувки както следва:
2 нощувки в Кота Кинабалу в хотел 4*
1 нощувка в Сабах в еколодж
2 нощувки в Сукау в еколодж
3 нощувки в Куала Лумпур в хотел 5*
4) Всички входни такси по посещаваните обекти
5) Билет за Кулите Петронас
6) Всички трансфери
7) Малайзийски туристическа такса
8) Англо-говорящ гид
9) Tакса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките
Цената не включва
1) Сам. билет: София - Куала Лумпур – София
2) Туристическа застраховка
3) Напитки и храни извън програмата
4) Доплащане за единична стая – 675 лева
5) Разходи от личен характер
АВТОРСКА ПРОГРАМА НА ТУРОПЕРАТОР С ДЪЛГОГОДИШЕН ОПИТ И СТРАСТ КЪМ ЮГОИЗТОЧНА АЗИЯ!

=======================================================

Стопроцентова емоция на най-богатия на растителни и животински видове остров в света...

Приключението БОРНЕО – нова програма

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ: 20.03.2020 г.

11 дни/ 8 нощувки

==========================================================

ПАКЕТНА ЦЕНА: 3 184 лева


Пътуването е безвизово!

==========================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

==========================================================

ПРОГРАМА НА ПЪТЕШЕСТВИЕТО ПО ДНИ:

Salamat Datang! Добре дошли в Борнео! - Елате с нас в Югоизточна Азия, където се намира третият по големина остров в света и най-големият в Азия- известен като Борнео (Калимантан). В него ще видим една от най-старите тропически гори в света, домът на "горските хора" -орангутаните. На острова има 15 000 вида цъфтящи растения, 3 000 вида дървета, 221 вида земни бозайници. Днес Борнео е уникална дестинация за пътуване. Един свят с наистина зашеметяващо изобилие от флора и фауна, които не могат да се намерят никъде другаде. Нека заедно съпреживеем магията Борнео !
За финал- ШОПИНГ в Куала Лумпур - признат като световен център за изгодни покупки на известни брандове. Ще видим и Малака - най-старият град на Малайзия!

Куала Лумпур е едно от онези места на света, където традиция, бит и културно наследсво се съчетават в невероятна хармония с модерната архитектура. Независимо дали харесвате оживени улици, пълни с цветни традиционни пазари или луксозните молове със световноизвестни марки, в столицата на Малайзия ще откриете своето място. Куала Лумпур е най-зелената столица в Азия!


ДЕН 1 : СОФИЯ- КУАЛА ЛУМПУР
Среща на летище София, терминал 2.


ДЕН 2 : КУАЛА ЛУМПУР- КОТА КИНАБАЛУ

Пристигане в мегаполиса Куала Лумпур. Следва полет към Кота Кинабалу. Посрещане от партниращата фирма и трансфер до хотела.
Нощувка.


ДЕН 3 : КОТА КИНАБАЛУ/КУЛТУРНО ЕТНО-СЕЛИЩЕ МАРИ-МАРИ – Великден
/закуска и обяд/

Закуска в хотела, след което ще отпътуваме за етно-селище Мари-Мари, намиращо се в провинцията на острова, далеч от модерния и развиващ се град Кота Кинабалу. Заобикалящата го атмосфера може леко да ви напомня за "Изгубения свят" на сър Артър Конан Дойл в смисъла на Сабахан. Днес селото действа като музей, който съхранява етническата култура на Борнео. То има за цел да сподели с посетителите си знанието, историята, културата и традицията на Борнео, така, че да не бъде забравена.Ще се докоснем до културата и начина на живот на местните етнически групи в Борнео от времето, когато електричеството все още не е било познато по тези земи.
   
В селото ще имаме възможност  да се запознаем с различни традиционни домове на сабаханските етнически общности - Bajau, Lundayeh, Murut, Rungus и Dusun, които са построени от потомците на племената, които те представляват.
„Още при своето пристигане  ще бъдем посрещнати със специална приветствена церемония,  лично от управителя на Мари-Мари, и ще бъдем запознати с това, което ни предстои да видим, след което ще преминем по окачения мост, който ще ни отведе директно в селището.
 
Първо, ще посетим къщата Дусун, където ще наблюдаваме демонстрация на традиционния начин за обработка на тютюн. В къщата Монтоку ще се запознаем с различни кулинарни техники за готвене с бамбук, както  и с процеса  на обработка на оризово вино.
  Ще имаме също възможност да научим как да запалим огън, без запалка или кибрит в къщата Рунгус, също и да наблюдаваме как местните селяни правят етнически гривни от ратан).
 
В третата къща, която ще посетим- Лундайех, ще се запознаем  със  старите начини за производство на въжета, подове и стени от дърво.
В следващата къща "Баяу", ще видим как местните хора подготвят Jala (местна торта) и сок от пандан (местен плод). Вътре ще видите и изключително разнообразни материали от антични предци. В единия ъгъл има дори декоративен булчински салон, в който посетителите могат да си направят интересна фотосесия.

Петата къща- Мурут, която ни очаква в края на обиколката на селището е къщата на главорезите (шегуваме се ;))  Гарантираме, че главата ви ще остане прикрепена към тялото, след като сте посетили тази къща). Тук ще станете свидетели също на демонстрация по изстрелване на стрелички.
Вътре има вграден Lansaran (традиционен трамплин-подобен под), на който можем да танцувате, след като ни покажат как да скочим за "наградата".  Тук ще станем свидетели как местните жители татуират телата си по стар метод и може да ни направят временна татуировка по древен начин, ако желаем.

В края на обиколката, ще отидем до сцената, където ще се позабавляваме  с културни изпълнения, след което ще отидем до главната зала, където можем да разгледаме и да пазаруваме в магазина за сувенири (всички ръчно изработени продукти).
Тук можем също така да направим чудесни снимки на заобикалящата ни среда, след което ще се подкрепим с хапване на бюфет.

В края на обиколката ще се сбогуваме със селяните, за да се върнем отново в цивилизацитя в 21-ви век.
Нощувка.

*Неща, които трябва да предвидим и вземем със себе си: шапка, допълнителни джобни пари, удобни обувки за ходене , камера.


ДЕН 4: КОТА КИНАБАЛУ- КИНАБАЛУ ПАРК-ГОРЕЩИ МИНЕРАЛНИ ИЗВОРИ- ЧАЕНА ПЛАНТАЦИЯ САБАХ /закуска, обяд, вечеря/

След закуска-отпътуване към „Кинабалу Парк”, по лъкатушещите планински пътища, от които пред нас ще се открие невероятна панорамна гледка към впечатляващи възвишения и хълмове, сред които ще видим и Маунт Кинабалу -  най-високия връх в югоизточна Азия. Паркът „Кинабалу” е част от световното наследство на Юнеско, благодарение на изключителното си био-разнообразие на екваториална флора и фауна-същински рай за любителите на природни красоти!

Ще се разходим по някоя от безбройните пътеки в парка, след което можем да се освежим в топли минерални извори. Отправяме предизвикателство към групата да премине по високия 41м. въжен мост, откъдето гледката е наистина впечатляваща и ще можем максимално да се насладим на уникалната флора и фауна на дъждовните екваториални гори на острова!
Ще направим кратка почивка, за да хапнем в местен ресторант, след което ще отпътуваме към плантацията за зелен чай- „Сабах Тий Гардън”. Разглеждане и настаняване в т.нар. „longhouse”-  еко-стаи, изцяло направени от бамбук.

По желание можем да вземем участие в рисуване на батик или състезание по стрелба, посредством специални тръби, редом с представители на местните племена, или пък да релаксираме в чаената къща преди вечеря. Свободно време.

Нощувка.


ДЕН 5 : ЧАЕНА ПЛАНТАЦИЯ „САБАХ”- ЛУАНТИ БАРУ (МАСАЖ С РИБКИ)-СУКАУ /закуска, обяд(сух пакет) и вечеря/

Какво по-хубаво от това, да станем призори /около 5.30ч./ и да посрещнем изгрева, с прекрасна гледка към планината Кинабалу, в чиито недра се простира вълнообразната тучно-зелена чаена плантация, покрита с нежния воал на сутрешна тропическа мъгла…Ще направим лежерна и тонизираща утринна разходка, след което ще се подкрепим с лека малайзийска закуска в „Чаената къща”, а по-късно ще се запознаем отблизо с процеса на производството на чай  в местната фабрика, а също така можем да закупим чай и различни сувенири в магазинчето към плантацията.
Следва отпътуване към Луанти Бару, където можем да се освежим в местното езеро и да изпитаме тонизиращия ефект на масажа, а вълшебните масажисти са... рибите в езерото.

След процедурата ще се подкрепим със сух пакет за обяд, след което ще потеглим към Сандакан /пътуването е с продължителност 3-4 ч./
След като пристигнем в Сукау, ще се настаним в т.нар. лодж /еко-хотел от бамбук и дърво/, разположен в непосредствена близост до р. Кинабатанган.

Привечер ще разпуснем с лежерен круиз по реката, по време на който ще видим екзотични представители на екваториалната флора и фауна.
По-късно вечерта- връщане в лоджа, вечеря.
Нощувка


ДЕН 6 : СУКАУ - ЕЗЕРОТО „ОКС БОУ” - ПЕЩЕРАТА „ГОМАНТОНГ”- СУКАУ
/закуска, обяд и вечеря/

Дори да не сте настроили алармата си за сутрешния круиз, със сигурност ще бъдете събудени от сладкогласните призиви на екзотичните птици, или от нежното жужене на насекомите... Рано призори отново ще се отправим на круиз, но този път освен реката Кинабатанган, ще включим и езерото Окс Боу, в търсене на интересни и редки видове птици и животни, след което- ще се върнем обратно в хотела и ще се подкрепим със закуска, преди да се отправим на поход до пещерата Гомантонг, известна с ядивните гнезда на птици в нея, които по тези ширини са смятани за деликатес.

Следобяд – свободно време, през което ще можем да релаксираме или да се отправим на разходка до близкото селище. Вечерта можем отново да се включим в круиз по реката, и за последно да се насладим на уникалната природа в района.
Нощувка.


ДЕН 7: СУКАУ - СЕПИЛОК ОРАНГУТАН – САНДАКАН – КУАЛА ЛУМПУР 
/закуска, обяд,вечеря/

Ранна закуска, след което- напускане на хотела около 7 ч. сутринта, и  отпътуване по суша до „Сепилок Орангутан Център”, където ще можем да видим най-близкия родственик на човека- орангутанът, в естествения му хабитат.

Ще се разходим в низинната екваториална гора на Борнео, чиито уникални дървесни видове, достигащи обичайна височина от над 60м., могат да бъдат видяни само и единствено на тази географска ширина. След  разходката - връщане в Сандакан и изкачване на близкия хълм, откъдето пред нас ще се разкрие уникална панорамна гледка към целия залив Сандакан.
По желание след това можем да посетим и да разгледаме китайския будистки храм, намиращ се на върха на хълма.

Ще направим кратка почивка за обяд в  местен ресторант, след което- трансфер до летището на Сандакан за кратък полет до Куала Лумпур.
В Куала Лумпур, ще бъдем посрещнати и трансферирани до хотела ни в самия център на града. Чекиране в хотела и свободно време.
Нощувка


ДЕН 8: КУАЛА ЛУМПУР – МАЛАКА – КУАЛА ЛУМПУР
(закуска, обяд, вечеря)

Закуска.

Трансфер: Куала Лумпур - Малака около 2 часа на посока.

Очаква ни целодневен тур: „Наследството на Малака”.
Основана през 1403 г., Малака е най-старият град на Малайзия, изпълнен с очарователна история и мултикултурно наследство. Португалците, холандците и британците са управлявали копринената и търговията с подправки на Малака от векове, оставяйки несравнимо наследство от исторически реликви и паметници. Красотата на града е всепризната и през 2008г. Малака е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство.
Обикаляйки историческите сгради на града, включително Stadthuys, църквата "St. Paul" и крепостта "Porta de Santiago” построена от португалците през 1 512 г ще опознаем неговата история.

Богато украсеният храм Чен Хун Тенг покрива площ от 4 600 м2. Разположен до великолепната главна порта покрай Джалан Токонг, храмът Ченг Хун Тенг се състои от комплекс от няколко молитвени зали. Най-голямата е посветена на богинята на милосърдието Куан Ин.
Porta de Santiago е един от малкото най-стари оцелели останки от европейската архитектура в цяла Азия с изключително историческо значение в миналото съставена от дълги крепости и четири големи кули.
Построен през 1650 г. като официална резиденция на холандския губернатор и неговите офицери, The Stadthuys е отличен пример за холандската архитектура от този период. Смята се, че е най-старата холандска сграда на изток.

St. Paul’s Church – Първоначалната постройка е
представлявала семпъл параклис, построен през 1521 г., посветен на Дева Мария. Построен е от португалски благородник, Duarte Coelho, като акт на благодарност след спасението му от буря в Южнокитайско море. Параклисът е разширен през 1556 г. с добавянето на втори етаж, а през 1590 г. е завършен с камбанария.
Следва свободно време за разходка по улица Jonker – известна с изобилието си от сувенири, произведения на изкуството и занаятчийството. Има една поговорка, че ако не сте посетили Jonker Street, не сте били в Малака!
Вечеря в местен ресторант с културно шоу. Следва връщане в хотела в Куала Лумпур(около 2 часа)
Нощувка.
Моля, обърнете внимание: Тъй като има много ходене в този тур, ще са необходими удобни обувки за вървене!


ДЕН 9: КУАЛА ЛУМПУР(закуска)

След закуска ще направим полудневен тур на града –„Забележителностите на Куала Лумпур”, по време на който ще се запознаем отблизо с историческото  и културно наследство на града и по-конкретно: Двореца на краля, Националната джамия, Националния паметник, Площада на независимостта и известните кули-близнаци Петронас- символът на Азия. Двете кули са свързани с въздушен мост (Скайбридж), свързващ сградите, между 41-вия и 42-рия етаж (на 170 м височина) от общо 452-метра височина, а гледката, разкриваща се от там, към града е наистина уникална! Кулите „Петронас“ са били най-високите сгради в света от 1998 до 2004 година, и остават най-високите кули близнаци в света до днес.
Ще направим стъпка назад във времето, с посещение на Националния музей, както и очарователния център на града, посветен на малайзийската история и култура. По-късно, ще се запознаем отблизо с местните занаяти в „Центъра по занаяти”, където ще посетим бутик за шоколадови изделия, и ще можем да научим повече за процеса на производство на този неустоим деликатес, както и да вкусим или закупим някои от тези сладки изкушения.

Трансфер до хотела.


Свободно време, в което ще се възползваме от локацията на хотела ни в центъра на Куала Лумпур, където всичко е на една ръка разстояние и ще имаме възможност за така дълго очаквания ШОПИНГ – множество магазини, световни брандове на outlet цени, местни ресторантчета и кафенета!
Нощувка.


ДЕН 10: КУАЛА ЛУМПУР – СОФИЯ(закуска)
След закуска ще имаме малко свободно време до трансфера ни до летището за полет към София.


ДЕН 11 : ДОБРЕ ДОШЛИ В БЪЛГАРИЯ!


=====================================================

*Снимките в офертата са авторски и не е разрешено тяхното ползване при никакви обстоятелства!


=======================================================

АВТОРСКА ПРОГРАМА НА ТУРОПЕРАТОР С ДЪЛГОГОДИШЕН ОПИТ И СТРАСТ КЪМ ЮГОИЗТОЧНА АЗИЯ!

=======================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!
Изпрати запитване
Борнео, моля те, не се променяй!
Банджармасин – градът с плаващи пазари и 1000 реки
Борнео - по стъпките на дивите хора