Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дуръс

Пролетна екскурзия до Албания хотел 4* с 3 нощувки 3 закуски и 3 вечери

Номер на оферта

/

229511

Дати & цени

Цената включва

Пакета включва:

Транспорт с комфортен Туристически автобус.
3 нощувки със 3 закуски и 3 вечери в избрания от Вас хотел
Всички пътни и гранични такси.
Екскурзовод по време на пътуването.
Панорамна екскурзия до центъра на Дуръс.
Посещение на град Скопие на отиване и свободно време в центъра на града.
Посещение на град Охрид на връщане за фотопауза и обяд.

Цената не включва

Пакета не включва:

Разходи от личен характер.
Градски такси за хотелите по маршрута 12 лева на човек (заплаща се задължително към пакета);
Медицинска застраховка с Асистанс 2 лева на ден; (заплаща се допълнително към екскурзионния пакет общо 8 лева);
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
Трансфер от Варна, Търговище, Разград, Русе и Плевен при минимум 20 човека


Важно: По възможност предлагаме трансфер от следните градове - Варна, Търговище, Разград, Русе, Ботевград и Плевен при минимум 20 човека.

Програма на пътуването

Пролетна екскурзия до Албания с 3 нощувки 3 закуски и 3 вечери. Автобусна екскурзия с дата на потегляне 26.04.2019 или 24.05.2019 и възможност за отъптуване от Варна, Търговище, Разград, Русе, Ботевград и Плевен.

Цените за ранни записвания са валидни до 25.03.2019г. и включват до 18% отстъпка.

Ден 1
Отпътуване в 05:00 ч от автогара Сердика в София. Отпътуване от Перник в 05:30 ч (от бензиностанция – на околовръстен път), в 06:00 ч от Дупница ( от бензиностанция – на Околовръстен път), от Кюстендил в 06:30 ч (от бензиностанция – на околовръстния път). Продължаваме към македонската граница и по маршрут Скопие - Струга - Дуръс. Вечерта настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 2
Закуска.
По желание: целодневна екскурзия до Круя и Тирана с допълнително заплащане. /екскурзията е 30 лева при минимум от 25 туристи- входните такси се заплащат отделно/. Ще се отправим сутринта към родното място на националния герой Скендербег с едноименния замък- крепост и музей. Известен в градчето е и Етнографския музей, съхраняващ експонати на повече от 400 г. Ще се разходим из калдъръмената чаршия, останала завещание от Османско време. Екскурзията ни ще ни отведе до Тирана. Туристическа обиколка из центъра на града минавайки през площад Скендербег, джамията „Етем Бей”, Часовниковата кула, статуята на Скендербег, Дворецът на културата, Националния исторически музей. Мавзолея на Енвер Ходжа . Свободно време за разходка.Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 3
Закуска.
Сутринта ще посветим на курорта Дуръс. Ще започнем разходката ни от крайбрежната алея „Таулантия”, подарък за Енвер Ходжа от Фидел Кастро, осеяна със стотици палми, улични музиканти и търговци. Ще минем покрай православната църква в центъра, Венецианската кула, културния център, археологическия музей и др. Може да се насладите на италианско кафе и албанска баклава в някое от десетките заведения по крайбрежието. Ще имаме свободно време за снимки, пазар или чаша ароматно кафе.
След обяд екскурзия до Берат - по желание, срещу допълнително заплащане /екскурзията е 30 лева при минимум от 25 туристи- входните такси се заплащат отделно/.Около 14:00 ч отпътуване към „градът на хилядите прозорци”, разположен на албанската река Осум и носещ славянското си име Белиград до 17 век. В града-музей, защитен от ЮНЕСКО като част от Световното културно наследство. Туристическа обиколка из Стария град, ще минем покрай Крепостта, Музея на Онуфри, Етнографския музей. В града остават запазени и част от православни църкви. Връщане в хотела. Свободно време за разходка. Вечеря. Нощувка.

Ден 4
Закуска. Отпътуване за България. Попътно спиране в Охрид.
Свободно време за обяд и фото-пауза на Охридското езеро. Ще минем покрай Стария град, разположен в подножието на Самуиловата крепост, с чаровните кафенета и рибни ресторанти сгушени из калдъръмените улици. Пристигане в София късно вечерта на автогара Сердика.

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Дуръс |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Дуръс |  Пролет 2023 - Албания |  Пролет 2023 - Дуръс

Избрани оферти