Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Пролетна ваканция в Прага - самолетна екскурзия, 11.04.2019. ПОТВЪРДЕНА!

Номер на оферта

/

229419

Дати & цени

Цената включва

==>Самолетен билет София – Прага - София с директен полет на България Ер;
==>Летищни такси, ръчен багаж до 10 кг. и 1 бр. чекиран багаж до 23 кг. на турист;
==>3 нощувки със закуска в хотел 3* в центъра на Прага;
==>Трансфери летище - хотел – летище;
==>Туристическа програма "В сърцето на Стара Прага" с местен екскурзовод на български език;
==>Туристическа програма "От Пражката крепост до Стария Град на Прага" с местен екскурзовод на български език;
==>Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с осигурен асистанс с покритие 5 000 евро на ЗАД Армеец;

Цената не включва

==>Задължително ползване на аудиосистема със слушалки (заплащат се на място): 3 € на човек на ден;
==>Билети за ползване на градски транспорт - мин. 3 бр. (заплащат се на място): цена на билета - 24-32 CZK; цена на карта с валидност за 72 ч. - 310 CZK;
==>Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
==>По желание: Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!) - покриване на разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия съгласно условията на застрахователя.
==>Допълнителни услуги по желание (заявяват се и се заплащат в България):
==>"КАРЛОВИ ВАРИ - спа столицата на Чехия"
==>"Средновековна романтика в КУТНА ХОРА"
==>"Истории от кафенетата на ПРАГА" с посещение на музея на Франц Кафка
==>Замъкът ЧЕШКИ ЩЕРНБЕРК
==>Круиз по река ВЪЛТАВА
==>Бутиков круиз по Вълтава с оригинален джаз-блус концерт на живо

Програма на пътуването

=============================================================

АПРИЛСКИ УИКЕНД В ЗЛАТНА ПРАГА - самолетна екскурзия с обслужване на български език и настаняване в хотел в центъра на Прага

ДАТИ: 11.04.-14.04.2019
4 дни / 3 нощувки
=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРАГА

Прага е уникално архитектурно съчетание на стилове от различни периоди - готика, барок, рококо, романтизъм, кубизъм, сецесион... Признат за част от световното културно наследство, градът ще ви потопи в магията на миналото с реставрираните и запазени архитектурни шедьоври, в които местните хора умело вплитат своята съвременност. Този град, творение на природата и на човешкия гений, предизвиква възторг и оставя дълбока следа в паметта и сърцето на всеки, докоснал се до неговите старинни улици и църкви, до музеите, дворците и богатите съкровища, до неговите жители, отнасящи се с преклонение към огромното културно-историческо наследство.

----------------------

ПРОГРАМА

Първи ден:
Отпътуване от летище София за Прага с директен полет на България Ер в 10:15 ч. Трансфер до хотела. Настаняване след 14:00 ч.
ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА "В СЪРЦЕТО НА СТАРА ПРАГА" (включена в цената; за връщането в хотела може да ползва градски транспорт): Националния музей; Вацлавския площад, заобиколен от впечатляващи сгради с великолепни фасади; статуята на покровителя на Прага - Св. Вацлав; "Златния кръст"; малките улички в сърцето на стария Град; Староместкия площад с готическата катедрала „Дева Мария пред Тин”; монумента на Ян Хус, красивата барокова църква „Свети Николай”; двореца Кински; Староместкото кметство и Пражкия меридиан, разположен на мястото, където точно в 12 ч. е падала сянката на колоната на Дева Мария; емблематичната часовникова кула и най-стария работещ астрономически часовник в света от 1410 г., който събира хиляди туристи на всеки кръгъл час в очакване на „разходката на Апостолите”. Централният район на Прага - "Старе место", основан през 9-ти век, е характерен с изящната си архитектура и хармоничното съчетание на сгради в различни архитектурни стилове – готика, барок, ренесанс…
Нощувка.

Втори ден:
Закуска.
ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА "ОТ ПРАЖКАТА КРЕПОСТ ДО СТАРИЯ ГРАД" с местен екскурзовод на български език (включена в цената, ползва се градски транспорт; Продължителност: около 3 часа): трите двора на най-важния символ на Бохемия - Пражката крепост (служела за резиденция на князе и крале, а днес - седалище на Президента на Чехия) и готическата катедрала "Свети Вит" с витражите от цветно стъкло, един от които - дело на прочутия майстор на сецесиона Алфонс Муха. Ренесансовият дворец Шварценберг и бароковият дворец Щернберг (и двата - част от националната галерия на Прага) са разположени на Храдчанския площад, откъдето пред нас ще се открие величествена гледка към река Вълтава и цяла Прага със забележителните и кули. Обиколката ще продължи по улица Нерудова към Малостранския площад и бароковия храм Св. Николай, а романтичните малострански улички ще ни изведат до Малтийския площад и артистичната "стена на Джон Ленън" - място за изява на млади по дух хора от цял свят. Продължаваме към остров Кампа и мостчето на влюбените над Дяволския канал, за да стигнем до най-голямата забележителност на Прага - Карловия мост (XIV в.), наричан още "галерия на открито". Живописната гледка към река Вълтава, забележителните исторически скулптури на моста в комбинация със съвременните творби на местни художници, карикатуристи и уличните музиканти създават неповторима творческа атмосфера. След като докоснем традиционно най-старата запазена статуя на моста – на чешкия светец Йоан от Непомук, за да сбъднем поне едно желание, продължаваме към Карловия университет и комплекс Клементинум, където се намира най-красивата барокова библиотека на Прага. Разходката ще приключи на Староместкия площад, тесните калдаръмени улички около който примамват да се "изгубиш" в пъстрата какафония от дюкянчетата за сувенири, галерии, изкусителни кафенета и бирарии.
*По желание следобяд, 14:30 ч. /с предварителна заявка и заплащане/: Полудневна автобусна екскурзия "СРЕДНОВЕКОВНА РОМАНТИКА В КУТНА ХОРА" с местен екскурзовод на български език. Разположен на 60 км. от Прага, градът е втори по значение в Бохемия след Прага. До края на ХIII век в него се добива една трета от среброто в Европа, а по-късно става той става и седалище на кралската власт. Заради прекрасните запазени сгради с типична готическа архитектура от Средновековието и специфичната спираща дъха панорама, Кутна Хора е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство. Екскурзията включва пешеходна разходка в историческия център, посещение на величествената готическа църква Св. Варвара - оказала влияние върху архитектурата на цяла Централна Европа и на уникалната църква-костница в Седлец от 14 век, чийто внушителен интериор е направен от 40 000 човешки скелета.
или
*По желание следобяд, 15:00 ч. /с предварителна заявка и заплащане/: Круиз с панорамно корабче по Вълтава (1 час) - корабчето разполага с открита и закрита палуба, от които за туристите се откриват красиви панорамни гледки към елегантните мостове на Прага и забележителностите, разположени на двата бряга на река Вълтава.

Нощувка.

Трети ден:
Закуска.
Свободно време с възможност за самостоятелно посещение на зоологическа градина на Прага или
*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: Целодневна автобусна екскурзия "КАРЛОВИ ВАРИ - спа столицата на Чехия" с екскурзовод на български език. Елегантният курорт с над 600-годишна SPA традиция е разположен само на 130 км. от Прага, като пътят до него преминава през спиращите дъха пейзажи на областта Бохемия. Създаден през 14 век, Карлови Вари е любимо място на известни личности като руския цар Петър I, Франц Кафка, Казанова, Бетовен, Моцарт и много други. Градът е известен и с международния филмов фестивал „Кристалният глобус”, за който всяка година в града пристигат световноизвестни кинозвезди. Запазени старинни сгради с цветни фасади, елегантни кафенета с бароков интериор, както и изящните карловарски колонади, са разположени от двете страни на река Тепла, по протежение на която се намира елегантна пешеходна зона - ще разгледаме емблематичните дизайнерски колонади, гейзера Вридло и ще имате възможност да опитате лековитата вода от специалните традиционни бърдучета. Ще видим фестивалния хотел Термал, бароковата църква Мария Магдалена, чумната колона и историческите сгради по протежение на река Тепла. През свободното време можете да посетите православната църква „Св. Петър и Павел”, да опитате традиционните вафлички "оплатки", "кралската" напитка „Бехеровка”, която се прави с прочутата минерална вода или да се насладите на чаша кафе в емблематичния хотел Пуп, в който са заснети ключови сцени от филма "Казино роял" за Джеймс Бонд.
*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: 20,30 ч - Бутиков джаз круиз по р. Вълтава.

Четвърти ден:
Закуска.
Свободно време за самостоятелни разходки в Прага, посещение на музеи или
По желание /с предварителна заявка и заплащане/:
Автобусна екскурзия „ЗАМЪКЪТ ЧЕШКИ ЩЕРНБЕРК“ с местен екскурзовод на български език. Замъкът е разположен на около 45 км. югоизточно от Прага, в чешката област Бохемия. Построен е през 1420 година в готически стил, но по-късно, през 18 век - преустроен в бароков. Векове наред е собственост на известния род Щернберк. Замъкът притежава строгата фасада на средновековна крепост в готически стил, но интериорът му е екстравагантен и в духа на ранния барок. Обиколката преминава през петнадесет щедро украсени и мебелирани стаи в 4 различни стила – рококо, бийдермайер, имперски стил и барок. Посетителите разглеждат рицарската зала с много исторически предмети и ценности, красиво изписания параклис Свети Себастиан и Жълтата Камара с пищни барокови украси и мебели.
Трансфер до летището. Отпътуване за София с директен полет на България Ер в 16:25 ч.

=============================================================

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА

Хотел Ibis Praha Wenceslas Square 3* е разположен в близост до Вацлавския площад. До Стария Град на Прага може да се стигне за 15-20 минути пеша или за 5 минути с трамвай. В непосредствена близост ще намерите ресторанти с традиционна кухня, кафенета и магазини. Метро I.P. Pavlova и трамвайната спирка са на 200 метра от хотела. Разполага с лоби бар с 24-часова рецепция и компютър за ползване.
Хотелът предлага просторни светли стаи с модерен дизайн, безплатна Wi-Fi интернет връзка. Всички те са оборудвани с климатик, собствен санитарен възел, сателитна телевизия и душ. Хотелът предлага богата закуска на шведска маса.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Условия за плащане: минимален депозит за записване -30% от основния пакет; доплащане до крайната цена - до 30 дни преди датата на отпътуване.

Възможни са размествания на туровете в дните от програмата с цел оптимизация и съобразно заявките. Круизът по Вълтава може да се предложи във всеки един от дните по програмата - моля, информирайте ни своевременно при желание за резервация за конкретен ден и час, различен от посочения в програмата.

Полетна информация (възможни са промени):
FB 301 SOFPRG 10:15 11:15
FB 302 PRGSOF 16:25 19:15

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

1. "КАРЛОВИ ВАРИ - спа столицата на Чехия" - целодневна автобусна екскурзия при мин. 15 записани туристи: 85 лв на турист; за деца 2-11,99 г.: 65 лв; (Маршрут: Прага - Карлови Вари: 130 км.; Продължителност: около 7 часа; Цената включва транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български език; Цената НЕ включва: ползване на слушалки - 3 € на турист)

2. "Средновековна романтика в КУТНА ХОРА" - полудневна автобусна екскурзия при мин. 15 записани туристи: 72 лв на турист; За деца 2-11,99 г.: 54 лв (Маршрут: Прага - Кутна Хора: 60 км.; Продължителност: около 6 часа; Включва транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български език); Цената НЕ включва: ползване на слушалки - 3 € на човек; входна такса за Костницата в Седлец: ~75 CZK; входна такса за катедралата Св. Варвара: ~120 CZK (заплащат се на място). Туристите, които не желаят да заплащат входна такса, изчакват за кратко групата пред всеки обект.

3. Замъкът ЧЕШКИ ЩЕРНБЕРК - полудневна автобусна екскурзия при мин. 15 записани туристи: 69 лв на турист; за деца 2-11,99 г.: 49 лв (Маршрут: Прага - Чешки Щернберк: 50 км.; Продължителност: около 4 часа; Включва автобусен транспорт, входна такса и екскурзоводско обслужване на български език); По желание на място се заплаща такса за снимки в залите на замъка по време на беседата - ориентировъчна цена: около 150 CZK (около 6 €).

4. Круиз по река ВЪЛТАВА: 28 лв на турист; за деца 3-11 г. : 22 лв
Цената включва разходка по Вълтава с туристически кораб (1 час) и такса резервация. До круизното пристанище - може да се стигне пеша или с регулярен градски транспорт.

5. Бутиков круиз по Вълтава с оригинален джаз-блус концерт на живо (самостоятелно посещение):
==>Опция 1: 59 лв на човек (включва билет с гарантирано място, аперитив за "добре дошли"; не включва храна);
==>Опция 2 с вечеря: 90 лв на човек (включва билет с гарантирано място, аперитив за "добре дошли", вечеря по предварително заявено меню
Цената не включва: напитки и транспорт до пристанището, което се намира в центъра на Прага (може да се стигне пеша или с регулярен градски транспорт).

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Уикенд почивка - Чехия |  Уикенд почивка - Прага

Избрани оферти