Оферта номер: 208245

Тайланд и Камбоджа: Най -хубавото от Сиамската и Кхмерската империи

Тайланд и Камбоджа: Най -хубавото от Сиамската и Кхмерската империи
от 3699 лв.
Виж галерия
Дати и цена
17 ноември 2019 г. - Цена от 3699 лв.
01 декември 2019 г. - Цена от 3699 лв.
Цената включва
- Самолетен билет София–Доха-Бангкок//Пукет–Доха-София
- Самолетен билет Бангкок-Сием Реап-Пукет
- Пътнически и летищни такси
- Багаж 20 кг. чекиран и 7-8 кг. ръчен
- Панорамен тур на Бангкок
- Целодневен тур на старата столица Аютая с круиз по реката и вечеря
- Двудневен тур на Ангкор Ват с вкл. вход и обяди за двата дни
- 4 нощувки All inclusive в хотел 5* на о-в Пукет
- 2 нощувки със закуски в Бангкок в х-л Amari Watergate 4*
- 3 нощувки със закуски в Сием Реип в хотел 4*
- Трансфери летище - хотел - летище по програмата
- Медицинска застраховка* с покритие 10000 Euro /с Assistance/
- Водач при 12 записани туристи
Цената не включва
Екскурзии по желание /записват се предварително/ - в допълнение
Многократна виза за Тайланд – 175 евро /издава се в рамките на 3 работни дни/
Виза за Камбоджа - около 35 щ.д. - получава се на летището, след он-лайн кандидатстване
Лични разходи
Хранения извън упоменатите
Туристическа такса - ако се изиска от хотела
Застраховка "Отмяна на пътуване" - заплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация ( 2-3% от стойността). Може да се сключи до 5 дни след подписване на договора, съгласно условията на ЗАД „ АРМЕЕЦ”
Дати: 17.11-27.11, 01.12-11.12.2019

Тайланд заслужено заема първо място сред най-посещаваните страни в Азия. Прекрасни плажове, божествени островчета, богата история, уникална култура, родината на най-добрите спа - центрове. Изумителни места за гмуркане, красиви природни паркове, екзотична кухня. Тайланд предлага за всекиго по нещо.
Остров Пукет е най-големият остров на кралство Тайланд и едно от най-големите му богатства, с право известен като Перлата на Андаманско море. През различните епохи се е намирал поетапно под влияние на Португалия и Великобритания и този специфичен отпечатък може да се види и до днес в архитектурата на острова.
Отивайки до Тайланд без да се посети Камбоджа е като недовършена вълшебна приказка. За мнозина Камбоджа се асоциира с неподвластния на времето храмов комплекс Ангкор Ват, титулован за най-големия религиозен паметник в света. Основан в началото на XII век като хиндуистки храм, към края на века той постепенно се превръща в будистски.

Програма:
Ден 1-ви – Отпътуване за Тайланд
Явяване на летище София Терминал 2 два часа преди полета. Регистрация за полета и отпътуване за Бангкок.
Ден 2-ри – Пристигане в Бангкок
Пристигане в Бангкок сутринта. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване в хотел Amari Watergate Bangkok? 4*, в близост до моловете. Свободно време. Следобед - сити тур на Бангкок с посещение на трите Буди и храмове - Wat Pho, Wat Traimit и Wat Benchamabophit?.
Храмът Wat Pho. Най - старият харм, който е построен през XVI век. В него се намира позлатена, дълга 43 м. и висока 15 м. и илюстрира преминаването на Буда в нирвана. Буда е изобразен полегнал, подпрял с ръка главата си. Под главата му има 2 богато инкрустирани възглавници. На стъпалата му има инкрустирани със седеф 108 l?k·s?·n? (благоприятни характеристики на Буда).

Храмът Wat Traimit. Това е храмът на златния Буда и се намира в китайския квартал.
Статуята на Златния Буда е с неясен произход. Предполага се, че е от времето на Династията Sukhothai през 13 -14 век, с ясно изразено влияние на индийската школа. Вероятно около 1403 г. статуята е била преместена в Аютая. Там за да бъде предпазена от набезите на бирманските нашественици, Златния Буда бил покрит с мазилка, изрисуван и декориран с парчета цветно стъкло. През 1767 г. Аютая била разрушена и статуята останала сред развалините. През 1801 г. Рама I установява Бангкок за столица на новото тайландско кралство. В многобройните новопостроени будистки храмове биват събрани статуи от разрушените храмове от цялата страна. Предполага се, че тогава е донесен и Златния Буда от разрушената Аютая.
По времето на крал Рама III (1824-1851), статуята, все още покрита с циментова замазка е била поставена като главно изображение на Буда в храма Wat Chotanaram в Бангкок. Но и този храм бил пред разрушаване, за това решават през 1935 г. да преместят статуята в китайския квартал в храма Wat Traimit. Но сградата на този храм била малка за да побере статуята и за период от около 20 години тя бива оставена под един ламаринен навес.
През 1955 г., когато новата сграда на храма Wat Traimit е готова, на 25 май започва местенето на статуята, но се случва инцидент. Къса се въже при транспортирането на статуята и падайки от нея се отчупва парче мазилка. Разказва се, че работниците са се уплашили от гнева на Буда и побягнали, а същия ден се изсипал проливен дъжд, почти до наводнение и в това се търсила символика с яростта на Буда. Дали е било точно така, не е ясно, но когато дошли да видят какви са щетите, златото проблясвало изпод счупената мазилка. Започва се внимателно отстраняване на мазилката, като целият процес е документиран с много фотографии, а парчетата мазилка са изложени в музея към храма.
Wat Benchamabophit? - Мраморния храм, поради мрамора Карара, използван при строежа на основния храм. В храма се преплитат елементи от източната и европейската архитектура. Името на храма се превежда буквално като Храм на петия цар, тъй като е основан по време на управлението на Рама V ( 1899 г. ). Храмовият комплекс разполага с няколко сгради, някои от които имат витражи в европейски стил. Не само екстериора му е покрит с мрамор, но и тротоарите и околните пространства. Комплексът включва манастир с 50 бронзови статуи на Буда в различни поза и стилове, всеки от който представлява различен регион или държава, където се практикува будизма.
Връщане в хотела. Нощувка.
Ден 3-ти Бангкок и Аютая,с круиз по река Чао Прая
Закуска. Целодневна екскурзия до Аютая - древната столица на Тайланд. Градът е исторически паметник под открито небе. На където се обърне човек може да види будистки храмове и статуи на Буда. Градът е разположен в поречието на река Чао Прая. Аютая, чието име означава „непобедим” на санскрит, може и да не е толкова популярен, колкото Бангкок, но е сред многото места в Тайланд, които са посещавани от туристи, искащи да зърнат световно известните му руини. В апогея си, Аютая е бил оживен мегаполис с международна слава, чийто прогрес, според историци, можел да се сравни дори с европейските столици от това време. Кралството било толкова проспериращо, че съседна Бирма (днешен Маянмар) го пожелало и така бурмейската армия опожарила и опустушила града. Днес само дебрите от славата на империята са останали, формирайки част от Историческия парк Аютая, който се смята за едно от архитектурните чудеса на Азия и е включен в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.
Връщане в Бангкок с круиз по река Чао Прая, с включена вечеря. Прибирането е около 17:00 часа. Нощувка.
Ден 4-и, Бангкок - Сием Реип

Закуска. Трансфер до летището за полет до Сием Реип. Пристигане и трансфер до хотелa. Настаняване. Възмощност за посещение на
Ден 5-и, Сием Реип и комплекса Ангкор
Закуска. Трансфер до Ангкор за разглеждане на най- големия храмов комплекс в света. Построен през 11 век от н.е. от Крал Сурияварман II, царувал от 1113 до 1115 г.н.е, молитвеният комплекс Ангкор Ват е посветен на Бог Вишну и представлява умален модел на свещената планина Меру в Индия, където според хиндуистката религия някога са живеели Боговете. Обяд в местен ресторант с избор от европейската и интернационална кухня. Следобед продължава разглеждането на огромния храмов комплекс, където изкусни майстори са резбовали в камъка прекрасни гравюри, изобразяващи сцени от живота на древните кхмери, прекрасните танцьорки „Апсара, велики битки и митологични видения. (Включени са трансферите, обяд, входния билет и гид на английски език). Завръщане в хотела. Нощувка.

Ден 6-ти, Сием Реип
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия. Нощувка.

Ден 7-ми, Сием Реип – Пукет.
Закуска. Трансфер до летището за полет Сием Реип - Пукет. Посрещане на летището в Пукет и трансфер до хотела. Настаняване. Вечерта - по желание срещу допълнително заплащане, посещение на вечерно шоу FANTASEA ( с вечеря) . Нощувка.

Дни 8-ми до 10-и – Пукет
Закуска. Свободно време за плаж или по желание екскурзия срещу допълнително заплащане. Нощувка.

Ден 11-и – Отпътуване за София
Закуска. Освобождаване на стаите и трансфер до летището. Отпътуване от Пукет през Доха или Истанбул за София. Пристигане в София на Терминал 2.
Край на програмата.

Цена: 3699 лв.

- Цената е в лева на човек в двойна стая
- Отстъпка за дете 2-11.99 г. - 400 лв.
- Единично настаняване с доплащане - по запитване

Цената е промоционална за записване до 09.09.19г.

При резервация се внася депозит от 50 %, доплащането е до 35 дни преди отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването с водач: 12

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи за осъществяване на пътуването : 30 дни преди датата на отпътуване.

=========================================================

Полетно разписание:

QR 228 София 13:00 - Доха 17:50
QR 830 Доха 20:35 - Бангкок 06:55+1
FD 614 Бангкок 14:50 - Сием Рип 15:50
FD 631 Сием Рип 08:20 - Пукет 09:40
QR 843 Пукет 08:55 - Доха 12:25
QR 225 Доха 15:50 - София 21:00

=========================================================

Описание на хотелите:

Amari Watergate Bangkok? 4* (8.6 - отличен Booking.com)
Amari Watergate се намира в непосредствена близост до търговския център Central World Plaza и срещу пазара за стоки на едро Pratunam в Банкок. Хотелът разполага с открит басейн, спа център и 5 заведения за хранене. Навсякъде е осигурен безплатен Wi-Fi.

Thavorn Beach Village 4* (8.2 - мн. добър Booking.com)
Thavorn Beach Village & Spa е разположен сред около 101 декара тропическа зеленина край залива Nakalay. Предлага гледка към Андаманско море и бунгала в тайландски стил. Разполага с голям басейн тип лагуна и фитнес съоръжения. Осигурен е безплатен WiFi. Организиран е безплатен трансфер с автобус по разписание до плажа Патонг. Климатизираните бунгала са със балкон и гледка към морето, басейна или градината. В Chann Spa гостите могат да се насладят на традиционни тайландски масажи. Ресторанта Marisa Terrace предлага международна кухня край басейна, а в ресторант Old Siam се сервират тайландски специалитети. На разположение на гостите има също бар край басейна и барбекю.

=========================================================

Допълнителни турове :

от Банкок:

Екскурзия до моста на река Куай „Thai–Burma Death Railway Bridge on the River Kwai” - Цена от 160 лв.

Тур от Банкок до ж.п. линията Тайланд - Бирма и моста на река Куай. С помощта на местен гид ще вникнете в значимостта на тази атракция. Ще посетите най-известния мост на Тайланд. Внушителната структура изградена от военнопленници е запазена и все още се използва до днешни дни в памет на загиналите за изграждането й. Освен моста ще посетите и JEATH War Museum and Allied War Grave. Включен обяд и пътуване с лодка по реката.

от Пукет:

- Целодневна екскурзия с лодка и водач до островите Пи Пи с включен обяд - 190 лв.

(цената включва трансфер от и до хотела, обяд и водач). Екскурзията включва: посещение на заливa Лох Самах и острова Пи Пи Лей, където се намира най-красивия залив Майа, станал популярен от филмът „Плажът“ с Леонардо Ди Каприо. Възможност за наблюдаване на величествения подводен свят и кораловото дъно - едно от най-красивите в индийския океан. Разглеждане на „Пещерата на викингите“, известна с древните си скални рисунки. Обяд. Следобед - разходка до остров Бамбу. Свободно време за плуване, релакс или слънчеви бани.

- Целодневна екскурзия с лодка и водач „Джеймс Бонд“ с включен обяд - 180 лв.

(цената включва трансфер от и до хотела, разходка с моторна лодка, обяд и водач). Екскурзията включва: посещение на залива Панг Нга, едно от най-екзотичните и красиви места в Тайланд; острова Кох Тапу, сцена на действие на кадри от филма „Мъжът със златния пистолет“ от популярната поредица на „Джеймс Бонд“; плаване през мангрови гори и пещери и обяд в изграденото върху дървени колони селище Кох Пани. Посещение на остров Кох Кай и разходка по крайбрежната зона с кратки спирки при някои от най-живописните тайландски заливи и пещери.

- Вечеря с Шоу програма „Пукет Фантазия“ - 120 лв.

Цената включва трансфер от и до хотела, вечеря и шоу програма.

- Целодневна програма „Рафтинг и Сафари със слонове“ с включен обяд - 180 лв.

(цената включва трансфер от и до хотела, рафтинг в буйни води, с включена екипировка, обяд, посещение на Центъра за развъждане на диви животни в Панг Нга и 30 минутна разходка със слон в джунглата с местен водач на английски език).

от Сием Реип:

- Целодневен тур на Phnom Kulen National Park : Посещение на водопада Kulen, и върха на свещената планина Phnom Kulen с нейния спящ Будда.

Цената включва трансфер, водач и вход за парка.

ТУРОВЕТЕ се провеждат на английски език.
=========================================================

Изисквания и срокове за анулации и неустойки:

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 2 туристи.
Необходими документи: задграничен паспорт и виза
Паспортен и визов режим: Българските граждани, пътуващи до Тайланд, следва да кандидатстват предварително за визи в тайландското почетно консулство в София. Необходими документи за виза: 1 паспортна снимка, международен паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на пътуване /считано от датата на напускане на Тайланд/, както и копие от самолетната резервация/.

Цена на многократна виза /получава се в рамките на 3 раб. дни/ - 175 Евро

Водач от Бълагрия се осигурява при 12 записани
Няма изискване за задължително или препоръчително ваксиниране за влизане в страните

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

• До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
• От 59 работни дни до 30 дни – размера на депозита
• От 29 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети и не по-късно от 60 дни преди отпътуване и се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Тайланд или Камбоджа.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Забележка: пакетната цена е калкулирана по курс 1,72 лв. за щатски долар към 12.02.2019 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 6 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото да прекалкулира пакетната цена, съобразно промяната на валутния курс.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: фирмата предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
Намаления
Цената е промоционална за записване до 25.09.19г.
Изпрати запитване
Съкровищата на Виетнам и Камбоджа
от 4790 лв.
Съкровищата на Виетнам и Камбоджа
12 нощувки
Самолет
Ангкор Ват – по изгрев или по залез (+ полезни съвети)
10 съвета преди да тръгнеш за Камбоджа
Кох Ронг - островът без пътища в Камбоджа