Начало / Екскурзии / Екскурзии - Манила

Пътешествие из Филипините: Корегодор, Бохол, Себу, Ел Нидо, Манила

Номер на оферта

/

225351

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет с включени всички такси и 20 кг. багаж по маршрут София–Доха–Манила–Доха–София
- Самолетни билети за три вътрешни полета на Манила - Бохол, Себу - Ел Нидо и Ел Нидо - Манила
- 10 нощувки с включени закуски в хотели 3+/4 звезди + още 5 обяда
- Ферибот Бохол - Себу
- Всички трансфери със самостоятелен транспорт или групов
- Медицинска застраховка с покритие 15 000 евро
- Всички описани в програмата турове, с местни водачи и включени входни такси с изключение на посочените като допълнителни
- Водач от фирмата при 14 записани туристи

Цената не включва

- допълнителни такси по летищата при вътрешните полети (където ги има) – общо около 20 USD;
- опционните атракции (каяк, гмуркане, риболов и др.) и други неупоменати посещения;
- непосочените в програмата хранения
- такса свръхбагаж – за ниско тарифните и чартърни полети във Филипини ако има такива
- бакшиши и разходи от личен характер.
- допълнителните турове описани в Ден 8 и Ден 10/11.

Програма на пътуването

20.11 - 01.12.2019 г. - има места
04.12 - 15.12.2019г. - има места

Яркозелени оризища, кипящи от живот мегаполиси, димящи вулкани, маршрутки в крещящи цветове (т.нар. jeepney) и усмихнати, видимо безгрижни хора – всичко това са Филипините.
Намиращи се в Югоизточна Азия, островите са далеч от континента – не само географски, но и духовно, и културно. За разлика от предимно будистките и мюсюлмански държави в този регион, Филипините са подчертано католическа страна, резултат от 350 години испанско владичество. Следите от испанското минало са видни в пищните градски фестивали, филипино-иберийската колониална архитектура и вековните каменни катедрали, доминиращи над централните площади. Моловете, веригите за бързо хранене и широкото разпространение на английски език обаче, издават присъствието на американците – колониалните наследници на испанците. И въпреки тези външни влияния, населението на страната и до днес до голяма степен остава единна общност.

Филипините се състоят от над 7000 острова, вариращи от големите, свръхнаселени Лусон на север и Минданао на юг, до видимо безлюдните малки парчета земя, издигащи се над тюркоазените води на Южнокитайско море край о-в Палаван. Вътрешността на „класическия” филипинския остров обикновено е покрита с джунгла, а крайбрежията са пясъчни плажове, често „охранявани” от коралови рифове.
Тази програма залага на приключението в умело съчетание с достатъчно време за плаж и почивка в Ел Нидо на остров Палаван, едно от най-красивите места във Филипините.Ще има и разходка до Шоколадовите хълмове, състоящи се от 1 268 конусовидни хълма с еднакви размери в провинция Бохол, среща с най-малкият примат на планетата -тарсиерът (Tarsius Syrichta), посещение на известния културен град Себу, време за уникален шопинг из Манила.

=========================================================

Програма
Ден 1: Отпътуване към Филипините
Среща на летище София Т2 два часа преди полета. Чекиране. Отпътуване от София с полет през Доха. Кратък престой на междинната точка.


Ден 2: Манила

Излитане от Доха. Пристигане в Манила. Посрещане от представител на фирмата-партньор. Подарък за „добре-дошли” и минерална вода. Настаняване в хотел City Garden Grand Hotel 4* (Booking 8.6). Хотелът се намира на ъгъла на Makati Avenue и Kalayaan Avenue в бизнес района Makati City. Намира се на 20 минути от летището на 5 минути от молове и ресторанти и на 10-20 минути от най-добрите голф игрища на Манила. Нощувка.


Ден 3: Манила , о-в Корегoдор

Закуска. В 06:30ч. отпътуване за целодневен тур на о-в Корегидор (Corregidor). В 08:00ч. отплаване с ферибот от Манила и очакван час на пристигане в Корегидор в 09:15ч. Островът се намира на 25 мили (45 км.) западно от Манила и е атрактивен за запалените „историци”. На острова шепа американски и филипински войници са се отбранявали от армията на Япония през Втората Световна Война. Тук генерал Дъглас Макартър изрича думите си „Ще се върна” (I shall return) преди да отплава за Австралия с подводница. Ще имате възможност да разгледате оръдейната батарея и казармите с богата експозиция на снимки и военни реликви. Включен обяд. В 14:30ч. отпътуване с ферибот за Манила. 15:45ч. пристигане в Манила и трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 4: Бохол

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището. Полет от Манила за Тагбиларан, Бохол в 09:20. Пристигане в Бохол в 10:20ч. Тур с включен обяд в Лобок. Посещение на църквата Baclayan, Националния музей на Бохол и на гората Bilar. Църквата Baclayan е направена от коралов камък. Тя една от най-запазените в региона въпреки, че е и най-стара. През 2013 год. претъпява щети по време на земетресението с магнитуд 7.2. В резервата Tarsier ще видите най-малката в света маймуна – Tarsier. Обяд с традиционна филипинска кухня на плаващ ресторант на реката Loboc.

След обяд трансфер до град Carmen. Изкачване до най-високата точка в района откъдето ще видите Шоколадовите Хълмове (Chocolate Hills), състоящи се от 1268 хълма в височини от 40 до 120 метра. През лятото куполовидните покрити с трева възвишения изсъхват и стават кафяви превръщайки района в редове от „шоколадови” целувки.
Трансфер до хотела и настаняване в Bohol Beach Club 4* (Booking 9.2). Хотелът е наскоро реновиран и отговаря на изискванията и на най-претенциозните туристи. Слави се с най-добрия плаж на острова с бял, фин пясък и кристално-чиста вода. И най-важното – предостатъчно пространство за Вашето пълно спокойствие. Нощувка.

Ден 5: остров Pamilacan

Закуска. Отпътуване за полудневен тур до остров Pamilacan. По време на пътуването – наблюдение на китове и делфини. След пристигането на острова – тур на рибарското селище. Време за плаж и за гмуркане с маска, плавници и шнорхел. Рибния резерват на острова е едно идеално място за това. Обяд (включен в цената) приготвен от местните с пресни морски дарове.

След обяд – връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

Ден 6: Бохол

Закуска. Свободно време. Нощувка

Ден 7: Себу

Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до пристанището на о-в Бохол. Отплаване с ферибот за Себу (Cebu) – продължителност 2 часа 09:20 до 11:20. На пристигане – тур на град Себу с включен обяд. Турът включва много от забележителностите – кръста на Магелан, църквата Santo Nino и форт San Pedro. Кръстът на Магелан е поставен от Испанците и е поръчан от самия Магелан. Намира се в параклис до базиликата Minore del Sto. Nino, най-старата католическа църква в държавата. Фортът Сан Педро е отбранително съоръжение построено от Miguel Lopez de Legazpi, първият губернатор на Филипините. Време за пазар на Carbon Market.

След тура трансфер до хотела. Настаняване в х-л Bluewater Maribago 4*. Bluewater Maribago е местна (филипинска) верига от хотели предлагащи най-доброто от местната култура. Нощувка

Ден 8: Себу

Закуска. Свободно време. Възможност за допълнителна екскурзия до о-в Nalusuan с включен обяд (цена 100 щ.д.)

Остров Hilutungan и Морския резерват са защитени от държавата. Намира се на 30 минути от о-в Mactan и е перфектно място за гмуркане заради кораловите рифове и множеството тропически риби. Не е за изпускане.

Остров Nalusuan е изкуствено създаден (за да бъде изграден хотел) и е от групата острови Olango. Островът с площ около 10,000 кв.м. се намира между провинция Бохол и о-в Mactan. Първоначално островът е бил само пясъчен нанос, като постепенно е насипан и на цялата му територия е хотел Nalusuan Island Resort. Нощувка

Ден 9: Ел Нидо

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището. Полет от Себу до Ел Нидо (11:15 - 12:55 превозвач Airswift).
Пристигане в Ел Нидо и настаняване в хотел El Nido Cove 3+*. El Nido Cove е мястото където можете да релаксирате напълно. Хотела е на брега на морето и при изграждането му са прилагани различни енерго-спестяващи технологии. Нощувка

Ден 10-11: Ел Нидо

Закуска. Свободно време или: Възможност за допълнителен тур (цена 60 щ.д. на човек).

Отпътуване за обиколка по островите около Ел Нидо, І част - Ел Нидо е отправната точка за едно от другите големи природни богатства на Палаван – архипелага Бакуит. Самото градче е красиво разположено между извисяващите се варовикови скали от една страна и залива Бакуит от другата, а в далечината се виждат контурите на остров Кадлао. По верем на разходката с лодка се разкриват впечатляващи пейзажи – райски лагуни (Small & Big Lagoon, Secret Lagoon), безлюдни плажове (Secret Beach, Hidden Beach, Seven Commandos Beach и др.), скалисти острови с тропическа растителност (подобни на тези в залива Халонг, Виетнам), морски пещери. Свободно време за плаж, плуване и гмуркане с шнорхели. Включен обяд. Нощувка

Ден 12: Отпътуване

Закуска. Свободно време. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището за полет до Манила (09:00 - 10:15 превозвач Airswift). При пристигането: Тур на Манила.

Да посетиш столицата на Филипините Манила е основна стъпка в опознаването на историята на държавата както и на модерното и общество. Градът е оживен търговски център, поради стратегическото си разположение, още от времето на испанската търговия с кораби с Акапулко (днешно Мексико). В рамките на стените (Intramuros) е стария административен и търговски център на града. Защитен от запазените високи стени, Intramuros е тих район с колониално наследство. Забележителностите които ще посетите са Форт Santiago, църквата Свети Августин и Casa Manila. Построена през 1607г. църквата Свети Августин е най-старата във Филипините и една от 4-те барокови църкви влезли в списъка на ЮНЕСКО през 1993год. като защитени обекти от Световното Наследство. Бароковия стил на Европейския архитект е интерпретиран от Китайските и Филипинските майстори с великолепен резултат. След Intramuros се посещава парка Rizal, където е екзекутиран филипинския национален герой Хосе Ризал. Турът продължава с причудливото Китайско гробище и района Quitapo – най-старата част на града.Получаване на багаж и трансфер до международния терминал.

Трансфер до летище. Чекиране за полет София. Отпътуване за Доха / Истанбул / Дубай.

Ден 13:

Пристигане в Доха / Истанбул / Дубай рано сутринта. Кратък престой на летището. Отпътуване за София и пристигане на летище София Т2 преди обяд.
Край на програмата

=========================================================

Цени: 4930 лв.

Цената е за възрастен в двойна стая, в лева.

Доплащане за единично настаняване - 1200 лева.


Депозит 50% при резервация. Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване.
=========================================================

Примерно полетно разписание:

QR 226 София-Доха 22:40 04:30
QR 928 Доха-Манила 08:00 21:40
QR 929 Манила-Доха 23:20 04:15+1
QR 227 Доха-София 06:55 11:25

Катарски авиолинии
=========================================================

Забележки :
- За Филипини не се изисква входна виза или ваксинации.
- Изискване за минимален брой участниците – 4 човека

Полезна Информация:

Република Филипини (Republic of the Philippines), е държава в Югоизточна Азия, в западната част на Тихия океан. Архипелагът се състои от общо 7 107 острова, които са категоризирани в три групи. От тях - 800 са населени. Филипините e сред най- многолюдно населените страни в света и с население от около 90 млн. жители се нарежда на 12 място.


Климат
Тропичен, мусонен. Средните годишни температури по крайбрежието са от 24 до 28 градуса, във височина - 15 - 17 градуса. Валежи – по западните склонове - до 3000 - 4000 мм, в останалата част - до 1000 мм. Реките са къси, пълноводни. Растителност, 46% от площта са покрити от вечнозелени гори и мангрова растителност по крайбрежието. Средна годишна температура – 26°C . Сух сезон от декември до май.

Официален език – филипински
Столица – Манила
Най-голям град – Кесон Сити
Валута – Песо (PHP)
Население – 91 983 000 жители (2009)
Религия – християни – 90%, мюсюлмани - 10%
Часова зона - PST (UTC+8)
Телефонен код - +63
География
По-големи острови са - Лусон, Минданао, Негрос, Лейте, Панай, Миндоро, Палаван, Самар.Релефа е предимно планински, с най-висока точка - вулканът Апо на Минданао, 2 954 м. В страната има 10 действащи вулкана и много затихнали.

Население и език
Средна продължителност на живота при мъжете е 67 г, при жените - 69 г. Етнически състав - филипинци - християни - 90.8 % (от тях висайя - 46.2 %, тагали - 26.1 %, илоки - 12.1 %, биколи - 7.6 %, други - 8.0 %), филипинци - мюсюлмани (моро) - 4.2 %, планински народи (над 50) - 3.9 %, аета (негритоси) - 0.1 %, китайци - 1.0 %. Официален език - тагалог (пилипино) и английски, азбука - латиница. Писменост имат и висайският, илоканският, биколският и др.

Посолство
Република България няма свое посолство в Манила. Обслужващо е посолството в Ханой, Виетнам, с адрес : №5 Nui Truc str., Van Phuc Hanoi; P.O.Box 10 Тел.: +844 3845 2908 Факс: +844 3846 0856 Работно време на консулската служба: Понеделник-Петък, 9:00 -12:00 ч. Е-mail: Embassy.Hanoi@mfa.bg

website: www.mfa.bg/embassies/vietnam

За България е акредитирано посолството на Филипините в Будапеща, с адрес: Gabor Aron Utca 58, 1026 Budapest, Hungar, тел.: +36 1 391 4300 Факс: +36 1 200 6628 E-mail: phbuda@mail.datanet.hu

Празници
Официален празник: 12 юни

Кухня
Филипинците обожават храната, но особено почитат обяда си, сервиран върху бананов лист. Манила е едно от достъпните места, където да се опитат тайландска, японска, китайска, френска и италианска храна в красива обстановка и при добро обслужване.

Сувенири и подаръци
Манила е сред най-добрите градове за пазаруване в Азия заради перфектните услуги, които се предлагат в модерните и впечатляващи молове. Всеки от моловете има своя индивидуална архитектура и предлага забележителни гледки към залива на филипинската столица. SM Mall of Asia е сред най-големите молове в Азия. Там има повече от 100 магазина и няколко ресторанта , както местни, така и международни марки. Грийнхилс (Greenhills)се смята за основния пазар в Манила. Има множество хора, с които да се пазарите за стоките, особено за перлите и бижутата. Дивизориа (Divisoria) , известният пазар за стоки на едро, е уникално място, на което може да се пазаруват дрехи, бижута и стоки за дома. Всякакви магазини, от висок клас до неизвестни марки съжителстват в Ayala Center, разположен в централната част на Макати (Makati). Shangri-La Plaza е един от най-добрите луксозни молове със забележително отворено пространство от осем етажа, в което се разполагат множество международни марки. Magallanes Centre Тук е спортно ориентиран и предлага велосипеди , екипировки за голф и др. Пазарът San Andres е известен с плодовете си, а Seaside – с морската си храна. La Porcelana и V.M. Antiques в Ермита (Ermita), галерията Chang Rong Antique в Имтрамурос и Tawalisi в Макати са популярни заради антиките си.

Работно време на магазините
Maгазините са отворени от 10.00 до 22.00 часа, моловете затварят различно от 21.00 до 22.00 часа. По-малките магазини затварят по обяд от 12.00 до 14.00 часа. Разбира се, има и денонощни магазини. Моловете са отворени през неделите и по празниците.

Забележителности

1. Виган (Vigan) Създаден през XVI век, Виган е добре запазен пример за испански колониален град, който би бил съвсем на място и някъде в Андалусия. Градът оцелява непокътнат през Втората световна война и днес е един от обектите със значение за световното наследство, включен в списъка на ЮНЕСКО. Виган е едно от онези места във Филипините, които не приличат на никое друго. Спокойната атмосфера по павираните улички не е присъща на останалите филипински градове. Разгледайте широките площади, уличния пазар и скритата градина. Не забравяйте да посетите и Vigan Empadaan (продавачите на емпанадас на един от площадите), както и да избягате от града към плажа Mindoro.

2. Национален парк Риф Тубатаха (Tubbataha Reefs Natural Park) Тъй като Филипините са островна нация, вероятно не е никаква изненада, че едни от най-прекрасните места за посещение са на брега или във водата. Рифът Тубатаха се намира в средата на морето Сулу, на около 160 км от най-близкото пристанище (Пуерто принцеса , о-в Палаван) и е едно от най-добрите места за гмуркане във Филипините. Тубатаха се състои от два атола и е доста голям риф - с площ около 130 000 хектара. Подводният свят е много богат, което се дължи на няколко фактора. Голямата отдалеченост от брега и краткият сезон за посещение (от средата на март до средата на юни), позволяват на кораловата колония да се възстановява и да остане девствена

3. Боракай (Boracay) Прекрасният Боракай - плажът, който никога не спи. Във Филипините има безброй плажове, но Боракай е считан за най-добрия. Въпреки че тук активно се изгражда туристическа инфраструктура, Боракай е успял да се запази чист и красив със своите кашмирени пясъци и кристални води. Дали ще се излегнете на пясъка, ще се повозите на бананова лодка или ще танцувате цяла нощ на някое плажно парти, Боракай е чудесно място за всяко едно от тези неща.

4. Бохол (Bohol) Провинция Бохол е едно най-хубавите места за посещение във Филипините. Една от най-известните атракции тук са Шоколадовите хълмове. Други известни забележителности са някои от най-добрите места за гмуркане в света и плажовете на остров Пангало, както и столицата на провинцията – Тагбиларан, на река Лубок. Можете да се повозите на круизно корабче, докато се наслаждавате на традиционна вечеря и да се опитате да видите един специален вид лемур, който е най-малкият бозайник на света и живее само по тези земи.

5. Камигуин (Camiguin) Плодовете играят важна роля във филипинското меню (включително и миризливият дуриан) и едно от най-добрите места, където можете да опитате от всичко е остров Камигуин. Местният деликатес е ланзоне - плод, който прилича на личи. Всяка година тук се провежда фестивалът на ланзоне и можете да си хапнете безплатно от него. Но посещението на Камигуин не си заслужава само заради местната кухня. Благодарение на големия брой вулкани, островът е познат и като „огнения остров“. Тук се намира и един от най-посещаваните плажове във Филипините. Белият остров е малка пясъчна ивица в бял цвят, която се появява само денем – през нощта е скрита под вода заради прилива.

6. Национален парк Пуерто Принцеса (Puerto Princesa Sunterranean River) Паркът е едно от местата във Филипините, които са обявени за световно наследство от ЮНЕСКО. Палаван е един от последните неизучени острови в Тихия океан. Дори изследователят Жак Ив Кусто признава, че никъде по света не е видял други такива невероятни морски пейзажи, каквито има на Палаван. Най-голямата атракция тук е подземната река, която е считана за най-дългата подземна река в света. Дължината й е 8.2 км, а течението й минава под красивата варовикова планина Св.Пол. Планината е кръстена така, защото формата й напомня купола на катедралата Св.Пол в Италия. Можете да се повозите на лодка, за да разгледате подземната река, а се оглеждайте и за маймуните и вараните, които живеят тук.

7. Оризовите тераси в Банауе (Banaue) Въпреки че не са нещо необичайно за Азия, оризовите тераси в Банауе са една от най-красивите гледки във Филипините. Те са на възраст 2000 години и следват контурите на планините, използвайки естествени водни източници за напояване. Най-забележителните са – Голямата оризова тераса (заради размерите си), терасите Батад (където можете да плувате във водопадите Тапиа) и терасите Майойао, които са прекрасно запазени заради своята недостъпност.

Тагове

Оферти - Филипините |  Оферти - Манила |  Екскурзии - Филипините |  Екскурзии - Манила |  Екзотична почивка 2024 - Филипините |  Екзотична почивка 2024 - Манила

Избрани оферти