Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ханой

Пътешествие из Виетнам и Камбоджа

Номер на оферта

/

222512

Дати & цени

Цената включва

*Самолетни билети София – Истанбул – Хо Ши Мин и Ханой – Истанбул - София с Turkish Airlines с включени летищни такси и багаж 30 кг;
*Самолетен билет Хо Ши Мин - Сием Реап с включени летищни такси и багаж 20 кг.;
*Самолетен билет Сием Реап - Ханой, летищни такси и багаж 20 кг.;
*Всички трансфери по програмата;
*2 нощувки със закуски в Liberty Central Saigon Centre Hotel 4* Хо Ши Мин –или подобен ;
*2 нощувки със закуски в Сием Реап Lotus Blanc Resort 4* или подобен ;
*2 нощувки със закуски в The Ann Hotel 4* Ханой, или подобен ;
*1 нощувка със закуска, обяд и вечеря на круизен кораб Pelican Cruise или подобен;
*7 закуски, 6 обяда и 2 вечери съгласно програмата;
*Всички екскурзии и посещавани забележителности, описани в програмата;
*Входни такси на посещаваните обекти;
*Бутилка минерална вода в автобуса по време на екскурзиите;
*Водач, който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия и ще превежда на български език при минимум 12 записани туристи;
*Климатизиран транспорт по целия маршрут;
*Медицинска застраховка за целия престой с покритие 15 000 евро със ЗАД Армеец;

Цената не включва

*Виза за Виетнам за двукратно влизане – 50 щатски долара, която се заплаща и полага на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
*Виза за Камбоджа, заплаща се на летището при пристигане, 30 долара (необходима е снимка с нормални паспортни размери).
*Лични разходи;
*Медицинска застраховка на лица над 70 години – доплащане 28 лева;
*Бакшиши за шофьора и екскурзоводите, събират се предварително в
*София – 30 долара на човек;

Програма на пътуването

1 ДЕН: 29.10.2018: СофияИстанбул
Отпътуваме от летище София в 21:15 часа за Истанбул. Пристигаме в Истанбул в 23:50 часа.

2 ДЕН: 30.10.2018: Истанбул – Хо Ши Мин /Сайгон/ Вечеря
В 02:40 часа полет за Ханой. Пристигаме в 16:55 часа. Пристигане, посрещане и трансфер до Liberty Central Saigon Centre Hotel 4* или подобен. Вечеря. Нощувка /1/.

3 ДЕН:31.10.2018: Хо Ши Мин Сити Закуска и Обяд
Закуска. Сутринта ще посетим тунелите Ку Чи /Cu Chi Tunnels/, един от малкото останали паметници на войната във Виетнам. Под земята се намира 200 километрова тунелна мрежа на три нива, изкопани на ръка и населени от силите на виетнамските партизани по време на конфликта във Виетнам. В пика на войната, преди офанзивата на Тет през 1968 г., в тунелния комплекс са били базирани близо 10 000 войници. До ден днешен той остава един от най-впечатляващите примери за това колко ожесточена е войната.
Обяд в местен ресторант.
Връщане в Сайгон / Хо Ши Мин Сити /. Следобед ще продължим нашата обиколка с разглеждане на централната част на града: Централната поща на Сайгон, проектирана от Густаф Айфел в готически стил, катедралата Нотр Дам построена през 1863 - 1880 г. по модел на парижката. Оттук, пеша ще се отправим към пазара Бен Тан / Ben Thanh / един от най-типичните символи на Сайгон, за да изпитаме ежедневието на местните, да усетим живостта, колорита, екзотиката на източните пазари. Ще можете да изберете сувенири, ръчно изработени стоки и много други.
Връщане в хотела. Нощувка /2/ в Хо Ши Мин.

4 ДЕН: 01.11.2018: Хо Ши Мин Сити –Делтата на Меконг - Сием Реап Закуска и Обяд
След закуска ни очаква романтична разходка по красивата Делта на Меконг. Ще наблюдаваме живота на местните хора по бреговете на реката, ще разгледаме плаващия пазар за ориз в Ан Ку, ще разберем за живота и работата на търговците на ориз от района Кай Бе- район, известен като най-големия износител на ориз в Югозападен Виетнам. Следващата ни спирка е древното селище Донг Хоа Хиеп. След това ще се отправим по тесните канали на Делтата към Танг Пхонг, където ще акостираме, за да ще се насладим на пресни тропически плодове, поднесени в плантацията под акомпанимента на южно-виетнамска народна музика и да опитаме конфитюр и чай от лотус.
Обяд в местен ресторант. Освен вкусния обяд, тук ще имате уникалната възможност да опитате да издърпате капаните за риба, да се разходите по движещите се плетени мостове, типични за Южен Виетнам и да си полежите в хамак, изплетен от лико на бананова палма.
Връщане в Сайгон. Полет до Сием Реап. Трансфер до Lotus Blanc 5* или подобен. Нощувка /3/.

5 ДЕН: 02.11.2018: Сием Рип Закуска и Обяд
Закуска. Сутринта се отправяме към Величествения храмов комплекс Ангкор Том - последният административен и религиозен център на Кхмерската империя. Укрепеният град Ангкор Том е с площ от 10 кв. км. Ограден от стена и широки ровове, градът включва много от най-популярните забележителности на Ангкор. Ще посетим храма Бапхуон и Фимеанакас, храм от 11 век, изграден от Суряварман I. Ще видим загадъчния храм на Джаяварман VII – Байон, един от най-популярните и завладяващи храмове в Ангкор, както и Храма Та Прохм. Построен между средата на 12 в. и началото на 13 в. Храмът е погълнат от джунглата – дървета и лиани са оплели във времето основите и останките му .
Обяд в местен ресторант.
Следобед ще разгледаме Ангкор Ват - смятан за най-големия религиозен паметник в света. Първоначално основан в началото на XII век като индуистки храм, към края на века той постепенно е превърнат в будистки. Ангкор Ват е построен от владетеля на Кхмерската империя Суряварман II в началото на XII век
в тогавашната столица Ясодхарапура (днешен Ангкор) като държавен храм и бъдещ мавзолей на монарха. Ангкор Ват е най-добре запазеният храм в Ангкор и единственият, останал важен религиозен център от основаването си до наши дни. Сградата е образец на високия класически стил на кхмерската архитектура. Превърнала се в символ на Камбоджа тя е изобразена на нейния национален флаг и е най-известната туристическа атракция на страната.
Връщане в хотела. Нощувка /4/.

6 ДЕН: 03.11.2018: Сием Реап – Ханой Закуска и Обяд
Закуска. Посещение на Wat Thmei (Killing Field) гробницата със стъклени стени, съдържаща костите на жертвите на Червените кхмери. Продължаваме към центъра за автентични кхмерски изкуства и занаяти "Les Artisans d"Angkor - Chantiers Ecole".
Обяд в местен ресторант. След това ще се отправим към Пуок /Puok/, този район е популярен с висококачествената си коприна, ще видим пълния процес на производство и ще можете да си изберете за спомен прекрасни копринени изделия от Камбоджа. Трансфер до летището на Сием Реап и полет до Ханой. Пристигане в столицата на Виетнам, посрещане от местния екскурзовод и настаняване в хотел The Ann Hotel 4* или подобен. Нощувка /5/.

7 ДЕН: 04.11.2018: Ханой Закуска и Обяд
Закуска. Днес ни очаква интересна целодневна обиколка из забележителностите на Ханой - столицата на Виетнам, отличаваща се с характерна френска колониална архитектура. Отправяме се към Площад Ба Динх /Ba Dinh/ най-големият площад в Ханой, където се провеждат най-значимите културни и политически събития в града, ще видим комплекса Хо Ши Мин / включително Мавзолея, отвън/, Президентския дворец, жилището, в което е живял Хо Ши Мин, къщата на кокилите на Хо Ши Мин, рибното му езерце и Пагодата на една колона /One- Pillor Pagoda/. Разходката ни ще продължи с Храма на литературатa - построен в края на XI век от император Лай Тан Тонг в чест на Конфуций. Храмът се разполага в известната императорска академия, която се счита за първия университет във Виетнам.
Обяд в местен ресторант.
Следобед ще посетим затвора Хоа Ло, (известен по-късно като Ханой Хилтън) намиращ се във френския квартал на Ханой, получил своята известност заради мракобесните условия, използван в миналото от Френското колониално правителство, което заточвало там бойците за независимост, а впоследствие от северо-виетнамските бойци по време на войната във Виетнам.
Ще продължим със Стария квартал на Ханой, спирайки да посетим Храма Нгок Сон /Ngoc Son/, разположен на езерото Хоан Кием /Hoan Kiem, езерото "Sword“/. Оттук ще се поскитаме по тесните улици на Стария квартал, за да преживеем ежедневието на местните. В късния следобед ще се насладим на уникално вълнуващо шоу – Куклено шоу над водата /Water Puppetry/ - традиционно изкуство на Северен Виетнам.
Връщане в хотела. Нощувка /6/.

8 ДЕН: 05.11.2018: Ханой – Ха Лонг Бей Закуска, Обяд и Вечеря
Закуска. Отпътуваме с автобус до залива Ха Лонг. Заливът Ха Лонг е невероятно красива природна местност, която е част от списъка на световното природно наследство на ЮНЕСКО. Ха Лонг е и единодушно е приет в листата с 33-те най-красиви залива на нашата планета. Този райски кът е разположен в североизточната част на Виетнам, в пределите на провинция Куанг Нин. От столицата Ханой е на малко повече от 160 км. Заради удивителните природни гледки и дадености виетнамците са категорични, че този техен залив е сред чудесата на света.
В буквален превод Ха Лонг означава Заливът на спускащия се дракон. Името на залива се свързва с една легенда, според която преди много много време, когато прадедите на днешните виетнамци се отбранявали от нахлулите китайски войни, на помощ им се притекли боговете, които им изпратили семейство дракони, за да им помогнат да защитят земите си. Семейството дракони се спуснали от небето точно там, където сега се намира Ха Лонг и започнали да ги засипват със скъпоценни камъни.
Настаняване на круизен кораб Pelican Cruise или подобен. Отплаване. Обяд с морски деликатеси на кораба. Следобед, възможност за изучаване на красиви пещери и острови. Вечеря. Нощувка /7/.

Програмата по време на круиза е съобразена с програмата на круизния кораб, групата не е самостоятелна и е в комбинация с други туристи. Капацитетът на кораба е 40 човека.

9 ДЕН: 06.11.2018: Ха Лонг Бей - ХанойИстанбул Брънч
Рано сутринта на слънчевата палуба на кораба ще имате възможност да посетите клас по Тай Чи (вид гимнастика). Следва разглеждане на пещерите Sung Sot. Ще се насладите на брънч (късна закуска и ранен обяд) по време на пътуването обратно към пристанището.
След акостиране на кораба, се отправяме към летището в Ханой. Полет за Истанбул в 22:15 ч.

10 ДЕН: 07.11.2018: Истанбул - София
Кацане в Истанбул в 05:30 ч. Излитане за София в 08:35 ч. и кацане на Летище София Терминал 2 в 08:50 ч местно време.

Тагове

Оферти - Виетнам |  Оферти - Ханой |  Екскурзии - Виетнам |  Екскурзии - Ханой |  Екзотична почивка 2024 - Виетнам |  Екзотична почивка 2024 - Ханой

Избрани оферти