Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лондон

Уелс - земята на песента - 7 дни - 31.03.2018 г.

Номер на оферта

/

89901

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет с авиокомпания с АК БЪЛГАРИЯ ЕЪР с включени: летищни такси, регистриран багаж до 23 кг;

Летищни такси по международните полети-127евро (към дата 14.11.2017г.

Всички трансфери, описани по програма, с частен климатизиран микробус

Климатизиран транспорт по време на целия маршрут в УЕЛС от - до ЛОНДОН;

6 нощувки на база закуска в описаните хотели по програма;

2 нощувки със закуски в Кардиф в хотел Exchange Hotel 4*

1 нощувка със закуска в Пемброукшир в хотел Elm Grove Country House 4*

1 нощувка със закуска в Абъристуит в хотел Richmond Hotel 4*

2 нощувки със закуски в Ландъндо в хотел Llandudno Bay Hotel 4*

Всички екскурзии и посещения по описаната програма:

Гурме тур в Кардиф;

Посещение на Великденска литургия в Кардиф;

Посещение на Замъка Кардиф (1-часова обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа);

Музеят на открито Св.Фаган (обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа);

Национален Парк Пемброукшир;

Пешеходна туристическа обиколка на рибарското пристанищно градче Тенби;

Посещение на Пемброук Кесъл (включени входни такси и екскурзоводска беседа);

Пешеходна туристическа обиколка на красивото пристанищно градче Абърейрън;

Посещение на Замъка Конуи Касъл (1-часова обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа);

Национален Парк Сноудония – изкачване до подножието връх Сноудон със влакче Snowdon Mountain Railway (3,5 ч пътешествие, билет за влакчето - включен в цената).

Медицинска застраховка за покритие 10 000 евро на ЗАД Армеец за периода на цялото пътуване

Застраховка отговорност на туроператора

Водач, който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия и ще превежда на български език - при група от 18 души

Цената не включва

По желание: Великденски обяд с агнешко в местен ресторант

Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори - по Ваша преценка на място

Застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел.

Разходи от личен характер - напитки, телефони и всичко друго, което не е обозначено в „цената включва”

Програма на пътуването

Уелс - земята на песента - приказки и легенди за рицари, крале, кралици и магьосници. А атмосферата е допълнена от замъците и красивите гледки!

7 дни / 6 нощувки

ДАТА: 31.03.2018 г.

ЦЕНА на човек в двойна стая:
Ранни записвания до 31.12.2017 г.: 3087 лв.
Редовна цена: 3324 лв.

---------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден
Полет София-ЛОНДОН ХИЙТРОУ с АК БЪЛГАРИЯ ЕЪР. Излита в 06:35ч. Каца в 08:05ч. Трансфер до столицата на Уелс – Кардиф. Настаняване в Exchange Hotel за 2 нощувки база закуска. Запознанството ни със Уелс започва със.....гурме сафари, както го наричат тук: посядаме за дегустация в различни заведения на различни места в Центъра на Кардиф, за да опитаме 3-курсови менюта в различни битови и исторически заведения. По време на този Гурме тур/включен в цената/, групата ще опознае старинният център на Кардиф, и Залива, и ще се наслади на шедьоврите на уелската кухня, акцентуваща на зайците, сезонните зеленчуци, овчето сирене, хлябът със семена...и определено много на уелската бира/сайдер/. Уелсците се гордеят със своята кулинария и с удоволствие говорят за нея: ще научите най-различни факти и тайни за местната кулинария, за изискани ястия, поднасяни на уелския принц и за доста по-традиционните народни пъбове. Подбрали сме за Вас заведения с дух и история!!! Разходка с воден бус до Залива на Кардиф, за да уважим многобройните кафенета там и да видим какво предлага Залива като десерти.
Нощувка в Exchange Hotel, разположен в Залива, предлагащ не само кулинарни изкушения/вече няма да имате сили/, но и многобройни бутици, галерии, магазинчета за традиционни занаяти....

2 ден
Закуска. Посещение на Великденска литургия. Свободно време за обяд. По желание: Великденски обяд с агнешко в местен ресторант /уелсците, както и ние, почитат Великденската трапеза най-вече с агнешко/. Или свободно време за собствено проучване на старинните улички и тайни кътчета в центъра на Кардиф.
Следобед - Посещение на Замъка Кардиф (1-часова обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа). Разположен всред разкошни паркови градини в самия център на столицата,Замъкът е една от емблемите на Уелс и от ключово историческо значение. Стените на Замъка и неговите приказни кули крият 2 000 години история.

3 ден
Закуска. Този ден е посветен на Музеят на открито Св.Фаган (обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа), представящ живота, бита, традициите, занаятите и обичаите на Уелс през вековете. Националният Исторически Музей на Уелс, разположен във феодално имение от 16ти век, и заобиколен от 100 акра паркова площ, е един от най-големите Музеи на открито в Европа. След като сме надзърнали в уелската история, се отправяме към Национален Парк Пемброукшир, известен с романтичните си крайбрежни градчета и секващо дъха крайбрежие. Пешеходна туристическа обиколка на рибарското и пристанищно градче Тенби: средновековни крепостни стени от 13ти век, Замъка Тенби, Имението на Тюдорите, Галерията на Изкуствата....и още много много интересни кътчета и уютни кафенета, скрити в тесните калдъръмени вити улички на Тенби. Настаняване в Fourcroft Hotel за 1 нощувка база закуска.

4 ден
Закуска. Денят ни започва с посещение на Пемброук Кесъл, родното място на Крал Хенри 7-ми, (включени входни такси и екскурзоводска беседа). Тази величествена крепост, идилично разположена на бреговете на реката, играела ключова роля в Британската История. След приключване на тура и екскурзоводската беседа, свободно време за разходки и снимки в Замъка - Шедьовър на Уелската Архитектура. Продължаваме по крайбрежието на Среден Уелс. Спираме за обяд и разходка в красивото пристанищно градче Абърейрън, предлагащо секващи дъха гледки към Залива Кардигън. Настаняване в Абъристуит в Richmond Hotel за 1 нощувка база закуска. Свободното ни време привечер можем да вземем влакчето Aberystwyth Cliff Railway, за да се насладим на изумителните гледки към града, а също и да надникнем през най-голямата в света камера обскура, предлагаща ни птичи поглед към 1000 кв.мили земя и море.

5 ден
Закуска. Днес ще пътуваме през вторият Национален Парк, който ще видите по време на нашето уелско пътешествие – Национален Парк Сноудония. Пътуваме през планиски склонове към живописното курортно градче Портмейрион. Пешеходна туристическа обиколка: ще се насладим на фантастичните му градини (датиращи от 18ти век), ще научим историята му и ще отморим следобеда в някое от уютните му кафенета или арт магазинчета. За киноманиаците – тук е сниман филмът „Затворникът”. Продължаваме в посока север. Посещение на Замъка Конуи Касъл (1-часова обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа). Конуи Касъл е невероятно място, в което човек би се изгубил с удоволствие. Средновековните стени са почти непокътнати, над тях се извисяват 21 крепостни кули, в града – крепост се влиза през 3 автентични порти. Крепостта е не само една от най-могъщите, но и една от най- модерните през Средновековието. В почти всяка от бойните кули има средновековна...тоалетна. Отправяме се директно към една от кулите, от която се открива секваща дъха гледка към крепостния град. След приключване на тура и екскурзоводската беседа, свободно време за разходки и снимки. Тази нощ ще преспим във викторианското градче Ландудньо. Настаняване в LLandudno Bay Hotel за 2 нощувки база закуска.

6 ден
Закуска. Отправяме се на пътешествие в магичния Национален Парк Сноудония – Планината Сноудон е най –високата в Британия и Уелс. Качваме се до подножието връх Сноудон със зъбчата железница Snowdon Mountain Railway (3,5 ч пътешествие, билет за влакчето - включен в цената). Под нас се разкриват наистина приказни гледки. Продължаваме към гр. Кернарфън. Посещение на Замъка Кернарфън (ЮНЕСКО), построен от Крал Едуард 1-ви (1-часова обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа). След приключване на тура и екскурзоводската беседа в Замъка, свободно време за разходки и снимки в градчето.Следва тур с Дегустация и Вечеря за Сбогом в местна винарна – дегустацията включва всички продукти винарната- много сайдер, вино и...ябълков сок (вечеря с дегустация на вина и сайдер - включени в цената)

7 ден
Закуска. Свободно време за разходки в Ландудньо. Вземаме си СБОГОМ с Уелс и трансфер до Лондон. Полет ЛОНДОН ХИЙТРОУ – София с АК БЪЛГАРИЯ ЕЪР. Излита в 17:35ч. Каца в София в 22:45ч.

=================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦЯ ЗА ПЪТУВАНЕТО

*цената е валидна при група от минимум 18 души

Условия за записване:
- Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане
- За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.


- Аванс в размер на 1568 лева на човек, копия на паспортите на всички пътуващи, сключване на договор;

- Пълно плащане до 28.02.2018г

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има прваво да прекрати едностранно договора, като заплати на ТУРОПЕРАТОРА следните неустойки:

При анулация до 03.01.2018г - без неустойка.
При анулация от 04.01.2018г до 28.02.2018г - неустойка в размер на 50% от общата цена на пътуването.
При анулация след 28.02.2018г или неявяване за полет-неустойка 100% от общата цена на пътуването.
В случай че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените,но неизползвани услуги.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 28.02.2018г.

Цените са платими в лева, в брой или по банков път.

При пътуване на семейство с деца под 12г. - децата ползват намаление от цената на хотелското настаняване. Намалението подлежи на доуточнение.

Агенцията си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ

Крайна дата за уведомяване на клиентите за ненабран минимален брой за група: *Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.

Валута: 1 GBP =1.117 EUR

Часово време: България - 12:00ч., Кардиф - 10:00ч.;

Какво да вземем: Стабилни затворени обувки, топли дрехи, яке, полар или пуловер.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Тагове

Оферти - Великобритания |  Оферти - Лондон |  Екскурзии - Великобритания |  Екскурзии - Лондон |  Пролет 2023 - Великобритания |  Пролет 2023 - Лондон

Избрани оферти