Начало / Екскурзии / Екскурзии - Торонто

Канада - Короната на Севера - 10 дни от 17.09.2018 г.

Номер на оферта

/

88407

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София – Виена – Торонто и Монреал – Франкфурт – София
Всички летищни такси и такси за багаж до 23 кг чекиран и 10 кг ръчен
3 нощувки със закуски в Торонто в хотел Toronto Don Valley 3*
1 нощувка със закуски в Отава в хотел Capital Hill Hotel & Suites 3*
2 нощувки със закуски в Квебек в хотел Days Inn Levis 3*
2 нощувки със закуски в Монреал в хотел Le Meridien Versailles 4*
Транспорт с климатизиран автобус по всички отсечки
1 вечеря в кулата Скайлон на Ниагарския водопад
Плаване с корабче под Ниагарския водопад
1 вечеря в Торонто в ресторант на крайбрежната улица
Обиколка на Торонто с включено посещение на наблюдателната площадка на кулата CN
Обиколка на Отава
Круиз до „1000та острова“, Замъка Болт и о-в Завикон
Обиколка на Квебек с включено изкачване с фуникуляра
Обиколка на Монреал
Круиз в Монреал по река Св. Лорънс
Местен водач-екскуровод на англиски език
Екзкурзовод на български език, който съпровожда групата през цялото пътуване от София
такса за електронно разрешение за влизане в Канада – 7 USD
Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 евро на човек

Цената не включва

Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и на запитване в офиса на туроператора;
Лични разходи и напитки по време на храненията;
Бакшиши за шофьори и екскурзоводи (прието е около 10 $ на ден от турист)

Програма на пътуването

Канада – Короната на Севера

Торонто – Ниагара Фолс – Отава – Квебек – Водопад Монморанси - Монреал

10 дни / 8 нощувки / 8 закуски / 2 вечери

10 дни Канадски приключения:
3 нощувки в Торонто
1 нощувка в Отава
2 нощувки в Квебек
2 нощувки в Монреал

-------------------------------------------------------

ДАТА: 17.09 - 26.09.2018 г.

ЦЕНА
На човек в двойна стая: 2640 евро / 5163 лева

==================================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



==================================================================

Акценти по програмата:

*Включена туристическа обиколка на най-известните градове в Канада - Торонто, Отава, Монреал и Квебек!
*Включена екскурзия с корабче под водите на Ниагарския водопад!
*Посещение на една от най-високите кули в света - CN Tower!


Торонто - модерен, пулсиращ и космополитен, най-големият град в Канада и икономически, финансов и културен център на страната. Разположен живописно на северозападния бряг на езерото Онтарио, мегаполисът привлича милиони туристи, любопитни и нетърпеливи да се докоснат до кипящата енергия на този вибриращ канадския град.

Ниагарският водопад – Ето какво казва за Ниагара вечният творец Алеко Константинов: „Ниагара! Дай боже всекиму да изпита такива блажени чувствования, каквито аз изпитах, като наближавахме Ниагарския водопад, а още повече - когато блесна с всичкото си величие пред очите ми това чудо на природата! ... Гърмът пред нас дотолкова се усилва, щото, за да се чуем, ние викаме. Няколко стълби надолу, една каменна полукръгла ограда... и Ниагарският водопад! Ето го!!... „

Отава е прелестна, спокойна и чиста; тя е гордост и мир. Столицата на Канада несъмнено е една от най-красивите туристически дестинации в цяла Северна Америка. Всяка година привлича милиони туристи, нетърпеливи да се насладят на богатата й история, архетектура и интересните природни и културни забележителности. Отава е място, което веднага ще ви завладее с културния си живот и безброй фестивали и събития, които се провеждат през цялата година.

Монреал е чаровен и пълен с противоречия. Това е един от най-старите градове в Северна Америка, но същевременно бляскаво модерен. Като хибридна роза, той е взел най-доброто от два свята, но представлява и нещо много повече, защото от смесеното си наследство е изковал уникална красота и чар, които са изцяло негови. Застанете на Монт Роял и обходете с поглед прочутата гледка от върха: огледалните стъклени небостъргачи, широката река Сейнт Лорънс и Стария град, опасващ северния й бряг.

==================================================================

ПРОГРАМА:

1ви ден: 17.09 / СофияВиена - Торонто

Среща на летище София, терминал 2 и отпътуване в 07:05 за Виена. Следва кратък престой на летището и директен полет за Торонто. Посрещане от местната фирма партньор и настанване в хотел Toronto Don Valley 3*. Свободно време за освежаване, релакс и вечеря. Нощувка.


2ри ден: 18.09 / Торонто – Ниагара Фолс - Торонто закуска и вечеря

Закуска. Следва целодневна екскурзия до Водопада Ниагара. Гърмежът, водната мъгла и спектакълът от 155 милиона литра вода, спускащи се по 54-метрова скала е едно от 7те природни чудеса на света. Акцентите днешния ден включват посещение на Ниагарските Хидростанции, Паметника на сър Исак Брок и флоралния часовник. Следва свободно време за обяд и плаване с круиза Hornblower, който ще ви отведе до величествените води на водопада. Минавайки през района на плодородните земи на Онтарио и покрай Ниагарския парк, скоро се стига до старомодния малък град „Ниагара на езерото“. Първата столица на Горна Канада през 1791 г., Свободно време за снимки и сувенири. Следва вечеря в кулата Скайлон. Свободно време по улицата на развлеченията Клифтон Хил. Вечерта завръщане в хотела и нощувка.


3ти ден: 19.09 / Торонто закуска и вечеря

Закуска. Следва целодневна обзорна обиколка на Торонто. Започваме със стадион Roger Center (известен още като SkyDome), аквариума на Рипли и кулата CN, където ще се изкачим на наблюдателната площадка на 553 метра. Продължаваме с финансовите и модните квартали на Торонто – улица Йонге, Йорквил, Harbourfront и Queen"s Quay, Китайския квартал, Пазарът на Лорънс, старата и новата сграда на кметството, сградата на центъра Eaton с удивителна стъклена галерия и емблематичните "В Замръзнал Полет" гъски. Следваща спирка е сградата на Парламента и университетските сгради. Свободно време за обяд. След обед ще посетим Желязната къща, ROM (Кралският муезй на Онтарио), Casa Loma и Художествената галерия. Завършваме деня с вечеря в ресторант на брега. Нощувка.


4ти ден: 20.09 / ТоронтоОтава закуска

Закуска в хотела и освобождаване на стаите. Отпътуване за Отава. Първа спирка в Рокпорт, където ще се качим на Круиза „1000-та острова“. По време на този релаксиращ едночасов круиз ще разгледаме великолепната природа на 1000-та острова, Замъка Болт и о-в Завикон. Следва свободно време за обяд. Продължаваме към Отава. Канадската столица е град на музеи, обичаи и култура, отразяващи произхода на нейните местни и британски основатели. По време на обиколката на Отава ще посетим Парламент Хил, улица Спаркс и канала Ридо, следвани от пазарът ByWard, който е една от основните атракции на Отава. Пазарът е чудесно място за хранене, шопинг и разглеждане на забележителности и най-доброто място да се насладите на вкусната "Beavertail". Следва свободно време за вечеря и настаняване в хотел Capital Hill Hotel & Suites 3*. Нощувка.


5ти ден: 21.09 / Отава – Квебек закуска

Закуска и освободждаване на стаите. Отправяме се към Квебек (450 км, около 5часа) - известен като люлката на френската цивилизация и единствения град в Северна Америка, ограден с крепостни стени. Настаняване в хотел Days Inn Levis 3* и кратко свободно време за освежаване. Среща в лобито за обиколка на града. Ще се изкачим с фуникуляра, който свързва Хойте Вил а Базе Вил (Горния и долния град). Следва свободно време за вечеря. Връщане в хотела и нощувка.


6ти ден: 22.09 / Квебек закуска

Закуска. Следва обиколка на Квебек с разглеждане на Цитаделата, Алеята Ру Гранде, Place d"Armes, Шато Фронтенак и Терасата на Дю Тюрин. Ще се докоснем до историческите съкровища “Равнините на Авраам“ с гледка към Катедралата, Хълма на парламента и Нотр Дам. Продължаваме обиколката си с чаровния квартал Шамплейн със своите бутици и Пляс Роял, Палас д’армес. Разполагаме със свободно време за вечеря на пристанището. Връщане в хотела и нощувка.


7ми ден: 23.09 / Квебек – Водопадите Монтморенси - Монреал закуска

Закуска. Отправяме се към красивите водопади Монтморенси по живописно крайбрежие Beaupr?. 83 м. високите водопади Монтморенси са с 30 м. по-високи от Ниагарските. Продължаваме към Монреал. Настаняване в хотел Le Meridien Versailles 4*. Свободно време или по желание разходка с вашият екскурзовод по ул. Катрин за вечеря. Връщане в хотела и нощувка.


8ми ден: 24.09 / Монреал закуска

Закуска. Днешния ден ще посветим на Монреал - стилният островен град със силно европейско влияние. Започваме с панорамна обиколка и разходка с автобуса през центъра на града и главните му шопинг места. След обяд ще разгледаме Стария Монреал - историческата пешеходна зона на града с живописните калдаръмени улички, площад Жак Картие, Базиликата Нотр Дам, музея на изящните изкуства, кметството, хълмът “Монт Роял” с височина от 764 фута, откъдето се открива невероятна гледка към града, Университета Мак Гил, Монреалската фондова борса, и Олимпийският Комплекс, построен през 1976 и Ботаническата градина. Свободно време с възможност за разходка в “подземния град”- отговорът на града към студената зима. Нощувка във вече познатият ни хотел Le Meridien Versailles.


9ти ден: 25.09 / МонреалФранкфурт закуска

Закуска и освобождаване на стаите в хотела. Свободно време за последни разходки из града, шопинг и релакс. В 16:00 круиз по река Св. Лорънс и трансфер до летището след круиза за полет МонреалФранкфурт в 19:15.


10ти ден: 26.06 / ФранкфуртСофия

Кацане във Франкфурт в 8:20 и полет за София в 10:05. Пристигане на летище София, Терминал 2 в 13:15.


==================================================================

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

Торонто - Toronto Don Valley 3*
Отава - Capital Hill Hotel & Suites 3*
Квебек - Days Inn Levis*
Монреал - Le Meridien Versailles 4*


==================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Полетно разписание:

Авиокомпания - Дата- Маршрут - Излита в местно време - Каца в местно време - Престой на летището

Austrian Airlines 17.09 София - Виена 07:05 07:45 2 ч и 55 мин
Air Canada 17.09 ВиенаТоронто 10:40 14:10
Air Canada 25.09 МонреалФранкфурт 19:15 08:20 + 1 1ч и 45 мин
Lufthansa 26.09 Франкфурт - София 10:05 13:15


Важна информация:

• Цената е валидна при група от минимум 20 туриста.
• Пътуването до Канада е безвизово и не са необходими специални ваксини.
• Краен срок за уведомление за събран минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 21 дни преди заминаването.
• Доплащането става в срок до: 17.08.2018г.
• Необходими документи за записване – копие или данни от международен паспорт /валиден минимум 6 месеца от датата на заминаване/, подписан договор за организирано пътуване и депозит в размер на 1000 евро/ 2000 лева
• Плащането се извършва в брой или по банков път.
• Цените са изготвени при курс 1 CAD = 0.64 EUR и при увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата


Анулации:

В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
• до 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка;
• от 59 дни до 31 дни-депозита;
• от 30 до 0 дни: 100 % от целия договор.

==================================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==================================================================

Тагове

Оферти - Канада |  Оферти - Торонто |  Екскурзии - Канада |  Екскурзии - Торонто |  Есен 2023 - Канада |  Есен 2023 - Торонто

Избрани оферти