Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рейкявик

ПОСЛЕДНИ МЕСТА: Екскурзия в Исландия

Номер на оферта

/

212501

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети за полети София-Франкфурт-Рейкявик- Франкфурт-София на АК Lufthansa с вкл. летищни такси
Регистриран багаж до 23 кг.
Всички трансфери, описани по програмата, с частен климатизиран микробус
Климатизиран транспорт по време на целия маршрут в Исландия от - до Рейкявик;
5 нощувки на база закуска в описаните хотели по програмата:
4 нощувки със закуски в Рейкявик в хотел Comfort Hotel Cabin 3*
1 нощувка със закуска в хотел Fosshotel Glacier Lagoon 3*
Всички екскурзии и посещения по описаната програма:
Целодневна екскурзия (8ч) до Златния Пръстен (Golden Circle);
Целодневна екскурзия (8ч) до Южното Крайбрежие: Национален Парк Скафтафел - Свартифос - ледника Йокулсарон;
Целодневна екскурзия (8ч): Рейнисфяра, Дирхолай, водопадите Селяландсфос, Скогафос;
Целодневна екскурзия (6ч) до Крисавик, Рейкянес и Синята Лагуна, с вкл. входен билет за Синята лагуна с включени хавлии, кална маска и 1 напитка по избор (2 ч. престой в лагуната);
Полудневна панорамна и пешеходна обиколка на Рейкявик (3ч);
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗАД Армеец за периода на цялото пътуване
Застраховка "Отговорност на туроператора"
Водач, който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия и ще превежда на български език - при група от 20 души

Цената не включва

По желание Доплащане за 5 пакетирани обяда и 4 вечери в хотела в Рейкявик (2-степенно меню с вкл. кафе и чай) - 495 евро / 970 лв. на човек
Обиколка с корабче тип "Амфибия" по езерото Йокулсарлон (продължителност 40 мин) - 55 евро/108 лв. на човек
Разходи от личен характер - напитки, телефони и всичко друго, което не е обозначено в "Цената включва"
Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори - по Ваша преценка на място
Застраховка "Отмяна на пътуване" - виж Важно! в края на офертата

Програма на пътуването

Северни саги за викинги, тролове и елфи, гейзери и вулкани

СПЕЦИАЛНА ОФЕРТА - ПОСЛЕДНИ 6 МЕСТА!
ТЪРСИ СЕ МЪЖ ЗА КОМБИНАЦИЯ

ПЪРВИ ДЕН: 30.05.2018 СОФИЯ - ФРАНКФУРТ - РЕЙКЯВИК

Полет София-Франкфурт-Рейкявик с АК Lufthansa. Излита в 18:55ч. Каца в 20:15ч. във Франкфурт. Излита в 21:50ч. Каца в 23:30ч. в Рейкявик. Трансфер и настаняване в Comfort Hotel Cabin 3*. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: 31.05.2018 ЗЛАТНИЯТ ПРЪСТЕН

Закуска. Отправяме се на наситена с емоции 8-часова екскурзия по панорамния маршрут, наричан още „Златният пръстен”, който разкрива едни от най-уникалните природни феномени на Исландия. Първо ще посетим Националния парк ?ingvellir (Тингветлир - ЮНЕСКО) и долината Хаукадалур. Паркът е с географско и историческо значение. Тук на брега на красиво езеро в началото на 10-ти век е основан Al?ingi (Алтинг) - най-старият все още действащ демократичен парламент в света. През Националния парк Тингветлир минава Великият Атлантически Риф, който бавно, но сигурно отделя Исландия от Евразия. Разположен е на границата между Атлантика и Северния ледовит океан, разломът Силфра - мястото на разминаване на североамериканската и европейската литосферни плочи, тук свършва Европа и започва Америка! Ясно ще можем да видим континенталния разлом - огромна пукнатина в земната кора, между американската и евразийската тектонични плочи. Долината Хаукадалур е известна със своите гейзери Гейсир и Строкур, които изхвърлят гореща вода и пара на височина от около 25 м през 5 минути. Следващата ни спирка е самият Geysir (Гейсир) - най-известният гейзер, дал собственото си име на всички горещи извори на планетата - всеобщо название за горещ извор, изхвърлящ нагоре водите си. Изригванията му са на всеки 5-10 минути и могат да достигнат 70 м височина, но са с различна честота и сила. Около Гейсир се намират множество горещи геотермални извори. Ще научите повече за отглеждането на екологични зеленчуци и оранжериите, където благодарение на геотермалната топлина, която в Исландия е в изобилие, е възможно да се отглеждат зеленчуци и плодове толкова близо до Полярния кръг! Този невероятен ден завършва с уникалния водопад Gullfoss (Гълфос) и езерото Тингвалаватн. В буквален превод името му означава „Златният водопад”, заради начина, по който слънчевата светлина се отразява във водите му, падащи в дълбок 32 м процеп. Водата на ледниковата река Хвита пада от височина 32 м в тесен каньон. Връщане в Рейкявик. Вечеря по желание. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 01.06.2018 НАЦИОНАЛЕН ПАРК СКАФТАФЕЛ - СВАРТИФОС - ЛЕДНИКА ЙОКУЛСАРОН

Закуска. Отпътуване към ледниковото езеро Йокулсарлон и Национален парк Скафтафел. При ясно време се открива великолепен планински пейзаж и гледка към най-високия връх в Исландия – Кванадалсхнюкюр (2100 м) и към най-големия глетчер в Исландия, Вахтнайокутъл, под който все още има активни вулкани. По желание: обиколка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон (продължителност 40 мин, 55 евро/108 лв. на човек). По време на кратката обиколка из ледниковата лагуна ще се движим между плаващи късове лед - айсберги, покрай високи драматични отвесни скални зъбери с накацали по тях морски патици (тупик), величествени водопади, черни пясъчни плажове, при добър късмет ще видим и тюлени. В Национален парк Скафтафел има много трекинг пътеки, по една от които ще тръгнем и ние - 250 метра, под причудливи многоцветни магмени скали, докато се появим на 140 метра височина над водопада Свартифос, откъдето се открива неземна гледка. Можем да се върнем по същия път или да минем по дървения мост и да се спуснем по базалтовите скали. Продължаваме до панорамната площадка Сьонарнипа и стара викингска торфена къща. Нощувка в хотел Fosshotel Glacier Lagoon.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 02.06.2018 РЕЙНИСФЯРА - СЕЛЯЛАНДСФОС - СКОГАФОС

Закуска. Продължаваме по протежение на живописното южно крайбрежие, покрай полета от лава. Ще спрем за разходка по красивия плаж в Рейнисфяра - пет километровата плажна ивица от фин черен пясък, на който са се образували интересни скали от базалтови колони, оформящи в тях пещери с гнездящи в тях червеноклюни морски патици тупик и още буревестници, гмуркачи, рибояди и корморани. Само след няколко километра от пясъчни дюни, ще достигнем и следващата ни цел, а именно Dyrholaey (Дирхолай) - полуостров с вулканичен произход с причудливи скални масиви, едно от предпочитаните места за гнездене на редица редки птици, между които и тъпоклюната кайра. Най-сниманите мяста на Дирхолай са скала, надигаща се от морето като арка от лава и скала като игла, сякаш издигаща се от мъглата. Продължаваме към невероятните водопади Seljalandsfoss (Селяландсфос) и Sk?gafoss (Скогафос). Водопадът „Seljalandsfoss” е един от най-красивите водопади на Исландия, с височина около 60 метра и представлява наистина неземна гледка. Продължаваме към водопада Скогафос (Skogafoss). Той също е с 60 метра височина и 25 метра ширина, като през слънчевите дни образува ярка дъга. Легендите разказват, че под водите на водопадите са заровени съкровища на викингски главатари. Продължаваме по крайбрежието, покрай безкрайната черна плажна ивица, където водите на Атлантика се плискат във вулканичните брегове, покрай пасторални пейзажи на заспали селца и ферми. В далечината се издига силуетът на действащия вулкан Ейяфятлайокутл, чието последно изригване беше преди 7г. Връщане в Рейкявик. Вечеря по желание. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: 03.06.2018 ГЕОТЕРМАЛЕН ПАРК КРИСАВИК - СИНЯТА ЛАГУНА - РЕЙКЯНЕС

Закуска. Отпътуваме към средата на Атлантическия риф, южната част на п-в „Reykjanes” (Рейкянес). Само на 40 минути с кола югозападно от Рейкявик се е формирало едно от най-невероятните природни чудеса на света - геотермален парк „Крисавик”. Причудливи многоцветни вулканични и магмени скали във всички нюанси на червено и жълто, горещи геотермални извори във всички нюанси на зелено, жълто и червено... огромни стълбове от гореща пара се издигат в небето в ритмична симфония. Ще се разходим по някоя от прекрасно поддържаните дървени еко пътеки, виещи се между геотермалните полета и димящите вулканични кратери, с табелки, обясняващи историята и геологията на района. Пътеката се вие между съскащи изригващи гейзери и езера от вряща кал и сяра, докато достигне панорамна площадка, предлагаща секваща дъха гледка към океана, геотермалните полета, калните гейзери и кратерните езера, образувани от вулканични изригвания, дълбоки и изумрудено зелени, поради водораслите и кристалите. Крисавик е мястото, където посетителят със сигурност може да изпита геотермалната мощ на Земята. За да бъде разходката ви още по-пълна, ще посетим Kr?suv?kurbjarg - резерват за морски гнездящи птици. Продължаваме към полуостров „Reykjanes” (Рейкянес), който е най-югозападната точка в Исландия, а също и най-младата част на страната, образуван от полета от лава. Крайната ни цел е Синята лагуна - една от емблемите на Исландия. Морската вода се просмуква през полетата от лава, вследствие на което дълбоко под земята се образуват цели резервоари, където водата се нагрява до 240 градуса. Това е позволило построяването на геотермална централа, която използва природните ресурси в полза на хората. Когато геотермалната вода се охлади до 37 градуса, тя се насища със силиций (нещо като бяла каша). Тази бяла каша запълва пукнатините в лавата и така е образувана Синята лагуна. Водите ? са богати на минерали, силикати и сяра, а средната температура на повърхността на лагуната е 37-39 °C. Ще ни разкажат откъде идва причината за синкавия цвят на водата (молекулите на силиция пречупват светлината), а после ще имате възможност да се потопите в топлите целебни геотермални води (входният билет е включен в цената). Независимо от стотиците хиляди посетители на година, тя е чиста - доказано е, че никакви бактерии не оцеляват във водата на лагуната заради богатството на минерали и сярата. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: 04.06.2018 РЕЙКЯВИК

Закуска. Обзорна обиколка на столицата на Исландия - Рейкявик. Градът е наричан „най-големият” малък град в света. По време на обиколката ще видим най-известните забележителности и обекти, ще научим интересни факти, отнасящи се до историята и културата на Исландия. Ще се насладим на невероятната гледка, която се открива от терасата на стъклената сграда ”Перлан”, подкрепена от шест масивни бойлера, побиращи 4 милиона литра вода. Ще видим къщата на брега на морето, в която през 1986 г. се е състояла срещата между Роналд Рейгън и Михаил Горбачов. Ще продължим към църквата „Хатлгримскиркя”, (Hallgrimskirkja), изградена от колони от базалтова лава. Обиколката ще продължи през стария град - лабиринт от тесни улички със стари дървени къщи от края на XIX век, където ще видим Парламента, Кметството, Университетския квартал, културния център Nordic Hоuse, Националния музей, езерото Тьорнин, Лутеранската катедрала, пристанището, концертната зала Harpa. Свободно време за последни снимки и разходки преди трансфера. В 20:00ч трансфер до летище Кефлавик. В 21:00ч чекиране за полет Рейкявик-Франкфурт с АК Lufthansa.

СЕДМИ ДЕН: 03.06.2018 ФРАНКФУРТ - СОФИЯ

Излита в 00:25ч. Каца във Франкфурт в 05:55ч. Излита от Франкфурт в 15:00ч. Каца в София в 18:10ч.

Допълнителна информация

СПЕЦИАЛНА ОФЕРТА - ПОСЛЕДНИ 6 МЕСТА!

Тагове

Оферти - Исландия |  Оферти - Рейкявик |  Екскурзии - Исландия |  Екскурзии - Рейкявик |  Ранни записвания 2024 - Исландия |  Ранни записвания 2024 - Рейкявик

Избрани оферти