Начало / Екскурзии / Екскурзии - Пекин

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ: Екскурзия в Многовековен Китай

Номер на оферта

/

212525

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети София-Истанбул-Пекин/Хонг Конг-Истанбул-София, с включени летищни такси 307 евро (към 01.11.2017)
Самолетни билети с включени летищни такси Шанхай - Хонг Конг;
Билет за експресен влак Пекин - Сиан (дневен преход)
Билет за експресен влак Сиан - Лоуян (дневен преход)
Билет за експресен влак Женгжоу - Шанхай (дневен преход)
Трансфер Шанхай-Суджоу-Шанхай
Всички трансфери летище/гара-хотел-летище/гара с частен превоз и англоговорящ екскурзовод;
Всички екскурзии, посещения и обиколки, изрично посочени като включени в програмата, с частен превоз и англоговорящ екскурзовод; с включени входни такси за посещаваните обекти;
11 нощувки на база закуска в хотели 4*/5* по маршрут:
2 нощувки в Пекин в хотел Beijing Sunworld Hotel 4*
2 нощувки в Сиан в хотел Shangri La Hotel Golden Flower 5*
1 нощувка в Женгжоу в хотел Xinhua Jianguo 4*
2 нощувки в Шанхай в хотел Merry Hotel Shanghai 5*
1 нощувка в Суджоу в хотел Garden Hotel Suzhou 5*
3 нощувки в Хонг Конг в хотел Penta Hong Kong 4*
5 вечери в битови ресторанти - според програмата
1 обяд в битови ресторанти - според програмата
Целодневна екскурзия до остров Макао с включен обяд на бюфет (на стойност 150 евро) - бонус при записване до 31.12.2017
Круиз с вечеря и музика на живо по река Хуанпу в Шанхай (на стойност 30 евро) - бонус при записване до 31.12.2017
Входни такси за всички включени в програмата посещения и атракции
Екскурзоводско обслужване от местни екскурзоводи за всички посещения и обекти на английски език (при група по-малка от 16 души - по желание обслужване на руски език)
Медицинска застраховка на ЗД Армеец, с покритие 10 000 евро
Застраховка "Отговорност на туроператора"
Водач-придружител от фирмата-туроператор при група от минимум 16 души

Цената не включва

Обеди и вечери, които не са посочени в програмата като включени
Виза за Китай - 60 щ.д
Допълнителни екскурзии и посещения, посочени в програмата като по желание:
Кунг Фу шоу - 45 щ. д.
Вечерно представление-спектакъл "Златният век на династията Тан" с включена вечеря - 85 щ.д
Полудневен тур до полуостров Коулун - 90 щ.д. при минимум 5 човека
Безалкохолни и алкохолни напитки по време на храненията
Разходи от личен характер - напитки, телефони и всичко друго, което не е обозначено в "Цената включва"
Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори
Застраховка "Отмяна на пътуване"

Програма на пътуването

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.01.2018г.

ПЪРВИ ДЕН: 10.05.2018 СОФИЯ - ИСТАНБУЛ

Полет София - Истанбул на авиокомпания Turkish Airlines. Излита в 21.40ч. Каца в 23.05ч.

ВТОРИ ДЕН: 11.05.2018 ПЕКИН

Полет Истанбул - Пекин. Излита в 01.25ч. Каца в 15.25ч. Посещение на Летния Дворец, с неговите градини, храмове, езера, пагоди и павилиони - имперска резиденция на последната династия - Чин. Фотопауза на Олимпийския стадион "Гнездото". Трансфер до Beijing Sunworld Hotel 4*. Вечеря патица по пекински. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 12.05.2018 ПЕКИН

Закуска. Може би за вас ще е изненада, че Пекин е... шестата столица на Китай. Разглеждане на града. Посещение на Имперския Дворец - "Забраненият град", откъдето в продължение на почти 4 века две династии - Мин и Чин управлявали съдбините на огромната империя. В неговите 9999 помещения се ковали интриги и сложни политически планове, а в тронните зали се организирали грандиозни церемонии. Строен през 15-ти век, летописите разказват, че по него в продължение на 14 години са работели над 100 000 художници и 1 000 000 майстори. До 1911г. сърцето на огромната империя било един наистина "Забранен град" - простосмъртен не можел да прескочи 180-метровия ров и око да проникне през 10-метровата ограждаща го стена. Разходка по площад Тян ан Мън "вход за райски мир" - най-големият площад в света, простиращ се на площ 40 хектара и побиращ почти 1 000 000 души. Следобед посещение на Храма на Небето - едно от архитектурните чудеса на света, строен през 15-ти век изцяло от дървени конструкции и без нито един гвоздей - никога неразрушаван от земетресение! По желание: Вечерно представление Кунг Фу шоу - незабравима емоция и докосване до екзотиката на древната столица на имперски Китай, съчетание от акробатика и бойни изкуства. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 13.05.2018 ПЕКИН - СИАН

Закуска. Еднодневна екскурзия до Великата Китайска стена, архитектурното чудо и символ на Китай. С обща дължина от около 10 000 км. и височина от 3 до 8 метра, стената се вие през цели 8 провинции и е единственото човешко творение, видимо от космоса. Строена в периода 5-3 век пр. Хр, с цел да защитава богатствата на империята от набезите на варварите. Върху нейните 100-тонни блокове могат да се разминат 6 ездачи. Посещение на 1 от 13-те гробници на императорите от династията Мин. Затаяваме дъх и очакваме да срещнем всеки момент императорите и императриците в този огромен подземен дворец. Посещение на фабрика за обработка на нефрит. Отпътуване към Сиан (Чан Ан) - град с 30-вековна история с експресен влак Пекин - Сиан 17:37-22:52, във втора класа. Трансфер и настаняване в Shangri La Hotel Golden Flower 5*. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: 14.05.2018 СИАН

Закуска. Разходка до Великата пагода на голямата дива патица - 7-етажна ступа, построена през 7-ми век с цел да съхрани 657 тома будистки ръкописи. Според китайските летописи, именно оттук религията на будизма завладява Китай. Пагодата е невероятен пример за будистка архитектура от времето на династията Тан. Столица на Китай в продължение на 11 века и 11 династии, Сиан е най-големият град в света в периода 6-10 век, контролирал Пътя на коприната в продължение на 4 века. За блясъка и най-вече за богатството на Сиан свидетелстват крепостните стени, с техните почти 6000 бойни кули, от времето на династията Мин. Разходка в Стария град с крепостната стена, откъдето пред вас се открива чуден панорамен изглед. Следва посещение на атракцията, направила Сиан известен в света и поставила го под закрилата на ЮНЕСКО - Гробницата с прочутата теракотена армия, намираща се в околностите на града. Възкачил се на престола едва 14-годишен, след поредица междуособни династични борби, Чин Ши Хуан Ди успява да обедини враждуващите царства в Китай и поставя началото на имперската епоха на една велика нация, провъзгласявайки себе си за първия император на Обединен Китай. През 246г. пр. Хр. императорът нарежда строежа на уникалната гробница, продължил почти 40 години. Над 9000 теракотени войници в естествен ръст, подредени за поход, трябвало да охраняват гробницата на императора и пътуването му към отвъдния свят, а стотиците хиляди работници, строили гробницата, трябвало да отнесат със себе си тайната на нейното местонахождение... като били зазидани живи. По желание: Вечерно представление-спектакъл "Златният век на династията Тан". Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: 15.05.2018 СИАН - ЛОУЯН - ШАОЛИН - ЖЕНГЖОУ

Закуска. Трансфер до гарата и отпътуване с експресен влак до Лоуян (09:11-10:54, втора класа). Посещение на пещерите Лоуян или пещерите на Драконовата порта, изкопавани в продължение на 4 века (от 5-ти до 9-ти век) - един от най-блестящите шедьоври на китайското будистко изкуство. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоуян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи с размери от 25 мм до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на древните колони", както и над 60 будистки пагоди. Сега под закрилата на ЮНЕСКО, някога пещерите били под закрилата на императорите от династията Уей, Тан и Жу. Посещение на Пагодата на белия кон. Екскурзия до Манастира Шао Лин. Посещаваме Гората на пагодите. Вечеря в битов ресторант. Трансфер до Женгжоу (2-2.5ч) - пристигане късно вечерта. Настаняване в хотел Xinhua Jianguo 4*. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН: 16.05.2018 ЖЕНГЖОУ - ШАНХАЙ

Закуска. Трансфер до гарата и пътуване с експресен влак до Шанхай (втора класа, 07:25-14:29). Настаняване в хотел Merry Hotel Shanghai 5*. Кратка почивка. Вечерта: Круиз с вечеря и музика на живо по река Хуанпу. Нощувка.

ОСМИ ДЕН: 17.05.2018 ШАНХАЙ - СУДЖОУ

Закуска. Отпътуване към плаващия град Тонгли. След двучасова разходка из "Венеция на Изтока", трансфер до Суджоу и посещение на "Градините на майстора на мрежи". Разходка с корабче по Големия канал, свързвал някога Пекин с Ханджоу, ще спрем за фотопауза пред Старата градска порта и ще посетим фабрика за коприна. Настаняване в Garden Hotel Suzhou 5*. Вечеря. Нощна обиколка на Суджоу с неговите прекрасни паркове и езера. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН: 18.05.2018 ШАНХАЙ

Закуска. Туристическа обиколка на Шанхай - прословутата крайбрежна част Бунд, наследство от британското колониално минало. Днес 19-милионният мегаполис на 21-ви век може да причини световъртеж със забързаността на тълпите и многолюдието си, с архитектурната смесица от ултрамодерните сгради и старите колониални къщички. Участие в чаена церемония. Вашият тур продължава с разглеждане на Стария град с градините Ю Юан - още едно архитектурно постижение на династията Мин, простиращо се на площ 20 000 кв.м. и отнело почти 20 години. Посещение на Храма на Нефритения Буда. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града и шопинг на известната търговска улица Нанджинг или по желание: Посещение на Океанския аквариум и Телевизионната кула с качване до най-високата площадка, откъдето се открива секваща дъха гледка към града и новата част Пу Донг. Нощувка в хотел Merry Hotel Shanghai 5*.

ДЕСЕТИ ДЕН: 19.05.2018 ШАНХАЙ - ХОНГ КОНГ

Закуска. Трансфер до летище. Полет Шанхай - Хонг Конг. Излита в 09:35ч. Каца в 12:45ч. Настаняване в Penta Hong Kong 4*. Свободен следобед. По желание: 4-часов тур около Коулун - името на полуострова северно от Хонг Конг означава "9 дракона" и това е най-съвременната и модерна част на Хонг Конг, граничеща с Виктория Харбър. Там в момента живее почти половината от населението на Хонг Конг. Нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: 20.05.2018 ХОНГ КОНГ

Закуска. Полудневна обзорна обиколка на Хонг Конг с включен обяд: вр. Виктория - откъдето ще се насладите на уникални гледки към града и пристанището, пазарът Стенли - където можете да закупите ръчно тъкани изделия от коприна, китайско приложно изкуство, традиционни костюми, уникална ръчно изработена китайска бижутерия, сувенири - не забраняйте, че тук е традиция да се пазарите! Военноморският музей на Хонг Конг - Мъри Хаус, рибарското кварталче Абърдийн - където часовникът просто е спрял и хората са запазили традиционния си начин на живот, странно контрастиращ с модерния и космополитен мегаполис. Можете да се насладите на морски дарове, приготвяни направо върху някоя от плаващите лодки - джонки, снежнобелия плаж на Репулс Бей, храмът Уонг Тай Син - шедьовър на китайската традиционна храмова архитектура. Обяд в битов ресторант. Свободен следобед. Нощувка.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН: 21.05.2018 МАКАО

Закуска. Целодневен тур до Макао с включена обиколка и обяд на бюфет - португалска кухня и хонгконгски специалитети. Обиколката включва: храмът A-Ma, площад Сенадо, Macau Fisherman"s Wharf, казино Венеция, катедралата Сейнт Пол, къщата на Милосърдието, църквата Свети Доминик. Късен следобед - ферибот обратно до Хонг Конг. Нощувка.

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН: 22.05.2018 ХОНГ КОНГ - ПОЛЕТ

Закуска. Свободно време. Късен трансфер до летището. Полет Хонг Конг - Истанбул на АК Turkish Airlines. Излита в 22:40ч.

ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ДЕН: 23.05.2018 ИСТАНБУЛ - СОФИЯ

Каца в Истанбул в 05:05ч. Полет Истанбул - София. Излита в 07:45ч. Каца в 09:05ч.

Допълнителна информация

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.01.2018г.

Тагове

Оферти - Китай |  Оферти - Пекин |  Екскурзии - Китай |  Екскурзии - Пекин |  Ранни записвания 2024 - Китай |  Ранни записвания 2024 - Пекин

Избрани оферти