Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

ЕСЕННА ЕМОЦИЯ В РИМ - 4 нощувки - 24.10.2018

Номер на оферта

/

130802

Дати & цени

Цената включва

Условия за плащане: 50% аванс след потвърждение и доплащане до 30 дни преди полета.

Ранни записвания до 28.02.2018: 829 лв
Редовна цена: 899 лв

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София - Рим - София с включени летищни такси (директен полет на България Ер);
Голям ръчен салонен багаж до 10 кг. с размери 50/40/23 см и 1 бр. чекиран багаж до 23 кг
4 нощувки със закуски в хотел 3* в центъра на Рим (Floridia, Fiamma или подобен);
Туристическа програма "Бароков Рим - римските площади и фонтани" с местен лицензиран екскурзовод на български език
Туристическа програма "Античен Рим" с местен лицензиран екскурзовод на български език (с посещение на базиликата Сан Клементе)
Tрансфери летище-хотел-летище;
Медицинска застраховка на ЗПАД Армеец с покритие 5 000 €

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

1. Слушалки по време на обиколките - 3 € на човек за всеки тур (заплащат при получаването им на място);
2. Градска такса (заплаща се задължително от туристите до напускане на хотела): за хотел 3* - 4 € на човек/на нощувка
3. Входна такса за криптата на базиликата Сан Клементе (гроба на Св. Константин-Кирил Философ): 10 € на човек /на място, по желание/.
4. Застраховка "Отмяна на пътуване" - препоръчителна (покрива неустойки по пътуването, в случай на невъзможност за осъществяване му по здравословни причини)

5. Допълнителни екскурзии /по желание/:

--"Ватикана, Ватиканските музеи и базиликата Св. Петър" с местен лицензиран екскурзовод на български език (с предварителна резервация и включени входни такси, такса слушалки) при минимум 6 записани туристи: 85 лв за възрастен; 49 лв за деца до 15,99 г.

--Посещение на галерия Боргезе – вариант по избор:
"Шедьоврите на галерия Боргезе" с лицензиран екскурзовод на български език: 75 лв за възрастен при мин. 8 записани; 44 лв. за европейски граждани под 18 г.; Включва местен екскурзовод , входна такса; такса резервация.
или
Билет за самостоятелно посещение на галерия Боргезе с предварителна резервация: 35 лв за възрастен; 22 лв за европейски граждани 18-25 г.; 8 лв за европейски граждани под 18 г.; Включва входна такса, такса резервация с гарантиран час за вход.

--Двупосочен ВИП трансфер от хотела до аутлет център "Castel Romano Designer Outlet", разположен на 25 км. от центъра на Рим (автобусът е на разположение 8 часа):
цена при мин. 12 - макс. 16 записани*: 68 лв на човек
цена при мин. 17 - макс. 30 записани: 56 лв на човек
*При по-малко желаещи трансферът е възможно да се осъществи с корекция в цената - на запитване.

*Важно: за ползването на намаленията в цената на билетите е необходимо представяне на документ за самоличност на място.


Информация за билети и карти за градски транспорт Рим:
- Еднократен билет, валиден за цялата градска мрежа за ползване до 100 мин. след валидация: 1,50 евро
- Карта за 1 ден за цялата градска мрежа: 7 евро

!!!ВАЖНО!!! Всички допълнителни екскурзии са свързани с предварителни резервации и затова трябва да бъдат заявени и предплатени заедно с резервирането на туристическия пакет.

Програма на пътуването

ЕСЕН В РИМ - 24.10.2018
САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ С ОБСЛУЖВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛ В ЦЕНТЪРА НА РИМ

Дата: 24.10.-28.10.2018

ПРОГРАМА

1 ден
Среща на летище София за отпътуване за Рим с директен полет до летище Фиумичино. Трансфер до хотела. Настаняване след 14:00 ч.
Туристическа програма с местен екскурзовод на български език "Бароков Рим" - най-известните римски площади /включен в цената/: Испанските стълби и площад “Испания” с фонтана Barcaccia, проектиран от Бернини - едно от най-предпочитаните от туристите мeстa в Рим с прекрасна гледка към целия град и където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак; църквата „Санта Тринита дей Монти”; фонтана ди Треви - най-красивия шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун с колесница във формата на раковина; църквата, предоставена от папа Йоан Павел II за извършване на православни служби на българската общност в Рим; площад Ротонда с посещение на Пантеона - най-старата запазена сграда от времето на Римската империя; артистичния площад “Навона” с трите прословути скулптурни шедьовъра - фонтана на “Четирите реки”, на Моро и на Нептун, където местни художници и артисти излагат своите картини, ръчно изработени сувенири и организират импровизирани концерти.
Свободно време.
Нощувка.

2 ден
Закуска.
Туристическа програма с местен екскурзовод на български език „Античен Рим” /включен в цената/: ще разгледаме панорамно Колизеума и ще разберем защо се издига точно на мястото, където го виждаме днес. Екскурзоводът ще разкрие любопитни факти за най-големия амфитеатър от античността и ще научите как е протичал един ден на арената; Разходката ще продължи покрай величествената арка на император Константин към Императорския форум и Колоната на Траян до националния паметник на Виктор Емануил – олтара на родината на площад Венеция; ще изкачим стълбите на Микеланджело до Капитолийския хълм с базиликата "Санта Мария ин Арачели", сградата на Римската община и Капитолийските музеи. Ще узнаете много интересни факти за живота на римляните, за техните нрави и с малко въображение руините ще оживеят пред вас и ще ви разкажат за един отдавна отминал, но все още изпълнен с очарование свят. С малко въображение ще се върнем назад във времето и ще се опитаме да разгадаем как са живяли древните римляни и какво се е случвало по улиците на Рим. Античните руини ще оживеят и ще разкрият част от тайните на този удивителен град, който не престава да ни изумява и същевременно да ни напомня за оставеното от древноримската цивилизация наследство в областта на правната система, градоустройството, строителството на пътища, архитектурата, живописта и скулптурата. Посещение на църквата "Сан Клементе" с гроба на Константин-Кирил Философ.
Нощувка.

3 ден
Закуска. Свободно време.
По желание - Допълнителна екскурзия /с доплащане/:
- "Ватикана, Ватиканските музеи и базиликата Св. Петър" с екскурзовод на български език. Ватиканските музеи днес съхраняват произведения на хора на изкуството от различни епоха: от гръцко-римски статуи до произведения на Джотто, Ботичели, Лука Синьорели, Пиетро Перуджино и Рафаело, а в Сикстинската капела пред вас ще оживее историята на човечеството от Сътворението на света до Страшния съд, пресъздадена по неповторим начин от Микеланжело. Разходката ще завърши с посещение на най-голямата базилика в целия християнски свят – „Св. Петър”.
Нощувка.

4 ден
Закуска. Свободно време.
По желание - Допълнителна екскурзия /с доплащане/:
- "Шедьоврите на галерия Боргезе" - един от най-популярните музеи в Рим с местен екскурзовод на български език (Галерия „Боргезе” е изградена в началото на XVII век от архитекта Фламинио Понцио по поръчка на Шипионе Боргезе – племенник на папа Паоло V и страстен колекционер на произведения на изкуствата. Понастоящем в галерия Боргезе има около 560 картини и скулптури от известни майстори, след които Рафаело, Тициян, Доменикино, Караваджо, Бернини, Антонио Канова и други именити творци, които през вековете са допринесли за величието и уникалността на Вечния град.)
Свободно време с възможност за индивидуална разходка в парка Боргезе, където се намира панорамната тераса Пинчио и зоологическата градина.
В свободния ден можете да посетите и един от най-известните дизайнерски аутлет центрове, разположен на 25 км от Рим - "Castel Romano Designer Outlet", където на площ от 25 000 кв.м. са разположени над 100 бутика. До аутлета може да стигнете самостоятелно с регулярен шатъл бус, тръгващ три пъти дневно от площада на гара Термини или по желание: със специално заявен за групата ВИП трансфер с автобус от/до хотела.
Нощувка.

5 ден
Освобождаване на стаите. Трансфер от хотела до летището. Отпътуване за България с директен полет в 10:30 ч.

Линк към офертата: http://reyma.bg/reyma-excursions/samoletni-ekskurzii/328-italiya/1358-rim-ekskurziya-sas-samolet

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Ранни записвания 2024 - Италия |  Ранни записвания 2024 - Рим

Избрани оферти