Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

РИМ - СЪРЦЕТО НА ИМПЕРИЯТА

Номер на оферта

/

190388

Дати & цени

Цената включва

*Самолетен билет с авиокомпания WIZZ AIR;
*Включени летищни такси;
*Малък салонен багаж с размери 42X32X25 см.;
*Трансфер летище - хотел - летище;
*3 нощувки със закуски в хотел 3*, централно разположен в историческата част на Рим;
*Пешеходна обиколка „АНТИЧЕН РИМ” с екскурзовод на български език;
*Медицинска застраховка с “Асистанс” и покритие от 5000 евро / лица до 5 год. и над 64 г. имат доплащане за целия престой в размер на 5.00 лв./; ЗД "Евроинс" АД.

Цената не включва

*Пешеходна обиколка „БАРОКОВ РИМ” - 29 лв., провежда се при минимум 15 туристи;
*Посещение на ВАТИКАНА И ВАТИКАНСКИТЕ МУЗЕИ с включена такса резервация, входна такса, ползване на слушалки по време на обиколката и местен екскурзовод - 70 лв. при минимум 15 туристи;
*Посещение на галерия „БОРГЕЗЕ” с включена такса резервация, входна такса, ползване на слушалки по време на обиколката и местен екскурзовод - 65 лв. при минимум 15 туристи;
*Градска такса в хотела в размер на 4-6 EUR на човек на вечер;
*Слушалки по време на туристическата програма в Рим - 3 EUR на турист
*Входни такси за базиликата купола на катедралата "Св. Петър"- 8 EUR и Колизеума - 14 EUR
*Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
*Градски транспорт в Рим - еднократен билет, валиден за цялата градска мрежа за ползване до 100 мин. след валидация: 1,50 евро, 7 EUR карта за 24 часа за цялата градска мрежа;
*Голям салонен багаж с размери 56X45X25 см. - 40 евро в двете посоки;
*Чекиран багаж до 23 кг. - 69 евро в двете посоки;
*Разходи от личен характер;
*ВАЖНО!!! Всички допълнителни екскурзии се изпълняват с ползване на градски транспорт. свързани с предварителни резервации и затова трябва да бъдат.

Програма на пътуването

Рим - сърцето на Империята, самолетна програма с обслужване на български език!

Рим със сигурност ще завладее всичките ви сетива! Все още можете да усетите емоцията от гладиаторските игри при вида на арената на величествения Колизеум. Ще се вслушате в туптенето на сърцето на Древния Рим - прекрасните Римски форуми, откъдето обширната Римска империя е била управлявана в продължение на векове. Ще се насладите на пищния фонтан ди Треви, ще хвърлите монета там, за да си осигурите връщане в Рим. Ще се потопите в неизброимите богатства на Ватиканските музеи. Ще останете очаровани от красотата на сградите, обляни вечер в приказна светлина, от усмивките и от сърдечното отношение на местните хора. И само тук докато пазарувате плодове, продавачът ще ви изпее ария от любимата си опера...

Дата: 09.06 - 12.06.2017г.
Престой: 4 дни / 3 нощувки
Цени: от 680 лв., ранни записвания до 15.03.2017г.

*Редовна цена 740 лв.

ПЪРВИ ДЕН
13.10 ч. – полет СофияРим 14.15 ч. – пристигане на летище Фиумичино. Трансфер до хотела. Настаняване. По желание - пешеходна обиколка „Бароков Рим”. Разходката включва най-елегантите площади в Рим, Пиаца дел Пополо, с величествения обелиск, пренесен от Египет по времето на император Август, площад Испания с известните испански стълби и лукзосни магазини. Неусетно се стига до великолепния фонтан на Треви, където легендата разказва, че трябва да хвърлите монета, за да си осигурите повторно връщане в Рим. Ще разгледате най-величествената и добре запазена сграда от Древния Рим, Пантеона, уникална архитектура и атмосфера, която остава. Прибиране в хотела. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН
Закуска. Свободен ден. По желание – разглеждане на Ватикана - пл. “Св. Петър”, базиликата “Св. Петър” и Ватиканските музеи, където постепенно ще откриете творческите търсения на хората на изкуството от всяка една епоха: от гръцко-римските статуи до произведенията на Джотто, Ботичели, Лука Синьорели, Пиетро Перуджино и Рафаело. В Сикстинската капела пред вас ще оживее историята на човечеството от Сътворението на света до Страшния съд, пресъздадена по неповторим начин от Микеланжело. Разходката ще завърши с посещение на най-голямата базилика в целия християнски свят – „Св. Петър”. Свободно време. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН
Закуска. Пешеходна обиколка „Античен Рим” /включена в цената/с екскурзовод на български език: Колизеума /доплаща се входна такса/- инженерно и архитектурно чудо, символ едновременно на римското величие и римската жестокост; място на тържества, но и място на необуздани убийства; Арката на Константин; Капитолийския хълм – древното сърце на Рим. Тук според легендата вълчицата е откърмила Ромул и Рем. Гледката към града е прекрасна от това място. Следва пл.Венеция с паметника на Виктор Емануил Втори, както и шедьовъра на римското изкуство от втори век - Колоната, посветена на император Траян. Свободно време.
Следобед по желание - посещение на галерия "Боргезе" с местен екскурзовод на български език - уникален музей, разположен в едноименния живописен парк, който е посветен на скулптурата и едновременно с това разполага с картинни шедьоври на прочути майстори като Леонардо да Винчи, Веронезе, Рафаело, Тициан, Рубенс и др. Свободно време. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН
Закуска. Свободно време. Трансфер за полет до София в 14.55 ч. Пристигане на летище София в 17:55 ч.

*Възможна е промяна в поредността на посещаваните обекти в зависимост от преценката на екскурзовода и сезоните промени в работното време.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
*Градската управа на Рим, въведе с цел подобряване на обслужването на туристи и подобряване на инфраструктурата на града, нова туристическа такса. Тази такса не се включва в туристическите пакети и се заплаща на място от туристите в края на техния престой. Таксата е в размер както следва: 2-3 EUR на нощувка на турист в хотел 1/2/3* и 4-6 EUR на нощувка на турист в хотел 4*.
*Туристическата програма по целия маршрут се изпълнява на български език.
*За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
*Часово време: България 12 ч. Италия 11 ч.
*Екскурзията се провежда при минимум 20 записани туристи.
*Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 5 дни преди датата на тръгване.
*Начин и срок на заплащане: При записване 50 % депозит от общата стойност на пътуването /с включени доп.екскурзии/; остатъкът – един месец преди отпътуване.
*При драстични промени цените на сам.билети, цената на общия пакет подлежи на промяна
*Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:
*Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:
*Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ И ПЛАЩАНИЯ:
*При записване 50 % депозит от общата стойност на пътуването /с включени доп.екскурзии/; остатъкът – един месец преди отпътуване.
*Пътуването се осъществява при минимум 20 плащащи.
*Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 5 дни преди датата на тръгване.
*Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата
-----------
*"ИНВИЗИЯ"ЕООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-7220, притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора", застрахователна полица №03700100001095/18.11.2016г., ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, валидна до 24:00ч,17.12.2017г.
*ТУРОПЕРАТОРЪТ предлага и Ви съветва да направите допълнителна застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”, ЗД"Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, тел.+35929500110.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Уикенд почивка - Италия |  Уикенд почивка - Рим

Избрани оферти