Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

РИМ и ЮЖНА ИТАЛИЯ, остров КАПРИ и АМАЛФИ

Номер на оферта

/

191831

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт с лицензиран туристически автобус /климатик, видеосистема, минибар/;
- 4 нощувки със закуски - две в района на Соренто хотел***, две в РИМ в хотел***;
- 2 билети за ферибот Игуменица - Бари - Игуменица в седалка deck;
- Турпрограма в Соренто, о.Капри, Амалфи, Неапол, Рим и екскурзоводно обслужване по целия маршрут;
- туристическа програма с местен екскурзовод в Помпей и Рим - имперския град;
- Цялата организация по Вашето пътуване, входни такси за Рим - Водач от туристическата агенция;
- Мед. застраховка за 5000 EUR за престоя в ЗК ”ЕВРОИНС” за туристи до 65г.

Цената не включва

- Туристическа такса за хотелите в Италия - 12 евро (задължително се заплаща)
- Доплащане за настаняване на ферибота в каюта:
вътрешна с 2 легла/ душ, тоалетна – (142 лв.), външна с 2 легла/ душ, тоалетна – (158 лв.),
вътрешна с 3 легла/ душ, тоалетна – (102 лв.), външна с 3 легла/ душ, тоалетна – (115 лв.),
вътрешна с 4 легла/ душ, тоалетна – (65 лв.), външна с 4 легла/ душ, тоалетна – (75 лв.)
Забележка: Цените са на турист общо в двете посоки при условие, че всичките легла в каютата са заети. Изисква се предварителна резервация при сключване на договора за организирано пътуване, която подлежи на допълнително препотвърждение и плащане на 2-ра вноска
- Вход за Археологичната зона на Помпей + слушалки + местен екскурзовод - 16 €; за деца до 18 г. - 12 € по желание при мин. 30 души;
- Корабчето до о.Капри и местен автобус до Амалфи - 49 €; за деца до 18 г. - 44 € - задължителен (ако искате да посетите остров Капри и Амалфи). Цената включва - фериботни билети Соренто - Капри - Соренто, зъбчата железница в двете посоки от/до Пристанище - гр.Капри, пешеходна обиколка с екскурзовод на български език, транспорт с автобус;
- Ватиканските музеи и Сикстинската капела - 30 €; за деца до 18 г. - 23 € – предварителна резервация, вход, слушалки и местен екскурзовод на бълг.език. Изисква се предварителна резервация при сключване на договора за организирано пътуване, която подлежи на допълнително препотвърждение и плащане на 2-ра вноска;
- Мед.застраховка - за туристи над 65 г. - 10 лв., над 70 г. - 15 лв.
- Вечеря в ресторант в Рим - 20 евро - с традиционно меню и вино;
- Градска туристическа такса в Рим (заплаща се в хотела в Рим) - 4 € на ден на турист в хотели 3*, в хотел 4*- 6 €, туристическа такса в Соренто - 2 € на ден на турист в хотели 3*';
- Допълнителните екскурзии и мероприятия се провеждат при мин. 30 записани
- Bходните такси за музеите и туристическите обекти в € по желание:
Музейни такси в Рим: Колизеума и Форум Романум - 13 €, Криптата на базилика „Сан Клементе” - 5 €, вила Боргезе - 14 €, При придвижването в центъра на Рим се използва метро-билет за метрото 1,50 € /75 мин/, карта за метро и автобус за 1 ден – 7 €.

Програма на пътуването

1 ден: София - Игуменица (630 км.)
09:30 ч. Отпътуване от София /Руски паметник/. Транзитен преход през Гърция - Солун - Козани - Йоанина за пристанище Игуменица на Йонийско море. 23 ч. качване на ферибот за Бари. Нощно пътуване на ферибот за Италия - настаняване на в седалка deck, възможност за предварителна заявка и доплащане за настаняване в каюти.

2 ден: Бари - Помпей и Неапол (270 км.)
Пристигане в Бари в 10 ч. Отпътуване за Неапол. Пристигане около 14.00 часа начало на пешеходната обиколка на монументалния център на Неапол, столицата на област Кампания, основана от гръцки колонизатори: Пиаца Муничипио, Кралският театър “Сан Карло”, Галерията “Умберто I”, площада и ротондата “Сан Франческо”, Анжуинската крепост, Кралският дворец, построен през 17 в. за испанските вицекрале; Свободно време. Отпътуване за Помпей. 16:30 ч. Разглеждане на античния - възкръсналия град в подножието на Везувий, разрушен в резултат от изригването на вулкана през 79 г.: Римският форум - център на обществения и политически живот, домовете на помпейските благородници, пивниците и "Къщите на любовта". екскурзовод на български език в руините срещу допълнително заплащане). Около 19 часа отпътуване за района на Соренто и настаняване в хотел***. Нощувка.

3 ден: Соренто - остров Капри и крайбрежието на Амалфи (90 км.)
Закуска и отпътуване за Соренто и от пристанището качване на кораб за остров Капри - този изключително красив и известен средиземноморски остров, Изкачване със зъбчата железница до главния площад Умберто I Пиацета и разходка из острова, посещение на църквата Св. Стефан, покрай Кортезиански манастир Св. Яков., посещение на ”Градините на Август” от които се открива красива панорамна гледка към скалите ”Faraglioni”. Свободно време по живописните улички с панорамни гледки към Анакапри и залива. Връщане в Соренто. След обяд продължавеме с автобус към спиращото дъха Амалфийско крайбрежие. То свързва Соренто със Салерно. По бреговете на Морето на Одисей, както са го наричали в древността, се открояват Позитано, Прайано, Амалфи, славна моряшка република с епична история, свързана с пиратските набези, съчетали неземна природна красота и богато културно наследство. Разходка и свободно време в Амалфи. Вечерта връщане в Соренто. Нощувка.

4 ден: Соренто - РИМ (260 км.)
Закуска. 09.00 ч. отпътуване за Рим. 13 ч. пешеходна обиколка в центъра на Римската империя с екскурзовод на български език: църквата "Сан Клементе" с гроба на Константин-Кирил Философ, Колизеумът - най-големият амфитеатър от древноримската епоха; Римският форум - сърцето на античния Рим, където е бил съсредоточен политическият, религиозен и търговски живот на града; величествената Арка на Константин, издигната в чест на победата над император Максенций; Колоната на Траян - уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; изкачване на Капитолия, площад "Венеция" с монумента на Виктор Емануил II до Пантеона и площад "Навона" със своите изящни барокови църкви и фонтани. Свободно време. Настаняване хотел в района на Рим. Нощувка.

5 ден: РИМ и Ватикана
Закуска. Посещение на Ватикана (UNESCO) най-малката страна в света, средище на католицизма и резиденция на Римския Папа. Разглеждане на площада и базиликата “Св. Петър”. По желание *посещение на Ватиканските музеи и Сикстинската капела с екскурзовод на бълг.език и предварителна резервация. След обяд разходка по бреговете на р. Тибър до Монумента на Ангела и моста със статуите на Бернини. Свободно време за самостоятелно посещение на Колизеума, Капитолийските музеи, Вила Боргезе. Вечерта по желание* Вечеря в типичен италиански ресторант. Нощувка.

6 ден: РИМ - Бари (500 км.)
Закуска. Пешеходна екскурзия по Бароковите площади на Рим - Площада на Народа с египетския обелиск до площад "Испания", където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак и стълбата едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасна гледка към целия град; църквата "Санта Тринита дей Монти" и фонтанът "Ди Треви" - най-известният и красив в цяла Италия - шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница до площада на колоната на Марк Аврелий с Двореца „Киджи" /днес Министерски съвет/ и елегантната галерия „Умверто Сорди“ до площада на Парламента с изящната сграда на двореца Montecitorio построена от Джан Лоренцо Бернини за фамилия Лудовичи/ днес се помещава Парламента на Италия Свободно време по търговската Виа дел Корсо. 12 ч. отпътуване за Бари и разглеждане на катедралата „Св.Николай“, където се съхраняват мощите на светеца. 20 ч. отпътуване с ферибот за Игуменица / Гърция.

7 ден: Игуменица - София (630 км.)
08 ч. пристигане в Гърция / Игуменица и отпътуване за България. По пътя спиране за обяд в крайпътен ресторант в област Епир. Пристигане в София около 22 ч.

Допълнителна информация

ЦЕНА на 1 турист - 695 лева
Цена за деца до 12 год. в стая с 2-ма родители - 610 лв.
ДОПЛАЩАНЕ за единична стая - 140 лв.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Пролет 2024 - Италия |  Пролет 2024 - Рим

Избрани оферти