Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рио де Жанейро

РИО де ЖАНЕЙРО – сленце, самба, страст! Индивидуално пътуване!

Номер на оферта

/

227961

Дати & цени

Цената включва

- Самолетни билети София-Амстердам-Рио-Париж-София;
- Летищни такси;
- Трансфери летище-хотел-летище;
- 7 нощувки със закуски в хотел по избор;
- Застраховка медицински разноски;

Цената не включва

- Екскурзии
- Услуги не упоменати в програмата

Програма на пътуването

Индивидуално пътуване по Ваши дати БЕЗ група и водач от България. За конкретна дата и цена, моля, изпратете запитване.

*****************************************************

„Рио вероятно е най-красивият град на света“, казва Патриша Шулц, автор на книги за пътувания. „Уникален е по много начини – тук се обединява природата с тръпнещия метрополис, елегантното среща долнопробното, бедността среща богатството”.

**********************************************************************************************************

ПРОГРАМА
9 дни/ 7 нощувки

Ден 1 СофияАмстердамРио де Жанейро

Полет СофияАмстердам с KLM (07:00-09:00 ч.) и следващ за Рио (10:40-19:35 ч.). На пристигане на летището в Рио ще Ви посрещне наш представител и ще ви заведе до хотел по Ваш избор. Настаняване. Нощувка.

Добре дошли в Бразилия!Бразилия е границата между модерния свят и екзотиката. Това е пресечната точка на религии от цял свят и един уникален начин на живот, довел до зараждането на най-великия фестивал в света. Ако сте избрали именно Рио де Жанейро за Вашeто романтично приключение, няма да съжалявате. Танците по улиците, школите по самба, пленителните цветове, панорамните гледки към лагуната, добрите ресторанти и невероятно красивите залези, ще ви накарат да мечтаете, да танцувате и да се наслаждавате на всеки миг от престоя си тук. Със своите великолепни пейзажи, пулсиращ нощен живот, темпераментни местни жители и тропическа горещина, Рио е град, който ще обладае сетивата Ви и ще Ви накара да се изгубите в лабиринт от нестихващи емоции и бурни преживявания, до момента, в който разберете, че сте пленени завинаги…

Ден 2 Целодневна обиколка на Рио Закуска + Обяд

Като за начало, запознанството Ви с Рио ще започне с изкачване до най-известната статуя в Бразилия – тази на Исус Христос. От станцията Космо Вело ще вземете влакче, което се движи по стръмен склон нагоре по планината Корковадо, през гората Тижука. След 20 минутно пътуване през красивата тропическа гора и уникални гледки към плажовете на Рио пристигате на върха, където Ви посреща Христос Спасителя. Тази гледка не се повтаря никога. Гледали сме я на хиляди картички и филми, но изживяването на живо трудно може да се опише. Продължавате след това към квартал Урка, от където вземате въжената линия за известната Захарна глава с уникалните гледки на 360 градуса над Рио и океана. Ще направим обедна почивка с вкусен обяд в известна бразилска шураскерия. Следващата ни спирка е стадиона Маракана, открит през 1950 година, за Световното първенство по футбол. При създаването си е бил с внушителния капацитет от 210000 места – най-големият в света. Оттам се насочваме към Самбодрома – известното място, където се провежда парада по време на карнавала. Ще минем и през нестандартната катедрала Сан Себастиан, за да завършим с най-известните плажове на Рио – Копакабана, Ипанема и Леблон. Връщане в хотела и свободно време до края на деня. Нощувка.

Ден 3 Фавелите на Рио с джип + Нощен Рио Закуска

Днес 0продължаваме сдругото лице на Рио – фавелите – едни от най-бедните квартали в цяла Южна Америка. Около 20% от населението на града живее в т. нар. „фавела” – нещо като гето. Фавелата възниква края на миналия век, след освобождението на Бразилия от робство и колониализъм, когато армията, съставена главно от освободени роби, се завръща от битка в Баия и не получава обещаната подкрепа от управниците. По това време Рио се развива като търговски и административен център, цената на земята поскъпва и за никого не е изгодно войниците да получат обещаната им земя. Все пак, за да се избегнат размирици, управниците разрешават на войниците и техните семейства да се заселят по хълмовете (морро), които се смятали за неудобни и непрестижни за живеене. До 70/80-те години фавелите не фигурират изобщо на картата на Рио. Заселниците придобиват собственост на къщите, след като са живели в тях определен период от време, не плащат данък за земята, нямат вода и електричество, не се събират отпадъци, и тъй като не съществуват юридически, полицията не пристъпва и така стават удобни криминални свърталища, където хората се появяват и изчезват, и саморазправата е единствената форма на защита. След редица неуспешни опити да елиминира фавелите, правителството решава да разработи проект за облагородяването им, така днес повечето от тях са електрифицирани и водоснабдени, фигурират на картата на града, и отпадъците се събират редовно. Създават се медицински център, банки, полицейско управление, училища. Свободен следобед.

Вечерта ще посетим някои от най-популярните нощни заведения, където ще се смесим с местните и ще почувстваме истинската атмосфера на нощен Рио (трансфери не са включени). Нощувка.

Ден 4 Един ден като Кариоки Закуска

Днес продължаваме с вълнуващите преживявания в Рио – ще се превъплътим в истински Кариоки (коренните жители на Рио). Започваме със стадиона Маракана, храмът на футбола за местните, където ще разберем подробности за историята му и ще го обиколим, а защо не и да поиграем малко като великия Пеле. След това ще опитаме вкуса на карнавала в „Sambadrome“ в Рио де Жанейро и ще разберем повече за културата и обичаите на хората Кариока.Няма да пропуснем и първия ни самба урок, след което ще пробваме някой от костюмите, използвани по време на парадите и ще направим мини карнавален парад. Това ще трябва да се полее! Разбира се с известнатата Caipirinha Carioca.За да завършим деня си като истински Кариоки, ще отидем на пазар на едно от най-известните шопинг места – Saara с над 800 магазина. Леко замаяни, заредени с емоции се връщаме в хотела. Свободно време до края на деня. Нощувка.

Ден 5 Рио – Свободен ден Закуска + Обяд

Свободен ден за почивка, плаж или самостоятелно разглеждане. Днес ви препоръчваме да посетите историческия център на Рио и да разгледате (самостоятелно) елегантния императорски дворец на Pra?a XV, първата резиденция на португалското кралско семейство. След това ще прекосите арката на Телес, където е старата резиденция на Кармен Миранда и прочутата търговска улица. Ще преминете пред културния център на пощата, къщата на Fran?a Brasil, културния център на Бразилия, известната църква Candelaria и манастира Сао Бенто. Нощувка.

Ден 6 Arraial do Cabo Закуска + Обяд

Arraial do Cabo е крайбрежен град в щата Рио де Жанейро в югоизточна Бразилия. Известно е с белите пясъчни плажове като Grande, Forno и Pontal do Atalaia. Бреговете му са магнит за гмуркачите със своите потънали кораби и пещерата Gruta Azul (Blue Grotto). На близкия остров Кабо Фрио руините на фара датират от 1836 г. Този район се смята за един от райските маршрути по бреговете около Рио де Жанейро. Ще се насладим на красиви езера, кристално чисти води и спокойно море. Местните с любов наричат района „Бразилските Кариби“. При пристигането си ще се качим на корабче, за да разгледаме всички красоти с посещение на красиви плажове, както и основните туристически атракции на крайбрежния град. Обядът ще бъде в местен ресторант. Не забравяйте да вземете бански и хавлия. Връщане в хотела в Рио вечерта. Нощувка.

Ден 7 Рио – Свободен ден Закуска

Последен ден за почивка, плаж и пазар.

Ден 8 Рио де ЖанейроПариж Закуска

Закуска и свободно време. Ранния следобед се отправяте към летището за полет до Парижв 17:30 ч.

Ден 9 ПарижСофия

Кацате в Париж в 07:35 ч. Полетът за София е в 10:10 ч. и пристига в 14:00 ч. Добре дошли на родна земя!

**********************************************************************************************************

ЦЕНИ на ЧОВЕК

Merlin Copacabana **** www.hotelmerlin.com.br

Двойна стая.....................................€ 1035

Единична стая.....................................€ 1250

Тройна стая.....................................€ 990



Windsor Martinique***/* http://windsorhoteis.com

Двойна стая.....................................€ 1095

Единична стая.....................................€ 1365



Rio Othon Palace****/* www.othon.com.br

Двойна стая.....................................€ 1139

Единична стая..................................€460

Тройна стая.....................................€ 1075

**********************************************************************************************************
Пакет екскурзии с туристи от други националности (2 целодневни, 2 полудневни, 1 нощна, 2 обяда):

Възрастен.....................................€ 250

Дете от 5 до 10..............................€ 125

**********************************************************************************************************

Важно: Всички цени са промоционални и валидни при наличност на съответните тарифи в периода на Вашето пътуване.

За конкретна дата и цена, моля изпратете запитване!

**********************************************************************************************************

Цените не са валидни по време на Карнавал, Великден, Национален празник, Коледа, Нова Година и конгреси!


**********************************************************************************************************

Необходими документи за пътуване:

- Международен паспорт валиден мин. 6 месеца след датата на връщане

**********************************************************************************************************
Забележки:
- Мин. брой хора за реализиране на програмата - 2
- Цени за деца и други типове стаи - на запитване
- Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

**********************************************************************************************************
ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

Тагове

Оферти - Бразилия |  Оферти - Рио де Жанейро |  Екскурзии - Бразилия |  Екскурзии - Рио де Жанейро |  Екзотична почивка 2024 - Бразилия |  Екзотична почивка 2024 - Рио де Жанейро

Избрани оферти