Оферта номер: 228676

РУСИЯ - Екскурзия в Москва | Подмосковние вечера

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Москва и Екскурзии в Русия.

РУСИЯ - Екскурзия в Москва | Подмосковние вечера
от 1815 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
Самолетен билет София – Москва / Москва – София с включени летищни такси
5 нощувки със закуска в хотел „Peking” 4* в стандартни стаи
Трансфери летище-хотел-летище
Панорамна обиколка на Москва с автобус и пеша
Пешеходна обиколка на Кремъл
Посещение на Оръжейната палата
Посещение на Третяковската галерия
Еднодневна екскурзия до Сергиев посад
Еднодневна екскурзия до Царицино и Коломенское
Входни такси за посещаваните музеи по програмата
Екскурзовод на български език в Москва
Слушалки по време на туровете
Обработка на документи за руска виза
Водач от България по време на пътуването;
Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 30 000 евро;
Цената не включва
Туристическа руска виза - 120 лв. за български граждани
Посещение на традиционен ресторант в Москва
Круиз по река Москва
Посещение на спектакъл в Болшой театър
По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Моля консултирайте се с наш представител
По желание включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка – Моля консултирайте се с наш представител
Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 до 80 г. - 25 лв.
Разходи за лични нужди.
ЕКСКУРЗИЯ В РУСИЯ, Москва - Подмосковние вечера

София - Москва - София

==========================================================

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ: 11.06.2019 г.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 6 дни / 5 нощувки


==========================================================

ПАКЕТНИ ЦЕНИ:
Възрастен в двойна стая - 1815 лева
Възрастен в единична стая - 2088 лева

===============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===============================================================


ПЪРВИ ДЕН: 11.06.2019 СОФИЯ - МОСКВА

Излитане от София Терминал 2 в 12.25ч. с авиокомпания Аерофлот за Москва. Пристигане в Москва на летище Шереметиево - 2 в 15.35ч. Посрещане и трансфер до хотелa. Настаняване. Нощувка.

По желание: Разходка по една от най-старите улици на Москва – „Арбат”, датираща от 15 век. Тук през 17 и 18 век са живели най-богатите хора на Москва, тя е дълга около 1000 м. Има много исторически сгради и паметници – на принцеса Турандот, поета Булат Окуджава, музея на Пушкин, много мазгазини и приятни заведения, където можете да изпиете по един традиционен чай или водка с хайвер.

ВТОРИ ДЕН: 12.06.2019 МОСКВА

Закуска. Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод на български език: Червения площад с мавзолея на Ленин, събора на Василий Блажени, Спаската кула, ГУМ-а – известния търговски дом в Русия, мавзолея на Ленин, храма на Христос Спасител - символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталиновските небостъргачи и др. (4 часа). След това посещение на Третяковската галерия - една от най-добрите руски художествени колекции, създадена от мецената Павел Третяков с екскурзовод – разглеждане на произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. Нощувка.

По желание: Романтична разходка с кораб по Москва река, която продължава около 1 час и половина. По време на разходката се вижда Кремъл, Храма на Христос Спасител, Новодевичий манастир и много други забалежителни сгради.

ТРЕТИ ДЕН: 13.06.2019 МОСКВА

Закуска. Екскурзия в Кремъл/ на български език/ – основната атракция на Москва, все още е цитадела, заобиколена със стена от символичните червени тухли, охрана все още пази портите, ровът също съществува. Зад стените се пазят всички шедьоври - Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор,дворцовия площад, мавзолея на Ленин. Кремъл остава основния политически център на Русия, от неговите палати са управлявали царете на Русия – Иван Грозни, Борис Годунов, както и първите владетели от династията Романови. Посещение на Оръжейната палата – музей – съкровищница, част от Кремълския дворец, където се съхраняват царски скъпоценности, облекла, корони ....(продължителност около 4-5 часа). Свободно време. Нощувка.

По желание: Пешеходна разходка в историческата част на Москва или с московското метро за да разгледате неговите великолепни станции – “Площадът на революцията”, „Киевска“, „Комсомолска“, „Новослободска“, „Беларуска“ и др.

По желание: Посещение на оперна постановка или концерт в Болшой театър.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 14.06.2019 МОСКВА

Закуска. Целодневна екскурзия до Сергиев Посад - центърът на руското православие от XIV век, наричан още Руския Ватикан. Посещение на най-големия мъжки православен манастир "Сергиева лавра", включен през 1993 г. в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, на територията на който се намира Руската духовна академия. Манастирът е основан през 1340 г. от преподобния Сергей от Радонеж, чието име носи и града. От векове манастирът е бил важен религиозен и културен център в руската държава. В нея се пазят и мощите на преподобния Св. Сергей. Връщане в Москва. Нощувка.

По желание: Посещение на традиционен ресторант с фолклорна програма.

ПЕТИ ДЕН: 15.06.2019 МОСКВА

Закуска. Екскурзия до Царицино – дворец с голям парк, построен от Екатерина II през 1776-1796 г. Намира се в южната част на Москва. Смята се за образец на стила ” руска псевдоготика”. През 1984 г. е включен в музей-резерват Царицино, който включва и някои съседни местности, като Царицински езера. След това се посещава Коломенское – парково – архитектурен комплекс, построен от княз Василий III, намира се съвсем наблизо. Тук е идвал често и младия Петър I, но най-любимо това място става за семейството на цар Алексей Миахйлович. По негово време се построява дървения дворец с 270 помещения, църквата и други постройки. Връщане в хотела. Свободното време. Нощувка.

По желание: Разходка до ВДНХ - уникален архитектурно – парков ансамбъл, който е построен за достиженията на селското стопанство по време социализма. Има палати на всички бивши републики в традиционния стил, най-забележителни са двата фонтана – „Дружба на народите” и „Каменното цвете”, които са реконструирани през миналата година. Тук се намира и музея на космонавтиката, помещаващ се под гигантски паметник, представляващ излитаща ракета в космоса.

ШЕСТИ ДЕН: 16.06.2019 МОСКВА - СОФИЯ

Закуска- сух пакет. Ранен трансфер до летище Шереметиево. Отпътуване за България с Аерофлот в 08:20 ч. от Москва. Кацане на летище София в 11:35 ч.

===============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===============================================================
КОЛЕДА – МОСКВА И САНКТ ПЕРЕТБУРТ
от 2415 лв.
КОЛЕДА – МОСКВА И САНКТ ПЕРЕТБУРТ
7 нощувки
Самолет
Москва
Транспорт - Москва Заведения - Москва Хотели - Москва Пазаруване - Москва Събития - Москва Забележителности - Москва
Оръжейната палата в Кремъл, Москва
Кремъл в Измайлово - комплекс от старинни сгради в Москва
Музей на водката в Москва (+ 5 факта за водката)