Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рейкявик

Ранни записвания - Исландия - страната на елфите, троловете и Северното сияние

Номер на оферта

/

200243

Дати & цени

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ С АВИОКОМПАНИЯ AIR BERLIN И BULGARIA AIR С ВКЛЮЧЕНИ: ЛЕТИЩНИ ТАКСИ, ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 23 КГ И РЪЧЕН БАГАЖ;
ПЕТ НОЩУВКИ В ХОТЕЛИ НА БАЗА НОЩУВКА И ЗАКУСКА;
ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;
ТРАНСПОРТ С АВТОБУС ПО ОПИСАНАТА ПРОГРАМА;
ВОДАЧ - ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ СТРАНА НА ТУРОПЕРАТОРА;
ЕКСКУРЗОВОДСКИ УСЛУГИ ПО ОПИСАНАТА ПРОГРАМА;
ВХОДЕН БИЛЕТ ЗА СИНЯТА ЛАГУНА С ВКЛЮЧЕНИ ХАВЛИИ.

Цената не включва

ЕКСКУРЗИЯ НАБЛЮДЕНИЕ НА КИТОВЕ;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА – 2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН.

Програма на пътуването

Обгърната в мистиката на северните народи, Исландия е една от най-интересните страни в Европа. Ако някъде на Стария континент все още има запазена относително девствена природа, то това е именно тук. На територията на острова в пълна хармония си съжителстват ледници и горещи извори, мощни вулкани и водопади, заснежени планини и зелени долини, замрежени от фина мъгла или озарени от ярка дъга. Когато и да посетите Исландия, Вие ще откриете един нов свят, изпълнен с невероятни гледки, форми и впечатления. Неслучайно през последните години това е една от най-търсените туристически дестинации в света и сезонът за посещение на острова е целогодишен. Есенните и зимните месеци тук разкриват невероятно ярко полярно сияние. Най-подходящ период за наблюдение на Северното сияние в Исландия е септември – април. Цветовете на „Северната зора“, смесени с митологията на исландския народ, кристално чистия въздух и необичайните природни пейзажи ще Ви потопят в различно и вълнуващо приключение.
Екскурзията е седемдневна и включва 4 нощувки в Рейкявик, 1 нощувка в Южна Исландия, трансфери летище – хотел – летище и богата екскурзоводска програма. Настаняването е в хотели три и четири звезди на база нощувка със закуска. Лети се с Air Berlin и Bulgaria Air (в пакетната цена са включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг. и ръчен багаж). Вътрешните трансфери в Исландия се извършват с автобус. Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод, със симултанен превод на български от страна на водача.

08.10.2017 – 15:50 ч. – отпътуване от летище София за Рейкявик с полет през Берлин. В 17:05 ч. - пристигане в Берлин. В 22:20 ч. – полет за Рейкявик. 23:55 ч. – пристигане на летището в Рейкявик. Трансфер до хотел Foss Hotel Reykjavik****(включен в цената). Нощувка.

09.10.2017 – Закуска. Туристическа обиколка в центъра на Рейкявик, напомнящ лабиринт от тесни улички със стари дървени къщи от края на XIX и началото на XX век: църквата "Хатлгримскиркя", университетския квартал, културния център Nordic Hоuse, Националния музей, Кметството, езерото Тьорнин, Лутеранската катедрала, Парламента, пристанището, концертната зала Harpa, сградата Perlan (Перлата), забележителна със своя стъклен купол и невероятната гледка, която се открива от нейната тераса. Следобед – по желание – възможност за наблюдение на китове с доплащaне 218 лв. за възрастни и 106 лв. за деца и младежи до 11 г. Ще се качите на едно от най-големите корабчета за наблюдение на китове с кафене и магазин за сувенири на борда. От капитана и екипажа ще научите интересни факти за различните видове китове и морски птици, които се очаква да видите. Завръщане в хотела. Нощувка.

10.10.2017 – Закуска. Целодневна екскурзия до т.нар. “Златен кръг” – панорамен маршрут, който разкрива едни от най-емблематичните природни феномени на Исландия - националният парк Тингветлир (ЮНЕСКО) и долината Хаукадалур. В парка Тингветлир се намират уникалният водопад Гълфос и езерото Тингвалаватн. Оттук се вижда голямата пукнатина в земната повърхност, която разделя американската и евразийската плочa. Долината Хаукадалур е известна със своите гейзери Гейсир и Строкур, които изхвърлят гореща вода и пара на височина от около 25 м. през 5 минути и са едни от най-сниманите природни забележителности в Европа. Обиколката продължава през Скаулхолт – най-важният духовен и образователен център на Исландия. Завръщане в хотела в Рейкявик. Нощувка.

11.10.2017 – Закуска. Сутринта – отпътуване към ледниковото езеро Йокулсарлон и Националния парк Вахтнайокутъл с най-големия глетчер в Исландия, под който все още има активни вулкани. Около обяд – пристигане в Националния парк Скафтафел. Оттам се открива великолепен планински пейзаж, а при ясно време и гледка към най-високия връх в Исландия – Кванадалсхнюкюр (2110 м.). Нощувка в хотел Foss Hotel Nupar в Калфафетл.

Вечерта, ако метеорологичните условия позволяват, ще имате възможност за наблюдение на Северното сияние. Това забележително природно явление често се описва като поразително красив танц на разноцветни светлини в небето. „Северната зора“ е особено изразителна в Исландия през есенните и зимни месеци. Честа практика в столицата на Исландия е общината да загася уличното осветление, а хората – осветлението в домовете си, за да може красивият природен феномен да бъде наблюдаван възможно най-ясно. В тази част на Исландия, където няма улични светлини, насладата от цветовете му би била още по-пълна.

12.10.2017 – Закуска. Целодневна екскурзия в южната част на Исландия. Разходка по един от природните феномени в Исландия - Рейнисфяра - петкилометровата плажна ивица от фин черен пясък. Оттук се открива гледка към Дирхолай – малък полуостров със скални масиви, едно от предпочитаните места за гнездене на редица редки птици, между които и тъпоклюната кайра. Пясъкът и скалите имат вулканичен произход. Обиколката продължава към най-големите и красиви водопади в страната – Скогафос и Селяландсфос. Пътят минава през пасторални пейзажи от селца и ферми. В далечината ще изплува и силуетът на действащия вулкан Ейяфятлайокутл, чието последно изригване е през 2010 г. Нощувка в Рейкявик.

13.10.2017 – Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзия до п-в Рейкянес, където между полетата от лава и геотермални извори, наистина ще усетите силата и мощта на тази млада земя. Следобед – двучасов престой в най-известната атракция в Исландия - Синята лагуна, естествен геотермален басейн, разположен сред вулканични късове (входният билет е включен в цената). Ще имате възможност да се насладите на релаксиращи бани сред невероятна природа и чист въздух. Вечерта - трансфер до летището (включен в цената).

14.10.2017 - 00:40 ч. - Полет за София през Берлин. 06:05 ч. – Кацате на летището в Берлин. 09:15 ч. – Отпътуване за София. Пристигане на летище София в 12:25 ч.

Тагове

Оферти - Исландия |  Оферти - Рейкявик |  Екскурзии - Исландия |  Екскурзии - Рейкявик |  Есен 2023 - Исландия |  Есен 2023 - Рейкявик

Избрани оферти