Начало / Екскурзии / Екскурзии - Бяла

Разходка до нос Св.Атанас +разходка на лодка по Камчия15,07 от Варна

Номер на оферта

/

199110

Дати & цени

Цената включва

Цената е на човек и включва:

Транспорт конфортен минибус или автобус до гр. Бяла;
Входни такси и екскурзоводско обслужване на античната крепост на нос. Св. Атанас;
Транспорт до к.к. Камчия;
Билет за разходка с лодка по река Камчия;
Водач от фирмата.

Цената не включва:

дегустация на вино , просизведено на територията на гр. Бяла на самата антична крепост (цена от 3 до 5 лв в зависимост от дегустацията) по-желание;
обяд на преференциална цена в к.к. Камчия (прясна риба )-по желание.

Допълнителна информация:

Необходими документи: валиден документ за самоличност
Дегустация до 1 чаша вино- 3 лева без вкл. Кетъринг от сирена
Дегустация на чаша вино + сирена- 5 лв

Записване и начин на плащане: внасяне на 100 % от цената ;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 20 пълноплащащи туриста;

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата с цел спазване работното време на обектите.
При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.
Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.
Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.
Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип/.
Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Програма на пътуването

Еднодневна ексурзия до р.Бяла и нос Св. Атанас +разходка с лодка по река Камчия от Варна

Дати на провеждане: 15 юли; 13 август ;16 септември; 14 октомври

Цена 25 лв.

ПРОГРАМА

08:30 СБОРЕН ПУНКТ –АНТИМ I

08:45 Отпътуване за гр. Бяла разположена в подножието на живописните североизточни склонове на Стара Планина между Черни нос на Север и нос Св. Свети Атанас на юг.

Около 09:30 Пристигане на Античната крепост на нос. Св.Атанас. (входът и беседата са включени в цената).Разположена над морския залив крепост може да се определи и като малък пристанищен град разположена на площ около 40 дка.Архeологическите разкопки на нос Свети Атанас разкриха следи от древно селище и култов център – храм, ритуални огнища и ями с интересни находки които ще бъдат обект на нашата беседа. Крепостта е населявана от V век пр.Хр до VІІ век сл. Хр. Дължината й е около 250 м и е затваряла площ малко над 35 декара. В крепостта са открити търговски сгради, питейни заведения, приюти за настаняване на гости, малка обществена баня, три винарни, вкопани в дълбочина изби и базилика.От крепостта ще можете да си направите най-хубавите панорамни снимки и ще можете да се любувате на Белите скали , които са природен феномен, сътворен преди 65 милиона години от космическия катаклизъм.Ще имате възможност да дегустирате от виното , което се прави на територията на Бяла срещу доп. доплащане. Град Бяла е стар лозаро-винарски район.От местните сортове грозде-димят и мерло, се прави хубаво вино, прославилот ози край.

11:30.Панорамна разхока на Бяла : ще преминем по улица Черноморска, където ще видите множество капанчета, магазини за сувенири. Ще преминем през градският стадион, лятното кино . Има възможност за фото пауза и свободно време .Възможност за посещение на Църквата "Света Параскева" в град Бяла (Варненско) е един от най- старите в общината. Предполага се, че е построена 1840 - 1841 г. и осветена на 1842 г. Храмът е строен по действащите по това време закони на Османската империя за християнски религиозни сгради. Постройката е трябвало да бъде не по-висока от ръста на турчин с фес, покачен на своя кон и да не се различава по външна архитектура от останалите сгради в селото. Опътуване за к.к. Камчия,където ще се разходим по река Камчия (билетът за лодката е включен в цената), където по долното й течение се намира най-голямата крайречна гора в България,наречена Лонгоз. Обявена е за природен резерват (1951 г. и от 1977 г.- за биосферен , за да се запази първият й естествен вид.

Любопитно: Лонгозните гори в умерените ширини са рядко природно явление не само в Европа, а и в света, но у нас те са сравнително широко разпространени в устията на черноморските ни реки Батова, Камчия, Ропотамо и Велека. Камчийският Лонгоз е един от най-северните представители на лонгозни гори в Европа. Той е не само наше национално бгатство, но и важна влажна зона от миграционния път на прелетните птици Виа Понтика. Включва защитената местност "Камчийски пясъци" (1980 г.) с международно и национално значение. Свободно време в Камчия.По желание -ще ви заведем да обядвате на преференциална цена прясна риба (срещу доп. заплащане на преференциална цена).Отпътуване и пристигане във Варна късния слетобед.

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Бяла |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Бяла |  Еднодневни екскурзии - България |  Еднодневни екскурзии - Бяла

Избрани оферти