Начало / Екскурзии / Екскурзии - Барселона

Eкскурзия до Барселона с хотели по избор 2 */ 3* / 4*

Номер на оферта

/

230222

Дати & цени

Цената включва

3 нощувки със 3 закуски в хотел по избор 2*/3* /4* в централната част на Барселона
Самолетни билети София – Барселона – София
Летищни такси
Безплатен салонен багаж до 10кг с размери 40/30/18 см
Информационен пакет

Цената не включва

Екскурзоводско обслужване с туристическа беседа на 2-рия ден - 30 лв
Екскурзоводско обслужване с туристическа беседа на 3-рия ден - 30 лв
трансфер летище – хотел – летище - 40 лв
Екскурзия до Монсерат (включен трансфер и туристическа програма с местен екскурзовод) – 90 лева (мин. брой участници 8)
Организирано посещение на стадион Camp Nou и Музей ФК Барселона-90 лв (минимален брой участници за провеждането-8)
Екскурзия до Фигерас (включен трансфер и туристическа програма с местен екскурзовод) – 180 лева (мин. брой участници 8)
Посещение на Фламенко шоу 1-часов танцов спектакъл с напитка 90 лв/ тапас меню-120 лв/ вечеря -160 лв БОНУС – Безплатно разглеждане на Испанско село
Възможност за посещение на футболно дерби по време на престоя
Чекиран багаж до 20 кг–120лв *
Туристическа такса – 4/6 евро на турист на ден
Медицинска застраховка 5000 Eu / Армеец - 6 лв
Входни такси за туристически обекти
Лични разходи

* Цената на багажа подлежи на препотвърждаване при резервации по – малко от 30 дни преди дата на полета

Програма на пътуването

ПРОГРАМА


1- ви ден
Отпътуване от София следобед с директен полет. Пристигане в Барселона вечерта. Трансфер от летището до хотела. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

2-ри ден
Закуска. Пешеходна туристическа обиколка на Барселона с ЛИЦЕНЗИРАН ЕКСКУРЗОВОД на български език – площад КАТАЛУНИЯ – сърцето на Каталунската столица ; известната улица РАМБЛА, плаза РЕАЛ , Театър ЛИСЕУ, двореца ГЮЕЛ-единственото изцяло завършено произведение на Гауди. През 1984 г. дворецът става част от списъка на ЮНЕСКО за Световно културно – историческо наследство. Следват Готическия квартал, паметника на КОЛУМБ , построен по случай Световното изложение през 1888 г и ГОТИЧЕСКАТА Катедрала Санта Креу и Санта Еулалия .
Разглеждане на магнетичната базилика „САГРАДА ФАМИЛИЯ ” отвън , която едва преди броени дни получи „официално разрешение за строителство 137 години след като е започнало нейното изграждане по архитектурен проект от 1882 г на Антонио Гауди . Според споразумението общината ще получи от фондацията, довършваща „САГРАДА ФАМИЛИЯ“, 4.6 млн. евро. Сумата на практика е заделена по 1 евро от всичките над 4.5 милиона посетители на базиликата, за да я разгледат отвътре. Над 5 пъти повече са туристите, които разглеждат всички фасади на величествената катедрлата отвън. Оригиналната идея на ГАУДИ е катедралата да притежава 18 кули , всяка една с различна височина ( 12 олицетворяващи Апостолите; 4 Евангелистите и последните две ДЕВА МАРИЯ и ИСУС ХРИСТОС ) . Когато бъдат довършени централните кули, те ще са най-високата структура на храм в Европа – 172.5 метра. Предвижда се Катедралата да бъде готова за празнуването на сто годишнината от смъртта на великия архитект през 2026 г.
Възможност за самостоятелно посещение на музея на “ Пикасо”, “ Морския музей”, Музея на Еротиката , Къщата на шоколада, Аквариума в Барселона , Музея за модерно изкуство – МАКБА.
Посещение на стадион CАMP NOU с емблематичния Музей на ФК БАРСЕЛОНА / Вечерен ТАПАС тур в сърцето на най- големия Средиземноморски град . Нощувка.

3- ти ден
Закуска. Пешеходна обиколка с ЛИЦЕНЗИРАН ГИД на български и организирано посещение на PARK „GUELL ” – едно жизнерадостно и веселяшко кътче, проектирано от архитекта по поръчка на индустриалеца Гуел, който мечтаел да построи природосъобразно и приказно красиво място за живеене. Двете къщи , излезли от приказките, сякаш са построени от бисквитки и лакомства , а големия и многоцветен гущер, обсипан с керамични парченца, вече се е превърнал в символ на града. Тук всеки бърза да се снима до фигурата и тайно си мечтае да се върне отново в този неустоим, вълнуващ град Туристическата обиколка продължава с разглеждане на улицата на МОДЕРНИЗНА : ПАСЕЙДЖ ДЕ ГРАСИЯ е най-кокетната улица в БАРСЕЛОНА . Нейната елегантност носи свободния дух и творческия почерк на гения АНТОНИО ГАУДИ чрез още два негови шедьовъра – CASA MILA и CASA BATLLO. Неповторими в своято послание за уникалност , те разкриват човешката фантазия и смелостта да твориш ! Вдъхновен от природата и изкуството , да си напълно отдаден на своите архитектурни хрумвания ! Величие и талант в едно!
Очаква ни OCEAN PORT VELL – модернистичното пристанище на средиземноморската красавица. Снежно-белите ивици шатра по променадата Ви пазят от ласкавото каталунско слънце , а безброй илюминати – отблясъци от луксозните яхти се оглеждат във водната феерия около Вас. Цветните флагове от крузните лайнери подсказват, че Барселона посреща свои гости от най – далечните кътчета на света . Въпреки че не е столица на Испания, Барселона е най-посещаваният испански град ! В близост е и началата спирка на фуникуляра „МОНТЖУИК “ (Кабинков лифт на релси) , който може да ви покаже тази приказна гледка от върха на едноименния хълм Монтжуик. За 2 минути може би най – известният фуникуляр в града преодолява 758 м, издигащ се на височина от 76 метра .
Следва площад ИСПАНИЯ с МАГИЧЕСКИТЕ фонтани и двете ВЕНЕЦИАНСКИ кули, наподобяващи камбанарията на площад „Сан Марко“, с височина 49 метра в подножието на хълма Монжуик и Музея на каталунското изкуство. Тук се намира най-богатата в света колекция от романско изкуство. Изложени са творби на ЛУИС ДАЛМАУ, ЕЛ ГРЕКО, ВЕЛАСКЕС и много други.
В близост е и Фондация „ХУАН МИРО “ , както и “ПУЕБЛО ЕСПАНЬОЛ “- етнографски комплекс с множество магазинчета и ресторанти, където можете да усетите атмосферата на КАСТИЛИЯ, АРАГОН , АНДАЛУСИЯ, ГАЛИСИЯ и други области на Испания чрез автентично пресъздадения архитектурен стил на сградите в него ; чрез занаятчийските работилнички за изработка на китари , чрез арт – павилионите за сребърни накити и аксесоари, както и с уникалните стъклени фигурки в ателиетата , изваяни пред Вас .
Вечерта Фламенко спектакъл в Етнографски комплекс Poble Espanol с богата испанска вечеря /избор на меню/.Нощувка.

4- ти ден
Закуска.
*Екскурзия до природния парк и манастира Монсерат с влак и екскурзовод на български език (90 лв).
*Екскурзия до Фигерас и Театър – музей на Дали с влак и екскурзовод на български език(180 лв).
Завръщане следобед в Барселона. Трансфер хотел-летище. Отпътуване от Барселона. Пристигане в София късно вечерта.


AMREY SANT PAU BARCELONA 2*
Оценка 8,4
490 лв на турист в двойна / тройна стая
390 лв за дете до 12г.с 2-ма възрастни
690 лв еднично настаняване


RONDAHOUSE HOTEL BARCELONA 3*
Оценка 8,0
550 лв на турист в двойна / тройна стая
450 лв за дете до 12г.с 2-ма възрастни
750 лв еднично настаняване


APARTHOTEL ATENEA BARCELONA 4*
Оценка 8,0
650 лв на турист в двойна / тройна стая
550 лв за дете до 12г.с 2-ма възрастни
850 лв еднично настаняване


ВАЖНО!!!! Всички посочени хотели са проверени при предходни наставявания с групи по програмата !!!!


ТАЗИ ОФЕРТА ВИ ХАРЕСВА?

ИЗПОЛЗВАЙТЕ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ" ЗА ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ


ХОТЕЛСКО НАСТАНЯВАНЕ ПО ПРОГРАМАТА:

AMREY SANT PAU BARCELONA 2*
http://www.hotelsantpau.com/

Хотел Amrey Sant Pau е разположен на идеално място и има изглед към бившата болница Сант Пау, която е включена в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Този хотел предлага комфортни стаи с безплатен достъп до Wi-Fi интернет.
Стаите на хотел Amrey са просторни и добре оборудвани. Всяка климатизирана стая има сателитна телевизия и сешоар в банята. В салона на хотела се сервира закуска на шведска маса. В кафе-бара гостите могат да се насладят на питие или лека закуска.
Хотел Amrey е само на 10 минути пеша от църквата Саграда Фамилия, проектирана от архитекта Гауди. Най-близката метростанция се намира само на 300 метра и от нея гостите могат да стигнат до центъра на Барселона и улица Лас Рамблас за 15 минути.


RONDAHOUSE HOTEL BARCELONA 3*
https://en.hotelrondahouse.com/

Ronda House е разположен точно до булевард Ronda Sant Antoni, на 10 минути пеша от Лас Рамблас. Този хотел разполага с ресторант и стаи със сателитна телевизия.
Неговите климатизирани стаи разполагат с напълно оборудвани самостоятелни бани.
Ежедневна закуска на шведска маса се сервира в кафенето на Ronda, което включва разнообразие от кафе и сладкиши. Гостите могат да се насладят на ресторанта на място и на бара.
Художествената галерия MACBA е само на 5 минути пеша от хотела. Метростанция Sant Antoni е на 200 метра от хотела и свързва гостите с забележителности като Саграда Фамилия на Гауди и Casa Batll? за по-малко от 15 минути.


APARTHOTEL ATENEA BARCELONA 4*
https://www.aparthotelatenea.com/es/

Модерният апартхотел се намира близо до булевард Diagonal, на 10 минути пеша от стадион Камп Ноу на футболен клуб Барселона. Хотелът предлага големи стаи с безплатен Wi-Fi, сателитна телевизия и кухня.
Стилно обзаведените стаи в Aparthotel Atenea Barcelona са в меки тонове и с климатик.
В хотелския ресторант се сервира домашна закуска на шведска маса. За обяд и вечеря се предлагат здравословни ястия. Има също лоби бар, където гостите могат да релаксират с чаша вино кава или безалкохолна напитка.
Персоналът на денонощната рецепция на Atenea предлага велосипеди и автомобили под наем. Метростанция Les Corts е само на 3 минути пеша.
Жп гара Sants се намира едва на 2 спирки с метрото от Atenea. Основните туристически атракции на Барселона са на 15 минути с метрото.


УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
50 % Депозит при записване
Доплащане – 30 дни преди дата на отпътуване


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Лична карта или международен паспорт с валидност 6 месеца от дата на пътуването
За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация – съгласие от едния или двамата родители (оригинал + 2 копия) и копие от Акт на Раждане.


ТАЗИ ОФЕРТА ВИ ХАРЕСВА?

ИЗПОЛЗВАЙТЕ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ" ЗА ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Барселона |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Барселона |  6 септември 2023 - Испания |  6 септември 2023 - Барселона

Избрани оферти