Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

Нова година 2020 на круиз по Дунав: Празнична новогодишна вечеря!

Номер на оферта

/

227403

Дати & цени

Цената включва

7 нощувки в двойна каюта;
7 закуски, 6 обяда, следобедно кафе със сладки или вечерен снак, 6 обикновени вечери;
Празнична новогодишна гала вечеря на борда;
Вода, кафе и чай по време на хранене;
Кафе на самообслужване от 06.00 до 22.00 ч.;
Пристанищни такси;
Жива музика в бара всяка вечер;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро със ЗАД Мондиал;
Тур мениджър по време на круиза на български език при 20 пътуващи.

Цената не включва

Самолетни билети и трансфери до кораба.
Допълнителни екскурзии – заявяват се и се заплащат в България;
Напитки;
Бакшиши към персонала – /препоръчителна сума 7 евро на човек, на ден/;
По желание фиксиран номер на кабина при резервацията – 100 лв.

Програма на пътуването

НОВОГОДИШЕН РЕЧЕН КРУИЗ

Посрещнете Нова година на кораб Crucestar, докато се наслаждавате на невероятните празнични гледки от Виена, Будапеща и Братислава, и се докоснете до чаровните и красиви Мелк, Дюрнщайн и Естергом!

Маршрут: Виена – Мелк – Дюрнщайн – Будапеща – Естергом – Братислава

8 дни / 7 нощувки

ДАТА: 27.12.2019 – 03.01.2020 г.

ЦЕНИ на човек в двойна каюта:

*ПРОМОЦИЯ: Основна палуба Стандарт: 1765 лв. вместо 1865 лв.
Средна палуба Стандарт: 1965 лв.
Средна палуба Делукс: 2100 лв.
Горна палуба Делукс: 2270 лв.

Детето ползва отстъпка като 2-ри човек в стая
Единичните каюти са само на запитване.
Тройните каюти са лимитирани.

Цените на круиза са базирани на настоящите цени на горивата и пристанищните такси. При промяна може да се начисли горивна такса, за която ще бъдете информирани не по-късно от 20 дни преди началото на круиза.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден / 27.12.2019 Виена
Настаняване на круизния кораб във Виена след 16.00 ч. Преди вечеря на борда ще ви посрещне изисканият корабен персонал с коктейл за добре дошли.

2 ден / 28.12.2019 Виена
Сутринта ви предлагаме обиколка на Виена, град пълен с красиви монументи, дворци, паркове и чаровни кафенета. Ще започнем с автобусна екскурзия на Ринга, по който са разположени едни от най-известните виенски сгради: Урания, Операта, Парламента, Кметството, Бург театър и Виенският университет. После ще продължим пеша, преминавайки край музея Албертина, през известната улица Грабен до двореца Хофбург и църквата Свети Стефан. След обяд на борда предлагаме посещение на двореца Шонбрун, лятната резиденция на Хабсбургите. Състои се от 1441 стаи и е най-важният архитектурен, културен и исторически монумент в страната. По време на обиколката ще видите част от стаите, обитавани от императорското семейство, а после ще имате свободно време, за да се разходите из дворцовите градини. От 1996 г. комплексът е включен в листата на ЮНЕСКО, като брилянтен пример за барокова архитектура и синтез на изкуствата. Днес дворецът посреща над 2.5 милиона туристи годишно. Корабът отплава в 23.00 ч.

3 ден / 29.12.2019 Мелк – Дюрнщайн
Тази сутрин ще пристигнем в Мелк и ви каним да посетите абатството, духовен и културен център на Австрия над 1000 г. Изградено в стил Барок, абатството в Мелк е най-голямото в Европа. Впечатляващата библиотека на манастира събира манускрипти още от 12 век. Тя играе и ключова роля в прочутия роман „Името на Розата“ на Умберто Еко. Връщане на борда за обяд. Ето, че вече сме в Дюрнщайн, красиво разположен в долината Вахау, известна като „земята на Нибелунгите“ и изпълнена с плеяда от исторически артефакти – средновековни крепости, дворци и църкви. Ще се разходим из средновековния център в подножието на старинния замък на Ричард Лъвското сърце, а после ще дегустираме качествени вина от района Вахау. Отплаваме в 20.00 ч.

4 ден / 30.12.2019 Будапеща
Тази сутрин ни очаква круиз, по време на който ще се насладим на красивата панорама от двете страни на реката. Пристигаме в Будапеща в 18.00 ч. След вечеря ви предлагаме да посетите унгарско фолклорно шоу, а после да се насладите на светлините на нощния град.

5 ден / 31.12.2019 Будапеща
Днешният празничен ден ще прекараме в унгарската столицата. Ще разгледаме Буда и Пеща, красиво разположени на двата бряга на Дунав. Ще видим Операта, Площада на Героите, църквата Свети Стефан, една от най-големите синагоги в Европа, в която е свирил самият Ференц Лист, и впечатляващата сграда на Парламента, разположена на площ от 18 000 м2. Пресичайки реката по един от известните мостове, ще се изкачим до крепостта Буда и църквата Свети Матияш, в която императрица Сиси и съпругът ? са короновани за владетели на Унгария. Ще имаме възможност за прекрасни панорамни снимки на града от известните Рибарски бастиони.
Новата година ще посрещнем с празнична вечеря на борда. Корабът отплава в 4.00 сутринта.

6 ден / 01.01.2020 Естергом
Тази сутрин сме в Естергом, първа столица на Унгария между X и XIII век и център на католическата църква в страната повече от 1000 г. Днес градчето Естергом, разположено на Големия завой, е резиденция на архиепископа на Унгарската католическа църква. В него е роден и коронован първият унгарски крал Стефан. Най-впечатляващата сграда в Естергом е Базиликата, издигаща се на 100 метра на хълм над града. Вътре ще откриете най-голямата олтарна картина в света / 13 на 6.5 м. /, изрисувана върху едно парче плат, изобразяваща възнесението на Богородица. Капелата от южната страна е най-ценната реликва на унгарския ренесанс. Корабът отплава в 15.00 ч. за Словакия.

7 ден /02.01.2020 Братислава
Днес сме в Братислава, град с прекрасно запазен средновековен център. Въпреки че е една от най-младите европейски столици, тя има история на 2000 г. и е единствената, която граничи с две държави – Австрия и Унгария. Градът е имал свой университет още през далечната 1465 г. По време на екскурзията ще видим катедралата Свети Мартин, най-известната готическа сграда в града, в която е коронясана самата Мария Тереза, градските стени, Президентския дворец, портата Свети Майкъл. След това можете да се впуснете сами из уличките на стария град, пълни с изящни скулптури и фонтани. Ще бъдем в града от 09.00 до 18.00 ч. Вечерта ни очаква прощална капитанска вечеря на борда.

8 ден /03.01.2020 Виена
Заредени и обогатени, отново сме във Виена. След закуска круизът ни приключва.

=============================================================

ОПИСАНИЕ НА КОРАБА

Круизен кораб Crucestar

Корабът е с капацитет 154 пасажери. На разположение на гостите са ресторант, панорамен бар, библиотека, слънчева пауза с шезлонги. На борда има безжичен интернет срещу заплащане.

Каютите на основна палуба тип стандарт са с площ от 11 м2 с прозорци, които не се отварят и 2 разделени легла, от които едното може да стане софа през деня, а другото да се сгъне в стената.
Каютите в предната част на средна палуба тип стандарт с по-голяма площ и имат двойна легло, а една от тях е и със софа, която може да се ползва като трето легло. Те са с панорамен прозорец, който се отваря.

Каютите на средна и горна палуба тип делукс са с площ от 14 м2, с големи панорамни прозорци, които се отварят и предоставят прекрасна гледка. Леглата могат да бъдат събрани или разделени.

Всички каюти имат климатик, сателитна ТВ, сешоар, сейф, телефон, баня и тоалетна.
Информацията за кораба е валидна към 14.10.2018 г., възможни са промени.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Цената на круиза е валидна при 20 пълно платили.
Резервации се приемат с авансово плащане от 500 лева на човек.
Пълно плащане до 15.11.2019 г.
Има доплащане за медицинска застраховка за лица, навършили 66 г.
Клиентът може да се настани на кораба в първия ден на круиза след 16.00 ч.
Освобождаването на кораба последния ден е преди 09.00 ч. сутринта.
При по-ранно пристигане или по-късно отпътуване багажът може да се остави на борда.
При метеорологични проблеми и промени в нивото на реката е възможна промяна в местата и часовете на спиране на кораба, както и на предварителната програма.
Дата за потвърждаване на круиза с водач е 10.11.2019 г.
Необходими документи: валидна лична карта или валиден задграничен паспорт.
По дестинацията не са необходими ваксинации.
Часовете на пристигане и отпътуване са примерни. Възможни са промени.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

Пакет 3 екскурзии – 130 евро
Включва: Виена – автобусна и пешеходна обиколка, Братислава – пешеходна обиколна и Будапеща – автобусна и пешеходна обиколка.

Концерт с класическа музика в Курсалон – Виена – 65 евро
Посещение на двореца Шонбрун – 60 евро
Посещение на абатството в Мелк – 50 евро
Пешеходна екскурзия с винена дегустация в Дюрнщайн – 40 евро
Будапеща – фолклорно шоу – 65 евро
Естергом с посещение на Базиликата – 40 евро

Екскурзиите се провеждат при минимум 10 платили.
Концертите включват трансфер, провеждат се при 15 платили.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Нова година 2023 - Австрия |  Нова година 2023 - Виена

Избрани оферти