Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

Рим - Вечният град от Варна

Номер на оферта

/

208318

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет Варна–Перуджа– Варна, с директен чартърен полет на BAC;
Летищни такси;
Регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж;
3 нощувки със закуски в хотел от веригата Raeli hotels 4*;
Панорамна обиколка на Рим с екскурзовод на български език;
Трансфер летище - хотел - летище;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;
Представител на агенцията по време на пътуването

Цената не включва

Посещение на град-държава Ватикана - Ватикански музеи със Сикстинската капела и базиликата „Св. Петър“ - 85 лв. за възрастен / 42 лв. за дете;
Римски площади - Пешеходна обиколка с екскурзовод на български език - 35 лв. за възрастен / 18 лв. за дете;
Полудневна екскурзия до Тиволи - посещение на една от най-красивите средновековни папски вили: Вила Д‘Есте - 80 лв. за възрастен / 40 лв. за дете.
По българските следи в Рим - 40 лв. възрастен / 20 лв. дете - посещение на светите места за българите;
Градски транспорт в Рим (1,5 евро за еднопосочен билет, 6 евро за 24 часа);
Туристическа такса в Рим, която се заплаща индивидуално от всеки турист на рецепцията - 6 евро на турист/вечер;
Разходи от личен характер

Програма на пътуването

Рим, или Вечният град, е привличал посетители в продължение на над 2000 години. Това е един от най-величествените и романтични градове в света. Рим притежава атрактивна смесица от грандиозни забележителности и шумен живот. Пазаруване от италианските дизайнери, пухкав сладолед, пенливо капучино и изящни вина са само част от нещата, които може да пробвате.

ДЕН 1 /09.11/
Събиране на летище Варна, сутринта на 09.11.Отпътуване за Перуджа с директен чартърен полет от Варна за Перуджа. Кацане на летището в Перуджа.Трансфер до центъра на Рим.
Панорамна обиколка на Рим (включена в цената): Арката на Константин, Колизеума - запазил спомена за една величествена империя, хълма Капитолия със статуята на Марк Аврелий, Авентинския хълм, площад Венеция, Колоната на Траян, замъка на Ангела, площад „Св. Петър“ и др.
Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 2 /10.11/
Закуска. Свободно време или екскурзии по желание:
Екскурзия до град-държава Ватикана - посещение на Ватикански музеи със Сикстинската капела, където едни от най-известните художници са вложили своя талант за величието на Ватикана. Обиколката продължава с посещение на базиликата „Св. Петър“, най-големият християнски храм в света.
Площадите на Рим - пешеходна разходка до площад Испания, църквата “Санта
Тринита дей Монти”, Фонтана “Ди Треви” - най-известният и най-красивият в цяла Италия, Пантеона, площад “Навона”. Необходимо е ползване на градски транспорт.
Свободно време. Нощувка.

ДЕН 3 /11.11/
Закуска. Свободно време или екскурзия по желание:
Екскурзия до Тиволи (полудневна екскурзия) - отпътуване за град Тиволи.
Посещение на средновековната Вила d’Este, включена в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство.
По българските следи в Рим - ще видите всички места, които българската история трябва с гордост да помни, докоснати от едни от най-забележителните българи.
Свободно време. Нощувка.

ДЕН 4 /12.11/
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището. Директен чартърен полет от Перуджа за Варна.

Допълнителни екскурзии:

Панорамна обиколка на Рим
Включена в цената
Разглеждане на: Върховния Касационен Съд; площад “Кавур”; Замъкът “Сан`т Анджело” – построен от император Адриан, за негова гробница, и използван през Средновековието като отбранително съоръжение от папите; базиликата “Свети Петър” – най-голямата ренесансово-готическа катедрала в християнския свят, в чието строителство участие взимат архитекти като Браманте, Микеланджело, Рафаел; храмът на Херкулес Непобедимия; църквата “Санта Мария ин Козмедин”, известна с мраморния си релеф “Устата на истината”.
Обиколката продължава покрай Авентинския хълм; “Циркус Максимус”; Палатинския хълм с императорските дворци; сградата на организацията за храна и борбата с глада; хълмът Челио; акведуктът на Клавдий; величествената арка на император Константин; хълма Ескулино с Domus Aurea – златния дом, построен от император Нерон след големия пожар в Рим от 64 г.; руините на някогашната гладиаторска школа зад Колизеума. Фотопауза при Колизеума – най-големият амфитеатър от древноримската епоха.
Панорамната обиколка продължава към площад “Венеция”; Колоната на Траян – уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; националния паметник на Виктор Емануил – олтара на родината; Капитолийският хълм със стълбите на Микеланджело и базиликата “Санта Мария ин Арачели” и Капитолийските музеи и др. Трансфер до хотела.
Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване на български език.

Град-държава Ватикана (полудневна екскурзия)
85 лв. за възрастен / 42 лв. ( деца 2 - 11.99 г.)
Разходка из единствената по рода си държава, където духът и материята съжителстват от векове. Строгият и ревностен ред спазван и до днес доказват, че човек е способен да постигне съвършенството, което Бог е пожелал.
Разглеждане на Ватиканските музеи, където се съхраняват изключителните папски колекции от произведения на изкуството, произлизащи от всички краища на света: богати колекции от безценни произведения на скулптурата и изобразителното изкуство, религиозни книги и документи, разкриващи развитието на католицизма и целия свят, едно от най-пълните представяния на египетската и етруската цивилизация.Обиколката включва посещение на Сикстинската капела, в която са рисували едни от най-големите представители на Ренесанса като Ботичели, Гирландайо и Перуджино, а тавана и едната от стените са рисувани от Микеланджело. Обиколката завършва с посещение на базиликата „Св.Петър“.
Цената включва: еднопосочен трансфер, входна такса за Ватиканските музеи, входна такса за църквата Св. Петър, слушалки и лицензиран местен екскурзовод на български език.
Препоръчва се заявяването на екскурзията предварително от България. На място не се гарантира, че ще има свободни места.

Римски площади (полудневна екскурзия)
35 лв. за възрастен / 18 лв. ( деца 2 - 11.99 г.)
Пешеходна разходка до площад “Испания” - където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак и едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасна гледка към целия град; църквата “Санта Тринита дей Монти”; Фонтана “Ди Треви” – най-известният и най-красивият в цяла Италия, шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница във формата на раковина; Пантеона; площад “Навона”. Необходимо е ползване на градски транспорт.
Цената включва: лицензиран местен екскурзовод на български език.

Екскурзия до Тиволи (полудневна екскурзия)
80 лв. за възрастен / 40 лв. ( деца 2 - 11.99 г.)
Отпътуване за град Тиволи. Посещение на средновековната Вила d’Este, включена в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Вилата има необикновена концентрация на фонтани, нимфи и пещери, които ще Ви оставят безмълвни!
Цената включва: трансфер, екскурзоводско обслужване и входни такси.

По българските следи в Рим (полудневна екскурзия)
40 лв. за възрастен / 20 лв. ( деца 2 - 11.99 г.)
Ще видите всички места, които българската история трябва с гордост да помни, докоснати от едни от най-забележителните българи: Сан Клементе (гроба на Константин Кирил Философ); базиликата Санта Мария Маджоре (където Кирил и Методий получават благосовията на папа Адриян II); църквата и манастира Санта Праседе, където двамата братя са живяли и където Кирил умира; улица Бонкомпани и къщата, в която е живял Славейков; църквата Сан Андрея деле Фрате, където е погребан един от първите наши дипломати, духовник и будител Петър Парчевич; църквата Св.Бартоломей на острова, където е капелата посветена на българските католици мъченици на комунизма; хълма Джаниколо и паметника на Капитан Петко Войвода.
Цената включва: лицензиран местен екскурзовод на български език.

Резервации:
Депозит: 300 лв при записване
Доплащане: 22 дни преди дата на тръгване

Условия за анулации:
до 60 дни преди датата на полета: без неустойка
от 60 до 30 дни: 300 лв
от 29 до 20 дни: 50% от общата стойност на пътуването
от 19 до 14 дни: 80% от общата стойност на пътуването
под 14 дни преди датата на пътуване: цялата дължима сумa

Забележки:
Минимален брой за провеждане на пътуването няма. Полета и стаите в хотела са гарантирани.
Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
Туроператора си запазва правото да прави промени в програмата.

Застраховка "Отговорност на туроператора", застрахователна полица № 03700100001167 /21.02.2017 г. до 06.03.2018 г. на ЗД "Евроинс" АД, бул. Христофор Колумб №43, София.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Есен 2023 - Италия |  Есен 2023 - Рим

Избрани оферти