Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

Рим и Тоскана - култура, история, вино и романтика - самолет

Номер на оферта

/

133176

Дати & цени

07 септември 2024 г. - Цена от 2398 лв.
28 септември 2024 г. - Цена от 2498 лв.

Цената включва

• Самолетен билет с редовен полет София – Рим – София на АК България Еър;
• един брой чекиран багаж на самолета не надвишаващ 23 кг, както и ръчен до 8 кг;
• летищни такси;
• 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Рим;
• 6 нощувки на база закуска (на блока маса) и вечеря (4 степенно меню) с включени ? вино и ? вода за вечеря в Roccamare Resort 4* и Casa di Levante 4*, в Гросето;
- За дата 07.09.2024г настаняване в двойна стая – Roccamare Casa di Levante 4* (https://www.roccamare.it/it/casa-di-levante)
- За дата 28.09.2024г настаняване в студиа за двама - Roccamare Residence 4* (https://www.roccamare.it/en/residence )
• Трансфер летище – хотел – летище;
• 1 целодневна екскурзия в РИМ – обзорна;
• 1 целодневна екскурзия в РИМ с възможност за посещение на Ватиканските музеи;
• Полудневна екскурзия до Кастелионе;
• Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 евро на ЗД „Евроинс“;
• Представител на място и екскурзоводско обслужване на български език.

Цената не включва

• Доплащане за застрахователна премия за лица над 65 г. – 18 лв
• Курортна такса в Гросето – 4,50 евро/ден/човек, заплаща се на място на рецепция
• Курортна такса в Рим – 7,50 евро/ден/човек, заплаща се на място на рецепция
• Слушалки по време на туровете - 18 EUR на човек за целия престой (задължително се заплащат на място на екскурзовода; деца до 6 години не ползват слушалки и не се таксуват)
• Входни такси и билети за обектите по време на допълнителните екскурзии, както и за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
• Екскурзии на място, които се заявяват и заплащат в България при доплащането на основния пакет
• Ватикански музеи и Сикстинската капела – 48.00 EUR за възрастен и 40 EUR за лица до 18 год. - цената включва входна такса, екскурзоводска беседа на бълг. език, слушалки и определен час на влизане, необходима е предварителна заявка при доплащането
• Галерия Уфици във Флоренция – 38.00 EUR за възрастен и 26 EUR за лица до 18 год. - цената включва входна такса, екскурзоводска беседа на бълг. език, слушалки и определен час на влизане, необходима е предварителна заявка при доплащането
• Застраховка „Отмяна на пътуване” - възстановява изплатената сума, при отказ по здравословни и други причини, според условията на застрахователя.

Програма на пътуването

Почивка в Тоскана и Рим

8 дни / 7 нощувки

ДАТИ и ЦЕНИ на човек в двойна стая:
07.09.2024 - 14.09.2024 - 2398 лв.
28.09.2024 - 05.10.2024 - 2498 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА:

1-ви ден СофияРим - Рокето
Сборно време на Аерогара София, терминал 2 в 08.00ч. Отпътуване за Рим в 10.15ч. Пристигане на летището в Рим в 11.05ч. Следва целоднвена туристическа обиколка на Рим свободно време С право столицата на Италия се нарича „Вечният град”. От основаването си през 753 г. пр. Хр., Рим е място, където се твори история. Днес това е съкровищница от културни паметници. Богатото минало на Рим започва от Капитолийския хълм. На него се разкрива и великолепна панорама към запазения археологически парк „Римският форум” с останките от храмове и триумфални арки, свидетелстващи за величието на града, владял цялото Средиземноморие. Колизеумът, със своите внушителни размери и елегантна архитектура, от своя страна показва и страстта на римляните към гладиаторските битки и животински боеве. Пиаца „Венеция” е разположена пред прочутия и огромен паметник „Виториано”, символ на италианското обединение, осъществено през ХІХ в. „Фонтана ди Треви” и пиаца „Навона” са образци на римската урбанистика и художествена мисъл от бароковата епоха, а пътят между тях минава покрай Пантеона, най-добре запазената антична сграда в света. Сред множеството паметници, които също заслужават внимание са „Кастел Сант Анджело”, античният амфитеатър „Марчело”, храмът на Весталките и др. Отпътуване с автобус за крайбрежието на Гросето/ Рокето. Настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка.
2-ри ден Кастелионе
Закуска. Полудневна екскурзия до Кастелионе. Връщане в хотела. Свободно време за плаж и почивка следобяд. Вечеря. Нощувка.
3-ти ден Флоренция
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или по желание еднодневна екскурзия до Флоренция. Разглеждане на църквата “Санта Кроче” – наричана още националния „пантеон”, където са погребани Микеланджело, Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти; квартала на Данте Алегиери с къщата му; катедралата “Санта Мария дел Фиоре” с Купола на Брунелески и Кулата на Джото; площад “Синьория” с “Палацо Векио” и лоджа деи Ланци – музей на скулптурите под открито небе. По желание посещение на галерия „Уфици”. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
4-ти ден Сиена и Сан Джиминяно
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или по желание еднодневна екскурзия до Сиена и Сан Джимиано. Градът на Стоте Кули, така италианците романтично наричат Сан Джиминяно, град с хилядолетна история, основан от етруските през 6 в. пр. Хр. Днес тази привлекателна тосканска перла е успяла да съхрани огромна част от средновековното си наследство с множеството си църкви, домове и дворци. Прочут по света със своите високи четвъртити каменни кули, от някогашните 72, днес са запазени 13, строени в периода ХІ-ХІV в. Тези внушителни паметници някога са били част от домовете на богатите местни фамилии, които търгували със Светите земи. В Сан Джиминяно все още могат да се видят следи от кръстоносците, които именно от тези места са събирали непървородните синове на заможните жители и са ги отвеждали в Светите земи. Не бива да се пропусне да се види в Сан Джиминяно – крепостната стена на Медичите с кулата „Сан Франческо”, пиаца „Цистерна”, пиаца дел Дуомо с двореца „Палацо дел Подеста”, където през 1300 г. се установява за кратко да живее Данте Алигиери, катедралната църква, посветена на „Успение на Света Богородица”, където е разположен и параклисът на Света Фина с великолепни ренесансови фрески, дело на Доменико Гирландайо (учителят на Микеланджело), църквата „Сан Франческо” на рицарите тамплиери и много други. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
5-ти ден Асизи и базиликата на Св. Франциск
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или по желание еднодневна екскурзия до Асизи. Пътувайки на югоизток от Тоскана се достига до региона Умбрия, не по-малко живописен и богат на история. Непосредствената граница между двете области се допира в езерото Тразимено, край чиито северни брегове през 217 г. пр. Хр. картагенските войски, водени от Ханибал разбиват римляните. Сред най-забележителните места в Умбрия, без съмнение попада малкото градче Асизи, изтъкано в подножието на Апенините. Хилядолетна история е преплетена по тесните улици, загатващи за умбри, етруски и римляни и славни рицарски времена. Но най-голямото очарование на Асизи е базиликата „Св. Франциск”, средище на ордена на францисканците, чието начало той води от ХІІІ в., когато именно тук е живял и извършвал чудеса Светецът-покровител на Италия – Франциск - родоначалник на субективизма, идеализма и предвестник на Ренесанса. Във великолепната готическа базилика се съхраняват мощите на светеца, превръщайки мястото в поклоническо средище. Тук се открива и частица от българската история, а именно през октомври 1930 г. в базиликата „Св. Франциск” се състои сватбената церемония на цар Борис ІІІ и царица Йоанна. Днес тук се намира и гробът на българската царица. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
6-ти ден Питилиано и термите на Сатурния
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или по желание еднодневна екскурзия до Питилиано и термите на Сатурния. Разположен върху скалисто плато в областта Марема, Питилиано е магическо място, където времето е спряло и всеки стъпил по каменните улици се пренася назад в Средновековието. Множеството църкви, каменни постройки, синагога и еврейски квартал, дават на Питилиано прозвището „Малкият Йерусалим”. Някога това градче е било независима крепост на богатата фамилия Орсини, но през 1608 г. след множество войни с Великото херцогство Тоскана, градът се предава и става владение на фамилията Медичи. Сред многобройните забележителности на града се открояват Акведуктът на Медичите, крепостта Орсини, Археологическият музей, разполагащ с огромна експозиция, представяща следите от човешка дейност от неолита до Средновековието, катедралата „Св. св. Петър и Павел”, еврейската синагога и др. Отпътуване за Сатурния. Недалеч от Питилиано горещ минерален извор (+37,5 С) спуска своите води в красив водопад, който през хилядолетията е изваял варовиковата и мраморна скала в забележителни вани, напомнящи на барокови рокаи. Някога водите са използвани за построената в близост воденица, но оценявайки богатството на минералната вода днес, Сатурния привлича туристи, дошли да се потопят сред топлите води на извора. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
7-ми ден Рим / Ватикана
Закуска. Отпътуване за Рим в 09.00ч. Посещение на Ватикана /входната такса се заплаща допълнително/. Свободно време в Рим. Настаняване в хотел в Рим. Нощувка.
8-ми ден РимСофия
Ранна закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за България в 11.55ч. Пристигане на аерогара София в 15.00ч.

========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

• екскурзия до Флоренция – 140 лв
• екскурзия до Сан Джиминяно и Сиена – 120 лв
• екскурзия до Асизи – 90 лв
• екскурзия до Питилиано и термите на Сатурния - 96 лв

Поредността на екскурзиите може да бъде променена с цел оптимизиране на времето
!!! БОНУС!!!
- При закупуване на пакет от 4 екскурзии в България – отстъпка 10% от цената

========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
• За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации
• Възможно е заплащане на допълнителни екскурзии на място, като цените им е възможно да са увеличени
• Офертата важи при минимум 30 туристи, допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 20 туристи
• При недостиг на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването
• Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите
• Поредността на провеждането на екскурзиите в програмата е примерна.
• Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
• Необходими документи за пътуване – лична карта, валидна 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия родител
• Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни
• Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
• Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, Застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно Заболяване на клиента или негов близък роднина
• Застраховка „Отмяна на пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 63г.
• Цените на допълнителните екскурзии, записани на място, са по-високи!

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ :
• Депозит – 500 лв при резервация
• Доплащане до 100% - 30 дни преди отпътуване
• Плащането може да се извърши по банков път или в брой в офиса на ТУРОПЕРАТОРА или при оторизираните му агенти.


СРОКОВЕ ЗА АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ:
• от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 30% от основната цена на туристическия пакет на турист.
• от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
• от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;
• под 14 дни календарни преди датата на първа услуга по пакета - 100% от общата цена на туристическия пакет
• Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
• застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
• лична карта или международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията
• за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

ДЕТАЙЛИ НА ПОЛЕТА С БЪЛГАРИЯ ЕР:
FB 449 SOFFCO 1015 1105
FB 450 FCOSOF 1155 1500

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  6 септември 2023 - Италия |  6 септември 2023 - Рим

Избрани оферти