Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рио де Жанейро

Рио – Игуасу – Буенос Айрес

Номер на оферта

/

160522

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети София-Амстердам-Рио / Буенос Айрес- Рим-София;
Самолетни билети Рио-Игуасу-Буенос Айрес;
Посрещане и асистиране на летище от наш представител във всеки град;
Транспорт с модерен климатизиран автомобил в Рио, Игуасу, Буенос Айрес;
11нощувки в посочените хотели със закуска
Полудневен тур до Санта Тереза и кратък тур на Рио (с други туристи)
3-часов тур с джип до Фавелите на Рио (с други туристи)
Платаформа шоу в Рио (с други туристи)
Целодневен тур (10 часа) до Корковадо & Захарната глава с обяд (с други туристи)
Целодневен тур на водопадите Игуасу от аржентинска страна (с други туристи)
Gran Aventura (тур с лодка под водопадите) (с други туристи)
Полудневен тур доводопадите Игуасу от бразилска страна (с други туристи)
Полудневен тур на Буенос Айрес (индивидуален)
Танго Шоу с вечеря във Viejo Almacen (индивидуални трансфери)
Полудневен тур доград Тигре и делтата на р. Парана (с други туристи)
Целодневен тур Fiesta Gaucha с обяд (с други туристи)
Танго Шоу с вечеря в Gala Tango и урок по танго танци (с други туристи)
Застраховка медицински разноски;

Цената не включва

Лични разходи
Услуги не упоменати в програмата
Бакшиши за шофьора, гида и персонала в хотелите
Допълнителни екскурзии и нощувки

Важно: Всички цени са ориентировъчни и подлежат на потвърждение в момента на резервация! Възможни са промени в последователността на туровете при резервацията.

*цените не са валидни по време на Карнавал, Великден, Национален празник, Коледа, Нова Година, конгреси и други събития!

Програма на пътуването

Ден 1 СофияАмстердамРио де Жанейро

Полет KL3076 СофияАмстердам с КЛМ (07:15-09:05 ч.) и следващ KL 705 за Рио (11:15-18:55 ч.). На пристигане на летището в Рио ще Ви посрещне наш представител и ще ви заведе до хотел Windsor Palace **** (www.windsorhoteis.com.br). Настаняване в супериор стая. Нощувка.

Добре дошли в Бразилия!

Бразилия е границата между модерния свят и екзотиката. Това е пресечната точка на религии от цял свят и един уникален начин на живот, довел до зараждането на най-великия фестивал в света. Огромната територия на тази държава ни дава изключителен допир до многоцветността на флората и фауната в Амазонската джунгла, съчетана с удивителни приказно красиви плажове. Смесицата между изключителни и феноменални гледки от хълма Корковадо, лежерната самба във всяко крайбрежно заведение, ще Ви накара да поглъщате настръхваща емоция, докато в един момент се усетите, че искате повече и повече и още…

Ден 2 Санта Тереза и Рио Закуска

Днес Ви предстои полудневен тур на Рио с разглеждане на известния квартал Санта Тереза. Далеч от плажа и високо на един хълм, Санта Тереза е квартал на Рио, застроен със стари колониални къщи и имения. В Санта Тереза има прекрасни магазини за продажба на занаятчийски украшения, големи ресторанти и барове. Мястото също е идеално за бурен нощен живот в Лапа. Една от частите на Санта Тереза е посветена на изкуството – музиканти, художници, студенти и други творци се събират, за да пазаруват, ядат и пият сред красивите колониални имения. Ще видите също плажовете на Рио и някои от основните забележителности. Връщане в хотела. Свободен следобед. Нощувка в Рио.

Ден 3 Фавелите на Рио Закуска

Днес ще Ви отведем към фавелите на Рио. Около 20% от населението на града живее в т. нар. „фавела” – нещо като гето, там живее бедното население. Фавелата възниква края на миналия век, след освобождението на Бразилия от робство и колониализъм, когато армията, съставена главно от освободени роби, се завръща от битка в Баия и не получава обещаната подкрепа от управниците. По това време Рио се развива като търговски и административен център, цената на земята поскъпва, и за никого не е изгодно войниците да получат обещаната им земя. Все пак, за да се избегнат размирици, управниците разрешават на войниците и техните семейства да се заселят по хълмовете (морро), които се смятали за неудобни и непрестижни за живеене. До 70/80-те години фавелите не фигурират изобщо на картата на Рио. Заселниците придобиват собственост на къщите, след като са живели в тях определен период от време, не плащат данък за земята, нямат вода и електричество, не се събират отпадъци, и тъй като не съществуват юридически, полицията не пристъпва и така стават удобни криминални свърталища, където хората се появяват и изчезват, и саморазправата е единствената форма на защита. След редица неуспешни опити да елиминира фавелите, правителството решава да разработи проект за облагородяването им, така днес повечето от тяах са електрифицирани и водоснабдени, фигурират на картата на града, и отпадъците се събират редовно. Създават се медицински център, банки, полицейско управление, училища. Престъпност във фавелата не съществува, защото почти всички са роднини, и няма какво да делят и какво да крадат. Росиня е една от най-големите фавели в Рио. Гледката на която се наслаждават жителите й е невероятно красива и със сигурност би предизвикала завистта на богатите кариоки живущи в подножието й. Вратите на жилищата не се заключват, хората са приветливи и закачливи и не се сърдят, че гринговците пристъпват територията им. Нито една улица няма име и нито една къща номер. Улиците са тесни и стръмни и транспортът се осъществява с моторетки – фавела такси, които превозват само инсайдери. Интересно е да се отбележи, че именно от фавелите тръгва разпространението на самбата и капоейрата, съответно и на карнавала, ярки символи на бразилската култура. До 40те и 50те години са били забранени публично самбата и карнавала, защото усмиват църквата и управата, капоейрата – защото се смята за опасно бойно изкуство. И понеже във фавелата не се осъеществява никакъв контрол от властта, и двата вида изкуство се развиват именно там. Днес всички школи по самба, които дефилират и се състезават на карнавала, се намират и носят името на фавела и са основно място за социални контакти и забавление на фавеларите.

Вечерта ще Ви покажемнощен Рио. Ще посетите фолклорно и карнавално шоу с приказни костюми и уникални танци, музика и забавление, което ще Ви потопи в историята и духа на Бразилия.

Ден 4 Захарната глава и Корковадо Закуска & Обяд

Днес ще посветите деня си на най-известните забележителности на Рио. Ще се качите до най-известната статуя в Бразилия – тази на Исус Христос. От станцията Космо Вело ще вземете влакче, което се изкачва по стръмен склон нагоре по планината Корковадо през гората Тижука. След 20 минутно пътуване през красивата тропическа гора и уникални гледки към плажовете на Рио пристигате на върха, където Ви очаква Христос Спасителя. Тази гледка не се повтаря никога. Гледали сме я на хиляди картички и филми, но изживяване на живо не може да бъде описано.

Следва вкусен обяд в местен ресторант и продължавате след това към квартала Урка, от където вземате въжената линия за известната Захарна глава с уникалните гледки на 360 градуса над Рио и океана. Късния следобед – връщане в хотела и свободно време.

Ден 5 Рио де Жанейро– Игуасу Закуска

Трансфер до летището в Рио и излитате за Игуасу с полет JJ 3187 на TAM Linhas Aerea (16:19-18:26 ч.). Посрещане и трансфер до хотел La Aldea De Selva Lodge **** (www.laaldeadelaselva.com). Настаняване в стандартна стая. Нощувка.

Ден 6 Игуасу – аржентинска страна Закуска

Днес ще посетите водопадите Игуасу от аржентинска страна и ще се потопите директно под тях с уникано изживяване – Gran Aventura. Думата „Игуасу“ означава „Голяма вода“ и е от индианскипроизход и идва от племената Тупи- Гуарани. Със своята удивителна големина, той е 2 пъти по-пълноводен от Ниагара. Водопадите Игуасу се намират на границата между Аржентина(80%) и Бразилия(20%) и са образувани преди 120 милиона години. Те представляват съвкупност от около 275 водопада, създадени от река Игуасуи Парананепосредствено до устиетои?. Най-големият и впечатляващ от тях е водопадът „Гърлото на дявола“. Водопадите са само част от бразилския национален парк Игуасу, който е най-големият субтропиченрезерватв света. Огромното количество водопади, разположени под формата на подкова с дължина 2700 метра, привличат над 700 хиляди туристивсяка година. Това е един от най-посещаваните туристически обекти в Южна Америка. В зависимост от състоянието на водната маса в реката, броят на водопадите варира от 150 до 300, а височината им е между 40 и 82 метра. Средното количество водаот реката, което връхлита от водопадите, е около 1500 м3 в секунда, като през различните годишни сезони варира между 500 и 6500 м3 в секунда.Следва тур с лодка, за да изживеете отблизо това природно чудо. Трансфер обратно до хотела и нощувка.

Ден 7 Игуасу – Буенос Айрес Закуска

Сутринта ще посетите водопадите от бразилска страна. Ще минете през националния парка Игуасу и, следвайки пътеката с каскади, ще стигнете до основата на Дяволското гърло с прекрасните гледки. Накрая се качвате на асансьор, който ще ви отведе отново на пътя се отправяте към летището за полет LA 4031 на LAN Airlines до Буенос Айрес (15:50-17:45 ч.). При пристигането – организиран трансфер ще Ви откара до хотела. Свободно време за първи впечатления от столицата на Аржентина. Нощувка.

Буенос Айрес е не само столицата на Аржентина. Той е и един от 10-те най-важни метрополиси в света и център на политическия, икономически и интелектуален живот на Аржентина. Този космополитен град – с голямо европейско културно влияние – показва изтънчен вкус в установената гурме култура, в своите „бутици“ и в елегантността на неговите жители. Почти 12 милиона души живеят тук и, за да се насладите на нощния живот в изобилие, трябва задължително да посетите танго-баровете, кабаретата, дискотеките и ресторантите, които са вечно отворени. През деня голямото разнообразие от атракции предлага музеи, художествени галерии, елегантни магазини, очарователни антики, големи зелени площи за отдих. Италиано-испанската инвазия е формирала този мегаполис. Почувствайте пулса на града в стария италиански квартал La Boca и в широките улици с кафенета от началото на 20-ти век. В Плаза де Майо, в политическия център на града, е отправната точка на това пътуване. Най-широката улица в света, най-известният оперен театър, а също и търговската улица Флорида правят Буенос Айрес незабравим.

Нощувка в хотел Amerian Park **** (http://english.amerian.com/).

Ден 8 Буенос Айрес Закуска & Вечеря

Сутринта е предвиден индивидуален полудневен тур на града – Плаза де Майо с Каза Росада, розовата къща, седалището на правителството, Cabildo (кметството) и катедралата Метрополитен, дом на Архиепископа на Буенос Айрес. Обиколката продължава към квартал Сан Телмо. До 1888 тази част на града е била речно пристанище, днес Сан Телмо е един от най-модерните и желани места за живеене в Буенос Айрес. Един от най-известните квартали в света е La Boca, известен със своите цветни тенекиени къщи и историята си като жилищен квартал на италиански моряци и пристанищни работници през 19-ти век. Докато Реколета е кварталът на богатите в Буенос Айрес. На гробището в Реколета е гробът на Ева Дуарте, известена като Евита Перон. Продължаваме по най-широкия булевард в света – 9-ти Юли през площад Лавайе, където се намира Федералния съд и Театро Колон – емблемата на Буенос Айрес, до Палермо със своите паркове и градини.

Свободен следобед, а вечерта ще Ви отведем на красиво танго шоу с вечеря във Viejo Almacen. Гарантираме Ви едно незабравимо изживяване! Връщане в хотела и нощувка.

Ден 9 Делтата на Парана Закуска

Днес се отправяте към делтата на р. Парана. След закуска ще се насладите на полудневния тур до град Тигре. Ще караме през северните квартали на града докато стигнем Сан Исидро – колониален и аристократичен район. Тук ще видим имения и къщи в предната част на Ривър Плейт. Продължаваме пътуването до Тигре, очарователен район близо до Буенос Айрес, където голям брой летни резиденции, яхт-клубове и клубове по гребане привличат ежедневно много porte?os, както наричат тук коренните жители на Буенос Айрес. Делтата Тигре със своите реки, потоци и многобройни зелени острови е един от най- атрактивните райони за посетителите в цяла Аржентина. Насладете се на екскурзия с лодка (1 час) по протежение на безброй канали на река Парана и нейната делта, за да видите някои от стотиците острови, покрити с буйна растителност и уникални животински видове. Накрая ще се качим на магистрала Pan Americana, за да се приберем в хотела в Буенос Айрес. Свободен след обед и вечер. (Екскурзията е с туристи от други националности).

Ден 10 Фиеста Гауча Закуска & Обяд

Фиеста Гауча – Целодневен тур до типично аржентинско ранчо с говеда, където ще се насладите на пампата, гаучоси и мноооого вкусно месо с обилно вино.

Един ден в пампата! След два часа път с кола до Лос Кордалес стигаме имението Санта Сузана, където ни посрещат гаучоси с питие. Има време за посещение на имението и запознаване с ежедневието на гаучосите. ‘Вечно намръщените’ гаучоси ще ни покажат очарованието на аржентинската провинция и несравнимия му див аромат. След това следва един селски барбекю-обяд с месо и колбаси (asado) и фолклорен спектакъл с традиционна музика и танци. По време на Fiesta Gaucha мъжете от пампата ще демонстрират своята бързина и сръчност на кон. Връщане в Буенос Айрес късния следобед.

Ден 11 Буенос Айрес – Танго Шоу Закуска

Днес имате едни цял свободен ден за пазар и самостоятелно разглеждане на града – разходете се из най-красивите улици на Буенос Айрес и се потопите в красотата му. Вижте как местните танцуват по улиците и пробвайте стъпките в ритъма на музиката.

За завършек на деня ще Ви отведем в Gala Tangoза последно танго шоу с вечеря и урок по танци.

Ден 12 Буенос АйресРим Закуска

След закуска ще Ви изпратим до летището за полета Ви AZ 681 до Рим в 13:50 ч.

Ден 13 РимСофия

Кацате в Рим в 06:50 ч. Следващия полет AZ 7178 за София е в 09:35 ч. и пристига в 12:35 ч.

Тагове

Оферти - Бразилия |  Оферти - Рио де Жанейро |  Екскурзии - Бразилия |  Екскурзии - Рио де Жанейро |  Екзотична почивка 2024 - Бразилия |  Екзотична почивка 2024 - Рио де Жанейро

Избрани оферти