Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рио де Жанейро

Рио де Жанейро – самба, футбол, страст! - 7 нощувки

Номер на оферта

/

170267

Дати & цени

Цената включва

• Самолетен билет София – Париж – Рио и обратно;
• Летищни такси;
• 7 нощувки със закуски в хотел ***/*;
• Трансфери летище-хотел-летище;
• Застраховка медицински разноски за 10 000 евро;

Цената не включва

• Лични разходи
• Услуги не упоменати в програмата
• Бакшиши за шофьора, гида и персонала в хотелите
• Допълнителни екскурзии и нощувки

Екскурзии по желание:
• Екскурзия до Корковадо и Захарната глава (6 часа) - € 95
• Обиколка на града и квартала Санта Тереза (4 часа) - € 50
• Целодневна екскурзия до Ангра дос Рейс (12 часа) - € 89
• Тижука джип сафари и фавелите (4 часа) - € 89
• Петрополис (6 часа) - € 55

Програма на пътуването

Ден 1 СофияПариж - Рио Де Жанейро

Полет от СофияПариж (0710-0920 ч.) и следващ за Рио Де Жанейро (1030-1830 ч.). Пристигане на международното летище в Рио Де Жанейро, където ще Ви посрещне наш представител и ще Ви заведе до вашия хотел ***/* на Копакабана или Ипанема.
Добре дошли в Бразилия! Бразилия е границата между модерния свят и екзотиката. Това е пресечната точка на религии от цял свят и един уникален начин на живот, довел до зараждането на най-великия фестивал в света. Ако сте избрали именно Рио де Жанейро за Вашeто романтично приключение, няма да съжалявате. Танците по улиците, школите по самба, пленителните цветове, панорамните гледки към лагуната, добрите ресторанти и невероятно красивите залези, ще ви накарат да мечтаете, да танцувате и да се наслаждавате на всеки миг от престоя си тук. Със своите великолепни пейзажи, пулсиращ нощен живот, темпераментни местни жители и тропическа горещина, Рио е град, който ще обладае сетивата Ви и ще Ви накара да се изгубите в лабиринт от нестихващи емоции и бурни преживявания, до момента, в който разберете, че сте пленени завинаги...

Ден 2 Захарната глава и Корковадо

Като за начало, днес може да започнете с изкачване до най-известната статуя в Бразилия – тази на Исус Христос (доплащане). От станцията Космо Вело ще вземете влакче, което се движи по стръмен склон нагоре по планината Корковадо, през гората Тижука. След 20 минутно пътуване през красивата тропическа гора и уникални гледки към плажовете на Рио пристигате на върха, където Ви очаква Христос Спасителя. Тази гледка не се повтаря никога. Гледали сме я на хиляди картички и филми, но изживяването на живо трудно може да се опише. Продължавате след това към квартал Урка, от където вземате въжената линия за известната Захарна глава с уникалните гледки на 360 градуса над Рио и океана. Ако се върнете тук точно преди залез слънце с опакована чанта с шампанско, шоколад и други вкусотии, ще се насладете на невероятната гледка как слънцето бавно се спуска над един от най-красивите градове на света. Следобедът Ви е свободен за самостоятелно разглеждане и шопинг. Нощувка.

Ден 3 Санта Тереза и Рио

Днес може да се включите в полудневен тур на Рио с разглеждане на известния квартал Санта Тереза (доплащане). Един свят, откъснат от градската суматоха и претъпканите с туристи плажове на Зона Сул и едно от най-подходящите места за романтичен престой в Рио. Разположен на върха на хълм, Санта Тереза е квартал, застроен със стари колониални къщи и имения. Разхождайки се из калдъръмените улици, ще можете да надникнете в прекрасните магазини за продажба на занаятчийски украшения и дрехи. Мястото също е подходящо за отдих с ободряваща напитка и вкусна вечеря в някой от многобройните барове и ресторанти. Една част от Санта Тереза е посветена на изкуството - музиканти, художници, студенти и други творци се събират тук, за да пазаруват, ядат и пият сред красивите колониални имения. След Санта Тереза ще имате възможността да видите някои от най-красивите плажове на Рио - Копакабана, Ипанема и Леблон, както и някои от основните градски забележителности. Така ще имате възможността сами да изберете най-подходящите за Вас места, изпълнени с романтичен привкус и усещане за незабравими споделени мигове. Свободен следобед. Нощувка.

Ден 4 Джип сафари в Тижука и фавелите на Рио

В днешния ден ви предлагаме едно незабравимо преживяване из дебрите на най-голямата градска тропическа гора в света – Тижука (доплащане). Казват, че да посетиш Рио, без да разгледаш Тиджука, е като да отидеш в Ню Йорк и да не видиш Сентръл Парк. Обиколката с джипове ще Ви отведе в омагьосващия зелен рай на буйна растителност, сочни тропически плодове, дървета, екзотични животни и различни видове птици и пеперуди. След това ще продължите към фавелите на Рио - едни от най-бедните квартали в цяла Южна Америка. По време на престоя си тук ще усетите част от колоритността и битието на тези райони, ще потънете по малките улички до площад Боядейро, където се разполага свободен пазар с храни и ръчно изработени стоки от северните и северозападни райони. Ще имате възможност също да посетите и салона на едно от самба училищата в района, където ще видите истинската изпепеляваща страст на този омагьосващ танц. Нощувка.

Ден 5 Разходка до Ангра дос Рейс

Чудесна възможност да избягате за малко от прегръдката на горещия Рио де Жанейро, е едно пътуване до красивите острови в близост до Ангра дос Рейс (доплащане). Големият залив на Ангра дос Рейс е осеян с повече острови, отколкото са дните в годината. Някои от тях са частни, други са собственост на големи медийни корпорации, трети са все още диви и непокътнати. Непрестанно прелитащите яхти и моторници между тях, често акостират по плаващите барове и ресторанти. През деня - за по разхлаждащо ледено питие или вкусен обяд, приготвен от пресния океански улов, а вечер, за да могат собствениците им да се включат в нощните фиести или пък да се отпуснат под успокояващите звуци на Боса Нова.
Ще посетите също и градът на Ангра, който лежи в сърцето на това райско кътче, близо на 130 км южно от Рио. Ще имате възможността да разгледате красивите стари сгради, наследство от колониалното минало на града, когато Ангра е бил голямо пристанище и развит селскостопански център. Грациозните заливи, омагьосващите пясъчни плажове и кристално чистата вода превръщат това пътуване в незабравимо преживяване.

Ден 6 Рио де Жанейро

Свободен ден за покупки и плаж.

Ден 7 Посещение на Петрополис

Днес ще се отправите на живописно пътуване през областта Сера дос Оргаос, прекосявайки планини и долини с буйна растителност, за да посетите Петрополис или т. нар. Императорски град (доплащане). Със своите китни улички, очарователни площади и сгради от началото, Петрополис се е превърнал в уютен дом за художници, интелектуалци и знаменитости.
По време на обиколката ще разгледате също и лятната резиденция на император Педро II, последния бразилски император, която днес е превърната в музей. Там ще се насладите на красивата колекция от бижута, мебелировка, картини, гоблени и порцелан, принадлежали на императорското семейство.

Ден 8 Рио де ЖанейроПариж

Днес е последният ден от престоя Ви в Бразилия. Ранния следобед се отправяте към летището за полет до Париж в 17:00 ч.

Ден 9 ПарижСофия

Кацате в Париж в 08:00 ч. Полетът за София е в 10:20 ч. и пристига в 14:15 ч. Добре дошли на родна земя!

Допълнителна информация

За ранно записване и пълно плащане при потвърждаване на пътуването - 5%!

Тагове

Оферти - Бразилия |  Оферти - Рио де Жанейро |  Екскурзии - Бразилия |  Екскурзии - Рио де Жанейро |  Екзотична почивка 2024 - Бразилия |  Екзотична почивка 2024 - Рио де Жанейро

Избрани оферти