Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рио де Жанейро

Рио и почивка в Ангра дос Рейс - 11 дни / 8 нощувки

Номер на оферта

/

208194

Дати & цени

Цената включва

Angra Dos Reis Boutique **** - € 1599

Pousada Sol Da Manha **** - € 1615

Цената е на човекв двойна стая, в евро и включва:

- Самолетен билет София – Амстердам – Рио и обратно;
- Летищни такси;
- Трансфер летище-хотел-летище в Рио де Жанейро;
- 3 нощувки със закуски в Рио;
- Полудневна екскурзия до Санта Терза и Корковадо в Рио;
- Полудневна екскурзия с джип до фавелите в Рио;
- Екскурзоводско обслужване на английски език;
- Трансфери хотел Рио – хотел Ангра дос Рейс – летище Рио;
- 5 нощувки със закуски в посочения хотел в Ангра дос Рейс;
- Застраховка медицински разноски за 10 000 евро;

Цената не включва

Допълнителни екскурзии и атракции;
Услуги неупоменати в програмата;

Екскурзии по желание:

Екскурзия до Захарната глава + Ботаническата градина - € 70
Нощен Рио и Самба шоу (Платаформа) - € 58
Круиз в залива Гуанабара - € 21

Цената подлежи на преповтърждение в момента на резервация според наличните места.

Програма на пътуването

Ден 1 СофияАмстердам - Рио Де Жанейро

Полет от София до Амстердам (0700-0900 ч.) и дире3ктна връзка за Рио Де Жанейро (1035-1935 ч.). Пристигане на международното летище в Рио Де Жанейро, където ще Ви посрещне наш представител и ще Ви заведе до хотел Windsor Martinique ***/* - http://windsorhoteis.com/hotel/windsor-martinique/apresentacao/.Настаняване и нощувка.

Ден 2 Рио Де Жанейро – Корковадо и Санта Терза Закуска

Закуска. Полудневна екскурзия до Корковадо. Днес ще посетите известния квартал Санта Тереза. Един свят, откъснат от градската суматоха и претъпканите с туристи плажове на Зона Сул и едно от най-подходящите места за романтичен престой в Рио. Разположен на върха на хълм, Санта Тереза е квартал, застроен със стари колониални къщи и имения. Разхождайки се из калдъръмените улици, ще можете да надникнете в прекрасните магазини за продажба на занаятчийски украшения и дрехи. Мястото също е подходящо за отдих с ободряваща напитка и вкусна вечеря в някой от многобройните барове и ресторанти. Една част от Санта Тереза е посветена на изкуството - музиканти, художници, студенти и други творци се събират тук, за да пазаруват, ядат и пият сред красивите колониални имения.

След Санта Тереза се отправяте към подножието на Корковадо, откъдето планинската железница започва своя път през джунглата до върха. От двете страни на пътя ще се любувате на приказната тропическата гора Тижука обитавана от маймуни и други екзотични животни и птици. На върха на хълма, който се намира на 700 м надморска височина, стои символа на Рио - Статуята на Спасителя Христос (38м) построена през 1931г. От наблюдателната платформа на върха Корковадо се открива прекрасна гледка към Залива Гуанараба, мостът свързващ Рио Де Жанейро с Нитерой, Ботаническата градина, най-големия футболен стадион в света Маракана, Захарната планина и др. Връщане в хотела и свободен слеобед. Нощувка.

Ден 3 Фавелите на Рио Закуска

Тази сутрин ще посетите с джип фавелите на Рио. Около 20% от населението на града живее в т. нар. „фавела” - нещо като гето. Фавелата възниква края на миналия век, след освобождението на Бразилия от робство и колониализъм, когато армията, съставена главно от освободени роби, се завръща от битка в Баия и не получава обещаната подкрепа от управниците. По това време Рио се развива като търговски и административен център, цената на земята поскъпва, и за никого не е изгодно войниците да получат обещаната им земя. Все пак, за да се избегнат размирици, управниците разрешават на войниците и техните семейства да се заселят по хълмовете (морро), които се смятали за неудобни и непрестижни за живеене. До 70/80-те години фавелите не фигурират изобщо на картата на Рио. Заселниците придобиват собственост на къщите, след като са живели в тях определен период от време, не плащат данък за земята, нямат вода и електричество, не се събират отпадъци, и тъй като не съществуват юридически, полицията не пристъпва и така стават удобни криминални свърталища, където хората се появяват и изчезват, и саморазправата е единствената форма на защита. След редица неуспешни опити да елиминира фавелите, правителството решава да разработи проект за облагородяването им, така днес повечето от тяах са електрифицирани и водоснабдени, фигурират на картата на града, и отпадъците се събират редовно. Създават се медицински център, банки, полицейско управление, училища. Престъпност във фавелата не съществува, защото почти всички са роднини, и няма какво да делят и какво да крадат. Росиня е една от най-големите фавели в Рио. Гледката на която се наслаждават жителите й е невероятно красива и със сигурност би предизвикала завистта на богатите кариоки живущи в подножието й. Вратите на жилищата не се заключват, хората са приветливи и закачливи и не се сърдят, че гринговците пристъпват територията им. Нито една улица няма име и нито една къща номер. Улиците са тесни и стръмни и транспортът се осъществява с моторетки – фавела такси, които превозват само инсайдери. Интересно е да се отбележи, че именно от фавелите тръгва разпространението на самбата и капоейрата, съответно и на карнавала, ярки символи на бразилската култура. До 40те и 50те години са били забранени публично самбата и карнавала, защото усмиват църквата и управата, капоейрата – защото се смята за опасно бойно изкуство. И понеже във фавелата не се осъществява никакъв контрол от властта, и двата вида изкуство се развиват именно там. Днес всички школи по самба, които дефилират и се състезават на карнавала, се намират и носят името на фавела и са основно място за социални контакти и забавление на фавеларите. Свободен следобед и нощувка.

Ден 4 Рио де Жанейро – Ангра Дос Рейс Закуска

Трансфер до тропическия бряг на Ангра Дос Рейс. Настаняване в хотел Pousada Sol Da Manha **** - http://pousadasoldamanha.com.br/?lang=en. Настаняване и нощувка.

Ден 5-8 Ангра Дос Рейс Закуска

Закуска. Свободни дни за почивка и самостоятелно разглеждане на градчето или екскурзии в околността.

Ангра дос Рейс е екзотичен курортен град в бразилския щат Рио де Жанейро с невероятна природа. Големият залив на Ангра дос Рейс е осеян с повече острови, отколкото са дните в годината. Някои от тях са частни, други са собственост на големи медийни корпорации, трети са все още диви и непокътнати. Непрестанно прелитащите яхти и моторници между тях, често акостират по плаващите барове и ресторанти. През деня - за по разхлаждащо ледено питие или вкусен обяд, приготвен от пресния океански улов, а вечер, за да могат собствениците им да се включат в нощните фиести или пък да се отпуснат под успокояващите звуци на Боса Нова. Посетите градът на Ангра, който лежи в сърцето на това райско кътче, близо на 130 км южно от Рио - красивите стари сгради, наследство от колониалното минало на града, когато Ангра е бил голямо пристанище и развит селскостопански център. Грациозните заливи, омагьосващите пясъчни плажове и кристално чистата вода превръщат мястото в незабравимо преживяване.

Ден 9 Ангра Дос Рейс - Рио де Жанейро - Амстердам Закуска

Закуска и свободен ден. След това се отправяте с кола към летището в Рио за полет до Амстердам в 2145 ч.

Ден 10 Амстердам Закуска

Пристигате в столицата на Холандия в 1210 ч. Настаняване в хотел **** на летището и свободно време за разглеждане на Амстердам. Нощувка.

Ден 11 АмстердамСофия Закуска

Закуска и полет за София (1020-1400 ч.).

Тагове

Оферти - Бразилия |  Оферти - Рио де Жанейро |  Екскурзии - Бразилия |  Екскурзии - Рио де Жанейро |  Екзотична почивка 2024 - Бразилия |  Екзотична почивка 2024 - Рио де Жанейро

Избрани оферти