Начало / Екскурзии / Екскурзии - Смилян

Родопите-неизживяното приключение

Номер на оферта

/

230241

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с лицензиран автобус
1 нощувка със закуска в семеен хотел/къща за гости в Смилян/Могилица
Екскурзия до пещерата Ухловица
Беседа на местен екскурзовод в пещерата
Екскурзия до извора на р. Арда
Екскурзоводско обслужване
Местен водач до извора на р. Арда
Туристическа такса

Цената не включва

Входни такси за пещерата - 6 лева/възрастен и 3 лева учащи, Агушевите конаци– 2 лева/човек
Родопска вечеря
Обяд в местността Гераница
Разходи от личен характер

Програма на пътуването

с. Смилян-пещера Ухловица-Агушеви конаци – Могилица- извори на р. Арда-коплекс Гераница

1 ден. Отпътуване в 7,30 часа от стадион Васил Левски. Пътува се през Асеновград по живописното поречие на Чепеларска река с кратка почивка по пътя.Пристигане в с. Смилян/Могилица и настаняване в семеен хотел. Посещение на етнографската сбирка „Смилянски фасул и терлици”, където всеки турист залепя едно бобче на гигантско пано от бобени зърна и така влиза в „ Книгата на авторите”. Паното е кандидат за рекорд на Гинес. Отпътуване за пещерата Ухловица. Разглеждане на приказния подземен палат с възраст над 3,5 млн. години./до пещера пеш. преход изкачване+стълби около 30 минути/ Отпътуване за с. Могилица, разглеждане на средновековния замък Агушеви конаци. великолепно творение на родопската архитектура, най-голямата феодална сграда на Балканския полуостров за своето време Възможност за организиране на родопска вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка в семеен хотел/къщи за гости в Смилян/Могилица.

2 ден. Закуска. Отпътуване за с. Горна Арда близо до гръцката граница. По желание тричасов преход сред непокътнато красива и привлекателна природа до самите извори на река Арда. /пеш. преход около 3 часа общо отиване и връщане, който от туристите не желае прехода до изворите на река Арда, остава в Гераница-живописно място в гората с беседки, люлки, хранилки, барбекю, ресторант и всичко това от дърво, майсторски сътворено от умелите ръце на местен гений. Възможност за организирано барбекю в местността Гераница. Отпътуване за София.



Цена на човек в двойна/тройна стая - 115 лева за записвания и подписване на договор до 9 август 2019

Цена на човек в единична стая: 135 лева

Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 25 плащащи пълната такса. Екскурзията се потвърждава 7дни преди тръгване.

Туроператорът си запазва правото на промяна реда на провежданите мероприятия. Туроператорът не носи отговорност при промяна цените на входните такси в посещаваните обекти.

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Смилян |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Смилян |  Уикенд почивка - България |  Уикенд почивка - Смилян

Избрани оферти