Начало / Екскурзии / Екскурзии - Гоце Делчев

Родопска приказка – Лещен и Ковачевица

Номер на оферта

/

192789

Дати & цени

Програма на пътуването

Родопска приказка – Лещен и Ковачевица

ДАТА:
22-23.04.2017 – ЦЕНА:89 лв.;
06-07.05.2017- ЦЕНА: 91 лв.;

1 ден:
Тръгване в 7:30 ч. от София.
Пътува се в посока Гоце Делчев с кратка почивка.
Посещение на руините на Никополис Ад Нестум - един от малкото запазени антични градове в България и единствен в Родопите от периода на римското владичество на Балканите. Фотопауза.
Отпътуване за Лещен. Разглеждане на селото – старинно селище със запазени стари български къщи. Една от основните атракции на селото, наред с църквата, частната галерия и гостоприемната кръчма, където приготвят чудно вкусно сладко от боровинки, е глинената къща, позната сред гостите като „Къщата на Флинстоун”.
Отпътуване за Ковачевица, запазило автентичния си вид от XVIII-XIX век, едно от най-известните и красиви български села в западните Родопи. Къщите са почти изцяло изградени от камък, включително и покривите, като само при най-високите последният етаж е от дърво. Фотопауза. Нощувка.

2 ден:
Отпътуване към Огняново - очарователно селце в община Гърмен.
Огняново е живописен балнеоложки курорт, разположен на десния бряг на река Канина, в подножието на родопския рид Дъбраш.
Минералната вода в Огняново се събира от седем минерални извора и един сондажен кладенец.
Тя е с температура от 35 - 39,5°C и ниска минерализация, подходящи за лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат, неврологични, гинекологични и урологични заболявания. Свободно време за къпане в минералните басейни.
Отпътуване към София. Пристигане вечерта.

Цената включва:
Транспорт с туристически автобуси различни капацитети;
1 нощувка със закуска в Лещен, хотел с екологична и битова архитектура;
Посещение на Ковачевица ;
Посещение на Лещен;
Посещение на Огняново;
Екскурзоводско обслужване по маршрута;
Медицинска застраховка;


Цената не включва:
Входни такси на посещаваните обекти;
Разходи от личен характер
Доплащане за единична стая - 20 лв.

Забележка:
Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/. Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите.

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Гоце Делчев |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Гоце Делчев |  Майски празници - България |  Майски празници - Гоце Делчев

Избрани оферти