Начало / Екскурзии / Екскурзии - Пампорово

Родопски легенди - Потвърдена!

Номер на оферта

/

220078

Дати & цени

Цената включва

- транспорт,
- 2 нощувки с закуски и вечери в хотел 2/3* к.к.Пампорово,
- екскурзовод,
- мед. застраховка.

Цената не включва

- входните такси на посещаваните обекти.

Програма на пътуването

Родопски легенди - Чудните мостове, Асенова крепост, Златоград и Бачковски манастир.

Маршрут: Асеновградска крепост – природния феномен Чудните мостове – Пампорово - СмолянЗлатоградШирока лъка – гр.Чепеларе - Бачковски манастир.

Дати: 22.06-24.06.2018г.
3 дни/2вечери/2нощувки/2 закуски
С тръгване от Велико Търново цена: 143 лв.
С тръгване от Стражица цена: 153 лв./при минимум 15 души
С възможност за тръгване от Русе: на запитване

Програма:
Първи ден: Асеновградска крепост – природния феномен Чудните мостове – Пампорово
Отпътуване от Стражица в 06:30 ч. за към гр. Асеновград – наричан още „Малкият Йерусалим“, заради множеството си параклиси, църкви и манастири. В съвременната си история е известен и като „Градът на булчинските рокли“. Посещение на Асеновата крепост.
Продължаваме към природния феномен Чудните мостове в Родопите - огромни мраморни арки, които свързват двата бряга на река Дълбок Дол. В миналото мостовете са представлявали една пещера, образувала се под рушащото действие на речните води. С течение на времето части от нея се срутили, образувайки величествените мраморни мостове. Свободно време за обяд. Отпътуване към к.к.Пампорово. Настаняване в хотел 2/3 *. Вечеря и нощувка.

Втори ден: СмолянЗлатоградШирока лъкаПампорово
След закуска, отпътуване за гр. Смолян. Посещение на Планетариума – най - голямата астрономическа обсерватория в България с възможност за организиран сеанс в Звездната зала. Отпътуване за Златоград – най-южният български град - място с вековна история, в което можете да се докоснете до традициите на различните култури. Можете да се разходите из комплекса от възрожденски къщи, да разгледате етнографския музей, да посетите автентичните занаятчийски работилници. Свободно време и възможност за посещение на известното кафене "Стария град", чийто специалитет е въртяно кафе на пясък, поднесено в атрактивен стил и домашно приготвена баклава.
Продължаваме към село Широка лъка е архитектурен резерват. Популярно е с местното училище за фолклорни изкуства и единствения паметник на гайдаря. Широка лъка е и родно място на двама знаменити българи – капитан Петко Войвода и екзарх Стефан. Посещение на Етнографския музей на Широка Лъка. Пешеходна разходка в селото: разглеждане на музикалното училище (отвън), къщата на Екзарх Стефан, "Алтън" - търговската улица. Отпътуване към Пампорово. Вечеря и нощувка.

Трети ден: Чепеларе - Бачковски манастир – Велико Търново
След закуска, отпътуване за гр.Чепеларе. Свободно време за разходка и по желание посещение на Музея по спелеология и български карст - уникален по вид не само на Балканите, а и в Европа. Продължаваме към Бачковския манастир - вторият по големина и значимост български манастир. Разположен е много удачно на неголяма тераса, вдясно от поречието на Чепеларската река, до с.Бачково. Това го прави изключително лесно достъпен и вероятно е най-посещаваният български манастир. В главния храм на манастира се пази една от най-известните чудотворни икони на Света Богородица в България. Свободно време за разглеждане и обяд.
В ранните следобедни часове отпътуваме към гр.Велико Търново и Стражица.


Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 туриста !!!

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Пампорово |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Пампорово |  Лято в България - България |  Лято в България - Пампорово

Избрани оферти