Начало / Екскурзии / Екскурзии - Фрайбург

Романтиката на Бавария и очарованието на Елзас – на границата между три държави

Номер на оферта

/

225319

Дати & цени

Цената включва

*транспорт с луксозен автобус
*8 нощувки със закуски в хотели кат. 2/3*
*1 в района на Люблян/Кран
*1 в района на Нюрнберг
*1 в района на Кемптен/Фюсен
*3 в района на Фрайбург
*1 в Мюнхен
*1 в Загреб
*Туристическа програма в Регенсбург, Ротенбург, Динкелсбюл, замъците Нойшванщайн и Хоеншвангау, Фрайбург, Базел, Колмар, Страсбург, Мюнхен и Залцбург
*екскурзоводско обслужване по целия маршрут
*медицинска застраховка

Цената не включва

*Входни такси;
*Разходи от личен характер;
*Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 18лв.
*Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74г се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация)

Програма на пътуването

Романтиката на Бавария и очарованието на Елзас – на границата между три държави

Цена на човек в двойна стая
17.08 - 25.08.2019 - 969 лв. STOP SALE!



=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Програма:

1-ви ден
Отпътуване от София в 07:00ч. за Словения. Привечер пристигане в района на Любляна/Кран и настаняване в хотел. Нощувка.

2-ри ден
Закуска. Заминаване за Германия. След обяд пристигане в гр. Регенсбург. Разходка в историческия център на града – „Каменния мост“ на р. Дунав, катедралата „Св. Петър“, „Порта Преториа“ северната порта на римското селище Кастра Регина, Резиденцията на баварските херцози и др. Свободно време. Настаняване в хотел в района на Нюрнберг. Нощувка.

3-ти ден
Закуска. Отпътуване за Ротенбург - старинен град, намиращ се на „Пътят на романтиката“ най-популярния туристически маршрут в Германия. Пешеходна разходка в центъра: кметството с 60-метровата кула, главната църква „Св. Якоб“, градските крепостни стени и кули и др. Свободно време. Следобед посещение на още един град от този маршрут – Динкелсбюл: катедралата „Св. Георг“, Старото кметство, главния площад – „Марктплац“ и др. Настаняване в хотел в района на Кемптен. Нощувка.

4-ти ден
Закуска. Отпътуване за гр. Фюсен и посещение на два от прочутите замъци, свързани с ексцентричния баварски крал Лудвиг II – Нойшванщайн и Хоеншвангау. Заминаване за областта Елзас, намираща се между Франция, Германия и Швейцария и известна със специфичната си култура и превратна история. Настаняване в хотел в района на Фрайбург. Нощувка.

5-ти ден
Закуска. Програма във Фрайбург – най-големия немски град в района, в подножието на планината Шварцвалд – Катедралата, църквата Св. Мартин, Францисканската уличка, Старото кметство, двореца Коломби и др. Свободно време. Заминаване за гр. Базел в Швейцария, разположен непосредствено на границата с Германия и Франция. Пешеходна обиколка на стария град – „Средния мост“ на р. Рейн – един от символите на града, Катедралата, Кметството, градската порта от 15-ти век и др. Връщане в хотела. Нощувка.

6-ти ден
Закуска. Заминаване за Франция за гр. Колмар, разположен в сърцето на Елзас, с живописен център и типичната за областта старинна архитектура – най-старата къща в града “Maison Adolph” от 1350г., църквата Св.Мартин, Старата митница, църквата на доминиканците, квартала Крутенау покрай р. Лаух, наричан още „Малката Венеция“. Свободно време. След обяд разглеждане на най-големия град на областта – Страсбург, едно от седалищата на Европейските институции – катедралата Нотр Дам, паметника на Гутенберг, площад Клебер, някогашния квартал на кожарите и мелничарите „Малката Франция“, по желание разходка с корабче по р. Ил (заплаща се допълнително) до сградите на Европейския парламент и Съда за правата на човека. Свободно време. Нощувка.

7-ми ден
Закуска. Отпътуване за Мюнхен. Следобед пристигане в Баварската столица и пешеходна разходка в центъра - “Мариенплац”, Новото и Старото кметство, църквите “Св. Петър”, “Св. Богородица”, резиденцията на Баварските владетели, Вечерта по желание посещение на най-известната бирария в света „Хофбройхаус”. Нощувка.

8-ми ден
Закуска. Заминаване за Залцбург. Туристическа програма в града на Моцарт – крепостта Хоензалцбург, Катедралата, паметника на Моцарт и родната му къща на Гетрайдегасе, двореца Мирабел и неговия парк. Свободно време. Отпътуване за Хърватска. Вечерта настаняване в хотел в Загреб. Нощувка.

9-ти ден
Закуска и заминаване за България. Вечерта пристигане в София.

=======================================================

Забележки:
*Минимален брой участници за осъществяване на екскурзията: 30
*Срок за уведомяване за ненабран минимум: 20 дни преди датата на отпътуване

Условия за записване и начин на плащане:
*Депозит 30% от стойността на пакета при резервация
*Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи:
*Лична карта или паспорт;
*за деца до 18г,. пътуващи с един или без родител, нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители!
*Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
*при наличие на повече от 30 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
*между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 30% от стойността на екскурзията;
*между 14-ия и 7-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзията;
*между 6-ия и 3-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
*при по-малко от 3 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Допълнителна информация:
*Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
*Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.
*Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД”.
*Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100001805/20.12.2018 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Допълнителна информация

*За ученици и пенсионер - 20лв.

Тагове

Оферти - Германия |  Оферти - Фрайбург |  Екскурзии - Германия |  Екскурзии - Фрайбург |  Лято в чужбина - Германия |  Лято в чужбина - Фрайбург

Избрани оферти