Начало / Екскурзии / Екскурзии - Флоренция

Романтиката на Тоскана, полет от Варна

Номер на оферта

/

207275

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

Самолетен билет Варна – Перуджа – Варна с авиокомпания Bulgarian Air Charter;
Летищни такси;
Чекиран багаж до 20 кг и 7 кг ръчен багаж с размери 60х40х30 см;
Трансфер летище – хотел – летище с автобус;
Обиколен тур на Флоренция с екскурзовод на български език;

Туристическа обиколка на Перуджа;

3 нощувки със закуски в хотел Plazzo Ricasoli 4*, Флоренция;
Водач от България за целия престой;
Застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс с ДЗИ

Цената не включва

Цената не включва:

Посещение на галерия „Уфици“– 80 лева на възрастен / 40 лева деца до 11.99 г.
(резервациите се правят само при предварително записване от България и до изчерпване на наличните места);

Целодневна екскурзия до Сиена и Сан Джиминяно – 108 лева за възрастен и 54 лева за деца до 11.99 г.
Полудневна екскурзия до Пиза – 78 лева за възрастен и 39 лева за деца до 11.99 г.
Увеличение на летищни или горивни такси – определя се 20 дни преди полета и се заплаща задължително до 7 дни преди полета;
Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание;
Градска такса за хотел в Флоренция – около 4.50 евро на човек на ден за хотел 4*. Таксата се заплаща от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетната цена.
Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета

Програма на пътуването

ПРОГРАМА

ДЕН-1

Събиране на летище Варна 2 часа преди полета. Отпътуване от летище Варна с чартърен послет до Перуджа. Кацане на Летище Перуджа. Отпътуване за Флоренция. Настаняване при възможност.

Обиколен тур на Флоренция – пешеходна разходка на Флоренция с екскурзовод на български език: Катедралата, кулата на Джото, площад Синьория, Статуята на Давид. (Включена в цената).
Свободно време. Нощувка.

ДЕН-2

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия:

Целодневна екскурзия до Сиена и Сан Джиминяно
Отпътуване за Сиена. Пешеходна разходка: Отпътуване за града на кулите Сан Джиминяно.

Връщане в хотела в Флоренция. Нощувка.

ДЕН-3

Закуска.Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия:

Полудневна екскурзия до Пиза с екскурзовод на български език.
Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия:

Галерия „Уфици“ с екскурзовод на български език – срещу доплащане и при предварително записване от България и до изчерпване на наличните места.
Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН-4

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Перуджа.

Туристическа обиколка на Перуджа.

Напускане на хотела. Трансфер до летището за полет Перуджа– Варна.

ХОТЕЛ

PALAZZO RICASOLI 4*

http://www.hotelricasoli.it




Хотел Palazzo Ricasoli се помещава в сграда от 16-ти век, принадлежала на семейство Ricasoli. Гостите могат да се насладят на множеството картини и скулптури - част от частната колекция в комплекса.



Местоположение
Хотелът е разположен в историческия център на Флоренция, в непосредствена близост до галерия Accademia и централната гара. Palazzo Ricasoli e с идеално местоположение за посещение на музеи, галерии и по – известните атракции на града. Повечето от изисканите ресторанти – традиционни тратории и изложбените центрове „Palazzo Congressi“ и „Fortezza da Basso“ са на пешеходно разстояние.

Стаите
Хотелът разполага със просторни студиа, едностайни и двустайни апартаменти. В помещенията има:

Кухненски бокс
Климатична система
Сателитна телевизия
Интернет
Баня с душ или вана и тоалетна.
Бар и ресторант
Хотелът предлага на своите гости бар, чаен салон и панорамна тераса, в които се сервират леки закуски и напитки през целия ден.

Бизнес удобства
Хотелът разполага с напълно оборудван конферентен център с максимален капацитет за 100 души.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

Предварителното записване и заплащане от България е препоръчително за всички екскурзии. На място резервации се приемат само в евро, до изчерпване на предварително заявените входни билети и местата във вече заявените автобуси. Екскурзиите се провеждат на български език.

Туристическа обиколка на Перуджа

Включена в цената

Ще имате възможност да опознаете историята, културата и страхотните съкровища от изкуството на местността. По време на пешеходната разходка ще се разгледат: Двореца на матистратите (Palazzo Dei Priori); Големия фонтан (Fontana Maggiore) създаден от известните баща и син Никола и Джовани Пизано и Катедралата Сан Лоренцо.

Обиколен Тур на Флоренция

Включена в цената

Флоренция, „столицата на Тоскана”, събрала пищна красота и многовековна история. Мястото, където са творили великите умове на няколко цивилизации. Забележителностите са безбройни, но все пак това е селекция на задължителните спирки по време на обиколката: Катедралата „Санта Мария дел Фиоре“ на Пиаца дел Дуомо, която се нарежда сред първите по големина в света, с революционния за времето си осемстенен купол и кулата на Джото, с красивите стенописи и фрески и часовника; градският площад „Сеньория“, който измерва пулса на града със своите кафенета и gelaterii ; и Статуята на Давид, създадена от Микеланджело в годините между 1501 и 1504г.

Цената включва: транспорт; професионален екскурзовод на български език

Посещение на Галерия “Уфици“

80 лева / 40 лева (деца 2 – 11.99 г)

Дворецът Уфици, в който се намира галерията, е построен от Джорджо Вазари по поръчка на херцог Козимо I Медичи с цел в него да бъдат събрани административните служби (uffizi) на Медичите.

В наши времена, галерия Уфиции е най-важната художествена галерия във Флоренция, Италия и музей на съвременна Европа, в който са показани уникални картини от различни епохи, забележителни скулптури от колекцията на Медичите и избрани италиански и европейски творби от XIII до XVIIIв. Там са част от шедьоврите на Джото, Паоло Учело, Леонардо да Винчи, Микеланджело, едни от най-значимите творби в Уфици са тези на Алесандро Боричели и др.

Цената включва: входна такса и професионален екскурзовод на български език

Целодневна екскурзия Сиена и Сан Джиминяно

108 лева / 54 лева (деца 2 – 11.99 г)

Посещение на съвършения средновековен италиански град Сиена. Построен върху 3 стръмни хълма, градът не е променян от Средновековието и става една от задължителните забележителности в района на Тоскана. Разходка в центъра на града, където се намира известният площад „Кампо“, на който ежегодно се провеждат прочутите конни надбягвания „Палио“, величествения дворец „ Палацо Публико“ и пълните му зали с произведения на изкуството, Катедралата – една от най-красивите готически сгради в Италия. Ще имате възможност да се разходите по тихите задни улички на града, за да усетите атмосферата на Сиена и нейната богата история.

Цената включва: транспорт и професионален екскурзовод на български език

Полудневна екскурзия до Пиза

78 лева / 39 лева (деца 2 – 11.99 г)

Посещение на един от най-известните италиански градове и едно от четирите основни исторически пристанища на страната. Заради приказно красивите си забележителности световно известният поет Габриеле Данунцио нарича града „ Полето на чудесата“. Градът съчетава в себе си невероятни съкровища от изкуството, историята и събития с международно значение. По време на обиколката ще видите: Площада на чудесата – наречен така в началото на ХХ век, който включва: Наклонената кула – един от символите на Италия. Строежа й започва през 1173г и почти веднага камбанарията се накланя, заради меката почва; Катедралата (Diomo) – известна с бронзовата си южна врата, с мозайката „Христос всемогъщ“, както и с амвона на Джовани Пизано; баптистерията, посветена на Св. Йоан Кръстител.

Трансфер до хотела.

Допълнителна информация

Дете с двама възрастни - 680лв.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Флоренция |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Флоренция |  Оферти от Варна - Италия |  Оферти от Варна - Флоренция

Избрани оферти