Начало / Екскурзии / Екскурзии - Казанлък

Розовото масло в Долината на розите - Мъглижки манастир - Казанлъшка гробница!

Номер на оферта

/

199987

Дати & цени

Цената включва

транспорт с лицензиран автобус,
екскурзоводско обслужване,
посещение на розоварна и Мъглижкия манастир,
посещение на Тракийската гробница и Казанлък.

Цената не включва

входна такса за розоварната,
входна такса за Тракийската гробница,
лични разходи

Програма на пътуването

Маршрут: СОФИЯ - КАЗАНЛЪК-МЪГЛИЖ - СКОБЕЛЕВО- СОФИЯ

Еднодневна с автобус!

ДАТА: 29.07.2017 г.

ЦЕНА: 36.00 лв.

------------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


================================================================

Програма на екскурзията

В България има много красиви места, които трябва да се видят. Едно от тях е Розовата долина. Там е мястото, където цъфти роза "Дамасцена" - най-нежната и ароматна роза, от която се извлича българското розово масло.

Отпътуване в 7,30 часа от стадион Васил Левски посока град Мъглиш. Спираме автобуса на около 2 км от манастира за да се придвижим пеша до манастирската обител.

Мъглижкият манастир „Св. Никола“ се намира на 2 км северно от градчето Мъглиж. Разположен е в южните склонове на Стара планина.
Преданието отнася възникването на манастира в годините на Второто българско царство и по-точно към времето на цар Калоян (1197-1207 г.), който дал средства за построяването на манастира след разбиването на латините в околностите на Мъглиж.

Впечатление в стенописната украса на храма правят изображенията на българските светци, които са изрисувани в народни носии. Голям интерес представлява уникалната стенопис с изображенията на Светите Братя Кирил и Методий и Св. Патрик - покровителят на Ирландия. Защо ли?...... подробностите ще научите ако дойдете с нас.

Време за снимки, наслаждение и отмора. Отпътуване за Казанлък и посещение по желание на Казанлъшката гробница, който не желае ще има свободно време за разходка из Казанлък, един съвременен красив град, родно място на прочути художници и творци с международна известност. Отпътуване за розоварна /или в село Търничене или Скобелево/-там ще имаме възможност да се запознаем с процеса на производство на етерични масла, както по съвременни технологии, така и по начина на производство отпреди 300 години. Отпътуване за София в ранния следобяд.

=============================================================

Забележка

Туроператорът си запазва правото на промяна реда на провежданите мероприятия. Екскурзията се осъществява при минимум 25 туристи и се потвърждава 3 дни преди тръгване. Начин на плащане-пълно плащане при подписване на договора за пътуване.

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Казанлък |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Казанлък |  Еднодневни екскурзии - България |  Еднодневни екскурзии - Казанлък

Избрани оферти