Начало / Екскурзии / Екскурзии - Букурещ

Румъния - по следите на граф Дракула - автобусна екскурзия!

Номер на оферта

/

106749

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с автобус 2*/3*

2 нощувки със закуска в Предеал хотел 2*/3*

Автобусна обиколка в Букурещ

Екскурзоводско обслужване по програмата на български език

Пътни и гранични такси, паркинги

Цената не включва

Посещение на етнографски комплекс “Румънско село”, румънския Парламент

Входните такси за туристическите обекти: около 86 румънски лей (около 43 лева) - двореца Пелеш; замъка Бран; парламента; етнографски комлекс румънско село; черната църква в Брашов

Еднодневна екскурзия в Трансилвания (Синая – Бран – Брашов): 30 лева на човек

Стандартна вечеря в хотела: 20 лева на човек на вечер

Всички разходи от личен характер

Доплащане за единична стая: 50 лева

Медицинска застраховка върху 5000 Евро (лица до 65г.: 6 лева; до 75г.: 8 лева; до 80г.: 12 лева)

Програма на пътуването

МАРШРУТ: София – Предеал – Синая – Бран – БрашовБукурещСофия

3 дни/ 2 нощувки.

ДАТИ:

03.03.2017 г.
01.04.2017 г.
21.05.2017 г.
17.06.2017 г.
15.07.2017 г.
19.08.2017 г.
03.06.2017 г.
22.09.2017 г.
14.10.2017 г.

ЦЕНА на човек в двойна / тройна стая: 165 лв.

============================================================

ПРОГРАМА:

ДЕН 1: София – Предеал

Отпътуване в 6:00 ч. от София от стадион “В. Левски” по маршрут СофияРусе – Джурджу – БукурещСиная – Предеал. Кратка спирка в Букурещ за посещение и разходка в „Музея на селото и народното творчество”. Като него има само още четири в света: Осло, Копенхаген, Барселона и Рига. Разположен в парковата част на Букурещ, край езерото Херъстръу, той представлява етнографски център с 298 постройки, разположени в 46 селскостопански двора. Има 42 къщи, 3 дървени църкви и 15 занаятчийски помещения. Във всяка къща и двор са подредени хиляди предмети, отразяващи бита, поминъка и културата на румънците в близкото минало. Продължаване към Предеал - един от високо ценените румънски ски курорти, в близост до Синая, заобиколен от планините Бучеджи и Пиатра Маре в Карпатите. Настаняване в хотел. Свободно време за почивка. Вечеря в хотела по желание (срещу допълнително заплащане). Нощувка.


ДЕН 2: Синая – Пелеш – Бран – Брашов

Закуска. Ще имате възможност да се включите в екскурзия до Синая, Бран и Брашов (срещу допълнително заплащане). Посещение на курортния град Синая, където се намират кралските дворци: Пелеш, Пелишор и Фоишор. Посещение с беседа на български език на двореца Пелеш, който е разположен недалеч от Синайския манастир. Пелеш е бил резиденция на румънския кралски двор, тоест на династията на Хохенцолерите. Дворецът приковава вниманието с пълната си архитектурна хармония – чудесни тераси, готически кули, множество статуи и фонтани и голямо разнообразие на строителни материали. Смайваща е също и вътрешната му архитектурна украса. Всички туристи още на входа обуват специални чехли и тръгват из един свят, който прилича на приказка. Това е мястото, където може да опитате и Киортуш – традиционен румънски сладкиш, останал в кухнята им от времето на Австро-Унгарския период.
Продължаване за Трансилвания. Посещение на замъка „Бран”, известен най-вече като Замъка на Дракула или домът на Влад Цепеш, последният владетел на Влашко и главен герой на едноименния роман на Брам Стокър -"Дракула". Самостоятелно разглеждане на замъка и свободно време за да опитате някой от местните специалитети, като Сармале, Мамалига с яйца, Чулама, румънска баница – със сирене и стафиди. Произвежда се и плодова ракия, която обаче е с по-висок градус и носи наименованието палинка. В състава и влизат ябълки, сливи, круши и други плодове и драконово вино.
Отпътуване за Брашов. Туристическа програма: зданието на бившето кметство от 1720г. в стил барок с 58 метрова кула; Черната църква, с купол висок 65 метра. Градът е свързан и с български личности, каквито са били Васил Априлов и д-р Петър Берон. Свободно време и привечер ще тръгнем обратно към хотела ни в Предеал. Вечеря в хотела по желание (срещу допълнително заплащане). Нощувка.


ДЕН 3: БукурещСофия

Закуска. Екскурзията ни в Румъния поема обратно към Букурещ. По предварителна заявка, посещение на двореца Чаушеску - действащият парламент на Румъния. Имате възможност да разгледате част от залите и да чуете беседата за начина и методите, по които е построен. Посещение на Патриархалната катедрала- духовният център на града. Място, където се намират мощите на Свети Димитър Бесарбовски и част от мощите на Свети Свети Константин и Елена. По желание ще може да се включите в автобусно - панорамна обиколка на Букурещ с автобуса (срещу допълнително заплащане) – площад Унири, Народният театър и Университета, Триумфална арка, булеварда на Победата (Каля Викторей), Кралския дворец; Атенеумът – седалище на филхармонията „Джордже Енеску”; Музеят на изкуствата; Музей на румънската музика; площада на „Революцията”; църквата „Крецулеско”; Историческия музей; Военния клуб, Спестовната каса и накрая, но не на последно място, Съдебната палата (Дворецът на правосъдието). Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

• Посещението на Парламента се заявява при записване, а се плаща на място в румънски лей!
• Обиколката в Парламента е стандартен тур с няколко зали.
• Обиколката в двореца Пелеш е стандартен тур с няколко зали.
• Допълнителните услуги, екскурзии и входните такси към тях, невключени в пакетната цена, се заявяват предварително и се заплащат в брой в офиса на фирмата или по банков път при крайно плащане.
• Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти!
• Всички упоменати часове са приблизителни.
• Всеки турист е задължен да има медицинска застраховка по време на пътуване в чужбина без значение дали я закупува от туристическата агенция, или се обръща директно към застрахователна компания. Ако медицинската застраховка не е сключена в офиса на фирмата, е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се предостави копие от нея минимум 2 дни преди пътуване. (лично, по факс или e-mail).

Допълнителна информация

За деца до 12г. настанени с двама възрастни в двойна стая: 20 лв.;

Тагове

Оферти - Румъния |  Оферти - Букурещ |  Екскурзии - Румъния |  Екскурзии - Букурещ |  Уикенд почивка - Румъния |  Уикенд почивка - Букурещ

Избрани оферти