Начало / Екскурзии / Екскурзии - Одрин

Русе - Одрин - 2 дни - 03.03

Номер на оферта

/

216998

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

Транспорт с лицензиран автобус 2*/ 3*
1 нощувка със закуска в хотел 2*/ 3*
панорамна обиколка и туристическа програма в Одрин
Водач от туристическата агенция

Цената не включва:

входните такси на посещаваните обекти
медицинска застраховка - 2 лв. на турист; за лица oт 65 г. до 79 г. – 5 лв. Лица над 79 г. не се застраховат!
Начин на плащане: депозит - 30 % от пакетната цена; доплащане - 14 дни преди отпътуване

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и допълнителен застраховатен договор за покриване на разходи за съдействие, включително при репатриране, както и за случайте на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания.

Програма на пътуването

1 ден: Русе - Одрин
Тръгване от Русе в 5.00 часа ж.п.гара ОМВ. Около обяд пристигане в Одрин. Разглеждане на музея на Балканската война и мемориала. Настаняване в хотел. Свободно време за шопинг. Разходка в центъра – останките от Адрианополската крепост, най-голямата джамия в Турция – Селимие - /Архитектът й Синан е на 85 годишна възраст, когато сградата бива завършена. Централният й купол е с диаметър повече от 100 стъпки / 30.48 м./ и висока 45.11 м. Поставен върху осем пилона, вградени в стените, за да не нарушават вътрешното пространство. Външни подпори поддържат тежестта на 999 прозорци. Легендата разказва, че султан Селим сметнал, че ако построят джамията с 1000 прозореца ще го упрекнат, че е много алчен. В двора на джамията е поместен Музеят на турското и ислямското изкуство, колекция от оръжия и накити от древна Тракия, народни носии, килими и фина бродерия. Входът е свободен/. Разглеждане на покритите пазари, паметника на Синан, паметника на Ататюрк и паметника на лалетата. Нощувка.

2 ден: Одрин - Русе
Закуска. Разглеждане на българските църкви „Св. св. Константин и Елена” /издигната през 1869 г., а през средата на 80-те години на миналия век е опожарена и ограбена. Реставрацията започва на 3 март 2008 г.. Възстановена е в първоначалния си вид на база на архивни документи и стари снимки. Църквата е наново осветена на 14.09.2008 от Русенския митрополит. В двора й има паметник на екзарх Антим I/ и „Св. Георги” /построена през 1880 и реставрирана през 2004 г. С помощта и на посещаващите я българи, в църквата има изградена библиотека и малък етнографски музей/. Свободно време в района на борсата за покупки. Посещение в Музея на здравето – първата в света клиника за лечение на душевни болести, създадена през 15 век в комплекса, построен по времето на султан Баязид II. Разглеждане на останките от Ески сарай – стария султански дворец, ползван по времето, когато градът е бил столица на империята, след това – провинциална резиденция на султаните. След обяд отпътуване за България. Пристигане в Русе вечерта.

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Одрин |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Одрин |  3 Март 2024 - Турция |  3 Март 2024 - Одрин

Избрани оферти