Начало / Екскурзии / Екскурзии - Москва

Речен круиз по Волга и Балта от Москва до Петербург през Карелия

Номер на оферта

/

228617

Дати & цени

Цената включва

*Самолетен билет София – Москва/ Петербург – София с директни полети на България Ер с един чекиран багаж до 23 кг., един ръчен багаж до 10 кг. и включени летищни такси;
*Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус по програмата;
*2 нощувки със закуски на блок маса в стандартни стаи в Комплекс Измайлово в Москва;
*6 нощувки със закуски на “A la carte” на борда на речния кораб „Константин Симонов” в стандартни каюти с прозорец на Главна палуба;
*5 обяда на “A la carte” на борда на кораба с включени вода, кафе или чай и 1 обяд-пикник в Мандроги;
*6 вечери на “A la carte” на борда на кораба с включени вода, кафе или чай;
*На борда на кораба се предлагат кафе и чай на самообслужване и имате включена 1 бутилка вода от 0.5 литра в стаята при настаняване;
*Включени в цената на кораба са Капитански коктейл и всекидневна развлекателна програма – концерти, жива музика, анимация и др.;
*Разходка в новият парк «Зарядие»;
*5D Филм «Полет над Москва»;
*Посещение на Музея на Космонавтиката и авиацията;
*Обзорна екскурзия на Петербург;
*Разходка ”Реки и канали на Санкт Петербург” с корабче по Нева;
*Всички входни такси на посещаваните музеи;
*Пристанищни такси;
*Слушалки по време на целия маршрут Москва – круиз – Петербург;
*Обработка на документи за руска виза;
*Екскурзоводско обслужване на български език;
*Професионален рускоговорящ водач от България по време на пътуването;
*Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 30 000 евро;
*Включени екскурзии по време на КРУИЗА:
*Углич – екскурзия с посещение на историко-архитектурния комплекс Углички Кремъл, Спасо-Преображенския събор, църквата Свети Димитър и Богоявленския манастир;
*Горици – посещение на манастира на Свети Кирил;
*Кижи – разглеждане на Музея под открито небе Кижни погост;
*Валаам – корабна екскурзия на Валаамския архипелаг с посещение на Централна усадба и Спасо-Преображенския събор.

Цената не включва

*Туристическа виза – 124 лв. за български граждани със срок на издаване 10 календарни дни;
*Посещение на един от трите московски цирка – информация и цена при запитване; Легендарният Московски цирк на Цветния булевард е един от най-старите циркове в Русия. Основан през 1880г., той има уникална история, възпитал е ненадминати актьори, които винаги са готови да възхищават публиката със зашеметяващите си номера. Цирк «Аквамарин» се намира до Танцуващите фонтани, а най-големият цирк на планетата «БОЛШОЙ МОСКОВСКИ ЦИРК» е на проспект Вернадски.
*PCR тест (сертификат) за отсъствието на COVID-19, който трябва да се направи не по-късно от 72 часа преди пристигането и влизането в Русия. Самият сертификат трябва да бъде на английски. В случая на промяна на условията на пътуване до Русия с цел туризъм и изваждането на виза(въвеждане на електронна виза или/и отмяна на PCR тестове и др.) туристи ще бъдат своевременно уведомени;
*Доплащане за застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” за лица от 70 до 85 г.: 20 лв.
*Застраховка „Отмяна на пътуване“ – сключва се по желание;
*Всички хранения извън програмата, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж, допълнителни напитки по време на хранене и други лични разходи;

Програма на пътуването

Речен круиз по Волга и Балта от Москва до Петербург през Карелия - 12.08.2022г.

Маршрут: Москва - Углич – Горици – КАРЕЛИЯ (остров Кижи – Мандроги – Валаам) – Санкт Петербург

Цена на човек в двойна стая:
12.08 - 20.08.2022 - 3150лв.

Ранно записване до 28.02.2022г.

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

Програма:

1-ви ден 12.08.2022 СофияМосква
Тръгване от София в 15:10ч. с директен полет на България Ер. Кацане в Москва в 18:05ч., трансфер и настаняване в хотел “Комплекс Измайлово“. Нощувка.
В непосредствена близост до хотел Измайлово се намира туристически комплекс “Кремъл в Измайлово”, който се слави с необичаен архитектурен стил в изконно руски традиции.

2-ри ден 13.08.2022 Москва
След закуска заминаване в центъра на града за разходка в новия парк «Зарядие». Летящият мост в парка «Зарядие» е наблюдателна площадка над реката. Уникалното съоръжение с обща дължина 244,4 м представлява 70-метрова конзола без нито една опора и поддържащи конструкции, простираща се над крайбрежната алея и река Москва на височина 15 м. Строителството на този мост струва 860 млн рубли. Оттам се открива панорамна гледка към Кремъл, реката и парка.
Ще гледате 5D Филм «Полет над Москва». Това е една уникална екскурзия на столицата от птичи полет. Общата дължина на всички московски улици и магистрали е 4416 км. Това е по-голямо от разстоянието МоскваИркутск. За такова пътешествие ще Ви трябва повече от месец, а филмът Ви позволява да видите всички основни забележителности на града за по-малко от половин час!
Следобед посещение на Музея на Космонавтиката и авиацията, един от най-големите научно-технически музеи в света. Тук може да видите образци на ракетно космическата техника, лични вещи на космонавти и конструктори, архивни документи, истински космически кораби, както и препариран двойник на кучето Лайка. Можете да се разходите в реален аналог на космическа станция.
В късен следобяд свободно време. Самостоятелно може да посетите парк ВДНХ (това е съкращение от Изложение на постиженията на народното стопанство на руски език). Този колосален парк от Сталиново време първоначално е построен за провеждане на селскостопанско изложение, а днес служи като съветски архитектурен музей на открито. Той преминава през големи реконструкции и впечатлява с мащаба на обектите. Във ВДНХ можете да посетите най-големия макет на Москва.
Вечерта по желание самостоятелно посещение на московски цирк. Легендарният Московски цирк на Цветния булевард е един от най-старите циркове в Русия. Основан през 1880г., той има уникална история, възпитал е ненадминати актьори, които винаги са готови да възхищават публиката със зашеметяващите си номера. Може да посетите и цирк «Аквамарин», разположен близо до Танцуващите фонтани или най-големия цирк на планетата «БОЛШОЙ МОСКОВСКИ ЦИРК», разположен на проспект Вернадски.

3-ти ден 05.09.2021 КРУИЗ Москва – Углич
Закуска в ресторанта на хотела. Трансфер до северна речна гара за качване на круизния кораб „Константин Симонов”. На борда на кораба чака Ви приветствен коктейл „За Добре дошли” за добро настроение.
Настаняване по каютите на кораба. Отплаване в 12:30ч. Обяд и вечеря на борда на кораба. Пътуване към Углич по канали, които свързват Москва-река с Волга чрез система от специални шлюзове, построени по времето на Съветския съюз.

4-ти ден 15.08.2022 Углич - Горици (КРУИЗ)
Престой в Углич 11:30 – 14:30 (3ч.)
Закуска. Пристигане в 11:30ч. в град Углич. Това малко градче е част от Златния пръстен на Русия от 2017 година. Пешеходна обиколка на града с посещение на архитектурно-исторически комплекс Углички Кремъл, Спасо-Преображенски събор и църквата "Свети Димитър върху кръвта", построена на мястото, където според легендата е убит Дмитрий Иванович, един от синовете на Иван Грозни. Връщане на кораба и отплаване в 14:30ч. през Рибински и Шекснински язовири по река Шексна. Обяд и вечеря, нощувка на борда.

5-ти ден 16.08.2022 Горици - Кижи (КРУИЗ)
Престой в Горици 10:00 – 13:00 (3ч.)
Закуска на борда на кораба. Пристигане в Горици, малко село във Вологодска област. Тук спират много кораби, не по малко на брой от тези на пристанищата в Петербург.
Разглеждане на Кирило – Белозерски Манастир, разположен на брега на река Шексна, един от най-старите руски манастири, построен през 14 век. Той е важен духовен център, който служи като място за изгнание от 15 век. Посещение на съкровищницата на манастира, приютяваща дарове от Иван Грозни.
Обяд и вечеря, нощувка на борда. Отплаване към Карелия през Белое озеро и Онежко езеро до стров Кижи. Дива красота на природата, необичайна старинна архитектура, много исторически паметници, ще се потопите в един автентичен и прекрасен свят на руския север. Карелия Ви чака!

6-ти ден 17.08.2022 Кижи – Мандроги (КРУИЗ)
Престой в Кижи 15:30 – 19:00 (3,5ч.)
Закуска и обяд на борда на кораба. Пристигане на остров Кижи, перлата на Република Карелия, включен в списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО през 1993г. Островът е разположен в северната част на Онежкото езеро (трето по големина в Европа). Разглеждане на острова – посещение на музея на дървената архитектура под открито небе, който включва 3 необичайни шедьовъра на руската архитектура. Две живописни дървени църкви с характерните руски луковични църковни куполи: „Покров на пресвета Богородица“ и църквата „Преображение Господне”, впечатляваща със своите 22 купола. Църквите са изградени през XVIII век изцяло от дърво, без да бъде използван нито един гвоздей. И дървената шатрова с 8 стени камбанария на Кижкия погост. Вечеря и нощувка на борда.

7-ми ден 18.08.2022 Мандроги (КРУИЗ)
Престой в Мандроги 11:00 – 16:30 (5,5ч.)
Закуска на борда на кораба. Посещение на Мандроги - най-красивото стилизирано руско селце, което е изпълнено с комплекс от таверни, магазини за сувенири, бани, истинска вятърна мелница и много други забележителности на селския бит, направени в руски стил - място, където можете да се потопите в миналите векове.
Преди двадесет години бе взето решение да се създаде туристическа екозона за почивка на единия от бреговете на река Свир, течаща между двете знаменити езера: Ладога и Онега.
Днес това е уникално място, което може да впечатли туристите със своята уникалност, доброжелателност и красотата. А особен интерес предизвиква забележителния музей на водката.
В отделните къщи се правят демонстрации на различни занаяти. Обяд – пикник с барбекю.
Вечеря и нощувка на борда на кораба. Отплаване по река Свир за Онежко езеро.

8-ми ден 19.08.2022 Валаам (КРУИЗ)
Престой в Валаам 08:00 – 20:00 (12ч.)
Закуска и обяд на борда на кораба. Корабът минава по най-красивите места на Валаамски архипелаг покрай малките острови, живописни проливи и островни скити - уединени монашески обители.
Валаам – това е специален, духовен свят и всеки, който някога е посетил този Светия остров, ще иска да се върне отново и отново.
Валаам е най-големият остров от петдесетте острова на Валаамския архипелаг и е разположен в северната част на Ладожското езеро.
На острова се намира поселение Валаам и мъжки манастир - паметник на руската архитектура.
Островът е част на от Финландия до 1940г., но въпреки това става част от СССР след съветско-финландската война 1939-1940.
Островът нееднократно е бил посещаван от императори Александър I и Александър II и други членове на императорската фамилия.
Природата на Валаам е вдъхновяла известни художници, поети и писатели. Тук са били Шишкин, композитор Чайковски, великият учен Менделеев и много други.
През 19 век, по време на своето пътуване в Русия, островът е посетен от Александър Дюма-баща.
Корабът през целия ден стои в Големия Никоновски залив, от там до Централна усадба е 7 км. За удобство на туристите манастирска служба предоставя малко корабче за трансфер.
По време на екскурзията по Централна усадба ще посетите главната действаща църква - Спасо-Преображенски събор.
Връщане на кораба. Днес сте поканени на Капитанска прощална вечеря, добър повод за дамите да покажат своите тоалети. Нощувка на борда.

9-ти ден 20.08.2022 Петербург
Пристигане в Петербург в 08:00ч. Закуска на борда на кораба.
Панорамна обиколка на Петербург. Ще получите обща представа за града, ще видите прочути паметници на архитектурата - Зимния дворец, Дворцовия площад, Марсово поле, Казанския събор, Петропавловска крепост, Невски проспект, Василевски остров, Исакиевския събор – символ на бившата руската столица и храма Възкресение Христово – така наречен „Спас на кръвта“ – един от шедьоврите на руската църковна архитектура и много друго. Обяд в ресторанта на града.
Вълнуваща разходка ”Реки и канали на Санкт Петербург” с корабче по Нева.
Трансфер за летище и отпътуване в 19:20ч. с директен полет на България Ер за София. Кацане в България в 22:50ч.

==================================================================

Информация за кораба:
Плаващият под руски флаг кораб е построен през 1984г. в Германия. Изпълнител е корабостроителница VEB Elbewerften Boizenburg. Корабът е оборудван с модерна навигация. Круизните кораби всяка година минават стриктна проверка и контрол като получават ежегодно свидетелство за плаване от Речен Регистър. Капацитет на кораба - 298 пътници. Дължина – 129 м. Ширина – 16,7 м. Скорост на движение – до 25,5 км/ч. Разполага с 4 палуби, 147 каюти, 2 ресторанта, 2 бара (с WI-FI в един от тях), конферентна зала, музикален салон, слънчева тераса със шезлонги, магазин за сувенири, медицински пункт, сауна, стая за гладене, специални места за пушачи и др. На борда НЯМА асансьор. Език на борда: руски.

Настаняване на борда на кораба:
На нашите туристи предлагаме настаняване в стандартни каюти с прозорец на Главна палуба. Каютите са за двуместно и едноместно настаняване и са климатизирани. Имат външен изглед през прозорец. Оборудвани са със собствен санитарен възел с мивка и душ, сешоар за коса, тоалетни принадлежности (сапун, шампоан, гел за душ), шкаф за дрехи, хладилник, сателитна телевизия, радио, контакти с 220V и бордово радио.

По време на резервацията не е възможно да изберете разположението на каютите на кораба. Всички каюти се разпределят автоматично в деня на тръгване на круиза.

Забележка:
*Необходимият минимален брой за осъществяването на екскурзията е 20 туристи.
*При по-малка група се доплащат по 100 лв. на човек при група от 15-19 туристи.
*В случай, че този брой не бъде набран до 40 дни преди отпътуване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити.

Условия за записване:
*Копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца след края на пътуването;
*Попълнен договор и депозит в размер на 1000 лв. на човек;
*Втори депозит в размер на 1000 лв. до 10.05.2022г.;
*Пълно плащане – 60 дни преди дата на тръгване - до 12.06.2022;
*Предоставянето на всички необходими документи за руска виза е най-късно до 40 дни преди отпътуване.

Данни за паспортен и визов режим:
За посещението на Русия се изисква виза, за която са необходими:
*Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане;
*Поне 2 свободни и без печати страници в паспорта;
*Визова анкета, която се попълва със съдействието на ТО;
*1 цветна АКТУАЛНА снимка от последните 3 месеца с размер 3,5 Х 4,5 см. на БЯЛ фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила, шапки или забрадки. Изключение се прави само за гражданите, които поради тяхната етническа и религиозна принадлежност са със шапки или забрадки на снимката в паспорта. Облеклото на снимката трябва да е контрастно, без бели дрехи;
*За деца под 18г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето.

Анулационни условия:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
*При анулация до 60 дни преди датата на отпътуване – без неустойка, освен в случаите, когато ТО вече дължи неустойки по направени резервации на името на пътуващия. В случай, че при анулация се дължат неустойки, глоби или такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, невъзвръщаеми депозити за хотели, круизи, визи и др. услуги, се прилагат тарифите, правилата и условията за анулация на съответния доставчик на услугата – авиокомпания, автобусна или фериботна компания, хотел и др;
*Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 59 до 30 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването;
*Ако прекратяването е под 30 дни преди датата на отпътуване или неявяване на полет, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
*ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.
*Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма в офиса, където е направено записването или по електрона поща със задължително уведомяване по телефона.

Допълнителна информация:
*При повишаване на тарифата или на размера на летищните такси от страна на превозвача, се начислява доплащане към общата пакетна цена.
*Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
*Цените са изготвени при курс: 1€=80 рубли и при промяна на валутния курс на еврото към рублата организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане.
*В Общата пакетна цена на екскурзията са включени всички входни такси по програма, чиято стойност е базирана към 01.12.2021. При промяна на тарифите от страна на самите туристически обекти, Туроператорът се задължава да актуализира цената.
*Последователността на туровете по програмата може да подлежи на промяна поради настъпили промени в работния график на туристическите обекти в празнични и почивни дни, по време на национални празници и др.
*Часово време: по време на пътуването часовото време е като в България.
*Туроператорът не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на авиокомпанията.
*Корабна компания "ООО ВодоходЪ" си запазва правото на промени в разписанието без предизвестие. Компанията не носи отговорност за отклоненията от графика по метеорологични условия или други, независещи от Компанията, причини.
*При отмяна на круиза по метеорологични условия или други, независещи от Компанията причини, което води до допълнителни разходи на пасажерите, те не се компенсират.
*Не се възстановяват щети, причинени на пасажера по независещи от Компания "ООО ВодоходЪ" причини, включително проблеми с митниците и преминаване на граница.
*Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100003627/20.12.2021 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Москва |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Москва |  Круизи 2024 - Русия |  Круизи 2024 - Москва

Избрани оферти