Оферта номер: 224790

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ ДО САНКТ ПЕТЕРБУРГ, РУСИЯ с полет от Варна

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Санкт Петербург и Екскурзии в Русия.

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ ДО САНКТ ПЕТЕРБУРГ, РУСИЯ с полет от Варна
от 2054 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
Самолетен билет за полет Варна– Санкт Петербург – Варна с лет. такси ;

5 нощувки на база нощувка със закуска в хотел Невски Гранд 3* или подобен;

Трансфери летище-хотел-летище;

Описаните екскурзии с лицензиран екскурзовод на български език;

Входни такси за посещаваните музеи по програмата;

Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро/с Assistance/ ;
Цената не включва
Стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни – 120 лв. (с включена такса визов център)- необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат

Обяди и вечери

доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г..
Самолетна екскурзия до Санкт Петербург, Русия с директен полет от Варна.

ПЕРИОД НА ПЪТУВАНЕ: 01.09.2018 - 07.09.2018

Цена на турист в двойна стая - 2054 лева
Дете до 12 г. в стая с 2-ма възрастни - на запитване


Санкт Петербург е най-северният от големите градове на планетата,наричан Северната Венеция. Петър I решава да построи новата столица на Русия върху устието на река Нева през май 1703 г., за да стои като прозорец към Европа и да съперничи по великолепие и разкош на всички европейски столици. Природата тук е необичайна - сурова през зимата, но и приказна, романтична през пролетта и лятото.


Предварителна програма на пътуването:

Ден 1 / 02.09.2018

18.00 ч. – среща на летище Варна.
20.10 ч. – Полет от Варна.
23:20 ч. – пристигане в Санкт Петербург
Трансфер от летище. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 2 / 03.09.2018

Закуска в хотела.
9:00 ч. – среща с екскурзовода и на рецепция
9:00 - 12:00 ч. - Панорамна автобусна екскурзия на града с екскурзовод на български език: Невский проспект, Дворцовия площад: главния площад на града, където се намират Зимният дворец, църкви и колоната на Александър Велики; Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, крайцера Аврора, Петропавловската крепост.
12:00 – 13:00 ч. – посещение на Исаакиевский събор – най- големият православен храм на Санкт Петербург. Издигната на едноименния площад, тя е посветена на Св. Исаак на Далмация, свещен покровител на Петър I. Неин автор е френския архитект Огюст Монтферанд, чието творение е четвъртото, посветено на Св. Исаак на Далмация в града. Огромният позлатен купол на светинята е един от символите на Санкт Петербург и може да се види от всички краища на бившата руска столица. Исакиевската катедрала има внушителните 101,5 метра височина и въпреки това, че не е толкова грандиозна по размери, колкото Църквата на Спасителя Христос в Москва, тя притежава неповторим интериор и в нея се съхраняват едни от най-ценните религиозни богатства в страната. Днес Исакиевската катедрала функционира като музей, но по празници все още се провеждат в нея главни църковни събития.
13:30 – 14.30 ч. - Посещение на Събора „Воскресение Христово” (Спас на Крови) – построена като мемориал на император Александър II, който е убит на това място през 1881 г. От там дошло и името, с което църквата е известна : Църквата на пролятата кръв. Това, което я прави наистина уникална, е, че цялата- от пода до тавана е в мозайки, включително стените, сводовете и олтара. Целият храм съдържа общо над 7, 500 кв.м. мозайки -повече от която и да е друга църква в света. Докато в голямата си част архитектурата на Санкт Петербург е барокова и в неокласически стил, църквата "Възкресение Христово" носи романтиката на средновековната руска архитектура и много напомня на църквите от 17 век в Ярославъл . Днес представлява музей на мозайките и е едно от най-посещаваните места в Санкт Петербург. Всъщност още от самото си създаване тя не е функционирала като църква, а само като мемориал, тъй като в нея са се отслужвали само панихиди.
Свободно време. Нощувка.

Ден 3 / 04.09.2018

Закуска в хотела.
08:30 ч.-15:30 ч. - среща с екскурзовода на рецепция и екскурзия до Петерхоф - извънградския дворец на Петър Първи. Той е построен в началото на ХVІІІ в., за да съперничи на архитектурата и бляскавия дворцов живот на Версай и да покаже на европейските кралски фамилии, че може да се равнява с най-добрите от тях. Петър лично чертае плановете за екстравагантния летен дворец и 1200 декара градини, където 66 фонтана, 39 позлатени статуи и 20 км прокопани канали, съоръжени от френски и италиански архитекти, са били почти унищожени по време на 900-дневната германска блокада през Втората световна война, но царският любим проект, завършен след смъртта му от Екатерина Велика, бил педантично възстановен според оригиналните планове на Петър Посещение на Големия дворец и разглеждане на Нижний парк. Връщане в Санкт Петербург с корабче по Нева.
Свободно време. Нощувка.

Ден 4 / 05.09.2018

9:00 ч. – среща с екскурзовода и на рецепция и отпътуване за Царско село
10:30 – 12:30 ч. – Обиколка на двореца и парка на Екатерина Велика – Екатерининският дворец се намира в едно от извънградските имения на царската династия Романови - Царское село в гр. Пушкин. Дворецът е завършен през 1756 г. и изобилства с изкусно декорирани синьо-бели фасади с позлатени атланти, кариатиди и пиластри, заобграден с обширни паркове и градини с разнообразна и завладяваща декоративна архитектура. Акцентите са т.нар. Златна анфилада, Голямата зала, позната също като Зала на светлината, използвана за пищни балове и приеми, Портретната зала с чудните портрети на Екатерина и Елисавета, Картинната галерия, в която почти всеки сантиметър от пространството по стените е покрит с великолепни платна от 17-ти и 18-ти век и, разбира се, легендарната Кехлибарена стая, смятана за осмото чудо на света – възстановяването й продължава повече от 20 години и е отворена отново през 2003 година. Обявен за паметник на Световното наследство на ЮНЕСКО. Царско село е уникален архитектурен паметник, изваян от ръцете на най-добрите художници и архитекти от цял свят.
12:30 – 13:30 ч. – сводобно време за лек обяд
15:00 – 16:30 ч. – Посещение на Юсуповски дворец - уникален архитектурен ансамбъл, исторически и културен паметник, носещ славата си на "енциклопедия" на петербургския аристократичен интериор. До 1917 година собственици на Двореца са били пет поколения на знатния дворянски род на князете Юсупови. Дворецът е влязъл в руската отечествена история и като мястото, на което е убит Григорий Распутин - сибирският селянин, превърнал се в началото на 20-ти век в духовен наставник и приятел на семейството на император Николай Втори. Днес Юсуповския дворец е едно от редките дворянски имения, където са оцелели не само парадните апартаменти, залите на картинните галерии, миниатюрния домашен театър, но и разкошните жилищни покои на Юсуповата фамилия, съхранили топлотата и обаянието на бившите си собственици. Удивителните по красотата си художествени интериори, възродени от труда и таланта на петербургските реставратори са открити гостоприемно за руските и чуждестранните любители на историята, изкуството, музиката и театъра.
Свободно време. Нощувка.

Ден 5 / 06.09.2018

Закуска в хотела.
10:00 ч.– среща с екскурзовода на рецепция и потегляне към Ермитажа.
10:30 – 12:30 ч. Посещение на Ермитажа – Зимният дворец на всеки цар и царица от Екатерина Велика насам. Една от най-хубавите в света колекции на италианско ренесансово изкуство може да се види именно тук. Богатството на колекцията, която няма равна на себе си се подсилва от невероятно красивите салони, в които са се организирали галабалове, срещи на високо равнище и са се решавали важни държавни дела. Малахитовата зала, оформена почти изцяло от наситено зеления минерал, добиван в Урал, е сама по себе си шедьовър. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали.
Свободно време за разходка. Нощувка

Ден 6 / 07.09.2018

Закуска в хотела. Свободно време за разходка по Невский проспект. Освобождаване на стаите до 12 часа
12.00 ч. - Трансфер до летището на Санкт Петербург за директен полет до Варна.
16:10 ч. – Полет от Санкт Петербург
19:30 ч. - Пристигане във Варна


Условия за записване:

Програмата се осъществява при наличие на записани минимум 20 участници. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 30 дни преди датата на отпътуване.

Резервации:

Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт) . Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на не по-малко от 40% от цената.

Полети (подлежи на препотвърждение):

02 Септември 2018 ВарнаСанкт Петербург 20:10 23:20

07 септември 2018 Санкт ПетербургВарна 16:10 19:30

Времената са местни, възможни са промени в часовете на полети.
Намаления
ПЕРИОД НА ПЪТУВАНЕ: 01.09.2018 - 07.09.2018

Цена на турист в двойна стая - 2054 лева
Дете до 12 г. в стая с 2-ма възрастни - на запитване
Санкт Петербург
Транспорт - Санкт Петербург Заведения - Санкт Петербург Хотели - Санкт Петербург Пазаруване - Санкт Петербург Събития - Санкт Петербург Забележителности - Санкт Петербург
Музей на Фаберже - скъпоценни камъни във форма на яйце
Мостовете в Санкт Петербург стават пеещи
Круиз в Балтийско море – северна приказка