Начало / Екскурзии / Екскурзии - Амстердам

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ ХОЛАНДСКА ПРИКАЗКА с полет от София и Варна

Номер на оферта

/

226042

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети Варна /София – Амстердам – София / Варна с редовен полет на авиокомпания България Ер и включени летищни такси и багаж до 23кг.

2 нощувки със закуски в хотел Tulip Inn Leiderdorp кат.3*- Лейден

2 нощувки със закуски в хотел Hotel Tulip Inn Amsterdam Riverside кат.3* - Амстердам

Автобусен транспорт с лицензиран автобус по програмата

Водач-екскурзовод от Географски свят по време на цялото пътуване

Туристическа програма в Амстердам

Медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 евро.

Цената не включва

Входни такси за посещаваните обекти

Екскурзия до Заансе Сханс Zaanse Schans, Волендам и остров Маркен – 45 евро (с автобус и корабче посещение на етнографския музей във Волендам )

Програма на пътуването

Самолетна екскурзия Холандска приказка с полет от София / Варна и обслужване на български език

Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от СОФИЯ: 623 евро/1218 лв. при записване до 15.06.2018!

Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от ВАРНА: 715 евро/1398 лв. при записване до 15.06.2018

Стандартна цена за отпътуване от София: 648 евро/1268 лв. с включени летищни такси.

Стандартна цена за отпътуване от Варна: 740 евро/1448 лв. с включени летищни такси.

Програма на пътуването:

Ден 1: 20.09.2018

Среща на летище София / Терминал 2 с водача на групата в 05:00ч. и полет за Амстердам в 06:55 ч. с авиокомпания Bulgaria Air. (За туристите от Варна полет за София в 05:00-05:55 ч.) Пристигане на летището в Амстердам в 09:00 ч. От летището отпътуване за Ротердам – разходка по старото пристанище, едно от най-големите и най-старите пристанище в Ротердам. То е разположено в близост до Кубовидните къщи и Бялата къща – първия небостъргач в Европа. Там ще видите коpaбocтpоителници, докове и плавателни съдове. Мостът Еразъм (Erasmusbrug) свързва северната част на града с южната и е един от символите на Ротердам. Мартхал – футуристична сграда, която по ското прилича на кацнал космически кораб, отколкото на покрит зеленчуков пазар. Отпътуване за Хага. Туристическа програма в централната част на града - Комплексът от сгради Биненхов, старата Църква, Кралския дворец – един от трите действащи дворци на кралското семейство. По желание: посещение на Мадуродам – „Холандия на длан“. Отпътуване за района на Лейден и настаняване в Хотел Tulip Inn Leiderdorp 3*. Нощувка.

Ден 2: 21.09.2018 – пълен туристически ден в Делфт и Лейден

Закуска. Отпътуване за Делфт – един от най-красивите градове в Холандия. Разходка в старата част на града: Nieuwe Kerk (Новата църква), Oude Kerk (Старата църква), Кметството, Зърнения пазар, посещение на фабрика за типичния синьо-бял порцелан, с който градът е световно известен. Все още произвеждан и ръчно рисуван тук, той е изключително популярен и търсен. Вечните шарки и цветови схеми на делфтския порцелан са устояли на времето и изменящите се вкусове на колекционерите. Отпътуване за Лайден – където поезията е написана върху всяка стена. Лайден - град с уникална архитектура, благодарение на множеството архитектурни паметници от XIII-XVII в. Разходка в Стария град, където голяма част от сградите, датиращи от XVI и XVII в. са запазени непокътнати. Историческият център на Лайден се счита за втория най-голям в Холандия, изпреварен единствено от този в Амстердам. Свободно време в града. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3: 22.09.2018 - пълен туристически ден в Амстердам

Закуска. 08:30 Отпътуване за Амстердам. При възможност настаняване в Хотел Ibis Budget City South 3* / Багажа ще остане на съхранение в хотела.
По желание: разходката с корабче (около 60 мин) - ще чуете прекрасна беседа и ще се насладите на града от една друга гледна точка.
По желание: посещение на два от най известните музеи: Музеят на Ван Гог - най-голямата художествена колекция в света от Винсънт Ван Гог. В музея има и много творби на други импресионисти като Моне и Гоген. Националният музей (Rijksmuseum), който притежава уникална художествена колекция. Сред петте хиляди творби, безспорно най-добрата е „Нощна стража” на Рембранд. След музеите ще разгледаме един от най–големите цветни пазари, а след обяд ще се разходим в старата част на града: ще започнем с най-старата част на Амстердам, където се намира Катедралата от 1302 г разположена на улица Вармстраат (Warmoesstraat). Районът „Де Вален“ (de Wallen) е т.нар. „Квартал с червените фенери“ в Амстердам и е основна туристическа дестинация. Разположен е в сърцето на старата част на Амстердам и покрива периметър от няколко пресечки южно от църквата „Оуде Керк“ (Oude Kerk), като пресича и няколко канала. Площад „Дам“ с Кралския дворец, построен през 1665 г., Новата църква (Nieuwe Kerk), построена през XV в. Свободно време. Нощувка.

Ден 4: 23.09.2018 – свободен ден или програма по желание

Закуска.
Заансе Сханс( Zaanse Schans ) – музей под открито небе, създаден с цел да пресъздаде селския бит в стара Холандия с типичните селски къщи, вятърни мелници и характерни за региона Заанстрек и за цялата страна занаяти. Проектът за такъв открит музей на мястото до река Заан, на която носи името си Заансе Сханс се реализира между 1961 г. и 1974 г., когато стари постройки и мелници са възстановени, а някои дори транспортирани от околните села и отново сглобени и застроени тук. В тези красиви малки къщи се помещават сега различни музеи, свързани с холандския бит в средновековието и най-вече Златния век на Холандия, както и магазини за сувенири и работилници, в които може да се наблюдават демонстрации на производството на сирене и типичните холандски дървени обувки – кломпени.
Волендам – градче, което се намира само на 20 км от Амстердам на брега на езерото Маркермер , разходка в старата част и в района около пристанището.
остров Маркен – мястото където ще се почувствате като „Алиса в страната на чудесата“. Миниатюрни, сякаш току-що боядисани, еднофамилни къщички, зеленина и цветя, цветя, цветя… Връщане в Амстердам около 16:00 ч. Свободно време. Нощувка

Ден 5: 24.09.2018

06:30 ч. Закуска. 07:15ч. Трансфер до летището и полет до София в 10:15 ч. Пристигане в София в 13:55 ч. За туристите от Варна полет за Варна 20:20. Пристигане във Варна 21:10 ч.

Условия за записване и начин на плащане:
Депозит 30% от стойността на пакета

Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване

Ориентировъчни входни такси:

Корабче по каналите на Амстардам – 13 евро

Музея на Ван Гог - 17.50 евро

Национален музей (Rijksmuseum) – 17.50 еврo

Музея на бирата Хайникен – 18 евро

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:
Доплащане за единична стая – 210 лв.

Полезна информация:

Tulip Inn Riverside 3*. Provincialeweg 38 1108 AB Amsterdam 020-3121416 ( Хотела се намира на последната спирка Gaasperplas на червената линия на метро 53 – Oost Line. За 30 мин се стига до центъра )

De Rustende Jager 4* Venneperweg 471, 2153 AD Nieuw-Vennep, Netherlands

Карата за градски транспорт – 2 дневна ( 48 часа ) – 12.50 евро Не забравяйте да валидирате картата при всяко качване !

Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.

Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.

Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

Допълнителни екскурзии:

Разходката с корабче в Амстердам - По каналите, ще чуете прекрасна беседа и ще се насладите на града от една друга гледна точка. – 13 евро (около 60 мин) / Цена: 26 лв.

Музея на Ван Гог - 17.50 евро / Цена: 34 лв.

Национален музей (Rijksmuseum) – 17.50 еврo / Цена: 34 лв.

Музея на бирата Хайникен – 18 евро / Цена: 36 лв.

Забележка: записват се в България месец преди датата на отпътуване!

Допълнителна информация

ОТСТЪПКИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ зо 15.06.2018, включени в посочените цени!

Тагове

Оферти - Холандия |  Оферти - Амстердам |  Екскурзии - Холандия |  Екскурзии - Амстердам |  Ранни записвания 2024 - Холандия |  Ранни записвания 2024 - Амстердам

Избрани оферти