Начало / Екскурзии / Екскурзии - Милано

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ ИТАЛИЯ - ЛИГУРИЯ, ТОСКАНА И РИМ от ВАРНА и СОФИЯ

Номер на оферта

/

195273

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет Варна/ София – Милано - Рим - София/ Варна с България еър

Летищни такси 52 евро/ 102 лв. от София и 65 евро/ 127 лева от Варна (към 02.12.2016) – точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща

Чекиран багаж до 23 кг + 10 кг ръчен

7 нощувки със закуски и вечери по фиксирано меню в хотели 3*/ 4* - 1 в Милано, 2 в Ла Специя;1 в Монтекатини, 1 в Погибонси; 2 в Рим

Трансфер летище – хотел – летище

Транспорт с климатизиран комфортен автобус из Италия

Обзорна екскурзия с гид в Милано (2 часа)

Обзорна екскурзия с гид в Генуа (2 часа)

Обзорна екскурзия с гид в Пиза (1,30 часа)

Обзорна екскурзия с гид в Лука (1,30 часа)

Обзорна екскурзия с гид във Флоренция (2 часа)

Обзорна екскурзия с гид в Сан Джиминяно (1,30 часа)

Обзорна екскурзия с гид в Сиена (1,30 часа)

Обзорна екскурзия с гид в Рим (2 часа)

Екскурзоводско обслужване на български език

Дегустация на вина в района на Кианти

Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

Представител на фирмата - организатор

Цената не включва

Градски такси - при нощувки в Италия, туристите заплащат задължително градска такса (city tax) от порядъка на 2-3 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и, от порядъка на 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени и подлежат на препотвърждение.

Входни билети за посещаваните обекти

Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията има право да начисли горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса.
Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.

Програма на пътуването

Екскурзия в Италия - Лигурия, Тоскана и Рим с полет от София и Варна

Възползвайте се от отстъпките за ранни записвания!

Пакетна ЦЕНА при отпътуване от СОФИЯ:

769 евро/1504 лева с включени летищни такси (при записване до 29.04.2017)

794 евро/ 1553 лева с включени летищни такси (при записване от 30.04 до 31.05)

819 евро/ 1602 лева с включени летищни такси (при записване след 31.05)

Пакетна ЦЕНА при отпътуване от ВАРНА:

859 евро/1680 лева с включени летищни такси (при записване до 29.04.2017)

884 евро/1729 лева с включени летищни такси (при записване от 30.04 до 31.05)

909 евро/1779 лева с включени летищни такси (при записване след 31.05)

Програма на пътуването:

Ден 1 Варна / София - Милано

За клиенти от Варна: полет в 0855 от Варна и кацане в София в 0945.
Излитане от София в 13:20 и кацане в Милано в 14:30.
Обзорна екскурзия из Милано.
МИЛАНО – столицата на областта Ломбардия. Градът, който диктува световната мода – разходете се по известната улица „Монтенаполеоне” и ще се убедите в това. Ще ви предаставим възможност и за шопинг на поносими цени, но Милано не е само мода: площадът с катедралата Дуомо, галерията Виктор Емануил ІІ, прочутата Миланска скала и др. забележителности ще обогатят впечатленията ви от гостуването в града на двата футболни гранда – Интер и Милан.
Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 2 Генуа - Портофино

Закуска. Отпътуване за Генуа.
Обзорна екскурзия, която ще ви върне във времето, когато този град е бил велика морска и търговска сила. Разглеждане на историческия център с акценти: площад Ферари с опаерния театър, двореца на дожовете, старата улица Страда Нуова, обявена за обект на ЮНЕСКО, с дворците, бивши домове на генуезкия елит, катедралата Сан Лоренцо, строена цели...12 столетия, старлото п ристанище и древния фар. Да не заблавяме, че Генуа е родното място и на великия мореплавател Христофор Колумб.
Отпътуване за Света Маргарита. Свободно време или по желание, срещу доплащане, посещение на Портофино.
ПОРТОФИНО – най-фотографираният град в света, Някога скромно рибарско селце, а днес колоритно средище на световни знаменитости, чийто списък е главозамайващ! Хора и природа са се надпреварвали да сътворят неподражаемата красота, която води тук всяка година хиляди туристи от цял свят.
Отпътуване за Ла Специя. Настаняване и вечеря.

Ден 3 Чинкуе терре

Закуска. Свободно време или по желание, срещу доплащане посещение на Чинкуе Тере.
НАЦИОНАЛНИЯТ ПАРК „ЧИНКУЕ ТЕРРЕ” – наниз от пет селца, останали в безвремието. До ХІХ век били достъпни само с лодка откъм морето или с магаре по стръмните склонове. Сега това е резерват, без достъп на автомобили, радващ окото и...стомаха – красивите разноцветни фасади на къщите и с местните специалитети с морски дарове, прясна паста, традиционното сладко вино „шакетра” и сладоледа.
Завръщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 4 Пиза и Лука

Закуска. Отпътуване за Пиза и Лука.
ПИЗА е може би един от най-лесно разпознаваемите градове в Италия. И как иначе – нали тук се намира световноизвестната наклонена кула / обект на ЮНЕСКО/, която напук на прогнозите вече повече от 800 години не пожелава да рухне! Разположена на Пиаца дей Мираколи /Площадът на чудесата/ кулата е в неизменната компания на Катедралата, построена през 1063 г., Баптистерията – най-голямата в Италия , посветена на Йоан Кръстител, строена повече от 2 столетия и завършена през 1363 година, и гробището Кампосанто Монументале,съхранило множество саркофази и гробници, както и фрески от големи италиански художници като Гоцоли, Балфамако и др.. В самия град има също интересни места, най-вече Площадът на рицарите, откъдето може да се вземе файтон или атракционно влакче за разходка из Пиза.
ЛУКА – този неголям град в Тоскана през Средните векове е бил известен в цяла Европа със своите банкери и търговци на коприна, популярен е в цял свят с отлично запазените си градски крепостни стени от ХV-ХVІІ век, ограждащи историческия му център. Сред забележитерностите на града се отличават катедралите Сан Микеле и Сан Мартино, стариат град и площадите Сан Микеле, Пиаца Наполеоне / по времето на Наполеон градът е бил управляван от сестраму Елиза/, Амфитеатро, където може да се види макет на римския Колизеум. Лука е и родно място на големия италиански композитор Джакомо Пучини.
Настаняване в Монтекатини Терме. Вечеря и нощувка.

Ден 5 Флоренция

Закуска. Отпътуване за Флоренция.
ФЛОРЕНЦИЯ е своеобразната столица на Тоскана. Събирателна точка на голямото изкуство, прославило великите италиански архитекти, строители, художници, поети в целия свят. По време на обиколката ни в града като на кинолента пробягват неговите топ забележителности: площадът Дуомо с катедралата Санта Мария дел Фиоре и кулата на Джото, площадът на сеньорията Палацо Векио – дворецът на Медичите, могъщата флорентинска фамилия, управлявала града в продължение на три столетия и станала известна с своето меценатство, църквата Санта Кроче, галерията Уфици, където са изложени шедьоври на Джото, Микеланджело, Леонардо да Винчи, Рафаел, Ботичели, Тициан... И разбира се покритият мост Понте Векио на река Арно, където ще направим фотопауза.
Свободно време във Флоренция или по желание посещение на галерия „Уфици“ с екскурзовод на български език.
Отпътуване за района на Кианти, най-красивият и най-важният винарски район на Италия, като ще имате възможност лично да се насладите на винопроизводството по време на дегустация.
Настаняване в Погибонси. Вечеря и нощувка.

Ден 6 Сан Джиминяно и Сиена

Закуска. Отпътуване за един от най-живописните градове на област ТосканаСан Джиминяно. Пешеходна разходка по живописните малки улички в сърцето на града. Разглеждане на средновековните каменни кули, Катедралния площад, църквата „Св. Франциск”.
САН ДЖИМИНЯНО е малко градче сред хълмовете на Tоскана. Наричат го Средновековният...Манхатън заради многобройните кули, изградени през Средновековието от богати местни фамилии. Разходката из централния площад Пиаца дей Пополо ще ни потопи в атмосферата на отминали епохи.
Отпътуване за Сиена.
СИЕНА е град, основан от римляните. През Средновековието се издига до богато и важно търговско и финансово средище в областта Тоскана. Историческият му център от епохата на Средните векове е под закрилата на ЮНЕСКО. Една от големите забележителности на Сиена е площадът Пиаца дел Кампо с вид на обърната раковина. Катедралата е истински шедьовър на италианската готика от периода ХІІ- ХІV век. А Торе де Манджа със своите 102 метра е втората по височина кула в Италия след тази в Кремона. Градът е известен и с традиционните конни надбягвания на централния площад, наречени палио, които водят началото си още в древността и поставят на изпитание състезаващите се квартали на града, носещи името контради, всеки със свой символ: охлюв, вълчица, и пр.
Отпътуване за Рим. Вечеря и нощувка.

Ден 7 Рим

Закуска. Пешеходна туристическа обиколка с екскурзовод на български език на РИМ-Великият! Когато си в Рим означава да вдъхнеш от историята, да видиш постиженията на античното изкуство, което прави града толкова уникален! Вижте само какво ви очаква на срещата ви с Вечния град: Колизеума /едно от чудесата на античната архитектура, символ на Рим, побирал над 60 000 зрители!/, Капитолийския хълм с площад „Кампидольо”, Римския форум – главната археологическа зона на града, площад Венеция – георафския център на града с паметника на крал Виктор Емануил ІІ, обединителят на Италия, площад Навона, фонтана Треви- благославящ водата като символ на живота и благополучието, и т.н. (продължителност - около 3,5 - 4 часа)
Следобяд - туристическа програма по желание: посещение на Ватиканските музеи и катедралата „Св.Петър” с екскурзовод на български език, около 3-3,5 часа с включен входен билет и слушалки (организира се при предварителна заявка от България и наличие на група от минимум 15 туристи - цена 80 лв.).
ВАТИКАНА- Да дойдеш в Рим и да не видиш папата....Може и да го видим, може и не, но Ватикана – във всички случаи! Най-малката държава в света, седалище на главата на Римокатолическата църква, не престава да храни интереса на милиони туристи и поклонници от цял свят. Нека се присъединим към тях и да се възхитим на шедьоври като базиликата Св.Петър и Сикстинската капела, Ватиканската библиотека и Ватиканските музеи, заради които и ЮНЕСКО е дала своята благословия Ватикана да бъде включена в Списъка за световно културно наследство.
Вечеря и нощувка.

Ден 8 Рим - София/Варна

Закуска. Трансфер до летището в Рим. Полет в 09:30. Кацане в София в 12:20.
За клиенти от Варна: полет в 14:50 от София и в 15:40 кацане във Варна.

Условия за записване и начин на плащане:

Депозит 50% от стойността на пакета при резервация

Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване

Допълнителни екскурзии

Допълнителни екскурзия Ватикана – цена 41 евро (80 лева на човек – включва екскурзовод на български език, входен билет и слушалки)

Посещение на Уфици – 31 евро (60 лева на човек – включва екскурзовод на български език, входен билет и слушалки)

Чинкуе Тере - 31 евро/ 60 лева на човек - включва билети за влак и екскурзовод на български език, с когото се посещават 3 от селцата

Портофино -26 евро/ 50 лева на човек - включва екскурзовод на български език и двопосочни билети за корабче от Санта Маргарита

Допълнителна информация

ОТСТЪПКИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ, включени в посочените цени!

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Милано |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Милано |  Ранни записвания 2024 - Италия |  Ранни записвания 2024 - Милано

Избрани оферти