Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мюнхен

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ МЮНХЕН И БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ с полет от София

Номер на оферта

/

226518

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София – Меминген/Мюнхен Запад - София с авиокомпания Уиз еър с включен ръчен багаж до 10кг с размери 55 х 40 х 23 см.

Трансфер летище – хотел - летище

3 нощувки със закуски в хотел Germania GmbH 3* http://www.hotel-germania.net/en/rooms или подобен

Обзорна обиколка на Мюнхен с екскурзоводско обслужване на български език

Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

Водач на групата от фирмата организатор при записани минимум 15 туристи

Цената не включва

Чекиран багаж до 20 кг – 114 лв. общо за двете посоки (57 лв. на пътник на посока към 22.03.2018)

Допълнителна екскурзия Баварски замъци - Нойшванщайн и Линдерхов - 65 евро/127 лева. Входните такси за посещаваните обекти се заплащат допълнително: входни такси Нойшванщайн и Линдерхоф – комбиниран билет 24 евро/47 лв на човек;

Допълнителна екскурзия до Нимфенбург - 50 евро/98 лева на човек. Входна такса комбиниран билет за двореца и музеите се заплаща отделно - 12 евро/24 лв на човек.

Допълнителна екскурзия до стадиона на Байерн Мюнхен – Алианц Арена – 25 евро/49 лв. (пътува се с обществения транспорт)

Бакшиши за шофьора по време на екскурзиите.

Неупоменати в програмата услуги: хранене, лични разходи за телефонни разговори, граски транспорт, мини-бар и др.

Програма на пътуването

Самолетна екскурзия Мюнхен и баварските замъци с полет от София.

Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от СОФИЯ: 495 евро/968 лв. при записване до 30.06.2018.

Стандартна цена за отпътуване от София: 545 евро/1066 лв.

Програма на пътуването:

Ден 1: София - Мюнхен

Полет от София в 13:50 с авиокомпания Wizz Air и кацане на летище Меминген/Мюнхен Запад в 15:00 часа. Трансфер от летището до хотела. Настаняване в хотел Germania GmbH 3* http://www.hotel-germania.net/en/rooms или подобен. Нощувка.

Ден 2: Мюнхен - Нимфенбург

Закуска. Преди обяд пешеходна екскурзия из МЮНХЕН: включва Мариенплац със старото и новото кметство, Фрауенкирхе – катедралата с кулите близнаци, подобни на минарета – символ на Мюнхен, Кралската резиденция, обитавана от монарсите на Бавария през периода 1508 – 1918 година, площадът „Одеон“, известен с военните си паради и мемориала на загиналите във войните, бляскавата улица „Максимилианщрасе“, популярна в целия свят с лъскавите си бутици, галерии и с държавната опера „Щатсопер“, пазарът Виктуалиенмаркт, разположен на площ от 22 000 кв.м, предлагащ всичко за любителите на гастрономията, и други забележителности на този истински космополитен град. Домакините са отделили време да ни покажат някои свидетелства за историята на Третия райх и нацизма в Германия, намерил почва в Мюнхен. Специално внимание ще отделим на знаменитата бирария Хофбройхаус, най-старата в града, датираща от XVI век. Ще припомним, че ако Виена, например, е Кралицата на валса, Мюнхен е Меката на бирата! Всеки октомври градът е домакин на популярния бирен фестивал Октоберфест, когато хиляди почитатели на пенливата течност изпиват сред много веселие десетки тонове бира.
Следобед по желание допълнителна екскурзия до двореца Нимфенбург, лятна резиденция на Вителсбахите и родно място на Людвиг II. Вниманието на хилядите туристи привличат музея на каляските и музея на порцелана, разположени в южното крило на двореца.

Ден 3: Мюнхен - Баварски замъци Мюнхен - Мюнхен

Закуска. Свободно време. Възможност срещу допълнително заплащане за целодневна екскурзия с автобус до едни от най-известните баварски замъци – Нойшванщайн и двореца Линдерхоф. Свободно време в очарователното алпийско селище Оберамергау. Панорамна обиколка из провинция Бавария и завръщане в Мюнхен. Нощувка.
НОЙШВАНЩАЙН е най-известният баварски замък, в превод Нова лебедова скала. Той е послужил за първообраз на замъка, собственост на принца, който се влюбва в Пепеляшка. Както и за емблемата на анимационното студио на Уолт Дисни. Неговата красота вдъхновява композитора Пьотр Илич Чайковски за създаването на балета „Лебедово езеро”. Замъкът на лебедовата скала, ако го наречем така, е разположен на границата с австрийската провинция Тирол, която се счита за края на т.нар. Романтичен път, свързвал най-красивите й места по времето на римската епоха. Замъкът Нойшванщайн се свързва и с името на още един велик композитор – Рихард Вагнер. Тук той се среща с баварския крал Лудвиг II и това оказва огромно влияние върху творчеството му и неговата страст към древните германски герои.
ДВОРЕЦЪТ ЛИНДЕРХОФ е другият баварски замък, построен през XIX век от баварския крал Лудвиг II. Кралят изгражда този дворец в продължение на 17 години. Архитектурата му в стил рококо е повлияна от Версай. Дори спалнята на краля е подобие на тази, в която нощувал френският монарх Луи XIV. Дворецът е богато украсен със злато, сребро, мрамор, стенописи и майсенски порцелан. А околните невероятно красиви градини, заобикалящи двореца под формата на тераси, са изпъстрени със скулптури и фонтани. Един от архитектите на дворцовия парк създава изкуствената „пещера на Венера”, която впоследствие става сцена от операта на Вагнер „Танхойзер”.

Ден 4: Мюнхен - София

Закуска. Възможност за фен-тур по желание на стадиона на Байерн Мюнхен „Алианц Арена“. Трансфер до летище Меминген за полет до София в 15:35 ч. Кацане на летище София в 18:35 ч.


Условия за записване:

Депозит 50% от стойността на пакета при резервация

Доплащане 45 дни преди датата на отпътуване

Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата:валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.

Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

Ориентировъчни входни такси:
Нойшванщайн и Линдерхоф – комбиниран билет 24 евро/47 лв на човек;
Дворецът Нимфенбург, музеят на порцелана и музеят на каляските – комбиниран билет 12 евро/24 лв.

Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение

Допълнителна информация

ОТСТЪПКИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 30.06.2018, включени в посочените цени!

Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от СОФИЯ: 495 евро/968 лв. при записване до 30.06.2018.

Стандартна цена за отпътуване от София: 545 евро/1066 лв.

Тагове

Оферти - Германия |  Оферти - Мюнхен |  Екскурзии - Германия |  Екскурзии - Мюнхен |  Ранни записвания 2024 - Германия |  Ранни записвания 2024 - Мюнхен

Избрани оферти