Оферта номер: 228462

СЕДЕМТЕ ЧУДЕСА НА АЗЕРБАЙДЖАН

Дати и цена
01 септември 2020 - 08 септември 2020 г. - Цена от 1365 €
Цената включва
Пакетната цена включва:
*Самолетен билет София-Баку- София с летищни такси;
*Трансфери Летище- Хотел- Летище.
* Луксозен автобус.
*Описаната програма с екскурзовод на руски и преводач от фирма Балкан Балтик Тур ООД.
* Изхранване по програмата.
* Входни такси за посещаваните обекти по програмата.
* Чайни церемонии + сладкиши
*Минерална вода 1/2л. на човек на ден.
Цената не включва
Цената не включва:
* Медицинска застраховка – застрахователно покритие 30 000 евро.
*Стойността на азербайджанската виза.
Всеки прави визата си самостоятелно през сайта: https://evisa.com.az/en/
и я заплаща с дебитна, или кредитна карта. Визата излиза след два-три дни.
* Входните такси, за обекти, неупоменати в програмата;
* Обеди;
*Лифта в Габала;
*Разходи от личен характер;
*Разходи за градски транспорт.
8 ДНИ/7 НОЩИ
Цена –хотел 3* - 1365€
Цена- хотел 4* - 1435€
Цена –хотел 5* - 1625€
01.09-08.09 20
1 ден. Излитане за Баку Пристигане в Баку Среща с екскурзовода на летището. Настаняване в хотел от избраната категория- 3*,4* или 5*. Обзорна екскурзия на гр. Баку – панорама на града от височината на Нагорния парк, пешеходна екскурзия с разглеждане на историческите забележителности в центъра на града. Вечерна разходка по главния булевард. Вечеря за собствена сметка.
2 ден. Шeмаха- Лагич
Закуска в избрания хотел. Освобождаване на стаите и отпътуване за Шемаха (120км.) по пътя спирка за разглеждане на скалния мавзолей „Дири Баба”-XV век, намиращ се с село Марази. Разглеждане на „Джуме джамия”-Х век и комплекса от мавзолеи «Едди кумбез» (Сдем куполола XVII-XVIII вв.) в г.Шемахи. Чай със сладкиши в местен ресторант.
Отпътуване за гр. Лагич (55км.). по пътя спирка за фотографиране и разглеждане на планинската панорама на Големия Кавказки Хребет. Пристигане в града. Разглеждане на резервата Лагич- природни, етнографски и исторически забележителности и запознаване с живота и бита и традициите на местните жители- лагичи. Обяд за своя сметка в местен ресторант с национална кухня. Посещение на работилници на местните майстори и наблюдение на работата на ювелири, майстори на чеканки, грънчари, тъкачи
( килимите са национално богатство на Азербайджан).
Отпътуване за гр. Габала. Настаняване в хотел от избрания вид, вечеря за собствена сметка, нощувка.
Ден 3- Габала- Шеки
След закуска в хотела екскурзия из гр. Габала, посещение на етнографския музей, туристическия комплекс „Туфандаг”, където можем да се повозим на 6 км. лифт и да разгледаме прекрасната природа. Обяд в местен ресторант.
Отпътуване за Шеки (80км). Настаняване в хотел от избраната категория. Свободно време и вечеря в ресторанта на средновековна страноприемница „Кервансарай” за собствена сметка.
Ден 4 - Шеки
Закуска в хотела. Екскурзия в музея „Двореца на хановете”, посещение на историческите забележителности в града, а също така посещение на работилница за изработване на витражи на прозорци „шебеке”, на работилници за тъкане на коприна и на сладкарска работилница. Обяд в местен ресторант за своя сметка. След обяд отпътуване за село Киш ( 12км.) Посещение на древния албански християнски храм, построен през (I-IVвек). Чайна церемония в страноприемницата „При Илгами ханшата” с дегустация на местни източни сладкиши. Връщане в гр. Шеки. Вечеря за своя сметка, нощувка в избрания хотел.
Ден 5-Гянджа
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите. Посещение на „Източния пазар” и отпътуване за Гянджа. Пристигане в гр. Гянджа- вторият по големина град в Азербайджан. Настаняване в хотел от избраната категория. Екскурзионна програма в града:
-Разглеждане на историко архитектурния комплекс в центъра на града «Shakh Abbas maschidi”- джамия с две минарета (XVI-XVIII в.в.), на Медресето, и на стар голям хотел, построен през деветнадесети век, а също така на мавзолея на последния управител на Гянджа- Хан Джавад (19-20 век), разглеждане на средновековна баня «Chokek Hamam» и на други забележителности.
Разходка по централния градски площад на града и разглеждане на фонтаните в парка „Sardar Baghi” ; посещение на християнската православна църква „СВ. Александър Невски”, посторена през XIXв.
- посещение «Agvan Kilsasi» - христиански храма -XVIII в. обяд в местен ресторант за собствена сметка. Възможно е да посетим и гр. Гей Гел, който се намира на 12км. от гр. Гянджа.
В Гейгел: посещение на бившата немска колония Хеленендорф (Helenendorf). Запознаване с архитектурата на старинните немски къщи на преселниците от Баден –Вюртенберг. Разглеждане на лютерански събор от XIXв. И запознаване с експозицията на местния музей на историята.
Връщане в гр. Гянджа. Посещение на мюсюлманския мемориален комплекс от XVI-XVIII в.в –Имам Зада. Вечеря в местен ресторант. Дегустация на традиционната национална кухня на гр. Гянджа. Връщане в хотела. Нощувка.
Ден 6. Гянджа- Гобустан- Баку
Закуска в хотела. Отпътуване по маршрута Гянджа- Гобустан- Баку.
Екскурзия в националния резерват Гобустан ( в списка на културното наследство на ЮНЕСКО). Намира се на 65км. от Баку. Разглеждане на експозицията на музея. По-нататък разглеждане на кални вулкани на планината Дашгил, панорамна обиколка на старите нефтени находища в местността „Биби- Хейбят” и съвременните плаващи нефтодобивни платформи на нефтените компании. Обяд в ресторант на Каспийско море. Пристигане в Баку. Настаняване в избрания хотел, вечеря за собствена сметка.
Ден 7. Закуска в хотела. Екскурзия Храмовите кули на Апшерон-12км. от Баку с посещение на старинните селища Романи, Мардакян, храмът на поклонниците на огъня „Атешгях” в с. Сурахани. Обяд в местен ресторант за своя сметка. Връщане в Баку. Свободно време. Вечеря за своя сметка.
Ден 8. Ранна закуска в хотела. Отпътуване за летището. Полет за София
Минимален брой за осъществяване на екскурзията : 10 туристи.

Начин на плащане:
• Първоначална вноска– 500 евро в деня на записване и подписване на договора;
• Остатъкът от сумата – до 12.07.2019г.
• Заплащането в български лева става по курса лев-евро на Пощенска банка!

Необходими документи:
• валиден задграничен паспорт/най- малко 6 месеца преди изтичането му.

В случай, че необходимият брой туристи не бъде набран най–късно до 25 дни преди отпътуването, се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени от тях депозити.

Внимание : ТО „Балкан Балтик Тур” си запазва правото на промени в цените и програмата, поради независещи от него причини, и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.
Изпрати запитване
Странни забележителности: Кални вулкани в Азербайджан
Забележителности в Баку, Азербайджан – маршрут за ценители
Азербайджан - топ 10 интересни места