Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сапарева баня

СЕДЕМТЕ РИЛСКИ ЕЗЕРА – Цари Мали град

Номер на оферта

/

196913

Дати & цени

Програма на пътуването

Първи ден: Отпътуване от: гр.Свиленград (пл."Свилена") в 06:00ч., гр.Любимец (сп."Мангъра") в 06:20ч., гр.Харманли (х-л "Хеброс") в 06:45ч., гр.Хасково (ул."Батак" - зад "Кауфланд") – 07:20ч. Около обяд пристигане на Цари Мали град. Разглеждане на новооткритата крепост, построена по време на управлението на император Валент (364-378г.) Мястото на крепостта е избрано преднамерено и е съобразено с възможността за наблюдение на котловината и защита на нейната западна част. Свободно време. Отпътуване за Ресиловски манастир "Покров на Пресвета Богородица". Той е основан през 1932г. През 1995г. манастирът е обновен и тогава са построени днешните внушителни жилищни сгради. Ресиловският девически манастир е постоянно действащ и се състои от църква, жилищни и стопански сгради, заобиколени от каменна ограда. Църквата понастоящем е в ремонт и посетителите се допускат само до преддверието. Храмовият празник се отбелязва на 1-ви октомври. Малко преди входа за Ресиловския манастир могат да се видят аязмо и параклис "Св. Дух". Свободно време. Отпътуване за Овчарченски водопад. Овчарченският водопад "Горица" е водопад в северното подножие на планината Рила, в близост до село Овчарци до Сапарева Баня. Това е най-ниско разположеният водопад в Рила - на 900 метра надморска височина. Намира се по течението на река Горица. Отпътуване за Сапарева баня – кратка фото пауза. Отпътуване за Паничище и настаняване в хотел 3*. Вечеря срещу допълнително заплащане. Нощувка.

Втори ден: Закуска. Поход с професионален местен планински водач (екскурзовод) до Седемте рилски езера - група от езера с ледников произход, разположени в планината Рила. Това е най-посещаваната от туристи езерна група в България, част от Стоте национални туристически обекта. Те са разположени стъпаловидно - вдлъбнатини по склона на планината, като отделните езера са свързани помежду си чрез малки поточета. При преминаването на водата по тези поточета са образувани малки водоскоци и водопади.

След обяд отпътуване от рилските езера и пристигане привечер.


Цената включва:

транспорт с луксозен туристически автобус
медицинска застраховка
водач от агенцията
нощувка със закуска в хотел 2*/3*
професионален местен планински водач-екскурзовод

Цената не включва:

входните такси на посещаваните туристически обекти
билет за лифта – около 15 лв.
вечеря



Доплащане за:

Медицинска застраховка за лица над 65 години - 5лв.
Медицинска застраховка за лица над 75 години - 10лв.



Екскурзията се осъществява при минимум 30 туриста. Уведомление, ако минималният брой туристи не е набран, до 3 дни преди датата на отпътуване.

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Сапарева баня |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Сапарева баня |  Лято в България - България |  Лято в България - Сапарева баня

Избрани оферти