Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кладово

Септемврийски празници в Сърбия 2018 г.

Номер на оферта

/

226800

Дати & цени

Цената включва

* 2 нощувки със закуски в хотел “Golden Inn” 3*;
* 1 обяд по меню;
* 2 вечери по меню в ресторанта на хотела /едната с жива музика без напитки/;
* Посещение на комплекс Феликс Ромулиана и град Зайчар /без включени входни такси/;
* Екскурзия до Райкова пещера, с местен екскурзовод/без включени входни такси/ при подходящи метеорологични условия;
* Мед.застраховка с асистанс с покритие 5000 евро на човек;
* Водач по време на престоя и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва

* Екскурзия до музеен комплекс „Лепенски вир“ /без включени входни такси/ – 20 лева;
* Входните такси на посещаваните обекти /около 1350 динара = на около 23 български лева/;
* Гарантирано настаняване на първите 3 седалки – доплащане 30 лева на човек;
* Доплащане на мед. застраховка за лица над 64 г. – 3 лева;
* Разходи от личен характер;

Входни такси за музеите:
* Музея Зайчар и комплекс Феликс Ромулиана – 400 динара с включена беседа
* Музея Лепенски вир – 350 динара с включена беседа и филм за обекта, намаление за деца до 7 год.
* Вход в Райковата пещера с водач – 250 динара /изисква се подходящо облекло и удобни обувки за ходене по хлъзгав терен/
* Входна такса в хидроцентрала Джердап 1 – 350 динара с екскурзовод /желаещите да влязат в централата е необходимода заплатят предварително в България и да представят предварително в агенцията фотокопие на личната карта/
Допълнителните мероприятия се провеждат при минимум 20 записани туристи.

Програма на пътуването

ПРОГРАМА: СОФИЯ-ЗАЙЧАР-ФЕЛИКС РОМУЛИАНА-МАЙДАНПЕК-РАЙКОВАТА ПЕЩЕРА-ЛЕПЕНСКИ ВИР-ДЖЕРДАП-СОФИЯ

3 дни/2 нощувки

===============================================================

ЦЕНИ:

Цена за човек в двойна стая/ тройна стая: 195 лв.
Цена за човек в единична стая: 235 лв.
Цена за дете от 2 до 12 г. с двама възрастни в стая: 165 лв.

=================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===================================================================

1-ви ден /22.09.2018/: Отпътуване от паркинга на Национален стадион „Васил Левски” в 06:30 ч. по маршрут София-Димитровград-Зайчар-Майданпек /290 км/. Кратка почивка в Зайчар за разглеждане на музея. Отпътуване за Гъмзиград. Посещение на късноримски археологически комплекс, в който се намират останките от античния дворец Феликс Ромулиана /ЮНЕСКО/. Изграждането му е поръчано от император Кай Валерий Галерий Максимиан в края на III и началото на IV век. Наричал се е Феликс Ромулиана, по името на майката на императора. Разглеждане на дворцовия комплекс с беседа. Продължаваме за Долни Милановац и пристигане в СПА хотел „Golden Inn” 3*. Настаняване в хотела. Свободно време за почвка и разходка в града. ползване на СПА съоръженията и басейна на хотела. 19,00ч.- Вечеря в хотела. Нощувка.

2–ри ден /23.09.2018/: Закуска на шведска маса от 07:00 до 09:00 часа. Посещение на най-красивата и извесна „Райкова пещера“- осветената и уредената й за туристи част е 1,4 км. с богати сталактити и сталагмити, множество мостове и канали. Пещерата се намира на около 5 км от град Майданпек, известен с най-голямата разкрита мина за мед,сребро и злато. Обиколка на пещерата с екскурзовод. При подходящо време ще имате възможност да участвате на брега на река Пек в древна процедура по откриване на злато от пясъците в реката. Връщане в хотела. Обяд. Свободно време за почивка или *По желание /срещу допълнително заплащане/посещение на праисторическото археологическо находище в музея „Лепенски Вир“. Комплексът Лепенски вир е уникално съкровище, носещо спомена на праисторическата култура. Тук са открити селища и култови сгради на хора, които са населявали района между седмото и шестото хилядолетие преди нашата ера. Комплексът е единствен по рода си в Централна и Югоизточна Европа и дава на археологическата наука ценни сведения за така наречената култура на Лепенски вир, доказваща наличието на много древна цивилизация на Балканите. Този своеобразен музей на открито се намира в Националният парк „Джердап“ и природният резерват с разнообразна фауна и флора. Връщане в хотела. Вечеря с жива музика /без напитки/.Нощувка.

3-ти ден/24.09.2018/: Закуска на шведска маса. Отпътуване за България по различен и интересен маршрут по посока на река Дунав. *По желание –Посещение с екскурзовод на хидроцентралата „Джердап 1“-Железни врата, която е измежду четирите най-големите хидроцентрали в света. По пътя се движим покрай река Дунав, през най-красивата и най-голямата клисура в Европа „Джердапска клисура“, където е най-голямата речна дълбина на река Дунав около 100 м. Фотопаузи на реката. Преминаване през ГКПП Брегово. Пристигане в София късно вечерта.

Хотел„Golden Inn” 3* Хотел Golden Inn е вътрешно изцяло обновен и се намира в центъра на Майданпек, заобиколен от зеленина. Разполага с пищна градина с барбекю и детска площадка. А-ла-карт ресторантът и барът на място предлагат традиционни специалитети и интернационална кухня.
Всички 65 стаи в хотел Golden Inn разполагат с баня,телевизор,сейф, климатик, мини-бар, телефон, сешоар, безплатен интернет и паркинг. За гостите функционира голям ресторант с 250 места, тържествена зала с 40 места, "Лоби бар!" с тераса за почивка и кафе, Вип-зала,конферентна зала. Магазин за хранителни стоки ще намерите на 15 метра, а до пазара на града може да се стигне само на 150 метра.

Тагове

Оферти - Сърбия |  Оферти - Кладово |  Екскурзии - Сърбия |  Екскурзии - Кладово |  22 септември - 2023 - Сърбия |  22 септември - 2023 - Кладово

Избрани оферти