Начало / Екскурзии / Екскурзии - Банкок

СЕВЕРЕН ТАЙЛАНД - Духовност и красота - 10 дни / 7 нощувки

Номер на оферта

/

171376

Дати & цени

Цената включва

Двойна стая - 2850 лв.
Доплащане за единична стая - 165 лв.

Цената е на човек в лева и включва:
• Самолетни билети София–Доха-Пукет-Доха-София;
• Всички летищни такси;
• Трансфери летище – хотел / гара – летище в Банкок;
• 2 нощувки със закуски в Банкок;
• 5 нощувки на пълен пансион по време на обиколката на северен Тайланд;
• Всички описани в програмата екскурзии с туристи от други националности;
• Професионално екскурзоводско обслужване на английски език;
• Застраховка медицински разноски с покритие 10 000 евро.

Цената не включва

• Тайландска Виза (издава се в България) € 30
• Самолетен билет Чианг Май-Банкок (по желание) от €35
• Допълнителни екскурзии
• Лични разходи
• Услуги неупоменати в програмата

Програма на пътуването

Ден 1 Полет София - Доха – Банкок

Полет от София за Доха и от там връзка със следващ полет за Банкок.

Ден 2 Банкок

Посрещане на летище от наш представител и трансфер до хотел ***/* в центъра. Насатняване и свободен ден за аклиматизиране и самостоятелно разглеждане. Нощувка.

Ден 3 Банкок – Храмовете и Гранд Палас
Закуска

Сутринта днес е посветена на храмовете на Банкок. Духовната трансформация изисква време, но понякога е нужна една единствена гледка, за да усетим мир в душата си. Когато очите Ви срещнат за пръв път храмовете в Банкок, ще останете без дъх. Особено, ако чуете и сутрешните песнопения на монасите. Стъпка по стъпка ще обиколите прочутата 45-метрова статуя на Буда, ще Ви заслепят отразените в очите Ви златни цветове и със сигурност дълго време ще съзерцавате очите на Буда. Нирвана, постигната с бавен ход в храма Ват По, известен не само с тази статуя, но и с това, че е бил първото училище по традиционна медицина и тайландски масаж в страната. След това се отправяте към кралският дворец в Банкок, приютил най-почитаната статуя в Тайланд – Изумруденият Буда. Извисен и завършен, той е задължителна духовна точка за местните хора и атракция, която смайва и най-опитното око. Няма да останете безразлични пред тази цветна картина, нашепваща за отминали епохи и вярвания, населяващи градът на ангелите, ширнал се под безкрайно синьо небе. Почувствайте силното благоговение пред великолепието и величието на сградата, тронните й зали и статуята на Буда. Връщане в хотела и свободно време до края на деня. Нощувка.

Ден 4 Банкок – Аютая – Лопбури - Питсанулоке Закуска / Обяд / Вечеря

След закуска продължаваме към Банг Па Ин, където ще посетим летния дворец на крал Рама V. След това с местна моторна лодка отплаваме към Аютая – старата столица на Сиам, за да разгледаме храма Pranangcherng и трите древни пагоди на Wat Phra Sri Sanpetch. Обядът ще бъде в местен ресторант на брега на реката. Продължаваме към Питсанулоке, като по път ще разгледаме древния кхмерски храм Phra Prang Sam Yot. В Питсанулоке ще видим фолклорния музей с уникалната му колекция от предмети, представящи провинциалния живот на Тайланд от изминали времена. Накрая ще посетим фабрика за изработка на будистки статуи и ще можем да наблюдаваме как се изработват. Настаняване в хотел Topland *** (http://www.toplandhotel.com/) или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден 5 Питсанулоке – Сукотай – Шри Сатчаналай - Лампанг Закуска / Обяд / Вечеря

Днес след закуска продължаваме към храма Pra Sri Rattana Maha Dhat с неговата високо почитана статуя на Буда, Phra Buddha Jinaraj. Продължаваме към Сукотай за да посетим храма Sri Chum или храмът на дървото Боди, разположен в северната част на стария град. Това е може би най-загадъчния от всички храмове в Сукотай. След това отпътуваме към историяеския парк на Sri Satchanalai северно от кралството на Сукотай и храма Phra Sri Ratana Maha Dhat издигаща се до кхмерския замък Chalieng. Обяд в местен ресторант, след което се отправяме към Лампанг. На пристигане ще продължим с каруца теглена от коне, за да разгледаме стария град. Ще спрем да разгледме някои от най-красивите колониални къщи на улица Талад Гао преди да се настаним в хотел Wienglakor *** (http://lampangwienglakor.com) или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден 6 Лампанг – Паяо – Чианг Рай
Закуска / Обяд / Вечеря

Рано сутринта (ок. 06.30 ч.) ще имаме прекрасна възможност да посетим съседния храм и да се помолим с монасите. Тайландските будисти вярват, че молейки се и отдавайки почитта си към Буда те получават щастие, спокойствие в живота и шанс да имат развитие в следващия си живот, както и да хармонизират деня на всички наоколо.
След това дълбоко духовно изживяване се връщаме отново в хотела за закуска. Напускаме хотела и се отправяме към Чианг Рай, като по път ще посетим плантация за ананаси и за кратко ще спрем също на езерото Phayao, за да пием кафе и се насладим на прекрасната гледка. Обяд по път в местен ресторант и продължаваме към Чианг Саен – бивша столица на Първото Кралство на Тайланд разположено на самата река Меконг на границата между Лаос и Тайланд. С лодка ще отплаваме нагоре по течението към златния триъгълник, където се срещат границите на Мианмар, Лаос и Тайланд. Следва посещение на Мае Сай – най-северния град на Тайланд на границата с Мианмар. Ще се разходим из местен пазар, след което изпълнени с емоции се връщаме в Чианг Рай и се настаняваме в хотел Wiang Inn *** (www.wianginn.com) или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден 7 Чианг Рай – Чианг Май Закуска / Обяд / Вечеря

След закуска напускаме града и се отправяме към известния храм Rong Khun или Белия Храм със своята уникална „канок” архитектура и фантастични скулптури, проектиран от националния майстор Chalermchai Kositpipat. Продължаваме към Ban Lorcha – местен център на племето Ака, който има за цел развитието и подобряването на живота на племето. Обяд в местен ресторант и посещение на занаятчийски център, където може да видите как се изработват традиционни местни предмети като рисувани чадъри от хартия, плетени кошници от растения, дърворезба и др. Настаняване в хотел Imperial Mae Ping *** (http://www.imperialhotels.com/imperialmaeping/default-en.html) или подобен. Вечерта ще може да опитаме традиционна местна вечеря Kantoke и да се насладим на древни танци от северен Тайланд, последвани от шоу с песни и танци на различни племена.
По желание: след това можем да посетим нощния пазар. Нощувка.

Ден 8 Чианг Май - Банкок Закуска / Обяд / Вечеря

След закуска напускаме хотела и се отправяме към лагер на слонове, където ще видим демонстрация на таланта на тези умни животни в работата им в дърводобива. Ще се удивите от силата и стратегическата екипна работа на тези гиганти. По желание с доплащане може да пояздите слон в джунглата. След това ще посетим ферма за орхидеи – кралското цвете на Тайланд. Обяд в местен ресторант, след което ще се качим до великолепния храм Phra Dhat Doi Suthep разположен на гориста планина. Това е най-светият храм от всички в Чианг Май и има удивителна гледка към града, както и карти и фрески. Връщане в града и трансфер до гарата. Късният следобед отпътуваме в влак (спален вагон) към Банкок. Пакетирана вечеря и нощувка във влака. (Възможно е доплащане за самолетен билет).

Ден 9 Банкок – Доха - София

Рано сутринта пристигаме в Банкок и трансфер до летището за полет до София през Доха.

ПРИКАЗКА БЕЗ КРАЙ

Тагове

Оферти - Тайланд |  Оферти - Банкок |  Екскурзии - Тайланд |  Екскурзии - Банкок |  Екзотична почивка 2024 - Тайланд |  Екзотична почивка 2024 - Банкок

Избрани оферти