Начало / Екскурзии / Екскурзии - Хелзинки

СКАНДИНАВИЯ- Копенхаген - Копенхаген ПОТВЪРДЕНА

Номер на оферта

/

180626

Дати & цени

Програма на пътуването

Цена от: 2250лв
Маршрут: София - Копенхаген - Осло - Сьогне Фиорд - Стокхолм - Хелзинки - Гьотеборг - МалмьоКопенхаген - София
Продължителност: 11 дни/10 нощувки
Транспорт: автобус и самолет

За автобусен вариант Скандинавия с Хелзинки – вариант 1 натиснете ТУК
За самолетен вариант Скандинавия с Хелзинки – вариант 1 с кацане Копенхаген и излитане от Малмьо натиснете ТУК
За самолетен вариант Скандинавия с Хелзинки – вариант 1 с кацане Копенхаген и излитане от Берлин натиснете ТУК


Дати :
20.06.2017-30.06.2017
18.07.2017-28.07.2017 - ПОТВЪРДЕНА!!! Цена 2250лв от дата 21.06.2017
08.08.2017-18.08.2017

Отстъпки за ранни записвания до края на:
- 5 месеца преди дата на отпътуване – 6 %
- 4 месеца преди дата на отпътуване – 5 %
- 3 месеца преди дата на отпътуване – 4 %
- 2 месеца преди дата на отпътуване – 3 %

Цената включва:
-10 нощувки в хотели 2*,3* и 4* в околностите, а някои и в центровете на градовете; (1- Копенхаген, 2 - на ферибота, 2 - до Осло, 2 - Стокхолм, 2 - Малмьо; 1 – до Берген);
- 8 закуски в ресторантите на хотелите;
- транспорт и транспортни разходи с автобус 3 *;
- самолетни билети СофияКопенхаген - София;
- преносим багаж (ръчен багаж): на пътник е позволено да носи само един брой ръчен багаж с максимални размери 42 Х 32 Х 25 и тегло до 10 килограма.
- трансфер летище - хотел - летище;
- фериботни билети Германия - Дания;
- екскурзоводско обслужване;
- представител от фирма „АЛЕГРА ВИ ТУР”;

Цената не включва:
- медицинска застраховка (около 13 лв на човек при 5000 ЕВРО покритие на Застрахователна компания ГРУПАМА ЕАД,, за клиенти над 65 год. има оскъпяване) - заплаща се предварително в офиса;
- голям салонен 56х45х25 багаж /чекиран багаж до 32 кг/ 23 кг - уточняване на цената при резервация- заплаща се предварително в офиса;
- разходка с корабче по Сьогне Фиорд (по желание) - около 35 евро за билет за корабчето - заплаща се предварително в офиса;
- доплащане за самостоятелна стая – 30 % от пакетната цена - заплаща се предварително в офиса;
- фериботни билети в каюти по 4-ма СтокхолмХелзинкиСтокхолм - 50 евро - заплаща се предварително в офиса;
- фериботни билети в каюти по 2-ма Стокхолм - Хелзинки - Стокхолм - 100Евро - заплаща се предварително в офиса;
- доплащане за 2 нощувки в хотела в Стокхолм, за оставащите там - 30 Евро на човек - заплаща се предварително в офиса;
- застраховка "Оттмяна на пътуване" на фирма Групама ЕАД- повече информация може да намерите ТУК;
- музейни такси, посещенията са по желание- за ориентировъчни цени виж МУЗЕИ - около по 40 евро за Дания Норвегия и Швеция в съответната валута.
Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси!!!

ОТСТЪПКИ:
- деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена;
- студенти и пенсионери, за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена;
- записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат => 2% отстъпка от пакетната цена.
Могат да се ползват само два вида отстъпки!!!

ПРОГРАМА:
1 ден. Излитане от летище София в 13:50 часа. Кацане в Копенхаген в 15:35, трансфер до хотела. Нощувка в Копенхаген.
2 ден. Закуска. Панорамна обиколка на Копенхаген с местен екскурзовод и разглеждане на площада на Кметството с Градския съвет в ренесансов стил и статуята на основателя на Копенхаген – епископ Абсалон – над главния вход; Националния музей; богатата сбирка от антично изкуство датска и френска живопис на Глиптотеката; ренесансовата постройка на стоковата борса; статуята символ на града „Малката Русалка”; чудесния масивен комплекс от сив камък – замъка Кристиянсборг; музея към замъка на Амалия със смяната на караула; Колоната на свирачите на лур; масивната мраморна църква в бароков стил; малката, но кокетна сграда на замъка Розенборг; първата пивоварна „Карлсберг” (1847 г.); Кръглата кула (някогашна обсерватория); Националната художествена галерия, включваща творби от Златния век на Датското изкуство до днес; Кралската оръжейна; готическата постройка на Църквата на Спасителя; неокласическата фасада на Църквата на Дева Мария. Разходка из пазарния район. На чаша бира в най-аристократичната част на града - Новото пристанище. Свободно време за посещение на двореца Розенборг, Глиптотеката, разходка с корабче по каналите. Отпътуване за Малмьо. Нощувка в Малмьо
3 ден. Закуска. Отпътуване за Стокхолм. Нощувка в Стокхолм.
4 ден. Закуска. Панорамна обиколка на Стокхолм с местен екскурзовод и разглеждане на Кралския дворец в бароков стил и парка със скулптурите и изящния Китайски павилион; Националния музей; кораба-музей „Ваза”; музея на открито „Скансен”; центъра на политическия живот на града – Кметството във венециански стил със Златната банкетната и Синята зала (където се дават Нобеловите награди); Рицарския дом в бароков стил; „Версай в миниатюра” – Дротнинхолмски дворец (UNESCO), където живее кралската фамилия; Дротнинхолмски театър; най-високата 155 м телевизионна кула в Скандинавия; Операта; Катедралата в романски готически стил, където са коронясвани шведските крале; Парламента. Следобед свободно време. Нощувка в Стокхолм.
5 ден. Закуска. Свободно време за разглеждане на музей. 17 ч качване на ферибота за Хелзинки(нощувка в каюти). Нощувка на ферибота в каюти по 4 човека.
6 ден. Сутринта пристигане в Хелзинки. Панорамна обиколка. Разглеждане на Хелзинки със Сенатския площад, за да се възхитите от неокласическата архитектура и единствената публично показваната статуя в света на руския цар Александър ІІ. Свободно време. Качване на ферибота за Стокхолм. Нощувка на ферибота в каюти по 4 човека.
7 ден. Сутринта пристигане в Стокхолм. Отпътуване за Осло. Рано следобед пристигане в Осло. Панорамна обиколка на Осло с местен екскурзовод и разглеждане на Замъка Акерсхус; сдържаната стилна сграда на Кралския дворец; внушителната и модерна сграда на Кметството; Националния театър; Националната галерия; свръхмодерния Център на изкуството; прочутите монументални дървени църкви; парка Фрогнер с огромният Музей на Вигеланд на открито; образеца на норвежката национална архитектура - Музея на норвежкото народно изкуство.Нощувка в района на Осло.
8 ден. Закуска – сух пакет. Отпътуване за големия Сьогне Фиорд през местности с невероятна панорама. По желание разходка с корабче по най-красивата част на фиорда. Продължаване за Берген. Нощувка в района на Берген.
9 ден. Закуска. Разгледане на Берген- известен под името "Дървения град" - църквата "Света Дева Мария", "Тролдхауген" къщата на легендарен композитор - Едуард Григ, крепостта Бергенхаус музея Стенерсен, в който са изложени оригинали на Пикасо.Отпътуване за Осло. Нощувка в района на Осло.
10 ден. Закуска. Отпътуване за Малмьо с отбиване за около 2 часа в Гьотеборг- вторият по големина град в Швеция, разположен на западното крайбрежие, където река Йота се влива в пролива Категат на Северно море. Намира се на почти еднакво разстояние от трите скандинавски столици Стокхолм, Осло и Копенхаген. Голямото Гьотеборгско пристанище и неговите транспортни връзки със седемте морета е портал към целия свят. Днешният Гьотеборг е основан с кралски указ в 1624 г. от големия шведски крал Густав II Адолф. Продължаване за Малмьо с отбиване за фотопауза в замъка Тьольохолм и фиорда Кунгсбака. Пристигане в Малмьо. Вечерна разходка в града с разглеждане на площада Стурторьет, конната статуя на Карл X Густав, площад Лила Торг, църквата Санкт Петри и кметството. Нощувка в Малмьо.
11 ден. Закуска. Трансфер до летището. Излитане за България в 06:00. кацане в София 13:55 ч.
ТАЗИ ПРОГРАМА Е ПРОДУКТ НА “АЛЕГРА ВИ ТУР”.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
- По всички автобусни програми има възможност за тръгване от Бургас, Сливен, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Русе, Плевен и Велико Търново (срещу доплащане и препотвърждение при събран минимум 10 човека);
- Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години не придружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт. Фирма „Алегра Ви Тур“ Ви съветва при наличност на два документа лична карта и задграничен паспорт по време на провеждане на екскурзията да носите със себе си и двата документа и да ги съхранявате на две отделни места.
- Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.
- Срок за записване: до запълване на свободните места.
- Начин на плащане: аванс в размер на 30 % от пакетната цена за автобусен вариант и 50 % при самолетен вариант на човек при записване, доплащане до 15 работни дни преди датата на отпътуване.
- В някои от държавите е задължително да се плаща сити такса в хотелите между 1 и 5 Евро на вечер при напускане или настаняване в хотела, тарифата се определя според категоризацията в съответната държава. Таксата се заплаща на рецепция от клиентите или предварително събрана от водача преди настаняване.
- Не обявените хотели в програмите, ще бъдат обявени 7 дни преди отпътуването.
- Всеки има право да ползва до две отстъпки: ранни записвания към съответната програма ако има + 1 от стандартните или 2 от стандартните.
- деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена;
- студенти, пенсионери и за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена;
- записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат => 2% отстъпка от пакетната цена
- Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
- Туроператорът препоръчва на своите клиенти да носният в себе си от месната валута в съответните градове когато пътуват.
- Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.
- Агенцията си запазва правото за промени в последователност на изпълнение на програмата.
- Минималния брой за осъществяване на пътуването е 35 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
- Пътуванията се заплащат в български лева или евро/ по курса на БНБ към деня на плащане/.
- Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 работни дни преди датата на отпътуване.
- При самолетните програми, когато се ползват полети на ниско тарифни компании (WIZZ air, RYAIAN air) цената на чекирания багаж или голям салонен багаж може да се каже в деня на резервацията. В някои от програмите има възможност багажа да бъде даден по-рано и изпратен с автобусната група. Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен, закъснял или откраднат багаж. Информация за условията за багаж може да видите в WIZZ air и RYAIAN air
- Застраховка "Отмяна на Пътуване" на фирма Групама ЕАД може да намерите информация ТУК. Сумата за застраховка отмяна на пътуване не се възстановява, Общи условия за застраховка "Отмяна на Пътуване"
- Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 7500170000193 / с валидност от 00:00 часа на 15.03.2017 до 24:00 часа на 14.03.2018 на ”ГРУПАМА ЗАСТРАХОВАНЕ” ЕАД. Адрес: гр.София 1124 бул. Цариградско шосе № 47А,Блок В ет.3(вход от ул. Николай Ракитин) тел. +359 2 915 88 88, За щети: 0700 123 32; е-маил: office@groupama.bg
- Общи условия за органзирано пътуване на АЛЕГРА ВИ ТУР ЕООД

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДЕСТИНАЦИИТЕ: Будапеща, Берлин, Дрезден, Копенхаген, Осло, Сьогне Фиорд, Берген, Стокхолм, Хелзинки, Гьотеборг, Кронхюсет, Малмьо, Фюден, Одензе, Хамбург, Прага

Тагове

Оферти - Финландия |  Оферти - Хелзинки |  Екскурзии - Финландия |  Екскурзии - Хелзинки |  Ранни записвания 2024 - Финландия |  Ранни записвания 2024 - Хелзинки

Избрани оферти