Начало / Екскурзии / Екскурзии - Куфщайн

СКИ и РИЦАРСКИ ФЕСТИВАЛ в Куфщайн - Тирол, Австрия - ЮНИ 2017

Номер на оферта

/

168023

Дати & цени

Цената включва

- входен билет за Рицарския фестивал и замъка Куфщайн

- осем пътувания с лифтове и гондоли

- вход за ледената пещера на глетчера в Щубай

- организацията на пешеходните преходи и на допълнителната програма

- Представител на туроператора за целия престой в Тирол и по време на преходите

- Два полета (от и до София)

- 5 нощувки*

- всички транспортни разходи (включително от летището до началната точка на програмата и обратно)

* Нощувките могат да бъдат на две или три различни места, с настаняване в двойна или тройна стая със самостоятелен санитарен възел или в апартамент, състоящ се от две отделни двойни стаи с общ санитарен възел.

Програма на пътуването

КОГА ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ СТЕ БИЛИ НА СКИ ПРЕЗ ЮНИ?

А имате ли спомен някога въобще да сте пътували с машината на времето?

======================================================


ДАТА: 01.06 - 06.06.2017 г.

ЦЕНА: от 465 евро на човек


...


ДОКОСВАНЕ ДО ТИРОЛ - САМОЛЕТНА ПРОГРАМА

Тирол през юни е като съвременна версия на "Алиса в страната на чудесата". Кристални езера, романтични алпийски хижи и крави досущ като от телевизионна реклама.
Във високата планина обаче зимата е все така във владение, а скиорите спускат по слънчеви писти. В градове, градчета и селца кипи усмихнато оживление. Замъци като от приказките отварят вратите си за любопитни посетители и, забележете! - за средновековни рицари!

Да, рицари все още има! Има я и "страната на чудесата"! Докоснете се до нея в пет дни, в които често-често ще търкате очи и ще се питате - "това действителност ли е или мираж?"

*** *** ***

ЗА КОГО Е ТОВА ПЪТЕШЕСТВИЕ:

Предлагаме ви ваканция с акцент върху специфичните особености на приемащата дестинация. Движейки се в неголяма група и респектирайки местните дадености, успяваме неусетно да се превърнем от туристи в пътешественици.

Участието в програмата педполага интерес както към природните, така и към съпътстващите кулинарни и културни изживявания. Насочена е към хора в добро физическо здраве и притежаващи опит в ходенето по неравни и отчасти планински терени.

Особени акценти представляват Средновековният рицарски фестивал и глетчерите в Щубай на 3.300 метра надморска височина с лесно проходима пещера през вечния лед. Всъщност дори и само заради тях си заслужава човек да пътува до Тирол и да се пренесе в различно време и в още по-различно измерение.

Забележка: Достъпът до глетчерите и пещерата предполага нормално физическо здраве и не изиксва нито специализирана екипировка, нито предварителни умения.

_______________________________________________________


ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОГРАМА:

От столицата Инсбрук до романтичния Кицбюел, от глетчерите в Щубай до рицарския фестивал в замъка Куфщайн, от замечтани селца до кристални езера - в тези пет дни ще се докоснете до цялото многообразие на Тирол.


ДАТА: 01.06 - 06.06.2017 г.


АКЦЕНТИ В ПЪТУВАНЕТО:

- посещение на ежегодния рицарски фестивал в замъка Куфщайн
- запознаване с градове като Инсбрук, Кицбюел, Куфщайн, Хал ин Тирол и др
- глетчери в Щубай на 3.300 метра надморска височина - разходка в ледникова пещера и възможност за каране на ски и/или сноуборд
- пешеходни преходи с кратка до средна продължителност и "почивни" дни - по индивидуална преценка на всеки участник
- продължителност на преходите между два и четири часа
- допълнителна програма (кулинарни и културни акценти, кристалния свят на "Сваровски", занаятчийско производство на сирена и кашкавали, пивоварни, концерти, пазари, водни атракциони и др) - по индивидуална преценка на всеки участник
- представител на организатора през цялото времетраене на ваканцията и по време на преходите

...


СКИОРИ И БОРДИСТИ:

Специална покана за участие е отправена към скиори и бордисти - от начинаещи до експерти. Те ще имат възможност за каране на ски/борд в един, два или три от дните, като решението може да бъде взето на място. Някои от зоните в Тирол позволяват чудесни условия за ски целогодишно поради факта, че голяма част от пистите са разположени върху глетчери.


++++++++++++++++


СРЕДНОВЕКОВЕН РИЦАРСКИ ФЕСТИВАЛ:

Стотици са участниците в ежегодния рицарския фестивал в Куфщайн. Домакин на събитието е легендарната крепост над града (построена през 1205 година), а фестивалът продължава цели четири дни - от сутрин до среднощ. Рицари дефилират или участват в ожесточени битки, а естественият декор на крепостта допълва илюзията, че сме се върнали няколко века назад във времето. Незабравими ще останат в съзнанието Ви огнените спектакли и вечерните концерти на голямата сцена.

Музиканти и зрители изпадат в романтичен транс под звуците на средновековни мелодии, изпълнявани на причудливи инструменти и носещи замечтания полъх на далечни земи и препускащи конници...

Средновековна реалност в наши дни! Рицари, музиканти, огнени акробати, улични търговци и кулинари - всички те ни карат да се потопим в духа на фестивала...!


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


ТАКСА УЧАСТИЕ И НАСТАНЯВАНЕ:

ЦЕНАТА НА ЧОВЕК Е 465 евро И ВКЛЮЧВА:

- входен билет за Рицарския фестивал и замъка Куфщайн
- осем пътувания с лифтове и гондоли
- вход за ледената пещера на глетчера в Щубай,
- организацията на пешеходните преходи и на допълнителната програма.
- Представител на туроператора за целия престой в Тирол и по време на преходите.
- Два полета (от и до София)
- 5 нощувки*
- всички транспортни разходи (включително от летището до началната точка на програмата и обратно).

* Нощувките могат да бъдат на две или три различни места, с настаняване в двойна или тройна стая със самостоятелен санитарен възел или в апартамент, състоящ се от две отделни двойни стаи с общ санитарен възел.

Забележка: Цената е валидна към дата 04.04.2017 г. на база актуални цени на самолетните билети.


++++++++++++++++++++++++++++++++++++


ПОЛЕТИ - РАЗПИСАНИЕ И ОСОБЕНОСТИ:

Полетното разписание позволява пет пълни дни в Тирол. Заминаването от София е на 01.06.2017 г. (четвъртък) в 18:15 часа, а обратният полет е на 06.06.2017 г. (вторник) в 20:00 часа.

Продължителността на полета е два часа. В цената е включено превозването на един брой голям ръчен багаж - с размери 56 см х 45 см х 25 см. Ако имате нужда да превозите по-голямо количество багаж, моля пишете ни своевременно.


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


ЗАПИСВАНЕ И ПОТВЪРЖДАВАНЕ НА УЧАСТИЕ:

- МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ, като предоставите следните данни за вас:
• Име и фамилия.
• Телефон и е-мейл за връзка.

Срокът за предварително записване е 03.05.2017 г., а резервациите се потвърждават по реда на тяхното пристигане. Местата са ограничени, така че побързайте!
Навременното записване спомага за гладката организация, а наличието на достатъчно участници е необходимо условие за провеждането на програмата в обявения формат.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

НАШИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ:

Лъчезар Димов е свързан професионално с Тирол от 2004-та година. От тогава неизменно се връща в сърцето на Алпите, където всяка година прекарва четири до пет месеца. Определя себе си като планинар и мореплавател, скиор-пътешественик и откривател на "малки тайни". Лансира идеята за зимните ваканции "по мярка" и пътуванията под мотото "Ski Hopping by Ski Plus".

В края на есента професионалните му интереси го отвеждат на Канарските острови. Там той организира круизни и комбинирани ваканции, както и островни пътешествия. Всички те се радват на огромна популярност. С удоволстие пътува и до Аляска, Бермудските острови и Малките Антили, Ла Реюнион и Кабо Верде.

Работата му в България е свързана с района на Средна Стара планина. Тук Лъчезар промотира концепцията за дълги уикенди и мини-ваканции в Габрово, Габровския Балкан и Трявна.

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Куфщайн |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Куфщайн |  Ски почивки 2023 - Австрия |  Ски почивки 2023 - Куфщайн

Избрани оферти