Начало / Екскурзии / Екскурзии - Солун

СОЛУН - МЕТЕОРА - ВЕРГИНА

Номер на оферта

/

212475

Дати & цени

Цената включва

ТРАНСПОРТ С ЛИЦЕНЗИРАН АВТОБУС;
2 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛ 3* ИЛИ 2* НА ОЛИМПИЙСКАТА РИВИЕРА;
ВОДАЧ – ПРИДРУЖИТЕЛ ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО;
ОПИСАНАТА ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА.

Цената не включва

ГРЪЦКА ВЕЧЕР (ДОПЛАЩА СЕ НА МЯСТО);
ВХОДНИ ТАКСИ ЗА МАНАСТИРИТЕ, ГРОБНИЦАТА НА ФИЛИП II МАКЕДОНСКИ;
ГРАДСКА ТАКСА (CITY TAX);
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА – 2 ЛВ НА ЧОВЕК НА ДЕН;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията е тридневна и включва 2 нощувки със закуски на Олимпийската Ривиера и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Вергина, Метеора и Солун. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН – 04:00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер ПловдивСофия за тези, които желаят/ 07:00 ч. – отпътуване от София – Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 06:30 ч. Спирка в Дупница в 08:00 ч. и в Благоевград в 08:30 ч. за клиентите, които биха желали да се качат оттам. Пристигане във Вергина в ранния следобед. Вергина е столицата на древното македонско царство. В този град през 1977 г., след дългогодишни археологически проучвания, са открити останките от античния град Еге, столица на древната Македонска държава, приютяваща царския некропол. Възможност за посещение на гробницата музей на Филип II Македонски и тази на внука му, Александър IV, син на Александър Велики. В музея са изложени уникални предмети, открити при разкопките, като например десеткилограмово ковчеже от масивно злато, в което са съхранявани костите на Филип Македонски; короната на Филип II Македонски, представляваща прекрасен венец от златни дъбови листа; портрет от слонова кост, на който майсторски са изваяни лицата на Филип, жена му Олимпия и на техния син Александър, бъдещият Александър Велики (входната такса за гробницата музей се заплаща допълнително на място – 12 евро). Отпътуване за Олимпийската Ривиера. Настаняване в хотел. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. 08:00 ч. - отпътуване за местността Метеора – природен феномен и уникален манастирски комплекс. В превод Метеора означава „висящ от небето”. Разглеждане на два от шестте действащи манастира – „Преображение Господне”, наречен още Големия Метеор и манастира „Св. Стефан”. Свободно време за обяд. Входните такси за манастирите не са включени в пакетната цена на екскурзията и се заплащат на място – по 3 евро за всеки манастир. Връщане в хотела. Вечерта възможност за организиране на гръцка вечер с жива музика и фолклорна програма (на място). Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Солун. Пристигане около 10:00 ч. Панорамна обиколка на града: Бялата кула, паметника на Александър Македонски, крепостта „Ептапиргио“, ротондата „Св. Георги”, арката на Галерий, пл. „Аристотел”, църквата „Св. Димитър”. Свободно време за посещение на музеи и пазаруване. В ранния следобед – отпътуване по маршрут СолунБлагоевградСофия. Вечерта пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

===============================================================

ДАТИ И ЦЕНИ:

22.09.2018 - 24.09.2018 г.
19.10.2018 - 21.10.2018 г.

цена на възрастен в двойна/тройна стая 194 лв.
цена на човек в индивидуална стая 252 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 169 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 175 лв.
Посочените цени са с приложена отстъпка 3% за ранно записване и са валидни до 2 месеца преди датата на отпътуване.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ЗАБЕЛЕЖКИ:

При екскурзиите с дата на отпътуване 25.05.2018 и 19.10.2018, програмата се провежда по различен начин – първият ден се посещава Солун, а разглеждането на Вергина се прави през третия ден. Това сe налага, за да не се прави обиколката на Солун в неделя, когато всички магазини са затворени. На 01.05 в Гърция не работят туристически обекти и магазини.
Входната такса за гробницата музей на Филип II Македонски се заплаща допълнително на място – 12 евро.
Настаняването в хотелите на Олимпийската ривиера не включва ползването на климатик. Това се заплаща по желание на клиентите, на място - на рецепцията на съответния хотел и струва около 5-6 евро на стая на ден.
ВАЖНО: Считано от 01.01.2018, при нощувки в Гърция туристите заплащат задължително градска такса (city tax) в размер на 4 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 5 звезди, 3 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 4 звезди, 1,50 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 3 звезди и 0,50 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 2 и 1 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог. Важи както за индивидуални, така и за организирани пътувания. Таксата се прилага от хотели, апартаменти и студиа. Хотелите си запазват правото да откажат настаняване на всеки гост, който откаже да заплати таксата.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Солун |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Солун |  Лято в чужбина - Гърция |  Лято в чужбина - Солун

Избрани оферти