Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лутраки

СПА почивка в Гърция - СПА ЛУТРАКИ ПОЗАР с КАСТОРИЯ

Номер на оферта

/

197400

Дати & цени

Цената включва

Пакетната цена в хотел „Четири сезона” включва:

Транспорт с лицензиран автобус за международни превози

3 нощувки със закуски, от които: 1 нощувка в Кастория в хотел 3* и 2 нощувки в СПА хотел „Четири сезона” 3+*

1 стандартна вечеря без напитки в ресторанта на хотел „Четири сезона”

Спа услуги в Спа центъра на хотел „ Четири сезона“

Екскурзия до Кастория

Екскурзия до езеро Малка Преспа и остров „Св.Ахил“

Медицинска застраховка в Чужбина в ЗК”Левинс” с лимит на отговорност 2000 евро



Пакетната цена в хотел „Едем” включва:

Транспорт с лицензиран автобус за международни превози

3 нощувки със закуски, от които: 1 нощувка в Кастория в хотел 3* и 2 нощувки със закуски в хотел „Едем” 3*

1 стандартна вечеря без напитки в ресторанта на хотел „Четири сезона”

Екскурзия до Кастория

Екскурзия до езеро Малка Преспа и остров „Св.Ахил“

Медицинска застраховка в Чужбина в ЗК”Левинс” с лимит на отговорност 2000 евро



Пакетната цена и в двата хотела НЕ включва:

Вечеря с гръцка музика на живо – 20 евро възрастен и 15 евро дете до 11.99 г.

Екскурзия до водопадите в Едеса – 10 евро

Вход в пещерата на Дракона в Кастория около 5 евро

Входни такси за обекти посещавани по желание

Входове за СПА центъра при минералните извори на курорт Лутраки

За туристите в хотел „Едем” – такса от 7 евро на човек за цялото работно време на СПА центъра при хотел „Четири сезона”

Програма на пътуването

1 ден: СофияКастория

Сутринта в 07:00 часа отпътуване от София, храм-паметник „Александър Невски“по маршрута: КулатаСолун ВерияКастория. След обяд пристигане в Кастория или още някога българският град – Костур, живописен град, удивително наподобяващ на град Охрид. За приликата допринася подобното разположение на полуостров в Костурското езеро - езеро Орестиада, допринася за приликата още и архитектурата на съхранените и до днес старинни къщи, застроени амфитеатрално по хълма, спускащ се към езерото, както и големия брой запазени и действащи и до днес повече от 70 на брой стари византийски църкви, някои от които градени още по времето на цар Борис. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.



2 ден: Кастория – езеро Малка Преспа – остров Ахил – Лутраки

Закуска. В 09:30 часа освобождаване на хотела и пътуване до езерото Малка Преспа и остров Свети Ахил, разположен в езерото – островът на цар Самуил. На този остров се намирал легендарният град Преспа основан от цар Самуил през 10 век, тук била и една от любимите му резиденции. Тук са и руините на един от седемте катедрални храма, градени още от цар Борис, веднага след покръстването му. Именно в този разкошен храм със застроена площ от 968 м2, цар Самуил положил мощите на свети Ахил от Лариса, за да пази светеца и острова и българите. В средата на 20 век гръцки археолози при разкопки разкриха и доказаха, че в храма е бил погребан самият цар Самуил, както и неговия син цар Гаврил Радомир. Продължаване по маршрута по живописния път през Флорина (някога български град Лерин) към СПА курорт Лутраки. В ранния след обяд пристигане в Спа курорта Лутраки, разположен в подножието на планината Каймакчалан, често наричана – гръцките Алпи. Настаняване в избрания хотел. Време за почивка и освежаване. Разходка до СПА центъра на курорта, намиращ се на 390 метра надморска височина и разположен на площ от 75 м2. Водите от шест минерални извора с различна температура се събират заедно, за да образуват естествена река с невероятни естествени водопади. Едната половина от реката е със студена вода, а другата половина от водите на реката са с температура 37 градуса и цялото това чудо на Природата тъне сред оазис от зеленина на окръжаващата го гора. Неслучайно местните жители наричат това благодатно място – градините на РАЯ, а лечебните води на реката – благословени. Възможност за къпане в басейните на открито: в коритото на самата река или в закритите басейни на специално изградения за целта – СПА център. Вечеря. Нощувка.



3 ден: Лутраки – Едеса - Лутраки

Закуска. Свободен ден за СПА развлечения или по желание и допълнително заплащане - полудневна екскурзия до град Едеса или още наричен в миналото от цар Самуил град – Воден.

Едеса е на разстояние 30 км. от курорта Лутраки и привлича хиляди туристи с прекрасните си водопади. Отътуването е в 10:00 часа сутринта с престой в града за около три часа. Завръщане в СПА Лутраки около 13:30 – 14:00 часа. Свободно време за релакс в Спа центъра на хотела или къпане в изворите. По желание и срещу доп.заплащане - вечеря с жива музика в местна таверна край вълшебната река. Нощувка.



4 ден: Лутраки – София

Закуска. Свободно време за Спа развлечения. В 11:30 часа освобождаване на хотела и отпътуване за България. Пристигане в София около 20:30 часа.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Лутраки |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Лутраки |  Ранни записвания 2024 - Гърция |  Ранни записвания 2024 - Лутраки

Избрани оферти