Оферта номер: 228934

СТАРА МАРТА В ЗЛАТОГРАД И КАРНАВАЛЪТ В КСАНТИ

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Ксанти и Екскурзии в Гърция.

Дати и цена
Цената включва
транспорт с туристически автобус/бус ;
1 нощувка със закуска в Спа хотел Александър *** ;
Ползване на закрит басейн и сауна;
Вечеря в ресторанта на хотела на меню с програма и много музика;
Посещение на Карнавала в Ксанти и пешеходна разходка в старата част на града;
Туристическа програма в Златоград;
застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 2000 евро;
- екскурзоводско обслужване
Цената не включва
входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт.
ДОПЛАЩАНЕ ЗАСТРАХОВКА ПЪТУВАНЕ В ЧУЖБИНА ЗА ЛИЦА ОТ 65-75 ГОДИНИ-2 ЛЕВА, НАД 75 ГОДИНИ- 6 ЛЕВА
единична стая: +30 лв.
Дати: 9-10 март 2019Обичаят Стара Марта се свързва с поверието, че на границата между зимата и пролетта оживяват гущерите и змиите, символ на болести и зло. Затова маскираните гонят злите сили със силни викове и звън на хлопки и чанове. В огъня символично изгаря зимата.

1 ден. Отпътуване от София, стадион Васил Левски в 7,30 часа. Пристигане в Златоград. Настаняване в Спа хотел Александър ***. Свободно време или Туристическа програма в Златоград - пешеходна разходка до паметника на Делю войвода, посещение на музея и запознаване с легендата за хайдутина, следва посещение на най-старата църква в Родопите, килийното училище, църквата Свети Георги и взаимоспомагателното училище в нейния двор, разглеждане на Стария град със занаятчийските работилници и единстевия музей на съобщенията в Родопите. Свободно време. На стъмване участие в игрите на кукери и прескачане на огън за прогонване на злите сили и предпазване от болести. Празникът продължава в ресторанта на хотел Александър, където ще звучи родопската гайда, песни и танци с програма. Вечеря по меню. Нощувка.Всяка година навсякъде в Гърция се провеждат карнавали, които са наследници на традиционните Дионисиеви празници от древността. Дионис е богът на виното и творческия екстаз. Той е известен и като Бакхус и е роден син на Зевс и Земела. Карнавалните тържества или Апокриес /без месо, сбогом на месото/ традиционно започват 40 дни преди чисти понеделник , предхождайки великите пости.2 ден. Закуска в хотела. Отпътуване за Ксанти. Живописно разположен в подножието на Родопите, той е модерен град, с древен произход и история, столица на едноименната префектура. Пешеходна разходка в старата градска част - Общинската градска галерия, Музеят на фолклора, Митрополията, Кметството, църквата „Св. Продромос”, площад „Антика” с множество сладкарници за традиционни гръцки сладкиши. ВКЛЮЧВАНЕ В КАРНАВАЛНИТЕ ПРАЗНИЦИ. Около 15.00 ч. - отпътуване за Златоград. Пристигане в София късно вечерта.

Цена в двойна/тройна стая за договор и плащане до 1 февруари 2019

138 лева
Минимален брой туристи : 19;
Срок за уведомяване при недостигнат брой туристи: 7 дни преди датата на тръгване;
Депозит: 50% от пакетната цена до 21 януари 2019.


Необходими документи: Валидна лична карта. За пътуването е нужен валиден документ за самоличност. За непълнолетни, пътуващи с един родител се изисква декларация от другия родител, заверена нотариално, копие от акта за раждане на детето.

Туроператорът си запазва правото на промяна реда на провежданите мероприятия.

При неблагоприятни климатични условия/сняг, навявания, заледявания/ туроператорът си запазва правото на промяна на програмата или съкращаване на част от нея.

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
Потвърдена!!! Северна Гърция и Метеора
от 149 лв.
Потвърдена!!! Северна Гърция и Метеора
2 нощувки
Автобус
Риболовна екскурзия на лодка , о-в Лефкада , Гърция
от 350 лв.
Риболовна екскурзия на лодка , о-в Лефкада , Гърция
3 нощувки
Собствен превоз
Почивка на о-в Закинтос
от 649 лв.
Почивка на о-в Закинтос
5 нощувки
Самолет
Ксанти
Карнавалът в Ксанти
Почивка на остров Корфу - какво да очаквате
Гръцки круиз с щипка Турция - време е за различно лято