Начало / Екскурзии / Екскурзии - Плиска

СТАРИТЕ БЪЛГАРСКИ СТОЛИЦИ И ГРОБНИЦИ

Номер на оферта

/

218193

Дати & цени

Цената включва

транспорт по маршрута

1 нощувка в х-л 2/3* в района на Разград
1 нощувка в хотел 2/3 * в района на Шумен

посещение на Мадара

посещение на Плиска

посещение на Велики Преслав

посещение на Шуменската крепост и Томбул джамия
посещение на археологически резерват Сборяново /Свещари и Демир баба теке
екскурзоводско обслужване

Цената не включва

Входни такси и беседи за музеи и резервати: Плиска - 5 лв. (възрастни), 2 лв (учащи);
Мадара - 5 лв. (възрастни), 2 лв. (учащи);
Шуменска крепост - 3 лв. (възрастни), 1 лв. (учащи, пенсионери);
Томбул джамия - 4 лв. (възрастни), 2 лв. (учащи); Велики Преслав - 5 лв. (възрастни), 3 лв. (пенсионери), 2 лв. (учащи),
Свещарска гробница - 10 лв. за възрастни; учащи и пенсионери - 5 лв., (общ билет за трите гробници - 14 лв. за възрастни; за учащи и пенсионери - 7 лв.) и др..
Доплащане за единична стая - 30 лв. на човек.

Програма на пътуването

Маршрут на екскурзията

София-Плиска-Преслав-Шумен-Мадара-Свещари-Демир Баба теке-София


Дати:

От: 05.05.2018 до: 07.05.2018

2 нощувки със закуски в хотел **/*** в района на Шумен и района на Разград


Вид транспорт-Автобус

Програма на екскурзията

1-ви ден. Отпътуване в 7:00 ч. от София, стадион Васил Левски. .Отпътуване за Археологически резерват „Сборяново”, където се е намирала древната столица на гетите. Българските археолози изучават Даусдава - днес резерват „Сборяново”, политическата и духовната столица на гетите в продължение на 30 г. и все още не са разкрили тайните им. Името на селището може да се преведе като „град на вълците” или „град на слънцето” освен това е наричан и Хелис.Разглеждане на комплекса и уникалната Свещарска гробница /UNESCO/.Посещение на Демир Баба теке-свещено място за християни, алиани, мохамедани, създадено върху една още по-древна основа на гетско светилище.Те са сред Стоте национални туристически обекта на БТС. Отпътуване посока Разград, настаняване в хотел в района. Нощувка.

2-ри ден:Отпътуване за Археологически резерват Плиска - първата столица на България.От основаването на българската държава през 681 от кан Аспарух до 893 г. Плиска е освен столица и един от най-големите и богати градове в Средновековието.
Отпътуване към Мадара и разглеждане на Мадарския конник. Обвит в легенди, величественият барелеф е символ на България. Свободно време и разходка сред уникалните скали около Мадарския конник.Настаняване в хотел в района на гр. Шумен.

3-ти ден. Закуска. Посещение на Томбул джамия. Разглеждане на Шуменската крепост, разположена на Шуменското плато над града.
Отпътуване към втората българска столица Велики Преслав. Посещение на Националния историко-археологически резерват и музей „Велики Преслав“, където са реставрираните и консервирани части от разкопките на средновековния град Преслав и музей, в който се съхраняват част от откритите от археолозите предмети- Завръщане в София късно вечерта.

Човек в двойна/тройна стая: 169.00 лв. за записвания до 10 април 2018

Единично настаняване: +30 лева

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Плиска |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Плиска |  Майски празници - България |  Майски празници - Плиска

Избрани оферти