Начало / Екскурзии / Екскурзии - Санкт Петербург

СТОЛИЦИТЕ НА РУСИЯ: МОСКВА - САНКТ ПЕТЕРБУРГ – от Варна

Номер на оферта

/

196895

Дати & цени

Цената включва

3 нощувки с 3 закуски и 1 вечеря в Санкт Петербург в хотел с 3/4 звезди
4 нощувки с 4 закуски и 1 вечеря в Москва в хотел с 3/4 звезди
Самолетни билети Варна – Санкт Петербург / Москва – София - полети на Аерофлот с чекиран багаж 23 кг, ръчен багаж до 10 кг;
Билет за скоростния влак "САПСАН" Санкт Петербург – Москва;
Всички трансфери по програмата
Екскурзия с корабче по река Нева в Санкт Петербург
Целодневна екскурзия до Петерхоф и Царско село с включени входни такси
Входна такса за Петропавловската крепост
Входна такса за музея Ермитаж с включени слушалки в цената
Входна такса за Московски Кремъл и Оръжейната палата
Входна такса за Новодевическия манастир
водач от фирмата организатор
екскурзоводско обслужване на български език с лицензиран местен екскурзовод

Цената не включва

Такса за издаване на виза за Русия – 119 лева на човек (необходим е международен паспорт с период на валидност поне 6 месеца след датата на връщане). Необходима е и една снимка /цветна, с размери 3,5 х 4,5 см/.
Летищни такси в размер на 98 евро на човек
Трансфер от София до Варна – 25 лв. на човек в едната посока;
Медицинска застраховка с асистънс с покритие 30 000 евро в ЗАД Армеец – 20 лева на човек.
Медицинската застраховка за лица над 70г. - 30 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.

Програма на пътуването

Маршрут на пътуването: Варна, Санкт Петербург, Петерхоф, Царско Село, Москва, София
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки в хотели
Включен пансион: 7 закуски и 2 вечери

ПОТВЪРДЕНА ДАТА:
02.07.2017-09.07.2017,

1 ДЕН: ВАРНА – САНКТ ПЕТЕРБУРГ
Отпътуване сутринта в 10:40ч. от летището във Варна с полет на Аерофлот. Пристигаме в Санкт Петербург в 13:45ч. (местно време). Градът е основан през 1703 г. от Цар Петър I и в продължение на 2 столетия е столица на Руската империя чак до 1918 г, с изключени на период от 40 години когато Петър II премества за кратко столицата в Москва. След Октомврийската Революция през 1918 от съображения за сигурност Ленин отново премества столицата в Москва. Първата сграда изградена в града е Петропавловската крепост, а по-късно е изградена още една крепост под името Кронщат. Днес града е втори по население в Русия, след столицата Москва. Историческия център е включен в списъка на ЮНЕСКО за опазване на световното културно наследство. Града се намира при делтата на река Нева, където тя се влива в Балтийско море. Населението на града е над 4 милиона и половина. Панорамна туристическа обиколка в центъра на Санкт Петербург - Площада на изкуствата, църквата „Възкресение Христово“, Дворцовия площад, Зимния дворец, Невски проспект, църквата Исакиевский събор. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН: САНКТ ПЕТЕРБУРГ
Закуска. Целодневна туристическа програма в Санкт Петербург. Посещение на Петропавловската крепост с Петропавловската Катедрала. Крепостта е най-старата постройка в града, построена със защитна цел от руския цар Петър I, но реално крепостта никога не е била атакувана. Кратка почивка за обяд и продължаваме програмата с посещение на най-големия музей в света – Ермитажа (около 3-4 часа). Музеят има колекция от над 3 милиона експонати от всички периоди от Каменната ера до XX в. Свободно време вечерта в центъра на Санкт Петербург. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ДЕН: САНКТ ПЕТЕРБУРГ – ПЕТЕРХОФ – ЦАРСКО СЕЛО
Закуска. Отпътуване за дворцовия комплекс в Петерхоф – бившата лятна резиденция на Руските царе. Комплекса е известен със своите елегантни градини, великолепни дворцови постройки и множество пищни фонтани. Обиколка на дворцовия комплекс. По желание обяд в ресторант. Продължаваме към двореца на Екатерина Велика – Царско село. Двореца е най-изящната работа на прочутия руски архитект от италиански произход – Бартоломео Растрели и е един от най-прекрасните представители на руския Барок. Посещение на дворцовия комплекс с прочутата Кехлибарена стая. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ДЕН: САНКТ ПЕТЕРБУРГ – РАЗХОДКА С КОРАБЧЕ - МОСКВА
Закуска. Трансфер с автобуса и разходка с корабче по река Нева. Градът неслучайно е наричан „Северната Венеция” – ще имате възможност за едно прекрасно изживяване по река Нева и каналите на Санкт Петербург, в комбинация с чудесните гледки към най-големите забележителности на града. Свободно време.
В 15:00 ч. Отпътуване със скоростния влак САПСАН от Санкт Петербург за Москва. Пристигане в Москва вечерта и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН: МОСКВА
Закуска. Москва е с население около 11 милиона души, като е най-големият град в Европа и пети в света и е едно от основните политически, икономически, културни и научни средища на континента. В своята история градът е столица първо на средновековното Московско княжество, Руското царство, по-късно на Съветския съюз, а днес на Русия. Панорамна туристическа обиколка на Москва – площада Пушкин, минаваме покрай сградата на „Болшой театър”, сградата на Президентската администрация, Червеният площад, на който може да видите сградите на мавзолея на Ленин, Историческият музей и църквата „Василий Блаженни”, включена в списъка на ЮНЕСКО. Продължаваме към църквата „Христос Спасител” – най-високата православна църква в света. Продължаваме по Ленинския проспект, минаваме покрай сградата на Московския държавен Университет и спираме за панорамна гледка с фото пауза в парка „Воробьови гори”. Посещение на хълма „Поклонная гора” – парк посветен на жертвите от Втората световна война. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

6 ДЕН: МОСКВА
Закуска. Посещение на историческия комплекс Кремъл, разположен в централната част на Москва. Първата дървена конструкция на това място е издигната през XII век от времето на първото Московско княжество. Кремъл означава крепост. Разглеждаме Ивановския площад с оръдието Цар Пушка – огромно оръдие, тежащо 40 тона и най-голямата камбана в света Цар Камбана – с тегло 202 тона, църквите „Успенска” – където са се провеждали коронациите на руските царе, „Архангелска” – където са погребвани руските князе и царе и „Благовещенска”. Посещение на Оръжейната палата. Продължаваме програмата с посещение на Новодевическия манастир – действащ женски манастир, основан през 1524 г. от цар Василий III. Манастирът е обграден от назъбена крепостна стена с 12 бойни кули, като е изпълнявал функциите също и на отбранително съоръжение. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

7 ДЕН: МОСКВА
Закуска. Свободно време или по желание разходка с московското метро(нужно е закупуването на билети за метрото) и старинната уличка Арбат - някога на тази улица се е намирал щаба на тайната полиция на руския цар Иван Грозни, а по-късно се превръща в център на аристокрацията на Москва. Ще имате уникална възможност да видите и великолепните станции на московското метро – “Площадът на революцията”, „Киевска“, „Комсомолска“, „Новослободска“, „Беларуска“ и други от най-красивите станции. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

8 ДЕН: МОСКВА - СОФИЯ
Закуска-сух пакет. Трансфер до летището и отпътуване с полет в 8:20 ч. (местно време) на Аерофлот към София. Пристигане на летище София в 11:35 ч.

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Санкт Петербург |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Санкт Петербург |  Лято в чужбина - Русия |  Лято в чужбина - Санкт Петербург

Избрани оферти